Şimdi Ara

Naim Supernait mi Vincent SV 236 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Forumda yazilanlari bir suredir takip ediyorum. Cok detayli ve cok derin konular. Ben de virus'u yeni kapmis birisi olarak bir sistem kurma dusuncesindeyim.

Genellikle Jazz ya da Pop Rock turu muzikler dinliyorum. Kisik ses ile dogal ve detayli muzik dinlemek icin bir sistem kurmayi dusunuyorum.

Amfi olarak Meridian ve Rotel sistemleri de denedim sonucta Naim Supernait ve Vincent SV 236 arasinda kararsiz kaldim. Birbirinden farkli turlerde amfiler olmasina ragmen fiyat performans olarak kararsiz kaldim.

Vincent SV 236'yi Hi-End urun olarak cok dikkate almayan yorumlar da okudum ama Fiyat Performans olarak ben begendim. Naim Supernait de hem DAC ozelligi hem de genel performansi ile etkiledi.

Kullanmayi dusundugum Hoparlorler 100Watt uzeri guc isteyen kule tipi hoparlorler.

Daha ileride daha ust duzey bir amfi almayi dusunuyorum ama baslangic olarak bu ikisi arasinda kararsiz kaldim. Bu Amfiler ile ilgili tecrubesi olan arkadalsardan yorum alabilirsem cok sevinirim.

Tesekkurler

• Vincent SV 236 tam bir pişmanlık ti geçmiş te yaptıgım bir hatadır bir daha bu markadan ekmek bile Almam

Çok güçlü Guc canavarı tank gibi amfiler sesleride tank gibi sadece gurultu

Naim bu cihaza göre çok daha başarılı iki cihazı adini Yanyana yazmak Bile abes

Birde sizin gibi Yen'i başlayan hoby e arkadaşlar ın klasik cümlesi bu kısık seste detay vermeli canlılık. Bu dediğinizi yapmak icin net söylüyorum İstanbul'un elit bölgelerin de en az bir daire satmanız Lazım

Yazdığınız o cümleyi karşılamak icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Neden ? Kulağını hoparlöre yaslarsan kısın seste acayip detay alabiliyorsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Vincent SV 236 tam bir pişmanlık ti geçmiş te yaptıgım bir hatadır bir daha bu markadan ekmek bile Almam

Çok güçlü Guc canavarı tank gibi amfiler sesleride tank gibi sadece gurultu

Naim bu cihaza göre çok daha başarılı iki cihazı adini Yanyana yazmak Bile abes

Birde sizin gibi Yen'i başlayan hoby e arkadaşlar ın klasik cümlesi bu kısık seste detay vermeli canlılık. Bu dediğinizi yapmak icin net söylüyorum İstanbul'un elit bölgelerin de en az bir daire satmanız Lazım

Yazdığınız o cümleyi karşılamak icin
    Yorum icin tesekkurler, Yarbay rutbesindeki bir arkadasi dinlemek lazim :)

Naim uzerinde ilerliyorum haftaya yetisirse Fotograflari gonderirim umarim.

Genelde arabada muzik dinleyen birisiyim ve son on yildir araba alirken en onemli kriterim ses sistemiydi. Harman Kardon, Meridian ve Bang&Olufsen sistemleri yolda cok dinledim. Simdi bu zevki eve tasiyorum ama burasi apayri bir dunya gercekten. Bir ev satarak isin icinden cikabileceksek ne mutlu bize ama isin sonu yok gibi gorunuyor ben ufaktan baslayayim :)

Tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: musaudio

Yorum icin tesekkurler, Yarbay rutbesindeki bir arkadasi dinlemek lazim :)

Naim uzerinde ilerliyorum haftaya yetisirse Fotograflari gonderirim umarim.

Genelde arabada muzik dinleyen birisiyim ve son on yildir araba alirken en onemli kriterim ses sistemiydi. Harman Kardon, Meridian ve Bang&Olufsen sistemleri yolda cok dinledim. Simdi bu zevki eve tasiyorum ama burasi apayri bir dunya gercekten. Bir ev satarak isin icinden cikabileceksek ne mutlu bize ama isin sonu yok gibi gorunuyor ben ufaktan baslayayim :)

Tesekkurler

Olay rütbe İsi değil sadece denedim ve basımdan geceni yazdım baska arkadaşlar da yorum yapsın

• Arkadaş yeni kapmis virüsü naim baya isini görür :) bir süre sonra virus yayılır kaşıntı tutar zaten :) birde arabada ve evdeki muzik zevki apayri bisey ben sahsen arabaya o kadar yatırım yapmadım muzik için çünkü evdeki zevki kesinlikle alamiyosun.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkerdi

Arkadaş yeni kapmis virüsü naim baya isini görür :) bir süre sonra virus yayılır kaşıntı tutar zaten :) birde arabada ve evdeki muzik zevki apayri bisey ben sahsen arabaya o kadar yatırım yapmadım muzik için çünkü evdeki zevki kesinlikle alamiyosun.
    Naim İngiliz yapımı ve sektörde kendini ispat etmiş bir marka.Bentley marka araçların ses sitemini yapıyor.Vincent ise çin malı.Ben kıyas bile yapmam açıkçası...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • klonajinsky kullanıcısına yanıt
    Mesaji yazdiktan sonra Vincent'i direk eledim. Su an Naim Supernait ile Rotel RC 1550 pre +RB 1552 power arasinda kaldim. Naim yine agir basiyor.
  • quote:

Mesaji yazdiktan sonra Vincent'i direk eledim. Su an Naim Supernait ile Rotel RC 1550 pre +RB 1552 power arasinda kaldim. Naim yine agir basiyor.
    Zevk meselesi tabii ama ben olsam entegre bir Supernait dense Rotel pre-powerı alırdım.Sonuçta pre power aynı kasada olunca illa etkileşime giriyor.Tabii verdiğin isimler üzerinden konuşuyorum.Yoksa kaliteli entegre amplilerde var ama o fiyatlara çıkmazsın diye tahmin ediyorum Mesela Audio Note Ongaku nun reviewleri çok iyi...
  • Güçsüz amfiler alt frekanslarda sağlam vurduramıyor(eğer speaker sürülmesi kolay model değilse) Böylece başlıyorsun kolay sürüken speaker aramaya. Mesela bi luito ile dinleyemessin supernait. Güçlü olup da detaysınz boğuk sahnesiz çalan amfiler hepten .... Hiç bir şeyle dinlenmiyorlar. Maksat musical fidelity gibi krell daha yukarı çıkarsak gryphon pass gibi güçlü ve ses kalitesi başarılı amfiler almak. Güç ikinci planda ama ses kalitesi 1 ise amfinin gücü benim için 1,00001.ci olarak gelir. Çünki güçlü ve ses kalitesi iyi olan amfi speaker seçmez, alt frekansları speaker'ın verebildiğince tamamını alırsın. Ben bu sebeplerden güçsüz amfileri sevmiyorum da. Sadece jazz dinlesem hadi neyse de öyle değil işte, arşivde aktif dinlediğim müziklerde neredeyse her tür var buda güç ve dinamizim ister. Yoksa sadece jazz olsa olay lambalı amfi ve uygun speaker'ı tek geçerim. Kısacası naim benim için iyi değil parasını hak etmiyor bence. Düşük bütçeli olmadıkça (2500 civarı ve altı) stereo amfilerde digital olay ne kadar yoksa o kadar iyidir. Analog amfiler tercih edin. Naşm'in genek amacı komple sistem amfiler yapmak bu işi ben pek tutmuyorum yoksa iyi bir şey olsa üst düzey sistemler o kadar parçalardan oluşmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 30 Eylül 2016; 20:53:25 >

• Hoparlörlerim Monitor Audio PL200. Bugün Naim supernait ile test ettik güzel sonuç verdi. İlk amfim olacağı için şu aşamada beni tatmin ediyor.
    Ama bu iş sürekli değişiyor zaman içerisinde farklı amfiler ve hoparlörler alacağım kesin :)

• musaudio M kullanıcısına yanıt
    Bir tri vista 300 ile yada hegel h360 ile uçarsınız o zaman ilk den iyi amfi alın. Accuphase de olabilir. Dinlemeden etmaden beğendim diyip almayın. Benim 30 bin euro listesi olan sistemlere demo da çöp dediğim oluyor extreme de nasıl supernait ike pl200 ü eşleştirdiniz hayret ettim demekki tri vista 300'e bağlasanız ciddi ciddi uçarsınız. Kesinlikle dinletini sayınızı artırın derim ben.

Öncelikle çok güzel hoparlörleriniz var kutlarım. Nominal empedansı 4 ohm olan ve üzerindeki sürücülerinin yapısı gereği güç ile coşan bir hoparlör. Zaten speklerinde de mimimum 100watt ile sürün deniyor ki monitor audio başka modelleri için bu önergeyi getirmiyor. Dikkatli olmanız gerek ben pl300 ve pl100 birkaç kez dinledim özellikle üst frekans baskın bir yapıya hemen evrilebiliyor. PL200 için ise reviewlarda pl300 ile kıyaslandığında daha zor amfi eşleşmesi olan bir hoparlör olduğundan bahsedilmiş özelllikle bassları süremeyecek bir amfi ile denemeler yaptıklarında üst frekansların daha da ön plana çıktığından dem vuruyorlar.
    Naim Supernait ise gerçekten mükemmel bir amfi ama çok sınırda başka alternatifleri de dikkate almanızı öneririm.

Electrocompaniet ECI-5MKII
    Luxman L505UX
    Mısical Fidelity M6si
    Hegel H300
    Chord CPM2650
    Primare i32

Aklima gelenler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    +1
    Zaten whathifi dahi supernait'ın kontrol'ünün yetersiz olduğunu söylemiş ki pl200 de zor sürülüyor.Supernait kağıt üstü verilerinde dahi yetersiz.

Bu klasmandaki speakerların ilacı tri vista 300. Gerek olimpica cremona pl200-300 usher 8571 hepsi ile neredeyse uyumlu heleki cremona m. Gryphone diabloyu ezip geçen bir amfi üstelikte 3-4k $ lık ikinciel fiyat etiketiyle de f/p amfisi.

• Teşekkürler yorumlar için. Supernait amfiyi ikinci el olarak aldım. Daha sonra iki tane bookshelf hoparlör alıp ofiste kullanmayı düşünüyorum. PL200 için uygun amfiyi biraz daha araştırıp denedikten sonra almayı düşünüyorum. McIntosh ma8000 hoşuma gidiyor ancak fiyatları çok yüksek. O konuda çok acele etmeden deneyerek ve inceleyerek karar vereceğim.

• quote:

Teşekkürler yorumlar için. Supernait amfiyi ikinci el olarak aldım. Daha sonra iki tane bookshelf hoparlör alıp ofiste kullanmayı düşünüyorum. PL200 için uygun amfiyi biraz daha araştırıp denedikten sonra almayı düşünüyorum. McIntosh ma8000 hoşuma gidiyor ancak fiyatları çok yüksek. O konuda çok acele etmeden deneyerek ve inceleyerek karar vereceğim.
    pl200 eğer iyi eşleştirirseniz çok iyi sonuç alırsınız. her iki ürünün yetenekleri bakımından pozitif yönlerinin birbirinin eksiklerini tamamlaması bakımından pass 100 watt veya üzeri a class bir power bakardım. xa serisi .5 veya .8 2. el denk gelirseniz bir daha uzun süre arayışa girmezsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

Güçsüz amfiler alt frekanslarda sağlam vurduramıyor(eğer speaker sürülmesi kolay model değilse) Böylece başlıyorsun kolay sürüken speaker aramaya. Mesela bi luito ile dinleyemessin supernait. Güçlü olup da detaysınz boğuk sahnesiz çalan amfiler hepten .... Hiç bir şeyle dinlenmiyorlar. Maksat musical fidelity gibi krell daha yukarı çıkarsak gryphon pass gibi güçlü ve ses kalitesi başarılı amfiler almak. Güç ikinci planda ama ses kalitesi 1 ise amfinin gücü benim için 1,00001.ci olarak gelir. Çünki güçlü ve ses kalitesi iyi olan amfi speaker seçmez, alt frekansları speaker'ın verebildiğince tamamını alırsın. Ben bu sebeplerden güçsüz amfileri sevmiyorum da. Sadece jazz dinlesem hadi neyse de öyle değil işte, arşivde aktif dinlediğim müziklerde neredeyse her tür var buda güç ve dinamizim ister. Yoksa sadece jazz olsa olay lambalı amfi ve uygun speaker'ı tek geçerim. Kısacası naim benim için iyi değil parasını hak etmiyor bence. Düşük bütçeli olmadıkça (2500 civarı ve altı) stereo amfilerde digital olay ne kadar yoksa o kadar iyidir. Analog amfiler tercih edin. Naşm'in genek amacı komple sistem amfiler yapmak bu işi ben pek tutmuyorum yoksa iyi bir şey olsa üst düzey sistemler o kadar parçalardan oluşmazdı.

Benim amplim 45 watt ama öttüremediği hoparlör olmadı henüz :) Özellikle altlarda...

• quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

pl200 eğer iyi eşleştirirseniz çok iyi sonuç alırsınız. her iki ürünün yetenekleri bakımından pozitif yönlerinin birbirinin eksiklerini tamamlaması bakımından pass 100 watt veya üzeri a class bir power bakardım. xa serisi .5 veya .8 2. el denk gelirseniz bir daha uzun süre arayışa girmezsiniz.

Alıntıları Göster
    Merhaba,

Sistemi gecici olarak test icin kurduk.

Hafta icin Roteller ile de deneyecegim daha sonra guzel uygun bir amfi almayi dusunuyorum.

Hoparlor Monitor Audio PL200
    Amfi Naim Supernait
    Kaynak BlueSound Node 2 uzerinden Tidal arsiv
    Kablo Vandenhul The Revolution Hybrid

• quote:

Merhaba,

Sistemi gecici olarak test icin kurduk.

Hafta icin Roteller ile de deneyecegim daha sonra guzel uygun bir amfi almayi dusunuyorum.

Hoparlor Monitor Audio PL200
    Amfi Naim Supernait
    Kaynak BlueSound Node 2 uzerinden Tidal arsiv
    Kablo Vandenhul The Revolution Hybrid

Alıntıları Göster
    x

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musaudio -- 9 Ağustos 2020; 23:31:25 >
    Hayırlı olsun çok güzel görünüyor.
    Rotel konusunda ben daha pesimist yaklaşıyorum başka alternatifleri de dinleyin derim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.