Şimdi Ara

N80 vs E65

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oncelıkle hepınıze merhaba demek ıstıyorum uzun zamandan berı phılıps ve sony kullanıcısıydım fakat son zamanlarda nokia ya gecıs yamak uzereyım (hos aklımca gectım sanırsam )
    fakat baslıktakı ıkı model arasında kararsız kaldım N80 ve E65 pıyasa fıyat bakımından 3 assa 5 yukarı bırbırlerıne cok yakınlar ozellık bakımından ıse neredeyse aynılar bı kac sey harıc

sormak ıstedıgım N80 ın lensıyle E65 ın lens lerı aynı mı sadece yazılım farkı mı var

ve sızden rıca lutfen bana bu ıkı model hakkında yardımcı olurmusunuz?

artıları eksılerı sonucta kullananlar verılerden daha cok bılgı sahıbıdır

saygılar...

• Be n e65 kullanıcısıyım zarif ve incelik yönünden karizmatik bir telefon.N80 biraz boyutları büyük..Foto kalitesi olarak n80 daha iyi diye biliyorum birde radyosu var.E65 de radyo yok fakat mp3 kalkitesi mükemmel sony kadar olmasada yakın diyebilirim.Kamera benim için önemli değil 2 mp fakat öyle kaliteli bir görüntü bekleme.bende ikisi arasında kalmıştım e65 aldım.Sende bence öyle yap tai bu sadece bir öneri:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sktem

Be n e65 kullanıcısıyım zarif ve incelik yönünden karizmatik bir telefon.N80 biraz boyutları büyük..Foto kalitesi olarak n80 daha iyi diye biliyorum birde radyosu var.E65 de radyo yok fakat mp3 kalkitesi mükemmel sony kadar olmasada yakın diyebilirim.Kamera benim için önemli değil 2 mp fakat öyle kaliteli bir görüntü bekleme.bende ikisi arasında kalmıştım e65 aldım.Sende bence öyle yap tai bu sadece bir öneri:D
    bende n80 aldım yeni gayet memnunum arkadaşım hiç kıyaslama bile bana sorarsan n80 al kalınlığı ağırlığı var telefonun ama özelliklerini görünce sorun etmezsin hem çok şık ve karizmatik bir telefon ele çok güzel oturuyor boyutlarıda abartılacak kadar çok değil bence yinede karar senin iki telefonuda al eline incele kararı kendin ver

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BL@DE -- 2 Haziran 2007; 17:09:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BL@DE

bende n80 aldım yeni gayet memnunum arkadaşım hiç kıyaslama bile bana sorarsan n80 al kalınlığı ağırlığı var telefonun ama özelliklerini görünce sorun etmezsin hem çok şık ve karizmatik bir telefon ele çok güzel oturuyor boyutlarıda abartılacak kadar çok değil bence yinede karar senin iki telefonuda al eline incele kararı kendin ver

Alıntıları Göster
    e65 e göre + ları symbian ve 3mp kamera kalınlık özellik sayesinde sorun oluşturmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: _Maxy_

e65 e göre + ları symbian ve 3mp kamera kalınlık özellik sayesinde sorun oluşturmaz

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: _Maxy_

arkadaşlara tam incelemeden yanlış bilgi vermeyelim. E65 nokianın kullandığı en son versiyon symbian'ı kullanır diğer E serilerinde olduğu gibi (E61/61i/90)

• quote:

Orijinalden alıntı: mageji

quote:

Orjinalden alıntı: _Maxy_

arkadaşlara tam incelemeden yanlış bilgi vermeyelim. E65 nokianın kullandığı en son versiyon symbian'ı kullanır diğer E serilerinde olduğu gibi (E61/61i/90)

Alıntıları Göster
    bencede n80 e65'ten daha karizmatik,ele tam oturan,daha kaliteli foto çeken bir telefondur ama ne yazıkki şarjı az gitmektedir

• quote:

Orijinalden alıntı: Katibim

bencede n80 e65'ten daha karizmatik,ele tam oturan,daha kaliteli foto çeken bir telefondur ama ne yazıkki şarjı az gitmektedir

Alıntıları Göster
    n80'in 3mp kamerası hariç bir +'sı yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert

n80'in 3mp kamerası hariç bir +'sı yoktur.

Alıntıları Göster
    bende senin gibi uzun süre n80 ve e65 arasında gidip geldim.ikisininde forumdaki bölümlerinde takip ettim.en son vardığım sonuç e65ti ve evvelki akşam siparişimi verdim.pazartesi elimde olacak telefonum.araştırmalarım sonucunda ikisi arasındaki bana göre olan farkları yazayım

1-e65in görünüm n80e göre daha hoş(bana göre)
    2-e65 incelik açısından çok güzel.telefoncuya gidip iki telefonuda eline alıp bakarsan sende farkı anlayacaksın.n80 oldukça kalın.yaz aylarında çok fazla rahatsız edebilir.
    3-ikisinin fiyatları üç aşağı beş yukarı aynı.bazı sitelerde 40-50 ytl oynuyor.
    4-3,2 mp kamerası olmasına rağmen güzel fotoğraf çekiyor dendiğini görmedim n80 için.e65 2 mp kamerası var ve n80den çok az daha kötü olduğunu düşünüyorum.
    5-forumlardaki yorumlara göre wirelessda e65 daha iyi olduğu söyleniyor
    6-n80de radyo var e65 koymamışlar(çok sinir olmuştum bunu duyunca)
    7-n80 de ön kamera var görüntülü görüşme için.e65te görüntülü görüşme özelliği var fakat karşıdakine nasıl yüzümüzü göstereceğiz onu daha bilmiyoruz
    8-n80 de 352*416 piksel 256bin renk ekran var e65te ise 240*320 piksel 16milyon renk ekran var.e65in ekranı daha güzel gözüküyormuş.240*320 piksel ekran nokianın yeni ekran standartı olma durumunda dolayısıyla oyunlarda falan küçük ekran kalması yada ekranın dışarı taşması sorunu olmaz.
    9-n80de 800 mah pil var(800 diye hatırlıyorum 900 de olabilir), e65te 1000 mah pil var.dolayısıyla e65 pil süresinde iyi bir avantaj sağlıyor.
    10-n80 multimedyaya yönelik bir telefon olduğu için yanında ad-15 yani 3,5 mm kulaklık takılabilecek aparat ve hafıza kartı ile geliyor(ad-15 aslında bir avantaj sayılmaz açık arttırma sitelerinde 15 ytlye rahatlıkla temin edebilirsin,hafıza kartıda 128 veriliyor kime yeter o kadar hafıza).e65te hafıza kartı çıkmıyor fakat sitelerde 100 ytlye satılan bluetooth kulaklıkla geliyor(o kadar parayı kim o kulaklığa verirki).
    sen daha çok lenslerini merak etmişsin ama ben aklıma gelen bütün farkları yazmak istedim.fotoğraf kalitelerine e65 ve n80 konularından kolaylıkla ulaşabilirsin
    iyi akşamlar
    edit:işlemcisi e65in daha iyi diye duydum.en hızlı symbianlardan biri olduğu söyleniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul615 -- 2 Haziran 2007; 22:41:30 >

• N95 karşısında bile N80 derim ama tek sorun pil. Kalınlığı hiç dert etme eline alınca Samsungun slim telefonları gibi duruyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_Boss

N95 karşısında bile N80 derim ama tek sorun pil. Kalınlığı hiç dert etme eline alınca Samsungun slim telefonları gibi duruyo
    Kesinlikle e65,nokianın malzeme kalitesi en iyi teli bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tas7035

Kesinlikle e65,nokianın malzeme kalitesi en iyi teli bence.

Alıntıları Göster
    n80
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyberkesh

n80

Alıntıları Göster
    Eğer kamera ve ekran çözünürlüğüne çok önem vermiyorsanız Nokia E65'i tavsiye ediyorum. Nokia N80 ne yazık ki batarya açısından bekleneni veremiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..Knight..

Eğer kamera ve ekran çözünürlüğüne çok önem vermiyorsanız Nokia E65'i tavsiye ediyorum. Nokia N80 ne yazık ki batarya açısından bekleneni veremiyor.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bu resme duvar kağıdı diyeceksiniz ama değil gerçek n80 çekilmiş bir fotoğraf gerçekten inanılmaz... bende n80 öneririm...

SERA GÖLÜ

N80 vs E65

• quote:

Orijinalden alıntı: @oğuzhan@

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
     N80 vs E65

N80 ile çekilmiş bir resim daha.Kafanızda bir fikir oluşması için koydum.Hangi telefonu daha iyi diye polemiğe girmeyeceğim.

Ben N80'i beğendim aldım.İsterse E65'in 50 tane artısı olsun benim için farketmez

• quote:

Orijinalden alıntı: diamondmonster

N80 vs E65

N80 ile çekilmiş bir resim daha.Kafanızda bir fikir oluşması için koydum.Hangi telefonu daha iyi diye polemiğe girmeyeceğim.

Ben N80'i beğendim aldım.İsterse E65'in 50 tane artısı olsun benim için farketmez

Alıntıları Göster
    gerçekten çok güzel bir fotoğraf
    quote:

Orjinalden alıntı: diamondmonster

N80 vs E65

• quote:

Orijinalden alıntı: diamondmonster

N80 vs E65

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: diamondmonster

N80 vs E65

resim gayet güzel arkadaşım (bazılarına çirkin gelebilir) telefonun hayırlı olsun inan çok doğru bir seçim yapmışsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BL@DE -- 5 Haziran 2007; 20:12:55 >

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    E65
    + Wifi internet ve VoIP desteği. internet desteğini oldukça sık kullanıyorum ve N serisinin internet edit. serilerine göre E serisinin bu konuda daha başarılı olduğunu biliyorum.
    + Slider kapak dediğimiz kayan kapan stilindeki en ince Nokia
    + Malzeme kalitesi oldukça üst düzeyde ve özellikle el terlemelerinde kaymayı önleyen bir malzeme ile kaplanmış durumda
    + Ekranı 16milyon renk kapasiteli ve bu da daha detaylı görüntü almamızı sağlıyor.
    + Ofis uygulamaları için optimizasyon ile geliyor bu da özellikle amacı bu olanlar için iyi bir şey
    + Pil tasaruffu oldukça başarılı diyebilirim. Sürekli wifi taraması olmadığından ve bunu bizim tercihimize bıraktığından pil harcamasını en iyi düzeye getirmişler.
    + Kullanılan Symbian versiyonunda telefon daha performanslı çalışıyor ve özellikle menü geçişleri daha hızlı. Bunun en önemli sebeplerinden biri işletim sisteminde yatıyor. Bilirsiniz ki işletim sistemlerinin bir ram yönetim uygulaması vardır. bunu sizler göremezsiniz o sürekli arkada çalışır. Bu her işletim sisteminde aynıdır. E serisinde kullanılan işletim sisteminin ram kullanımı daha başarılı sanırsam çünkü özellikle menü geçişleri ve uygulamalar daha hızlı. bunu her iki telefon elimdeyken de görebiliyorum.
    + MP3 kalitesi sanılanın aksine başarılı diyebilirim. tabiki bir N serisi gibi değil ama başarılı
    + 3G desteği bulunmakta
    + Yazılımsal GPS desteği bulunmakta

eksi yönler

- Resim çekme kalitesi N80 e göre daha zayıf ve flash yok. bunun en önemli nedeni kullanılan lens türü. telefonum resim çekiyor diyebilirsiniz ama N80 ile kıyaslayamazsınız ikisinin segmenti farklı.
    -radyosu yok ama zaten wiriless bakımından bu kadar başarılı bir telefona radyo konulması gereksiz olurdu. wifi üzerinden yayın olarak yakalayacağınız yüzlerce dünya radyosu bulunmakta.
    -mp3 kalitesi ortanın biraz üzerinde ve oldukça yeterli fakat N serisi kadar başarılı değil.

N80

+ Ekranı biraz daha büyük. daha geniş alan sağlıyor.
    + Wifi bulunmakta
    + Resim çekme kalitesi E serisi üstünde ama N serisinde ortalama düzeyde.
    + Radyosu bulunmakta
    + İkinci bir kamerası bulunuyor (front)
    + Multimedia uygulamaları konusunda başarılı ve yenilikçi

eksi yönleri
    - Malzeme kalitesi E65 kadar başarılı değil kızak yapısı eski nokia sistemi üzerine kurulu.
    - pili oldukça az gidiyor ve wifi opsiyonu verilmemiş.
    - Ram yönetimi E serisinin gerisinde olduğundan daha yavaş çalışıyor. bu klasik N serisi problemi aslında. neden bilmiyorum ama şuana kadar bir çok N serisi test ettim ama hiç biri E serisindeki performansı veremedi.
    - Küçük telefon sevenlere hitap etmiyor. çünkü çok kalın. 26mm lik kalınlık var. fakat boy olarak küçük ve kısa.
    - internet bazlı olarak sunulmuş ama ofis uygulamaları konusunda E serisinin gerisinde. çünkü multimedya telefonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 5 Haziran 2007; 23:31:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BL@DE

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    tartışma başlamadan önce bu marka/model fanatikliği hakkında yazı ekleyecektim bu konuya ama sonra vazgeçtim.buraya bilgi öğrenmeye gelmesine rağmen bazı arkadaşlar e65 n80i ona katlar yazmışlar yada n80 iyidir deyip bırakmışlar.yani bunu bir şeye dayandırmadan yazarsanız gereksiz mesaj kirliliği oluşur. arkadaş ne güzel yazmış kendi bilgisine göre e65i ve n80nin + ve - lerini.ayrıca araştırmalarım doğrultusunda görüşlerinede %100 katılıyorum.

mesela fotoğraf konusundada katılıyorum.siz forumda küçültülmüş haliyle bakıyorsunuz.megapikseli yüksek bir çok telefonda resim küçükken çok güzel gözükmesine rağmen orjinal boyutuna çevirdiğinizde fotoğraftaki noiseleri renk solukluğunu farkedebilirsiniz.forumdaki küçük haliyle gerçekten güzel ama büyük haliyle o güzellik büyük ölçüde kayboluyor.size birde o şekilde bakmanızı öneriyorum. bu yazdığıma karşılık n80 fanatikleri sakın n80 çok kötü çekiyor dediğimi sanmasınlar e65den üstün olabilir ancak cep telefonları arasındada çok üstün bir yeri yok.

bence burda tartışarak mesaj kirliliği yaratmayın.telefonlar hakkında görüşü yazmanız bence daha iyi olur

iyi akşamlar

edit: mageji arkadaşım karşılaştırma yazın çok güzel olmuş postu yolladıktan sonra gördüm onun için yazıma ekliyim dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul615 -- 5 Haziran 2007; 23:29:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbul615

tartışma başlamadan önce bu marka/model fanatikliği hakkında yazı ekleyecektim bu konuya ama sonra vazgeçtim.buraya bilgi öğrenmeye gelmesine rağmen bazı arkadaşlar e65 n80i ona katlar yazmışlar yada n80 iyidir deyip bırakmışlar.yani bunu bir şeye dayandırmadan yazarsanız gereksiz mesaj kirliliği oluşur. arkadaş ne güzel yazmış kendi bilgisine göre e65i ve n80nin + ve - lerini.ayrıca araştırmalarım doğrultusunda görüşlerinede %100 katılıyorum.

mesela fotoğraf konusundada katılıyorum.siz forumda küçültülmüş haliyle bakıyorsunuz.megapikseli yüksek bir çok telefonda resim küçükken çok güzel gözükmesine rağmen orjinal boyutuna çevirdiğinizde fotoğraftaki noiseleri renk solukluğunu farkedebilirsiniz.forumdaki küçük haliyle gerçekten güzel ama büyük haliyle o güzellik büyük ölçüde kayboluyor.size birde o şekilde bakmanızı öneriyorum. bu yazdığıma karşılık n80 fanatikleri sakın n80 çok kötü çekiyor dediğimi sanmasınlar e65den üstün olabilir ancak cep telefonları arasındada çok üstün bir yeri yok.

bence burda tartışarak mesaj kirliliği yaratmayın.telefonlar hakkında görüşü yazmanız bence daha iyi olur

iyi akşamlar

edit: mageji arkadaşım karşılaştırma yazın çok güzel olmuş postu yolladıktan sonra gördüm onun için yazıma ekliyim dedim

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: karizma2

iyi akşamlar

teşekkür ederim. benimde demek istediğim buydu zaten. benim kullandığım monitör de full ekran da resimde ki detaylardaki farklılıkları görebiliyorum ve bunu yazdım. sonuçta en kötü resimi bile ufaltırsanız göze güzel gözükür ama 1:1 ölçekde detaylar sırıtır. önemli olanda zaten detaylardır. şuan hangi telefonla çekim yapsanız zaten çok da farklı sonuç vermez. ama yazmaz olaydım bunları keşke. insanın kendi fikrini söylemesi suç oluyor bazen. ben orada kendi düşüncemi söylemiştim. düşünceminde zaten arkasındayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 5 Haziran 2007; 23:40:00 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: karizma2

iyi akşamlar

teşekkür ederim. benimde demek istediğim buydu zaten. benim kullandığım monitör de full ekran da resimde ki detaylardaki farklılıkları görebiliyorum ve bunu yazdım. sonuçta en kötü resimi bile ufaltırsanız göze güzel gözükür ama 1:1 ölçekde detaylar sırıtır. önemli olanda zaten detaylardır. şuan hangi telefonla çekim yapsanız zaten çok da farklı sonuç vermez. ama yazmaz olaydım bunları keşke. insanın kendi fikrini söylemesi suç oluyor bazen. ben orada kendi düşüncemi söylemiştim. düşünceminde zaten arkasındayım.

Alıntıları Göster
    Benim görebildiğim kadarıyla fotoğraf kaliteleri arasında öyle aman aman bir fark yok. Yani bu iki telefon arasında seçim yaparken fotoğraf kalitesi pek fazla kriter olmamalı bana göre. Telefonun kalınlığından rahatsız olmayanlar ve radyo olmazsa olmaz diyenler için N80 tercih edilebilir. Bunun yanında N80' in pilinin az gitmesi, kalınlığının fazla olması(özellikle telefonu genellikle cepte taşıyanlar için ), performansının E65' e göre nisbeten daha az olması, malzeme kalitesinin biraz daha düşük olması gibi nedenlerden dolayı E65 daha ağır basıyor bence. Yine de ikisinin arasında pek fazla bir fark yok.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.