Şimdi Ara

Nacizane Roserade İncelemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ROSERADE

Öncelikle merhabalar.Bugün size sevdiğim bir Pokémon olan Roserade’den bahsedeceğim birazcık.Bir savaşta efektif olarak nasıl kullanabiliriz bu Pokémonu,saldırılarını nasıl yapmalıyız bunlardan bahsedeceğim.Öncelikle bildiğiniz üzere her Pokémon olmasa da bazı Pokémonlar evrimleştikçe çeşitli saldırılar öğrenirler.Roserade de bunlardan birisi.Kendisinin üç farklı evrim hali vardır.Sanırım çoğunuz biliyorsunuz ama söylemekte fayda var.

İlk halimiz bir Budew,daha sonra gün içinde mutluluğumuz tavan yaparsa bir Roselia’mız olur.Ona da dayadık mı Shiny Stone’u al sana Roserade.Şimdi bu evrim ailesinin değişik bir saldırı ağacı vardır.Budew 16 Lv.’a kadar çeşitli saldırılar öğrenir,Roselia’ya evrimleştiğinde saldırı çeşitleri daha da artar ancak Roserade yaptığımızda taş ile evrimleşen bir çok Pokémon gibi 1 Lv. Saldırılarından 4-5 tane kalır geriye.Bu yüzden Roselia’mızı saldırıları öğretmeden asla ve kat’a geliştirmiyoruz.
    Bakalım saldırılara neler varmış elimizde.Öncelikle Budew ile başlamak istiyorum.Ancak saldırılara geçmeden önce son bir kaç şey daha gelmişken aklıma ekleyeyim.Daha sonra unuturum falan,ayıp olur size de.
    Abilityler önemli abi benim için.Bi onları anlatayım.Bir şey daha vardı ama unuttum onu yine.Yazdıkça aklıma gelir o da.İlk ability ismimiz ‘Natural Cure’ yani Türkçesi ile ‘Doğal İyileşme’
    Peki ne işe yarar bu ? Pokemonumuz herhangi bir efekt aldığında (Yanma,Zehir,Uyku vs. vs.) kendini iyileştiriyor... mu acaba ? Hayır öyle değil ama yakın.Şimdi diyelim uyudu Budew.Alın Pokétopuna.Çıkardığınızda uyanmış olacak.Yani onu geri çekmeden bu efektten kurtulamaz.Geri çektiğinizde ise kendini iyileştirecektir.Bir diğer ability ise ‘Poison Point’ yani ‘Zehir Noktası’.Budew’e Tackle,Quick Attack,Fire Punch,Superpower,Aqua Jet gibi fiziksel hasar veren saldırılar isabet ettiğinde sadece isabet etmekle kalmaz.Aynı zamanda 30% ihtimalle zehirlenir.Bu arada Budew diyorum sürekli.Roserade’in abilityleri de aynı.Orada sıkıntı olmasın.
    Biraz önce unuttum dediğim nokta da Poison Point’i anlatırken aklıma geldi tekrardan.Stat meselesi.Base Stats’a bakdığımızda Sp. ATK Pokemon’u olduğumuzu görüyoruz.Bu yüzden saldırı seçerken Sp. ATK olmasına özen göstereceğiz.
    Gelelim şimdi Budew’un saldırılarına.

Lv. 1 saldırımız Absorb.Aslında pek konuşmaya gerek yok bu saldırıyı.Gereksiz görüyorum ilerisi için.Ancak küçük bir Budew’i kasmak için çok iyi bir saldırı.Ancak dediğim gibi ilerisi için gereksiz olur.Siliyorum izninizle bu saldırıyı.
    Lv. 4’te Growth öğreniyoruz Pokemon’umuz.Çoğu çimen Pokémonu sever bu saldırıyı.Eğitmenler de sever hatta.Bu saldırı bizim ATK ve Sp. ATK’ımızı artırır.İşe yarar mı ? Yarar.Ben kullanır mıyım ? Kullanmam.Bana amaçsız geliyor bir turu heba ederek kullanmayacağım halde ATK artırmak.Tamam Sp. ATK da artıyor ama kuş kadar.Öpeyim öyle artışı.Ben kullanmam ama kullanana da karışmam.Aksine Damaga vermez bana bir tur sevinirim.
    Lv. 7’de Water Sport öğreniyor Budew.Bunu Roselia da öğrenemez o yüzden dikkat edilmesi gereken noktadır.Eğer bu saldırıyı istiyorsak 7 Lv. Budew şart en az.Peki işlevi nedir bunun ? Ateş tipi saldırıların gücünü azaltır.Yani çimen tipinin baş düşmanının atak gücünü azaltıyor.Ben kesinlikle olumlu buluyorum bu saldırıyı ve işe yarayabilecek saldırılar köşeme atıyorum.
    Lv. 10 Stun Spore...Paralyze eder rakibi.75% Accuary.Değmez be abi.Geçiyorum bunu da.
    Lv. 13 Mega Drain.Absorb’a dedik ya kasmak için iyi diye.13 Lv.’a kadar iyi işte.Ondan sonra daha iyisi Mega Drain geliyor...geliyor ama ? 40 Base Power + 50% kendisine can çekiyor.Kafadan 60 Base Power diyelim buna.Yine yetersiz abi.Olmaz öyle şey.Güçlü olcak benim Roserade’im.Almıyorum bunu da.
    Lv. 16 Worry Seed.Bu saldırı ability’mizi Insomnia ile eşleyerek asla ve kat’a uyumamamızı sağlıyor.Ancak uyumak oldukça sağlıklıdır.Bir de uyumamak için çok değerli 4 slotumdan birini harcayacak değilim.Eyvallah diyorum sana da.

Gelelim Roselia’ya.Ne güzel ismi var ama dimi ? Roselia...Kızım olsa adını Roselia koyardım herhalde.Şaka şaka.Yapmazdım öyle bir şey.Manyak mıyım ben ? Her neyse Lv. 16 oldu Worry Seed falan geldi gitti derken Budew’in saldırısı kalmadı.E o zaman ne duruyorsun ? Sevindir Pokémon’u da mutluluğu artsın evrim geçirsin.Roselia zamanı.İlk 16 Lv.’ı kafadan atmıyoruz ama onu uyandırıyım önceden.Budew’den farklı 2 saldırısı var.
    Lv. 7 Water Sport yerine Poison Sting var burada.Ancak kullanışsız bir saldırı.Üstüne üstlük ATK istiyor bizden.Küfreder gibi değil mi ?
    Lv. 16’da da Worry Seed yerine Leech Seed var.Bu iyi bir saldırı işte.Yazalım bir kenara.Her türlü gideri var abi Leech Seed’in.Her tur az da olsa can çekmek ne demek ya ? Kim yapar bunu bu devirde ?
    Şimdi ilerleyen saldırılarına geliyorum.Elde Water Sport ve Leech Seed var.
    Lv. 19 Magical Leaf diyor Pokedex bana.Ben de kasmak için iyidir diyorum.Hani şu Sand Attack yapan Pidgeotto’lar falan vardır ya(gerçi ben Fire Red’de kaldım) insanı kanser ederler.5 kez üst üste yapılır mı be arkadaş ? Knock On yapsan o bile Miss gelecek.O derece çaresizsin.Flee de yapamıyorsun Trainer maçı.Ne yapacaksın şimdi ? Tabii ki Magical Leaf yapacaksın.Her zaman düşmana isabet eder diye küçük bir not var.E o zaman yararlanalım böyle bir nimetten.Ancak ilerleyen seviyelerde bizim işimize maalesef yarayacağına inanmıyorum.
    Lv. 22 Grasswhistle.Bu saldırımız 55% Accuary sahibi.Düşmanı uyutan bir çimen türü saldırı.Bana kalırsa 55%’den kaybediyor.Ama size kalırsa ne olur bilmem.Ben Accuary’den ötürü eliyorum arkadaşı.Siz ne dersiniz bilmem onu işte.
    Lv. 25’te Giga Drain var.Heh arkadaş bu işe yarar işte.75 Base Power + 50% HP’yi kendine çekişi.Bence çok deli bir güç.STAB olaylarına girmiyorum.Ordan da bi bonus gelecek.Harbi iyi saldırı bu ya.Atalım listemize.
    Lv. 28 Toxic Spikes.Bu saldırı rakip Pokémon değiştirdiğinde sahaya yeni gelen Pokémon’u direk zehirler.Anime’yi takip edenler bilirler.Spoiler vermek istemiyorum (aslında detay hatırlamıyorum yoksa hunharca basardım spoiler’i) ama Paul bir Drapion ile Spikes yapıyordu.Yanlış olabilir Pokemon Trainer ilişkisi.O Spikes saldırısında nasıl sahaya gelen yeni Pokémon hasar alıyordu aynı şekilde bunu da ona benzetebiliriz.İşe yarar mı ? Poison Point yeteneğimiz varken yaramaz.
    Lv. 31 Sweet Scent.Tatlı bir kokuyla rakibi büyüler,görüşünü azaltır,vahşi Pokémon’un yakalanmasına yardım eder.Ne kadar güzel geliyor kulağa değil mi ? Bence hayır.Böyle evasiveness gibi küçük ve dandik detaylarla bence iyi bir Pokemon elde edemeyiz.Tamam en ufak şey maçı etkiler Pokémon’da ama bu da en ufaktan daha ufak ya.
    Lv. 34 Ingrain.Leech Seed’in yaptığı babalığın bir benzerini Ingrain yapıyor sağolsun.Ancak bizi toprağa bağlıyor ve canı rakipten değil topraktan çekiyor.Dezavantajı ise toprağa bağlı olduğumuzdan yenilmeden Pokétopumuza çekemiyoruz arkadaşı.Bu da olmaz işte.Ingrain kullandığımı gören adam atar bir Magmortar apışık kalırım.Ben güçlü Pokémon istediğimden bu saldırı beni bozuyor.
    Lv. 40 Petal Dance.Konuşmaya gerek bile duymuyorum.Son derece hoş,güzel,adında güzellik olan bir saldırı.Base Power’ı gayet dolgun.Ancak yaptıktan sonra Allah kahretsin ki bir Confuse olma şansımız var.Bunu göze alırım kazanmak uğruna işte.Petal Dance iyidir iyi.
    Lv. 43 Aromatherapy.Bu saldırı da bütün partimizin ve bizim herhangi bir efektte isek (yanma,donma,uyku vs.) bu etkiden kurtulmamızı sağlıyor.Şimdi ne desem bilemedim.Bence kalsın ya.Aralara yerleştiririz bunu.
    Lv. 46 Synthesis.Çimenin Recover’ı,Roost’u efendime söyleyeyim Wish’i bu saldırı.Tabii biraz daha farklı çalışıyor.Açıklayalım.Hava normalse 50% HP , Sunny Day gibi bir saldırı var ise 66.6% , Rain Dance,Hail,Sandstorm gibi bir saldırı hava hakim olmuşsa % 25 HP’mizi yeniler.Kesinlikle listeye alınmalı.

Geldik tekrardan Roserade’e.Lv. 46 olduğunda Roselia,Roserade olmalı şahsımca.Ne güzel şiirdi ama dimi.Ama konumuz bu değil.Geliştirdik Pokémon’u.Oldu bize güzel bir Roserade.Saldırılarına bakıyorum.Dandik yahu hep.Zaten hep eski bildiğimiz konuştuğumuz saldırılar var.Weather Ball dışında.O da 50 Base Power’ına sahip Normal türde bir saldırı ve bize gelmez.İstemiyoruz onu.
    Ancak TM ve Move Tutorları unutmamak lazım.Neden mi ? Çünkü işimize yarayacakalar abi.Daha basit yöntemi var mı ? Her neyse.Öğrenebildiği tüm TM’leri incelemeyeceğim takdir edersiniz ki.Sadece işimize yarayabilecekleri seçip nedenlerini belirteceğim.
    TM11 Sunny Day.Synthesis kullanımını artırmak ve de Solarbeam’i etkili hale getirmek için birebir.Ama Solarbeam öğrenmedi ki diyecek olursanız.Susun ve okumaya devam edin.
    TM17 Protect.Bu da biraz şans işi ancak Double Battle’larda falan çok yardımı olan bir saldırı.Geçen gün Emre ile Revolution oynuyoruz wii’de.Adam basıyor Protect’i ardından Surf’ü bir koyuyor.Ona bir şey olmuyor benim takım pert.
    TM22 Solarbeam.Artık susmanıza gerek yok.Sunny Day falan filan çok iyi olay bence.Kullanılır Solarbeam de.
    TM30 Shadow Ball.Bu da etkili olabilecek,aynı zamanda Sp. DEF düşüren güzel ve sevilen bir saldırı.Bence iyi yani.Denenebilir.
    TM36 Sludge Bomb.Bir diğer türümüzün Zehir olduğu aklıma geldikçe bu tarz bir saldırının olması lazımdı.
    Egg Moves’a girmiyorum.Bir saldırı için adamları çiftleştirmeyeceğinize eminim.

Evet arkadaşlar.Saldırılardan işe yarayabilecekleri çıkardım.Şimdi bunlarla çeşitli movesetler yapalım.
    Benim aklıma buraya bakarak Sunny Day üstüne kurulabilecek bir set geldi direk.Hadi bakalım nasılmış.

Sunny Day Moveset
    Sunny Day
    Solarbeam
    Synthesis
    Shadow Ball

Şimdi niye böyle yaptım açıklayayım.Sunny Day ateş güçlerini artırdığı gibi Solarbeam’in hızlanmasını yani 1 turda yapılmasını sağlar.Synthesis’in ise gücü 66.6% olarak artırır.Bu kombolarla gerçekten çok güçlü oluruz.Bununla kalmayıp Shadow Ball gibi de bir tane elimizin altında bir saldırı var.Zor durumlarda onu da kullanabiliriz.Nedir bu zor durum.Solarbeam PP’sinin bitişi ya da karşıdaki Pokémon’un türü.Kullanışlı olabilecek güzel bir movesettir.
    İkinci moveset ise Assist yani Yardım Moveset’i.Daha çok Double Battle’larda kullanmak üzere ayarlanabilir.

Assist Moveset
    Protect
    Giga Drain
    Sludge Bomb
    Leech Seed

Bu moveset’i böyle yapma sebebim Double Battle’da Icy Wind,Discharge,Surf vs. gibi alan saldırıları kendi takım arkadaşımızı da etkilediğinden kullanmakta çekiniyoruz.Ancak Protect ile o güçlü saldırıları kullanabiliriz.Yine aynı şekilde Leech Seed – Giga Drain kombolarıyla sahada daha fazla kalabiliriz.Bu da ne kadar alan saldırısı kullanan Pokémon varsa o kadar avantajdır.Ek olarak fazla DMG almayacağımızı düşünürsek 30%’lik Poison Point şansını yine 30%’luk Sludge Bomb’a veriyoruz.Hem canını azaltıyoruz hem zehirliyoruz.
    Ve aklıma gelen son moveset.Allah ne verdiyse hücum.Savunmayı düşünmek yok,taktik yok.Allah ne verdiyse atak.Ne kadar farklı türde saldırı o kadar şans.Bakalım o nasıl bir şey.

Attack Moveset
    Petal Dance
    Sludge Bomb
    Shadow Ball
    Giga Drain

Sanırım anlamışsınızdır mentaliteyi.İlk üçle vur.Giga Drain’le hem vur hem iyileş.En iyi savunma hücumdur mentalitesindeki insanlar için birebirdir.
    Bu yazımın sonunda okuyan herkese teşekkür etmek istiyorum.Okumayan herkes de bunu da okumayacağı için onlara bir şey yok.Hadi eyvallah.Roserade kasın.İyidir.

Waidmann

• Attack Moveset bölümünde Petal Dance yerine Rest öneririm (Zaten Giga Drain var, PD'e gerek yok dolayısıyla başka atağa da gerek yok :D) Bir de Chesto Berry Attach edersek Roserade'e, ilk 2-3 el saldırıp HP miz azalınca Rest yaparız ve Chesto Berry sayesinde uyuya kalmaktan kurtuluruz. Sonra Full HP ile kaldığımız yerden devam ederiz :D (Petal Dance yerine seçmem, çünkü bir kez Petal Dance yaptımı üst üste 2-3 el daha Petal Dance yapmak zorunda oluyor, aynı Trash saldırısında gibi.)

EDIT: Bunların dışında geniş çaplı ve güzel olmuş. Devamı gelecek mi ? Hani Pokemon of the Day tarzı yapar mısın, yoksa bu ilk ve son mu :D
    Aslında burda böyle bazı pokemonların nasıl kullanılacağı hakkında rehber yapıp, üstüne FR/LG yada R/S/E turnuvası düzenleriz.. İsteyen burda verilen bilgilerden faydalanıp takımını kurar falan. (Rüya gibi :D) Tek sorun bazen VS ler aşırı yavaş oluyor. (Gerçi benim PC ve Web hızı yüksek, benim taraftan sorun yok :D Zamanında da çok VS atmışlığım vardır )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donatello91 -- 22 Ağustos 2012; 18:32:31 >

• Pokémon incelemelerini bugünlerde fazla yapan yok, o yüzden bu gibi konuları keyifle okuyorum.Anlatımını da beğendim.Ayrıca Donatello'nun dediği taktik de kaydadeğer , canın bitmez abi öyle.Emeğine sağlık Oğul, yeni incelemelerini de bekleriz.

Not: Eğer direkman Roselia alma şansınız varsa alın, bu Budew'in Happiness olayı ölüm ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrasHh -- 22 Ağustos 2012; 18:39:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donatello91

Attack Moveset bölümünde Petal Dance yerine Rest öneririm (Zaten Giga Drain var, PD'e gerek yok dolayısıyla başka atağa da gerek yok :D) Bir de Chesto Berry Attach edersek Roserade'e, ilk 2-3 el saldırıp HP miz azalınca Rest yaparız ve Chesto Berry sayesinde uyuya kalmaktan kurtuluruz. Sonra Full HP ile kaldığımız yerden devam ederiz :D (Petal Dance yerine seçmem, çünkü bir kez Petal Dance yaptımı üst üste 2-3 el daha Petal Dance yapmak zorunda oluyor, aynı Trash saldırısında gibi.)

EDIT: Bunların dışında geniş çaplı ve güzel olmuş. Devamı gelecek mi ? Hani Pokemon of the Day tarzı yapar mısın, yoksa bu ilk ve son mu :D
    Aslında burda böyle bazı pokemonların nasıl kullanılacağı hakkında rehber yapıp, üstüne FR/LG yada R/S/E turnuvası düzenleriz.. İsteyen burda verilen bilgilerden faydalanıp takımını kurar falan. (Rüya gibi :D) Tek sorun bazen VS ler aşırı yavaş oluyor. (Gerçi benim PC ve Web hızı yüksek, benim taraftan sorun yok :D Zamanında da çok VS atmışlığım vardır )

Hocam Berry'ler hakkında bilgim hiç yok.Senin dediğin inanılmaz mantıklı bir taktik düşündüğümde.Kesinlikle uygulanabilir.Devamını planlıyorum ama bu trailer gibi bir şeydi.Devamı için biraz bekleteceğim maalesef.Teşekkürler yorumun için.

@Emre : Eyvallah surfer.

• Halk eserlerimi anlayamadı.
  • İlk olarak şunu belirtiyim
    Konu için baya bir emek harcamışsın, tahminen bu konuyu toparlaman 30-60dk arası sürmüştür.Anlatım tarzın gayet güzel ve samimi.İnceleme konularının devamını bekliyorum.
    İkinci olarak;
    Roselia en sevmediğim pokemonlardan birisidir.Bunun sebebi Pokemon Cyrus'tan geliyor.Sebebini hemen anlatıyım;
    2-3 Yıl önce Pokemon Cyrus oynarken Gym 4 yolunda sürekli karşıma çıkıp takımımda ki pokemonlara hasar veriyordu (Speed'i fazla olduğu için kaçamıyordum ) onun yüzünden oyundan soğup ara vermiştim.O gün bu gündür Roselia'dan nefret ederim.Hatta bilirsiniz o zamanlar takımımdan ayırmadığım bir Snorlax'ım vardı, onu sırf o yoldan rahat geçebilmek için yakalamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-861129304 -- 22 Ağustos 2012; 23:45:04 >

• Bende mesela (pokémon dizi sezonlarının tamamını izleyen varsa bilir..) Pokémon Diamond & Pearl serisinde Ash ve Dawn'ın kibar, uzun boylu, şapkalı ve pelerinli, Harp çalan bir rakibi(arkadaşça rakip) vardı, ismi Nando'ydu. Onunda Budew'i vardı, bir ara Ash ile training maçı yaparken Budew gelişip Roselia oluyordu.. En sonda da Pokémon ligi geldiğinde de ilk turda Ash ile eşleşmişti, ve o maçta da Roseliasnın Roserade olduğunu görüyorduk.. Oradan hafif bir ısınmşlığım var :D Statsal olarak değerlendirincede, takımın Grass Pokemon ihtiyacını giderebilecek en iyi seçeneklerden birisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donatello91 -- 23 Ağustos 2012; 2:39:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yamaha Neos 4 - Ana Konu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • forumun canlanması adına çok iyi bir paylaşım yenilerini bekliyorum.
  • çok güzel bir paylaşım.takımıma almayı hiç düşünmediğim bir pokemon.

İleride senden lucario incelemesi bekliyorum.(nedense bu lucarioyu çok sevdim nedenini bilen var mı?)
  • Arkadaşlar öncelikle herkese teşekkür ediyorum.

@Egemert : Snorlax'ı hatırladım ben.Şu baya eskiden oynadığın oyunda da Snorlax'ın vardı diye hatırlıyorum.

@Donatello : Nandoh'u çok severdim ben de.Harpla çok güzel bir melodi çalardı hatta.Ama bence Gym işini bırakıp Contest'e yüklenmeli.Orada çok başarılı.

@NaneLimon : Sağol dostum.

@idrisovic : Önümüzdeki 3 inceleme kafamda belli şu anda.Belki onlardan sonra bir Lucario yerleştirebiliriz.

• weather ball ı normalden saymak saçma olur aç sunny day ı art arda çak solarbeam+weather ball
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutum9

weather ball ı normalden saymak saçma olur aç sunny day ı art arda çak solarbeam+weather ball

Weather Ball zaten hava durumuna göre değişen bir saldırı. Sunny Day'de 100 güce sahip bir ateş saldırısı, Rain Dance'de 100 güce sahip bir su saldırısı, Sandstorm'da ise 100 güce sahip bir kaya saldırısı olarak ortaya çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay dikey

quote:

weather ball ı normalden saymak saçma olur aç sunny day ı art arda çak solarbeam+weather ball

Weather Ball zaten hava durumuna göre değişen bir saldırı. Sunny Day'de 100 güce sahip bir ateş saldırısı, Rain Dance'de 100 güce sahip bir su saldırısı, Sandstorm'da ise 100 güce sahip bir kaya saldırısı olarak ortaya çıkar.

EDIT: Doğru kaya, Sand-Attack ile karıştırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donatello91 -- 14 Eylül 2012; 14:43:53 >
  • Sandstorm kaya saldırısıdır. Weather Ball'ın gücü hiçbir hava koşulu yokken 50'dir. Ama hava koşulları devreye girince gücü 100 olur.

http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Weather_ball

http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Sandstorm_(move)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay dikey

quote:

ben aksini demedimki

• Yok sana demedim ben zaten. O değil de bu Weather Ball Raikou ve Victreebell'de çok iyi gidiyor, biri yağmurda biri güneşte rakiplerine avantaj sağlıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.