Şimdi Ara

N550JK vs GE60 Apache

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok kıymetli fikirlerini belirten herkese şimdiden teşekkürler :D

(Yalnızca önem verdiğim özellikleri yazdım)

http://www.pcdepo.com/asus-n550jk-cn090h-notebook

Asus - i74700MQ - GTX850M 4GB GDDR3 - 1.5 TB 5400 RPM 3,133.30 TL (+Çanta, Mouse ve SSD alacağım...)

http://www.hepsiburada.com/liste/msi-ge60-apache-2pc-299tr-intel-core-i7-4710hq-25ghz-35-ghz-16gb-1tb-128gb-ssd-156-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?productId=bd601080&categoryId=98&SKU=BD601080

MSI - i7 4710MQ - GTX850M 2GB GDDR5 - 1TB 7200RPM + 128GB SSD - 3.599,00 TL (+Çanta ve Mouse hediye)

MSI'ın cazip gelme nedenleri: Steelseries renkli ışıklı klavye :) (çok havalı ), aldıktan sonra çanta mouse ssd vs. uğraşmayacak olmam, GDDR5 olması (işlemcisi de biraz yüksek ama çok önemli bir fark yok aralarında)

Asus'un cazip gelme nedenleri: Kasa kalitesi (beyaz olması da tozlu gözükmemesi açısından önemli bir artı tabii ), ekran kalitesi (PCDEPO sitesinde LED demiş ama ekranı IPS midir acaba?), Servis kalitesinin daha iyi olması (0.5 TB daha fazla depolama sunması benim için bir şey ifade etmiyor, 750 GB olup 7200 RPM olmasını tercih ederdim :))

Açıkçası uzun zamandır GE60'ın indirime girmesini bekliyorum, fakat pcdepo'daki N550JK'nın fiyatı çok cazip geldi ve şu an kararsız kaldım. Çoğunlukla Mimari modelleme ve render programları için kullanacak, nadiren de oyun oynayacağım.

ASUS N550JK modeline SSD takmak istediğim zaman HDD'ye ya da Optik Sürücüye veda mı etmek zorundayım, yoksa ikisi de dururken SSD takacak ektsra bir slot daha var mı?

Ayrıca diyelim ki ASUS aldım, SSD alıp serviste taktırmam gerekecek, ve bir de işletim sistemini SSD üzerine kurun lütfen diye rica etmem gerekecek değil mi?

• takip aynı soruları sorucaktım ben de
  • popokio P kullanıcısına yanıt
    SteelSeries klavyenin sadece görüntüsü değil kullanımına çok rahat. 128GB SSD'ile gelmesi, işlemci modelinin bir üst seviyede olması ve çanta+ mouse'la gelmesi büyük artılar. Kasa kalitesi olarak MSI'ın bir gömlek daha sağlam olduğunu ve en azından ihtiyaç duyduğunda teknik servis sorunu yaşamayacağını söyleyebilirim.
  • 3.6bini gözden çıkardıysan Apache Pro öneririm. 860m kullanıyor yani arada dağlar kadar fark olur performans konusunda. Ama 17.3 inçlik versiyonu var şu an TR'de sadece.
  • Cevap veren herkese teşekkürler..

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet453

SteelSeries klavyenin sadece görüntüsü değil kullanımına çok rahat. 128GB SSD'ile gelmesi, işlemci modelinin bir üst seviyede olması ve çanta+ mouse'la gelmesi büyük artılar. Kasa kalitesi olarak MSI'ın bir gömlek daha sağlam olduğunu ve en azından ihtiyaç duyduğunda teknik servis sorunu yaşamayacağını söyleyebilirim.

Kasa kalitesi olarak MSI'ın gerçekten ASUS'dan daha iyi olduğunu mu düşünüyorsun? Ben tam emin olamadım bu konuda. Ayrıca MSI'ın teknik servisi için yavaş çalıştığı söyleniyor, 20 iş gününde falan hallediyormuş meseleyi (Gerçi daha önce ASUS tecrübem de olmadı ama şu an kullandığım HP'nin teknik servisi 2 günde hallediyordu)

Ayrıca kimse N550JK'yi önermemiş niçin acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: popokio

Cevap veren herkese teşekkürler..

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet453

Kasa kalitesi olarak MSI'ın gerçekten ASUS'dan daha iyi olduğunu mu düşünüyorsun? Ben tam emin olamadım bu konuda. Ayrıca MSI'ın teknik servisi için yavaş çalıştığı söyleniyor, 20 iş gününde falan hallediyormuş meseleyi (Gerçi daha önce ASUS tecrübem de olmadı ama şu an kullandığım HP'nin teknik servisi 2 günde hallediyordu)

Ayrıca kimse N550JK'yi önermemiş niçin acaba?

Kasa kalitesini görmen için, almadan önce mutlaka yakından bak derim. Forumda MSI kullanan çok kişi var. MSI teknik servisi en iyilerindendir. Asus'la ilgili forumda şikayet sayısı aldı götürdü. Ama MSI'ın teknik servisi sorunu neredeyse yok gibi.

• asus o kadar para etmez, 2700-2800 civarıdır.
    Msi ge60ın bi düşük işlemcili modelini almayı bende düşünüyorum. İlk olarak kasa kalitesi asusun daha iyi. Asusun klavye mekanı alüminyum, msi nin plastik. Yalnız msideki plastik baya iyi, deforme pek olcak gibi değil. Diğer fark olarak yükdeyken asusda ekran ile klavye arasında ısınma oluyor, biraz da klavyenin sol üstünde. Mside ise yükdeyken sol bilek koyma yeri ve klavyenin ortasıyla sol tarafı oldukça fazla ısınıyor. Yükde iken asusda fan sesi az mside fazla. Asusda ips panel olmasına rağmen msinin panel kalitesi çok daha iyi, görüntü netliği ve parkaklık olarak arada baya fark var. Asusda msata girişi yok, cd veya hdd yi sökmen lazım. N550JK nın fiyatı novabilgisayarda 2800 civarıydı en son.

Ben 2si arasında n550i seçerdim ama 3500e kadar çıkmışken düşünmeden Victor p500 alırdım. Isınma konusunda gördüğüm en başarılı ürün.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus N550JK'ların IPS değil normal LED ekran olduğu söyleniyor. Ayrıca ASUS'un hava çıkış ızgaralarını koyduğu klavye ile ekran arasındaki yer bana saçma geldi. normal bir laptopun iki katı kadar ızgarası var ama verimsiz çalıştığını düşünüyorum, çünkü ızgaranın hemen önünde boydan boya menteşe var bu da hava çıkışını engelliyor.

MSI için Bahsettiğiniz ısınma problemi saatlerce oyun oynadıktan sonra oluşan cinsten mi acaba?

İmzamdaki HP'yi 3 yıldır kullanıyorum, şimdiye kadar ısınmadan dolayı hiç problemim olmadı, PC'yi sürekli masa üstünde ve prizde kullanırım bence bunun etkisi büyük. kasa altında bulunan kauçuklar üzerinde bulunduğu zaman tam verimli bir soğutma gerçekleşiyor ve bir çok kullanıcı bu konuda dikkatsiz bence, laptopu kucağına, koltuğa, yorgana, yatağa vs. koyup sonra bu bilgisayar çok ısınıyor diye şikayet edenleri çokça gördüm.

Novabilgisayarda 2800 tl ye satılan ürün FreeDOS, Win8 yüklü olanı ise 3300 tlden satılıyor, üstüne çanta+mouse+ssd fiyatı eklendiği zaman ise MSI modelini geçiyor.

Cevabınız için teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: popokio

Asus N550JK'ların IPS değil normal LED ekran olduğu söyleniyor. Ayrıca ASUS'un hava çıkış ızgaralarını koyduğu klavye ile ekran arasındaki yer bana saçma geldi. normal bir laptopun iki katı kadar ızgarası var ama verimsiz çalıştığını düşünüyorum, çünkü ızgaranın hemen önünde boydan boya menteşe var bu da hava çıkışını engelliyor.

MSI için Bahsettiğiniz ısınma problemi saatlerce oyun oynadıktan sonra oluşan cinsten mi acaba?

İmzamdaki HP'yi 3 yıldır kullanıyorum, şimdiye kadar ısınmadan dolayı hiç problemim olmadı, PC'yi sürekli masa üstünde ve prizde kullanırım bence bunun etkisi büyük. kasa altında bulunan kauçuklar üzerinde bulunduğu zaman tam verimli bir soğutma gerçekleşiyor ve bir çok kullanıcı bu konuda dikkatsiz bence, laptopu kucağına, koltuğa, yorgana, yatağa vs. koyup sonra bu bilgisayar çok ısınıyor diye şikayet edenleri çokça gördüm.

Novabilgisayarda 2800 tl ye satılan ürün FreeDOS, Win8 yüklü olanı ise 3300 tlden satılıyor, üstüne çanta+mouse+ssd fiyatı eklendiği zaman ise MSI modelini geçiyor.

Cevabınız için teşekkürler...

GE60 2PC Apache kullanıcısıyım Hatta incelememe göz atabilirsin:

http://forum.donanimhaber.com/m_91541974/tm.htm

Oyunlarda ortalama 80 derece civarında.

Sıcaklık, dizüstülerin kaderi. Masaüstündeki versiyonları cayır cayır yanarken, ufacık bir alana tıkıştırılan i7 işlemci ve GTX850M ekran kartını 50 derecede tutmak mümkün değil. Yani hangi markayı yada modeli alırsan al, sıcaklık olacaktır.

Kullandığım modeli rahatlıkla tavsiye ederim. Şu ana kadar herhangi bir sorunla karşılamadım. GTX850M yetmez dersen, GTX860M'li modellere bakabilirsin.

• Draker kullanıcısına yanıt
    Merhaba, incelemenizden haberdarım, hatta diyebilirim ki ciddi olarak MSI'a yönelişim sizin incelemenizden sonra oldu

GTX 850M fazlasıyla işimi görür aslında da 3599 TL para teknolojik bir ürüne ilk defa vereceğim için verdiğim parayı haketsin istiyorum. Bu yüzden de almadan önce tam emin olmak istiyorum, zira bu bilgisayar ilk 2 yıl zaten sorunsuzca işimi görecektir, merakım acaba 3.5-4 yıl sonra bu bilgisayarın ne halde olacağı,

İlginiz ve cevabınız için teşekkürler...
  • mimarlık bölümü için takip...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum benzer modelleri bende bayadır araştırıyorum yerinde olsam kesinlikle msi yi seçerdim

beyler bu arada konusu açılmışken bende kararsızım şu iki cihazdan hangisini seçerdiniz?
    http://www.amazon.com/Asus-N550JK-DS71T-Multitouch-Windows-Keyboard/dp/B00LUI281K/ref=sr_1_7?s=pc&ie=UTF8&qid=1408363986&sr=1-7&keywords=asus+n550jk
    (yurtdışından akraba gelicek ona getirtebilirim.özellikler tam istediğim seviyede ssd filan hazır. 1yıl global garanti yazıyor ama bilmiyorum burda ne kadar geçerli olur)

http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-ge60-2pc-400xtr-apache-notebook-pmu323943

(yada türkiyeden şunu alıp geçeyimmi garantili şeyli ) bi tavsiye banada pls

Evet bende duydum Türkiyedeki JK olan modellerde ekranın IPS olmadığını, muhtemelen de doğru. Çünkü yurtdışındaki JK modellerinde panel markası bizdekinden farklı.

Fan çıkış yeri banada saçma geldi.Asus bu yöntemi ultrabook lara uyguluyordu. 850m ve i7 işlemcide bu sebeple sıcaklık o tarafda çok oluyor. Isının bi kısmı ekrana doğru çıktığından uzun vadede ekrana zarar verebilir ama çift fan olması sebebiyle klavye mekanı ısınmıyor pek. Oraya menteşe değilde düz fan koysalardı çok fazla satardı, belkide asusun en düzgün notebooku olucaktı.

Bi kaç saat sonra oluşan ısınma ama ben sorun etmiyorum bunu. Ekran panelinin görüntü kalitesi, klavye ve ekran kartı için değer bence msi almaya. Ekrandaki o kaliteyi başka üründe göremedim daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asriell -- 19 Ağustos 2014; 11:33:15 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Dün Topkapı Vatan'da MSI GE60 Apacheyi inceledim, kasa kalitesi gerçekten iyi gibi duruyor ama o kasa çok toz gösterir Bilgisayarına çok kibar davranan birisi olarak bu bilgisayarla ısınma ya da kasa kalitesinden kaynaklı problemler yaşayacağımı düşünmüyorum, daha sonra kurcalamaya başladım, touchpad hassasiyeti de tatmin edecek düzeyde çıktı (Ben MSI hakkında kasası kalitesizdir ve touchpadi dandiktir şeklinde bir önyargıya sahiptim, ben şaşırttı doğrusu ) Daha sonra masaüstünde indirilmiş olan bi şarkı klibini açtım, ekran parlaklığı ve siyah tonlardaki başarısını o klipte görebildiğim kadarıyla beğendim :D ama ses kalitesi hakkında yorum yapamayacağım, malum mağaza ortamı :D

Daha sonra çalışanlardan birine rica ettim ve MSI Gaming Sırt çantasını inceledim, açıkçası hayal kırıklığı... Şu an kullanmış olduğum Targus çok daha kullanışlı, fakat çanta artık çok eskidiği için büyük ihtimalle MSI'ın verdiği çantayı kullanacağım.

Şimdiden sonra Hepsiburada, PCDepo vs. gibi siteler arasında mekik dokuma zamanı, güzel bir indirim yakalarsam önümüzdeki 1 ya da 2 hafta içinde inş. satın almış olacağım, bu süre zarfında bu modelin ya da muadil ürünlerin ( 7000 tl lik über laptoplar, ya da i5 750m li alt segment laptoplar değil yani ) kampanyaları olursa birbirimizi buradan haberdar edebiliriz..

Herkese teşekkürler...

• http://www.vatanbilgisayar.com/msi-ge60-apache-core-i7-4710hq-25ghz-16gb-1tb-156-2gb-w81-notebook.html#genel-bakis Vatan'da indirim var, bekleyenler kaçırmasın

Vatan'da SSD'siz model 3199 TL şu an, üstüne kendim SSD alıp taksam Hepsi burada 3599TL (+100 TL chip puan) ı geçmiyor, yani Vatan'dan almak şu anda makul bir seçenek. (128 GB mSATA SSD'leri 250 TL kabul edersek toplam kar 50 tl oluyor aslında.)

Orijinal Win8'i HDD'den SSD'ye taşımak çok sıkıntı çıkarır mı acaba? ve bir de Vatan'ın refurbished ürün sattığı söyleniyor, Hepsiburadaya sorduğumda refurbished satmadıklarını kesin bir şekilde belirttiler.

50 TL için bu sıkıntıları yaşamaya değer mi?

Teşekkürler....

• Bugün Hepsiburada'dan MSI ge60 2PC-299TR kodlu ürünü sipariş ettim, gece elime ulaşacak, >Zaten @Draker çok güzel bir inceleme yapmış, fakat elime geçen ürünün çantası ve mouse'u hakkında bi mini-inceleme hazırlamayı düşünüyorum, kullandıkça tecrübelerimi paylaşacağım inş.

Şimdiye kadar yardımcı olan herkese teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.