Şimdi Ara

Naim Supernait mi Vincent SV 236 mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Nacizane bir iki şey söylemek istiyorum.Yanlış anlaşılmam umarım.Şimdi bize "o mu?bu mu?" gibisinden sorular sorulunca ona göre cevap veriyoruz.Yani en iyisi budur demek değildir bu.Vincent mı?Naim mi? diye sorulduğunda aklı selim her hificının benimle mutabık olacağını düşünüyorum.Lakin ilk entrye bakıp cevap yazdım.Şimdi resmi görünce bir hususta ilave yapma ihtiyacı hisettim.Bir sistem en zayıf bileşeni kadar ses verir.Yani 25 milyarlık hoparlöre 400 tl lik ampli ilave edip,atıyorum 150 tl lik te kaynak eklerseniz 150 tl lik ses alırsınız.Bu bakımdan hepsinin birbirine yakın klasmanda olması lazım.Ha yukarıda bir arkadaşın dediği gibi hepsi pahalı oluncada iyi ses verecek diye de bir kaide yok.Bir sürü etken var harmoniyi etkileyen.

Bence bu sistemde de (hoparlörlerin çok güzel) Naim supernait alt klasman kalmış.Yani bir PrimaLuna ProLogue 7 power amplinin yanına iyi bir preyle çok daha farklı sesler alınabilirdi.Mesela Mark Levinson No.380S veya Gryphon gibi seçeneklerde değerlendirilebilirdi.Ama 2 seçenek sunulunca birini seçiyoruz

Yani soru sorulurken sorunun muhatabını sınırlamak yerine,"bana bunlar sunuldu ama sizin görüşünüz,tavsiyeniz ne olurdu?" gibisinden sorular daha faydalı olur diye düşünüyorum.

• Tesekkurler,

Rotelleri sadece denemek icin baglayacagim arkadasimin amfisi, almayi dusunmuyorum. Burada yorumlarda da belirttiginiz gibi daha uygun bir amfi alacagim bir sure sonra. Supernait gecici daha sonra Supernait'i farkli amacla kullanacagim. Uygun bulabilirsem McIntosh MA 8000 veya benzeri guclu bir sistem almayi dusunuyorum bir sure sonra.
  • Yeni amfiniz hayırlı olsun.
    Bence kötü bir tercih değil Naim Supernait iyi amfidir benim bakışım ile.
    PL200 de iyi hoparlörler ama işte Naim, Accuphase, Mcintosh gibi amfiler ile üst frekanslar Hidefman nin de belirttiği gibi baskın olma ihtimali yüksek.
    Kimbilir belki kaynak ve doğru kablo seçimi ile belli bir düzeyde kontrol altına alınabilir de epey uğraşmak gerekebiliyor.
    Mümkün olduğunca çok amfi dinledikçe istediğiniz sesi bulacağınızı düşünüyorum. Başlangıç gayet iyi bir noktadan giriş yaptınız bence.
    Kaynak tarafına da biraz yatırım ister bu sistem zannımca
    Güle güle dinleyin.
  • Bu sistemde pl200'lere yazık oluyor. Tri vista 300 yada uygun bulunursa gryphon diablo(f/p değildir) hak ediyor bu sistem. Supernait ise kolay sürülen ve sıcak çalan bir bookshelf ile iyi gider mesela referance 3a olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendeki müzik dinleme zevki arabada başladığı için Naim, Meridian, B&W, Bang & Olufsen gibi markalar daha aşina geliyor. Ama analog dünyası çok genişmiş ve daha çok araştırmak dinlemek gerekli. Daha önce hiç duymadığım isimler markalar var 10 tane B&W eder sanırım. Öğreneceğiz yavaş yavaş :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.