Orjinalden alıntı: ünal korkmaz Arkadaşım önceki mesajımda da söylemiştim. Siemens almadan önce bırak 2 kereyi 8 kere düşün derim. Servis problemli. Firma Benq-Siemens oldu battı. Sorun çıktığında Başarı servisiyle kanka olursun.
ünal bari sen yapma hacum.
@dsensoy firma batmadı. servis hizmeti de başarı ile devam ediyor. şu an servis hizmeti eskiye nazaran daha iyi. serviste az cihaz var. ve cihazların yedek parçaları da bazıları var, bazıları da hızlıca gelebiliyor. zaten 7 sene servis zorunluluğu da var. satış sonrası hizmet için servis sıkıntısı çekeceğini pek sanmıyorum diyebilirim. ama telefonun kesinlikle arızalanır veya kesinlikle arızalanmaz da diyemiyorum. zaten bu durum her telefon için geçerli. 1 saat kadar önce valla dayımın bir haftalık nokia 6300 ına bilgisayardan telefona mp3 atamadık. ayrıca telefon diğer zil seslerini de çalmadı, kilitlendi ve resetlendi. yarın aldığı yere götürecek. yani her telefon arızalanabiliyor. siemens de arızalanabilir. ama servis hizmetleri konusunda pek sıkıntı çekeceğini zannetmem.
quote:
Orjinalden alıntı: kahve
quote:
Orjinalden alıntı: ünal korkmaz Arkadaşım önceki mesajımda da söylemiştim. Siemens almadan önce bırak 2 kereyi 8 kere düşün derim. Servis problemli. Firma Benq-Siemens oldu battı. Sorun çıktığında Başarı servisiyle kanka olursun.
@dsensoy firma batmadı. servis hizmeti de başarı ile devam ediyor. şu an servis hizmeti eskiye nazaran daha iyi. serviste az cihaz var. ve cihazların yedek parçaları da bazıları var, bazıları da hızlıca gelebiliyor. zaten 7 sene servis zorunluluğu da var. satış sonrası hizmet için servis sıkıntısı çekeceğini pek sanmıyorum diyebilirim. ama telefonun kesinlikle arızalanır veya kesinlikle arızalanmaz da diyemiyorum. zaten bu durum her telefon için geçerli. 1 saat kadar önce valla dayımın bir haftalık nokia 6300 ına bilgisayardan telefona mp3 atamadık. ayrıca telefon diğer zil seslerini de çalmadı, kilitlendi ve resetlendi. yarın aldığı yere götürecek. yani her telefon arızalanabiliyor. siemens de arızalanabilir. ama servis hizmetleri konusunda pek sıkıntı çekeceğini zannetmem.
Hacu servise gittiğimde millet diyodu 1 aydır burda diye. Değişen cihazlara bakıyordum Adamın kullandığı EF81'se düşük modelini göndermişler. Değişik bi durum. Siemens telefon bölümü batma noktasındayken Benq aldı.
Servis neden problemli. Başarı'ların geneli problemli. Bir telefona Genpa 4 günde teşhis koyuyo onu anında yapıyo. Başarı'da 1 aya yakın beklediği biliyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: ünal korkmaz
quote:
Orjinalden alıntı: kahve
quote:
Hacu servise gittiğimde millet diyodu 1 aydır burda diye. Değişen cihazlara bakıyordum Adamın kullandığı EF81'se düşük modelini göndermişler. Değişik bi durum. Siemens telefon bölümü batma noktasındayken Benq aldı.
Servis neden problemli. Başarı'ların geneli problemli. Bir telefona Genpa 4 günde teşhis koyuyo onu anında yapıyo. Başarı'da 1 aya yakın beklediği biliyorum.
doğru serviste uzun süre bekleyen telefonlar var. hala da var. ama beklemelerinin nedeni ellerinde parça olmamasıydı. bi dönem servislere parça girişinde sıkıntılar oldu. bu fabrikaların taşınması döneminde. ama artık benq-siemens ortaklığı oturdu diyebilirim. onun için parça ve yeni telefon aktarımları daha seri olur. yani bugune kadar çok sıkıntılar oldu ama bundan sonrası ümit verici gözüküyor. genpanın hemen yapması da elinde parça olmasından kaynaklı sadece. yoksa genpa bana göre başarının tırnağı olamayacak bir servis.
neyse dsensoy, görüşler böyle işte
Anladim.Aslinda açikçasi siemens bnm kankam oldu da diyebilirim elimde hala mc60 war ( bilirisiniz sexy die çikardilar hiç bi ise yaramiyo ) Telefon aslinda bayagi bi saglam çikti hiç beklemiyodum simdi simdi sorun çikariyo sarji fln gitmiyo bataryadan dolayi e o da olsun artik 3 seneden sonra. Büyük ihtimalle ef81 alicam gibi gözüküyor olur da ariza yapar ya da begenmezsem geri yollarim saglik olsun. Sony ericssonun w850i si ile w900i si aşırı hoşuma gidiyor ama biraz pahali modeller o yüzden elimi bile süremiyorum Bir iki haftaya kalmaz büyük ihtimalle ef81 elimde sanırım çok saolun yorumlarınız için
quote:
Orjinalden alıntı: dsensoy
Ef81 diyecektm ya dogru ef81in videosuna kötü dediklerini duydum.Cidden çok mu kötü ef71 inki daha mi iyi? Bi de bugün teknosada ef81 i elime aldim ve hasta oldm En son ikinci el temiz bir n70 almakta karar kilmistim ama simdi sanirim sıfır bir ef81 alicam yine de daha tam karar veremedim bilmiyorum ne alsam off
ef81 yerine kesinlikle ef71 almanı oneririm...ama telefonun içini kurcalama merakın varsa ef81 al...yok ben multi medya olayını yuksek tutarım dersen ef71 al...ondeki oled zaten seni bitirecektir...estorede hala 330 larda...
Ef71 in tipi de çok hos aslinda onu almayi da düsündüm de ikisini de elime aldim ef81 in ekrani daha büyük o yüzden onda karar kildim.Multimedya özellikleri için bakiyorum telefonu kamera video mp3 fln da ikisinin de ayni bildigim kadariyla ef71 in ki daha mi iyi ki multimedya için onu al diyorsun?
malesef yanıldıgın durumlar var...
* ekran boyutu aynı2.2'' ama pikseli dusuk... * camera cekimi ef71 cok daha iyi...ikiside 2mp.. * biraz daha kucuk ef71... * ayrıca daha sonradan pişman olacagın vernik soyulmalaına maruz kalacaksın ef81'de * kapak kapalı iken ekran tamamen tus takımlarına degmekte...sonradan cebinde tasımıs oldugun için ilerki zamanlada iz yapacak... * ses kalıtesine birsey diyemem..cunku hiç dinlemedim ef81...eger sxg75 ile sesi aynı ise..ses tahmin edici derim... * eger internete sık baglanan birisiysen ef81 derim...cok daha hızlı...mailler onemli ise kesinlikle ef81 derim... * eger menu ikonlarını degiştir kendime göre ayarlarım dersen ef81... * eger 3g telefonum olsun dersen ef81... * eger 30ytl daha fazla veririm dersen ef81... * video cekim kalitesi benim için onemli degil diyorsan ef81... * bircok telefonda olmayan,rastlanılmayan ozellikler ef71 mevcut... * fm verir radyoya yayın... * flash bellek olarak kullanma... * webcam... * 30 pfs video kayıt....simdilik nokiyanın tost makinelerinde var....birde lg 'de gordum...gercekten kayde deger bir özellik...her yeri videoya cekmek isteyeceksin... * telesekreter(operatorden bagımsız)masrafsız yani * otomatik kapanış..ama acılışta var.. * sifreli klasorler olusturma...bu digerlerin de yok... * kulaklıktan radyo... * cok hızlı ileri geri sarma... * 2gb destek...4gb denemedim.. * 3d ses kesin duymalısın.. * wma formatı destekliyor... * müzik listelerinde duzenlemede cok kolay bir ara yuz...sorunsuz....(sarkı ismi isterse sarkı sözleri kadar olsun)
kolay gelsin....
Dediklerine bakilirsa ef71 çok daha iyi gözüküyo..Yine kararsiz kaldim bu gidisle tel fln alamiycam
olur sen bilirsin...sen bir tane motorsiklet al;konusma yapmaz ama gezersin....
@malkooklam, yanlış hatırlamıyorsam kapağı açmadan telefona cevap verme ve görüşme yapma gibi bir özellikte vardı ef81 de, yanılıyor olabilirim, ayrıca ef81 alma arefesinde benimde kafamı karıştırdı bu son mesajın...
ef81 deki o durumu bilemiyorum...ef71 de yok ...hatta kapagı acınca bile istersen yes basıyorsun,yada mesgul için no ya...yada aktif kapak yapıyorsun....ac konus yani...
daha o yazdıklarımda eksiklikler var...yalnız yine tekrarlıyorum..bu telefonda internet işi zor iş...ayarlar acısından degil veri aktarım kaplumbağa...
Neti pek kullanmiycam ztn..Sadece video foto ve mp3 kalitesi önemli.Dis görünüste ztn ef71 alirim ama multimedya özelliklerinin hangisinin daha kaliteli oldugunu bilemiyorum iste.Tam anladigimda alacagim insallah ya da motosiklet
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme