Şimdi Ara

N91 Hakkında Herşey (lütfen bu topici istemeyenler mesaj atmasın) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
307
Cevap
0
Favori
5.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ozman dıkatlıolcan ıp baglıcan yada noki buna bı çozum bulmuştur artık
     N91 Hakkında Herşey (lütfen bu topici istemeyenler mesaj atmasın)

•  N91 Hakkında Herşey (lütfen bu topici istemeyenler mesaj atmasın)

•  N91 Hakkında Herşey (lütfen bu topici istemeyenler mesaj atmasın)

• O kadar cok N91 ve N80 olan topic var ki, artik hangisinde hangi haber cikiyor sasirdim. Belki moderatorler hepsini tek bir baslik altinda birlestirirler mesela tek nir N80 ve tek bir N91 topigi gibi. Neyse umarim bunu baska bir baslik altinda yazan olmamistir. Neyse gittigidiyor da N80 ilanlarindan sonra simdi de bir adet N91 satista;

http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=1561802

Ama bu satisi yapan kisi daha once ne bir satis nede alim yapmis, bakalim satis gercek cikacak mi? Ama beni meraklandiran bu N80 lerin ve N91 in kaynagi, dunyanin herhangi bir yerinde N91 satisa cikti da gozden mi kacirdik? Herhangi bir link verebilecek biri var mi?

http://www.gittigidiyor.com/php/kimlik.php?nick=byciki

Birde nazgUL_vB cok guzel fotograflar tesekkurler ama kizma bu fotograflar eski olmasin cunku N91 in eski FW lerinde Active Standby Secreen yoktu ama artik yeni FW lerde var. Senin yolladigin fotograflardakilerde Active Standby Screen yok da, ondan diyim dedim.

• quote:

Orjinalden alıntı: rebellion

acaba bu n91 yere düşünce harddiskine bişey olurmu...?

300 kere dusurebilirsin . Nokia denemis birsey olmuyormus, ama dikkat 301. kere dusurme . Bu konuyla ilgili bir link te var;

quote:

Orjinalden alıntı: moztuzcu
    "300 kere yere dusurme testinin haberinin oldugu link :

http://wordontheblog.com/n91/2005/11/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzturkgem -- 19 Şubat 2006 13:40:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: nazgUL_vB

o işlemciyle herbi formatı açar programla

Islemcisi ile alakali bilgi icin;

Bugun Mobile Review in forum kismi kapaliydi ama google depoluyor ya sayfalari yinede oaradan ulasabildim:

http://72.14.207.104/search?q=cache:By11-5Z3Bp8J:www.mobile-review.com/forum2/showthread.php%3Fp%3D367337+n91+omap&hl=en&gl=uk&ct=clnk&cd=3&client=firefox-a

Oradan aldigim FCC linkinde ikinci sayfada sagdaki resime bakin sim yuvasinin uzerinde ortada ki islemci TI OPMAP 1710c (1710c diye bir sey bulmadim nette ama TI OMAP 1710 var herhalde ayni processor dur) ;

https://gullfoss2.fcc.gov/prod/oet/forms/blobs/retrieve.cgi?attachment_id=623905&native_or_pdf=pdf

Islemcinin ozellikleri ile ilgili bir sayfa;

http://focus.ti.com/general/docs/wtbu/wtbuproductcontent.tsp?templateId=6123&navigationId=11991&path=templatedata/cm/product/data/omap_1710

O sayfadan bilgiler:

"OMAP1710 Features:

Advanced 90 nanometer CMOS Technology

* Low-voltage 90 nm technology
    * 1.05 - 1.3V cores; 1.8V I/O
    * Consumes less than 10 µA in standby mode
    * Split power supplies for application processing, digital baseband and real-time clock enable precise control over power consumption
    * Optimized clocking and power management: only two clocks required at 13 MHz and 32 kHz

TMS320C55x DSP core subsystem

* Up to 220 MHz (maximum frequency)
    * 32K x 16-bit on-chip dual-access RAM (DARAM) (64 KB)
    * 48K x 16-bit on-chip single-access RAM (SARAM) (96 KB)
    * 24 KB I-cache
    * One/two instructions executed per cycle
    * Video hardware accelerators for DCT, iDCT, pixel interpolation, and motion estimation for video compression

ARM926TEJ core subsystem

* Up to 220 MHz ARM926TEJ V5 architecture (maximum frequency)
    * 32KB I-cache; 16KB D-cache
    * Java acceleration
    * Support for 32-bit and 16-bit (thumb mode) instruction sets
    * Data and program MMUs
    * Two 64-entry translation look-aside buffers (TLBs) for MMUs
    * 17-word write buffer"

Buda N70 ile ilgili bilgiler Mobile Review Forum dan N91 icin processor bilgileri eksik ama herhalde yakinda duzeltirler;

http://72.14.207.104/search?q=cache:yZVqszAX3IUJ:www.mobile-review.com/forum2/showthread.php%3Ft%3D30239+N70+processor+omap&hl=en&gl=uk&ct=clnk&cd=12&client=firefox-a

Nokia N70

Series: Series 60 v2.6 ftpack 3
    Symbian: OS v8.1a

Memory: 35 Mb
    Free RAM: 32 Mb
    Processor: 32-bit RISC CPU based on ARM-9 series, 220 Mhz"

N70 de TI OMAP 1710 kullaniyor sanirim, N91 de anlasinaln FCC deki resimlerden TI OMAP 1710 kullaniyor. Eskiden N91 de TI OMAP 2420 kullanilacagi saniliyormus onun icin CPU su hizli zannediliyor ama anlasilan N70 ile ayni. N80 icinde ayni eski CPU (N70 in cpu su) yu kullaniyor diyenler ama simdilik kesin degil:

http://72.14.207.104/search?q=cache:V-QYD2UqbSYJ:www.mobile-review.com/forum2/showthread.php%3Ft%3D42918+n80+cpu&hl=en&gl=uk&ct=clnk&cd=1&client=firefox-a

Bu link te yukaridaki Mobile Review sayfasindan;

http://www.osnews.com/story.php?news_id=12965

Ama kesin olan FCC raporunun sayfasindan kendi gozlerimizle gorebilecegimiz gibi N91 de N70 de olan CPU var, daha iyi bir CPU degil.

• Yaw arkadaşlar öyle bişey yok 300kere düşürünce bişey olmayacak ta 301inci kez düşürdüğün zaman hasar alacak.Adamlar n91 ve ipod un 4gb lık veri kapasiteli aletini 300 kez teste tabi tutmuşlar.N91 bu testlerin hepsinden başarıyla geçmiş ancak ipod 12. testte sınıfta kalmış.Yani o 300 oradangeliyor.300 e kadar bişey olmayacakta 300 den sonra işler kritiğe girer gibi bi durum.Alette hareket sensörü (accelerometer)Belli bir mesefaden telefon düşüşe geçtiğinde bu sensörler telefonun düştüğünü algılıyor ve hard drive ı park pozisyonuna alıyor.Durum bu o yüzden n91 in hard drive çökmelere karşı korumalıdır.Kolay kolay birşey olacağını sanmam.
    quote:

quote:

300 kere dusurebilirsin . Nokia denemis birsey olmuyormus, ama dikkat 301. kere dusurme . Bu konuyla ilgili bir link te var;

quote:

• Dalga gectigim anlasilsin diye gulen adam da koymustum yanina halbuki......

quote:

Orjinalden alıntı: crux2005

Yaw arkadaşlar öyle bişey yok 300kere düşürünce bişey olmayacak ta 301inci kez düşürdüğün zaman hasar alacak.Adamlar n91 ve ipod un 4gb lık veri kapasiteli aletini 300 kez teste tabi tutmuşlar.N91 bu testlerin hepsinden başarıyla geçmiş ancak ipod 12. testte sınıfta kalmış.Yani o 300 oradangeliyor.300 e kadar bişey olmayacakta 300 den sonra işler kritiğe girer gibi bi durum.Alette hareket sensörü (accelerometer)Belli bir mesefaden telefon düşüşe geçtiğinde bu sensörler telefonun düştüğünü algılıyor ve hard drive ı park pozisyonuna alıyor.Durum bu o yüzden n91 in hard drive çökmelere karşı korumalıdır.Kolay kolay birşey olacağını sanmam.
    quote:

quote:

quote:

• saol dostm
  • quote:

Yaw arkadaşlar öyle bişey yok 300kere düşürünce bişey olmayacak ta 301inci kez düşürdüğün zaman hasar alacak.Adamlar n91 ve ipod un 4gb lık veri kapasiteli aletini 300 kez teste tabi tutmuşlar.N91 bu testlerin hepsinden başarıyla geçmiş ancak ipod 12. testte sınıfta kalmış.Yani o 300 oradangeliyor.300 e kadar bişey olmayacakta 300 den sonra işler kritiğe girer gibi bi durum yok.Alette hareket sensörü (accelerometer)Belli bir mesefaden telefon düşüşe geçtiğinde bu sensörler telefonun düştüğünü algılıyor ve hard drive ı park pozisyonuna alıyor.Durum bu o yüzden n91 in hard drive çökmelere karşı korumalıdır.Kolay kolay birşey olacağını sanmam.
    quote:

quote:

quote:

• quote:

Dalga gectigim anlasilsin diye gulen adam da koymustum yanina halbuki......

quote:

Yaw arkadaşlar öyle bişey yok 300kere düşürünce bişey olmayacak ta 301inci kez düşürdüğün zaman hasar alacak.Adamlar n91 ve ipod un 4gb lık veri kapasiteli aletini 300 kez teste tabi tutmuşlar.N91 bu testlerin hepsinden başarıyla geçmiş ancak ipod 12. testte sınıfta kalmış.Yani o 300 oradangeliyor.300 e kadar bişey olmayacakta 300 den sonra işler kritiğe girer gibi bi durum.Alette hareket sensörü (accelerometer)Belli bir mesefaden telefon düşüşe geçtiğinde bu sensörler telefonun düştüğünü algılıyor ve hard drive ı park pozisyonuna alıyor.Durum bu o yüzden n91 in hard drive çökmelere karşı korumalıdır.Kolay kolay birşey olacağını sanmam.
    quote:

quote:

quote:

Daha onceden verdigim bir link vardi bu topic te hard diskin yere dusunce birsey olucagini sanmiyorum, soyledigim gibi 301 kere dusurunce bozulacak demem sadece bir saka. Ama hard diskli cihazlarla sarsinti aninda kendini korumak icin kapatma fonksiyonu ve bunun sonucunda mesela video izliyorsaniz olabilecekleri gosteren bir video linki vermistim, keske Nokia hard disk yerine 4GB lik flash bellek kullansaydi;

quote:

Hard diskli cihazlarla sarsinti anlarinda muzik dinlemenin zorlugunu gosteren bir video:

http://www.king5.com/cgi-bin/bi/video/makeadplaylist.pl?title=www.bcb.com/tech336.wmv&adurl=&adclickthru=&adgraphic=

• Yok dostum ya bunu forumda söyleyenler oldu bende o yüzden yazdım.Way efendim 300 kez düştüğünde bişey olmayacakta 301 inci kez düştüğünde hard drive ı hasar alacakmış.
    quote:

Dalga gectigim anlasilsin diye gulen adam da koymustum yanina halbuki......

quote:

quote:

quote:

quote:

• quote:

Yok dostum ya bunu forumda söyleyenler oldu bende o yüzden yazdım.Way efendim 300 kez düştüğünde bişey olmayacakta 301 inci kez düştüğünde hard drive ı hasar alacakmış.

300 e yakin belkide ne bileyim 400 civari sarsilmaya mazruz kaldiginda hard disk te bir hasar olusma ihtimali var. Gun icinde ne yapiyorum diye dusundum, herkez farklidir tabii. Ben en cok mp3 u sabah otobusle okula giderken dinliyorum, otobusler de malum deli gibi sarsiyor, sabah gidis aksam donus gunde toplam 3 defa sarsilsam birde gunde bir kere asgari yolda yurumeyi bilemeyen biri bana carpsa. Gunde 3-4 sarsinti mp3 dinleyip hard diski kullanirken. Ya koruma cok muhtesem calisacak, her sarsintida hard diskin okuyucu kafasini disk lerden uzaklastiracak muzik zevkim mahfolacak yada hergun 3-4 ufak hasara ugrayacak. Ne bileyim mesela 6 ay sonra hard disk te bad sectorler olustu diyelim, bende satin aldigim yerin teknik servisine goturdum. Sonuc bence kallavi bir fatura olucak, tabi birde diyicekler ki kullanici hatasi siz bu telefonu dusurmussunuz .(bu arada hangi pahali parca bozulduysa bir telefonumda mutlaka bir kullanici hatasi buldular). Umarim N91 in hard diski gercekten saglamdir ve bu kuruntularimi bosuna cikarir.

• Umarım dostum.Düşünüyorumda gün içinde o microdrive sallanacak bu belli bişey yolda otobüste bişekilde o sarsılacak.Adamlarda bunu ürettiklerine göre bunları kesinlikle düşünmüşlerdir.Taşınacak bi hard disk.Mademki taşınacak o zaman güvenlik önlemleri alınacak demektir.O yüzden bunu biz değil bırak dostum nokia düşünsün.Banane
    quote:

quote:

Yok dostum ya bunu forumda söyleyenler oldu bende o yüzden yazdım.Way efendim 300 kez düştüğünde bişey olmayacakta 301 inci kez düştüğünde hard drive ı hasar alacakmış.

300 e yakin belkide ne bileyim 400 civari sarsilmaya mazruz kaldiginda hard disk te bir hasar olusma ihtimali var. Gun icinde ne yapiyorum diye dusundum, herkez farklidir tabii. Ben en cok mp3 u sabah otobusle okula giderken dinliyorum, otobusler de malum deli gibi sarsiyor, sabah gidis aksam donus gunde toplam 3 defa sarsilsam birde gunde bir kere asgari yolda yurumeyi bilemeyen biri bana carpsa. Gunde 3-4 sarsinti mp3 dinleyip hard diski kullanirken. Ya koruma cok muhtesem calisacak, her sarsintida hard diskin okuyucu kafasini disk lerden uzaklastiracak muzik zevkim mahfolacak yada hergun 3-4 ufak hasara ugrayacak. Ne bileyim mesela 6 ay sonra hard disk te bad sectorler olustu diyelim, bende satin aldigim yerin teknik servisine goturdum. Sonuc bence kallavi bir fatura olucak, tabi birde diyicekler ki kullanici hatasi siz bu telefonu dusurmussunuz .(bu arada hangi pahali parca bozulduysa bir telefonumda mutlaka bir kullanici hatasi buldular). Umarim N91 in hard diski gercekten saglamdir ve bu kuruntularimi bosuna cikarir.

• quote:

Umarım dostum.Düşünüyorumda gün içinde o microdrive sallanacak bu belli bişey yolda otobüste bişekilde o sarsılacak.Adamlarda bunu ürettiklerine göre bunları kesinlikle düşünmüşlerdir.Taşınacak bi hard disk.Mademki taşınacak o zaman güvenlik önlemleri alınacak demektir.O yüzden bunu biz değil bırak dostum nokia düşünsün.Banane
    quote:

quote:

umarım n91 isteyen herkes bu teli alır ama dostm şu cumlen dikkatimi cekti nokia düşnsün fln 1500 ciwarı para werip allah korsunu hdd ye zarar gelirse eminm 'nokia bn düşnmüştm senin hatan der' wede garanti kapsamından cıkarır nese inş cok sağlam yapmşlardr hdd yi aldıınısda da sorun cıkmas

• İnş dostum.
    quote:

Orjinalden alıntı: gokhan s.

quote:

Umarım dostum.Düşünüyorumda gün içinde o microdrive sallanacak bu belli bişey yolda otobüste bişekilde o sarsılacak.Adamlarda bunu ürettiklerine göre bunları kesinlikle düşünmüşlerdir.Taşınacak bi hard disk.Mademki taşınacak o zaman güvenlik önlemleri alınacak demektir.O yüzden bunu biz değil bırak dostum nokia düşünsün.Banane
    quote:

quote:

umarım n91 isteyen herkes bu teli alır ama dostm şu cumlen dikkatimi cekti nokia düşnsün fln 1500 ciwarı para werip allah korsunu hdd ye zarar gelirse eminm 'nokia bn düşnmüştm senin hatan der' wede garanti kapsamından cıkarır nese inş cok sağlam yapmşlardr hdd yi aldıınısda da sorun cıkmas

• beyler
    2gb lık memory stick duo yu alsam internetten
    sizce sorun yaşar mıyım ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Free_Wolf

beyler

böyle soru mu olur yaw..alacağın yere göre değişir..

• quote:

Orjinalden alıntı: **hunter*1907**

quote:

Orjinalden alıntı: Free_Wolf

beyler

böyle soru mu olur yaw..alacağın yere göre değişir..

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.