Şimdi Ara

nadir Pc kilitlenmesi + muzik (gibi) ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kendim işin icinden cıkamadım sorayım dedim :
    yeni bir PC topladık sadece PSU eski makinadan o da 500 W high power ...
    cihaz zaman zaman en son ekran goruntusu ekrana asbitlenecek sekilde seslerde gelerek kilitleniyor,
    mavi ekran, hata kodu, acılısta uyarı vs yok
    actıgınız zaman sorunsuz acılıyor.
    3-4 kez yeni Os kurdum win Xp 32 bit Sp 2 ve Sp3 var ikende aynı sorunları yasadım
    Nvdia nın son suruculeri yuklendi Bios Fw hersey guncel ...
    everestle sistem sıcaklıklarını loglayarak baktıgımda 50+ uzeri sadece ekran kartı var ama loglara baktıgımda bazen ekran kartı GPU su 75 derece iken sorun yasanmamıs ama 60 dercede iken bile bazen yasamıs.
    sistemde 1 adet sata Hdd bozuldu bu arada, o takılı iken sistem boot etmiyordu.
    onu cıkardım su an sistemde :

Kasa : 2 fan sogutmalı bir kasa (markalı ozel birsey degil)
    PSU : 500 W Hight Power PSU
    Memory : 2 * OCZ 2 GB 1066Mhz Platinum DDR2 RAM CL5
    Mainboard : Gigabyte MA78G-DS3H AMD780G/DDR2 S+GL+RAI+1394+16X
    Grafik K. : Zotac 9800GT AMP 512 MB 256Bit GDDR3 Dual DVI 16X
    CPU : AMD Phenom 9650 QuadCore (2.3 GHz) 4MB 940p
    1 nec Dvd-Rw + 1 Ide 80 Gb hdd maxtor + 500 gb Sata Hdd seagate (tam modelleri aklımda degil cok da onemli degil sanırsam)

hicbirinde OC yok ancak ekstra sogutmalarda yok hersey default.
    genelde oyun oynuyorum makinada, dun mesela evin icinin sıcak GPU nun 71 derece civarı oldugu yogun sayılabilecek kullanımında sorun yasamadım, ancak evin/odanın sogut oldugu gece 1 de 65 derece GPU sıcaklıgında sorun yasadım (evin sıcaklıgı tabiki onemli degil onemli olan sistemdeki sıcaklıklar ancak fikir vermesi acısından soyledim)

aklıma gelen tek sey ekran kartının loadda 220 watt civarı (nette biryerde gorum) cekmesi CPU nun da 95 watt lık olması sırf bu ikisi 315 watt gibi bir rakam yapıyor. 500 wattlık High Power acaba ne kadar power saglayabiliyor, 12 V her zaman stabil geliyormu bunlardan emin degilim ( nasıl kontrol edebilirim ?) olmasından dolayı power yetmemesi ve sorun cıkartması, windows icinde ekran kartını loadda kullanmadıgım durumlarda sorun cıkmıyor.

uzun oldu ama : sorun nedir ? ne yapılmalıdır ? yada hatayı bulmak icin izlemem gereken yol nedir ?

yerinde sozler sarfedip yardımcı olan herkese simdiden tesekkurler,

• ozur dileyerek uplıyorum ...

ozellikle bu ekran kartı PSU yada sorunu birebir yasayıp cozen varsa acayip makbule gecer ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pc de online radyo dinleyemiyorum
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.