Şimdi Ara

Hızlı bir inceleme daha ---> Cabasse Antigua - B&W 686 - Focal Chorus 706 - Kef C1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
5.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cabasse mt-30 antigua
    Focal Chorus 706V
    B&W 686
    KEF C1

Bu ufaklıkları deneme fırsatı buldum..Kaynak Marantz 7x100 watt stereo modda pure direct modu olan orta seviye tank gibi bir avr..Player Lg'nin son derece kötü bir ekran ve menuye sahip bir playerı o kadar kötü ki kaçıncı şarkıda olduğunuzu bile göstermiyor sadece saniye ve dakika ilerliyor, pause tuşu bile yok ..Kablolar 2.5mm Hama bakır,interconnect ise no name :) Medya olarak Cafe de Pera 8'i kullandım..

Daha önce CABASSE MT-30 ANTIGUA'lari bu kadar detaylı dinlememiştim...B&W 686 yani 600 serisinin en küçük üyesinden sonra dinlediğimden midir yoksa cabasse'lerin genel karakterinden midir bilmem cabasse'lerin sahnesi çook geniş orta frekanslar önde ve cidden sesin geldiği yer bir anda yok oluyor ses havadar,ama b&w da sesin iki farklı kutunun içinden çıktığı her haliyle belli ;) B&W kesinlikle kötü değil sadece ciddi anlamda orta frekans eksikliği var nautilius tube-loaded tweeterlar burada öne çıkıp orta sesleri sönümlüyorlar bence...Yoksa diğer türlü ses ahengi ve ses rengi çok iyi..Crossover frekansının bence yeniden gözden geçrilmesinde fayda var gibi..Rotellerle B&W ürünleri match edildiğinde bu kayıpları en az seviyede hissediyorsunuz buna şahit olmuştum ve gerçekten ilginç...(iki marka da aynı ailenin bireyleri aynen creek-epos da olduğu gibi)

Beni hayretler içinde bırakan bir diğer ürün de Focal'in Chorus 706V'si oldu...Ben 706'ların bu kadar mat,donuk keyifsiz ve metalik çalabileceklerine olanak vermiyordum...Marantz ile neredeyse B&W 686'dan bile kötü çaldılar...Anında kapattım ve sistemden ayırdım..Marantz Focal ile eşleşmiyor mu yoksa?

KEF C1 ise bu saydığımız hoparlörler içinde en küçük ve en çelimsiz olanı ama yine de fena değil tizleri belirgin..Alt frekanslar kötü,yetersiz ve üründe bir ahenk sorunu var orta frekans ile alt frekans birbirine girmiş afallıyorlar gibi geldi bana belki de stereo olarak kullanmaya çalıştığım için böyle hissettim haksızlık etmiş olabilirim bu ufaklıklara..Yani benim eski Wharfedale Crystal cr2-10 lar bile bu kefleri cebinden çıkartırlar her yönüyle ki haksızlık etmeyeyim o kadar da kötü de değillerdi wharfedale'ler...Tam bir düşük bütçe ürünüydüler..Kefler ancak ve ancak rear olabilirler zaten front veya küçük oda stereo sisteminde bile kullanılacak kapasitede değiller (bence)

Uzun lafın kısası çok detaylı ve özenilmiş bir dinleti olmadı olmadı ama gayet yararlıydı...Bu izlenim sayısı ve deneme fırsatları eğer istanbulda olsaydım en az on katına yirmi katına çıkabilirdi ama Ankarada olmanın vermiş olduğu merak da ürünleri ayrı ayrı detaylı öğrenme fırsatı veriyor yani hemen ayağınızın altında anında arabaya atlayıp gidilebilecek yeterli sayıda demo odası olmadığı için netten sayfa sayfa kullanıcı yorumu okuyorsunuz fena da olmuyor ;)

Sıralama yapacak olursak;

1) Cabasse mt-30 Antigua (Tavsiye ederim,30m2'ye kadar yeterli olacaklardır ve kolay sürülebilirler)

Hızlı bir inceleme daha ---> Cabasse Antigua - B&W 686 - Focal Chorus 706 - Kef C1

2) B&W 686 (Sınırlı tavsiye ederim belki küçük bir odada olabilir,gayet de sıcak çalıyorlar)

3) Focal Chorus 706V (Yorumsuz marantz ile hiç haz etmedim - başka amfilerle denemek lazım)

4) KEF C1 (Ön hoparlör veya stereoda tavsiye etmem ancak arkalarda olabilirler)

Cabasse için ikinci elde veya sıfır uygun bir fiyat bulursanız ki fiyatı çok yüksek değil ihtiyacınız varsa bence değerlendirin derim...Ama şunu da unutmayın çok çok iyi bir alt frekans başarımı yok ama abartılacak kadar da kötü değiller..Eğer baskın orta frekans yani tabiri caizse vokal ağırlıklı müzik dinliyorsanız antigua'lar hoşunuza gidecektir..

Yakın bir zamanda da;

1) KLIPSCH RB-15
    2) EPOS ELS-8
    3) DALI ZENSOR-1
    4) KEF Q300

Dörtlüsünü dinleyeceğim umarım bundan daha detaylı olur..Bu dörtlüden de en çok DALI sürpriz yapacak gibi gözüküyor gelen duyumlar o yönde..Zaten KEF Q300 diğer modellerden en az iki gömlek daha üstün onu değerlendirme dışında kabul etmemiz gerekecek :) Neyse ona da zamanı gelince bakarız artık ;)

saygılar,
    atalayalper

• b&w akar
  • Benzer bir inceleme yapmistim ancak cok destek gormemisti.Ben de Klipsch, Focal, B&W, Jbl, Dali, Polkaudio ve Cabasse incelemeleri yapmis sonuc olarak Polk ve Cabasse lari birinci tayin etmistim.
    Ancak uzulerek soylemek gerekir ki sadece etiket yuzunden hoparlor alan insanlar var. Yukarida eledigim hoparlorler (klipsch haric) Polk ve Cabasse yaninda nezle olmus gibi ses veriyorlar. O yuzden cevremdeki herkese bir arkadas tavsiyesi olarak bunlari dinlemelerini tavsiye ediyorum. Cunku bir kere dinleyen 'insanlar diger hoparlorlere bu paralari nasil veriyorlar' diye saskinlik icine giriyor. Bir tane istinasini gormedim.
  • Aynen öyle açık konuşayım mecanica bende cabasseler için pek olumlu değildim başta ama ikinci kez dinlediğimde yani iki gün önce dinlediğimde gördüm ki ciddi büyük sahnesi olan hoparlörler bunlar..Yani olay bu hi-fi işinde artık marka falan değil bilmediğimiz dinlemediğimiz o kadar çok dört dörtlük harikulade marka var ki bizler takılmışız bir b&w yok klipsch,dali,monitor audio falan vs..Yoksa cabasse desen kaç kişi biliyor Allah aşkına...Marka takıntısı gereksiz fazla para harcatır bu işte ;) Neyse ki bu bahsettiğim markalar yavaş yavaş geliyorlar Türkiye pazarına...Polk demişsin ama hangi modeli?
  • Aslinda biz su anda marka elestirisi yapiyor durumuna dusmeyelim. Sonucta her markanin bir alicisi var insanlari kizdirmayalim :)
    Ancak inanin HiFi de isler tv almaya benzemiyor. Bilincli alan kimseyi elestirme hakkimiz yok. Ancak sadece markaya bakip urun alan ne aldigini ne istedigini yada o paralara neler alabilecegini bilmeyen kisileri uyarmak zorundayiz. O da bu paylasimdan zevk almanin bir neticesi.
    Polk lara gelince Tsi ve Rti serileri muazzam bir f/p oranina sahip urunler. Tsi cok parlak, cok detayli,cok rahat surulen bir hoparlor(Cabasse gibi). Rti ise cok daha guclu baslara sahip (ki sub olmadigi halde ortamda sub olduguna dair iddiaya girenler var:)) ama surulmesi icin biraz daha guclu bir amfi gerektiren hoparlorler. Ve her iki seride de harika tweeterlar bulunuyor.
    Sonuc olarak baslarda midlerde ve tizlerde hicbir kayip olmadan her detayi olarak muzik dinlemek harika bir duygu.
    Nezle olmus hoparlorlere dikkat edelim....
  • Peki bu bookshelfler kule tipi hoparlorlere göre nasıldır arkadaşlar? Yani Çoğu 2 yollu çoğunun alt frekansı kule tipi hoparlörlere göre yüksek kalıyor.
  • Genellikle bookshelf tipi hoparlörlerin iç yapısının daha basit oluşu,crossover devrelerinin bir miktar daha basit oluşu yüksek volume seviyelerinde karmaşaya mahal vermemeleri, az driver barındırmalarından ötürü iç türbülansin ve distorsiyonun az oluşu,çok daha kolay beslenebilmeleri,bass reflex özelliğinin tek sürücüyle bile olsa daha net ve anında alınması daha ritmik çalmaları vs..bu sebeplerden ötürü genelde stereo sistemlerde bu işle uğraşan kesim bu tarz sistemleri tercih edebiliyorlar..

Uzun lafın kısası ben kendi kanaatimi yazıyım floorstand bir yapıda ben ne kadar güçlü marka ne kadar pahalı model,ne kadar muhteşem bir ampli bile olsa müzikte bazı şeylerin yakalanamayacağını düşünüyorum bazı detaylar bazı tınıları istediğiniz sıcaklıkta veya doğrulukta maalesef yakalamak çok zor.Tamam floorstand bir yapıda müzik dinlersen daha çok alt frekans daha çok hacimli ses elde edersin ama bunlar kaç kişiye high-fidelity için gerekiyor?Bize yüksek alt frekans veya hacim lazım değil bize aslına sadık gerçeğe en yakın şekilde sesi veren sistemin sesi lazım ve senelerdir de bunları arıyoruz bütçemize ve kulağımıza en yakın olanını arayıp bulup alıyoruz sonra da upgrade ediyoruz arada ki farkları hissedip o zevki alabiliyorsak zaten doğru yoldayız demektir..

Haa referans serilerinin çoğu floorstand yapıda diyeceksiniz..Ben de o zaman Kaç kişinin salon büyüklüğü HECO STATEMENT veya USHER BE-20 için yeterli büyüklüğe sahip? En az 50-60 m2 bir salonunuz yoksa boşa zahmet edip o parayı vermeyelim hecolara,usher'a..Kaç kişinin bütçesi CABASSE LE SPHERE leri almaya müsade ediyor? Hadi bütçe de sorun değil diyelim kaç kişi FOCAL GRANDE UTOPIA'yı sorunsuz sıkıntısız kimse rahatsız olmadan şikayet almadan sürebilecek..Çok büyük mekanlar çok büyük bütçeler çok büyük olanaklarınız yoksa bunları muhtemelen yapamayacaksınız neden ingilizler bookshelf tipi hoparlörleri müzik dinlerken daha fazla tercih ediyorlar sorusunun cevabı da bu zaten..Bu bir kötüleme yazısı da değil tabii ki floorstanderlar olmazsa o büyük hacim o büyük sahne olmaz ve film izlerken gerekli sinema efektlerini olması gerektiği gibi alamayız..Müzikte bookshelf tip film seyrederken de floorstand hoparlörler diyorum..Farklı düşünenler de olabilir tabii ki onların düşüncelerine de saygı duyarım nitekim bunlar benim şahsi fikirlerim..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5.1 sistemlere alerjisi olan biri olarak (bir türlü sevemedim stereo varken) forever bookshelf diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Genellikle bookshelf tipi hoparlörlerin iç yapısının daha basit oluşu,crossover devrelerinin bir miktar daha basit oluşu yüksek volume seviyelerinde karmaşaya mahal vermemeleri, az driver barındırmalarından ötürü iç türbülansin ve distorsiyonun az oluşu,çok daha kolay beslenebilmeleri,bass reflex özelliğinin tek sürücüyle bile olsa daha net ve anında alınması daha ritmik çalmaları vs..bu sebeplerden ötürü genelde stereo sistemlerde bu işle uğraşan kesim bu tarz sistemleri tercih edebiliyorlar..

Uzun lafın kısası ben kendi kanaatimi yazıyım floorstand bir yapıda ben ne kadar güçlü marka ne kadar pahalı model,ne kadar muhteşem bir ampli bile olsa müzikte bazı şeylerin yakalanamayacağını düşünüyorum bazı detaylar bazı tınıları istediğiniz sıcaklıkta veya doğrulukta maalesef yakalamak çok zor.Tamam floorstand bir yapıda müzik dinlersen daha çok alt frekans daha çok hacimli ses elde edersin ama bunlar kaç kişiye high-fidelity için gerekiyor?Bize yüksek alt frekans veya hacim lazım değil bize aslına sadık gerçeğe en yakın şekilde sesi veren sistemin sesi lazım ve senelerdir de bunları arıyoruz bütçemize ve kulağımıza en yakın olanını arayıp bulup alıyoruz sonra da upgrade ediyoruz arada ki farkları hissedip o zevki alabiliyorsak zaten doğru yoldayız demektir..

Haa referans serilerinin çoğu floorstand yapıda diyeceksiniz..Ben de o zaman Kaç kişinin salon büyüklüğü HECO STATEMENT veya USHER BE-20 için yeterli büyüklüğe sahip? En az 50-60 m2 bir salonunuz yoksa boşa zahmet edip o parayı vermeyelim hecolara,usher'a..Kaç kişinin bütçesi CABASSE LE SPHERE leri almaya müsade ediyor? Hadi bütçe de sorun değil diyelim kaç kişi FOCAL GRANDE UTOPIA'yı sorunsuz sıkıntısız kimse rahatsız olmadan şikayet almadan sürebilecek..Çok büyük mekanlar çok büyük bütçeler çok büyük olanaklarınız yoksa bunları muhtemelen yapamayacaksınız neden ingilizler bookshelf tipi hoparlörleri müzik dinlerken daha fazla tercih ediyorlar sorusunun cevabı da bu zaten..Bu bir kötüleme yazısı da değil tabii ki floorstanderlar olmazsa o büyük hacim o büyük sahne olmaz ve film izlerken gerekli sinema efektlerini olması gerektiği gibi alamayız..Müzikte bookshelf tip film seyrederken de floorstand hoparlörler diyorum..Farklı düşünenler de olabilir tabii ki onların düşüncelerine de saygı duyarım nitekim bunlar benim şahsi fikirlerim..

Çok doyurucu bir cevap oldu teşekkürler...

Fakat kafamda hala alt frekanslarla ilgili bir tereddüt var. Yani 40-100 Hz arası frekanslara sadece filmlerde değil enstrümental olarak da iniliyor. Şu şekilde bir grafik buldum...

Burada dikkat ederseniz insan sesi hariç bir çok ses kaynağının 50-60 hz civarında dolaştığını görürsünüz. Alt frekansları doğru veremeyen hoparlörlerle canlı ama eksik bir ses alınmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quatroxx -- 31 Ekim 2011; 17:55:11 >

• Alt frekanslara tabii ki ihtiyaç var ama unutmayın bir cep telefonundan da bir kadın sesi veya erkek sesi alabilirsiniz buradaki detay frekans spektrumu ne kadar geniş olursa aslında o cihaz o kadar makbuldür yoksa diğer türlü zaten hi-fi ve lo-fi arasındaki fark ortaya çıkar yani bir cihaz şarkılardaki insan seslerini yani vokal seslerini ne kadar iyi ve eksiksiz verebiliyorsa o ürün daha alt frekanslara inebildiği için değildir...Olaya komple bakmak gerekir hi-fi a'dan z'ye bir bütündür crossover yapısı,kullanılan sürücülerin kalitesi ve yapısı,kabin yapısı,kabin kutusunda kullanılan malzeme vs..vs..uzayıp gidiyor..Ne hoparlörler var özelliklerine bakınca muhteşem gözükmesine karşın kurup sürdüğünüzde büyük hüsran yaratabiliyorlar...Kağıt üzerindeki değerlere de fazla takılmamak lazım çünkü balon gibi şişiriyorlar...Şişirilmiş frekans aralıkları, şişirilmiş hassasiyet değerleri..vs..

• Atalay bey bi ara sizin de kullandiginiz crystal cr2 leri marantz tt42 ile dinliyorum ne keyifli yahu bunlar deyip duruyorum :)
  • quote:

Genellikle bookshelf tipi hoparlörlerin iç yapısının daha basit oluşu,crossover devrelerinin bir miktar daha basit oluşu yüksek volume seviyelerinde karmaşaya mahal vermemeleri, az driver barındırmalarından ötürü iç türbülansin ve distorsiyonun az oluşu,çok daha kolay beslenebilmeleri,bass reflex özelliğinin tek sürücüyle bile olsa daha net ve anında alınması daha ritmik çalmaları vs..bu sebeplerden ötürü genelde stereo sistemlerde bu işle uğraşan kesim bu tarz sistemleri tercih edebiliyorlar..

Bu genelleme bence cok dogru olmayacak gibi. Bu secim biraz da ne aradigimiz ile ilgili. Genel olarak stereo da harici aktif yada pasif subwoofer olmadigindan alt ve ust frekanslarin eksiksiz alinmasi ve genis sahne ve govde ortaya konulmasi icin floorstand tercih edilir. Tabi bu durum biraz da muzik tercihlerimize gore degisecektir. Bir gitar solo dinlerken bookshelf ten cok detayli, keskin ve baskin bir ses alirken bir jazz dinletisinde kontrbasslari duyamamak sizi rahatsiz edecek daha da onemlisi high fidelity mantigindan uzaklastiracaktir.

• Tamda bookshelf bir takım bakınırken konu gerçekten mükemmel olmuş. bende B&W 685 ile CM1 arasında gidip geliyordum ama Cabasse mt-30 Antigua ile ilgili yorumlar açıkcası ilgimi çekti Fiyat aralıkları konusunda nasıllar peki diğerleri gibi buda yurtdışına göre x2 X3 degildir umarım
  • @Keyman2;

Ankara'da devredip ülkesinde dönen "best bxx" yeni "Tek**sa extraa" da son bir çift var....Ama teşhir ürünü...Ben bakmıştım hiçbir problemi yok yani hatasız gibi...Oradan 1050 TL verip alabilirsin çiftini fiyatı bu ama yine de pazarlık bile yapılabilir sonuçta teşhir ürünü..Gayet de memnun kalırsın ama ben çok beğeniyorum mt-30 antigua'ların ses karakterini..

Bu arada bowers&wilkins 685 veya cm1 alıyorsan mutlaka ama mutlaka yanında ona uyum sağlayabilecek ürünün gerçek performansını ortaya çıkarabilecek kalitede bir amfi de alman gerekir yani sıradan amfilerle pek olmaz bowers&wilkinsler ne biliyim işte klasik Rotel,Naim,vs.. gibi..

Ama Cabasse ile giriş-orta seviye bir amfi de yeterli olabilir..En azından bower&wilkins kadar sırıtmazlar..

Edit: Eksikler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 3 Kasım 2011; 2:39:39 >
  • Evet mecanica böyle bir farkın oluşacağını yukarıda bende yazmıştım ama işte o kontrbas detayını ben bookshelften alınca gerçeğe daha yakın gibi geliyor bana mesela Usher x-718 diyebilirim bu cihaz ve bunun gibiler :) İlla ki arada fark olacaktır...Kullandığım 3 x 6.5" driverlara sahip Heco Victa'da dinlediğim cd'yi diğer sistemlerimde dinliyorum fark alenen ortada inanılmaz alt frekanslara inebiliyor Heco'lar ve acaip de salonu dolduruyorlar volume'u saat 11 pozisyonundan yukarı çıkartamıyorum 2x55 watt amfi ile... Ama benim için hiç problem değil ben olması gereken frekansın üstünü istemiyorum ki sadece olanı olması gerekeni istiyorum ya da olması gerekene en yakını istiyorum :) Demek istediğim buydu..

Bu arada Wharfedale crystal serisinin kıymetini biliniz lütfen...Onlar muhteşeme yakınlardır..Abartmıyorum yok artık demeyin...Bugüne kadar bir ton demo yapma fırsatı buldum şöyle söyleyeyim size;meşhur ingiliz quad markasını biliyorsunuzdur; QUAD 11L2 = WHARFEDALE CR2-10 (yaklaşık değer diyelim) Biraz araştıranlar da görecekler ki kullanılan malzemeler bile neredeyse aynı kutu şekli,woofer tipi,tweeter tipi,kabin boyutları..Quad 11L2 için alabileceğiniz en iyi fiyat 1200 tl civarında...Verdiği ses de o kadar benziyor ki Wharfedale'lere blind test yapsak cidden zorlanırsınız ayırt edemeyebilirsiniz...Sadece QUAD'lar orta bandda az daha baskınlar...Uzun lafın kısası cr2-10 lara enteresan bir şekilde bağlıydım evde yerim kalmadı sattım...Hi-fi dünyasında yüksek başarımın her zaman yüksek bedeller ödenerek elde edilemediğini ve böyle f/p ürünlerinin de olduğunu unutmayalım..Şimdi ise onun yerinde yeni biri var hatta birileri var; t-class tripath çipli amfilere merak saldım..Çok enteresanlar performans olarak lambalılarla mukayese ediliyorlar hatta bu t-class'ların lamba eklenmiş versiyonları bile var...Bakalım nasıl bir ikili olacaklar;

TOPPING T-CLASS TRIPATH AMPLIFIER 25x2 watt + DALI ZENSOR-1 BOOKSHELF

Buyrun topping tp21'in Focal 807v ile olan örnek bir videosu;

http://www.youtube.com/watch?v=pB_0fmfs-og

Bu ikiliyi en az 100 saat kadar yakmam gerekiyor tavsiye edilen saat en az bu...TOPPING'ler yarın geliyorlar büyük bir merakla bekliyorum...Onkyo ve Sony amfilerle yaptığım denemelerde Dali Zensor-1 orta tonlarda ve altına basa basa söylüyorum üst frekanslarda çok ama çok şaşırttılar beni...Resmen hadi bee dedim...Tweeter da ki kararlılık takdire şayan..Keyifli ve açık çalıyorlar..Bu arada DYNAUDIO'nun bazı modellerinde kullanılan tweeter'ın aynısını kullanmışlar..Eeee ne de olsa iki marka da Danimarkanın gururları ;)

saygılar,
    atalayalper

• quote:

@Keyman2;

Ankara'da devredip ülkesinde dönen "best bxx" yeni "Tek**sa extraa" da son bir çift var....Ama teşhir ürünü...Ben bakmıştım hiçbir problemi yok yani hatasız gibi...Oradan 1050 TL verip alabilirsin çiftini fiyatı bu ama yine de pazarlık bile yapılabilir sonuçta teşhir ürünü..Gayet de memnun kalırsın ama ben çok beğeniyorum mt-30 antigua'ların ses karakterini..

Açıkcası ben özellikle bir takım CM1 bulmuştum tabiki 2. el sıfır yoktur zaten sanıyorum özelliklede ilgimi çeken amazon bestby gibi yerlerde bile hala 700-900 $ olması ilgimi çekti üstelikcihazların resimlerinde twtr ler ezik kasa cizik ama 900$ basit bir mantıkla ses manasında çok iyi olabilecegine bagladım ama tamamen tahmini

Lakin mt-30 lar ilgimi gerçekten çekti ben 12m2 bir odada mp dan veya net radyo ile kullanacagım buyuk oranda ve yine ilk etapda niyetim yamaha rxv1900 üzerinden beslemek acaba bu şekilde aradaki kalite ne olur farkı fark etme şansım nedir bütün bu sauller kafamı kurcalıyor .

Bu gune kadar merakım 5+1 oldu hep bu sebeple sterıo benım ıçın çok taze sayılır bu yuzden bırazda kafam bıraz karısık sımdılık bol bol okuyorum ama mt-30 tasıyenız mutlaka aklımda bu arada klasık ,trance ve haus dinlerim genelde ses rengi açısından tarzıma otururmu ne dersınız yuksek mıd sevmem daha ziyade dengeli sesler hoşuma gider hatta mumkunse mıdler bıraz gerıde

• O zaman cabasse ile pek mutlu olamayabilirsiniz...Cabasse'lar gayet açık çalan sizin istemediğiniz gibi mid performansı önde olan ürünler...Bu bağlamda size b&w 685'i öneriyorum boyundan çok büyük bass ve tizlere sahipler bassları sürpriz ama tizlerini sorgulamak hata olur zaten marka tizlerinin mükemmelliği ile meşhur zaten..Hatta klipsch RB-51 de olabilir horn tipi tweeter ve derin kasa yapısıyla başarılı alt frekans başarımı sunuyor..Veya Paradigm titan / mini / atom monitor v.6 serileri...Bunların üçü de hemen hemen dinleyen herkes tarafından beğenilen her türlü müziğe uyum sağlayabilen ürünler..Bunlara bir bakın isterseniz..
  • @Atalayalper öncelikle skala sayenizde baya genişledi araştıracak ve dinleyecek baya bir marka oluştu buna hem mutlu oldum hemde baya yoracak tahminim ,Gerçi bu işin keyfide sanırım o yorgunlukda heleki sonunda memnun kaldıgınız bir takım almış iseniz herhalde o an bütün yorungulugun ilacı

MT-30 ları midlere ragmen merak ettim dogrusu açık çalması ilgimi çekiyor genelde pek sevilmesede ufak bir ayar midleri hafif geriye alabilir diye düşünüyorum .
    Son mesajınızda geçen RB-51 ve V.6 yıda merak ettim onlarıda araştırıp karavermeye çalışacagım
    Tecrübe ve bilgilerinizin paylaşımıiçin tşkler başlıgı ilgi ve zevkle takıp edıyor olacagım Hayırlı geceler
  • Aslında ben yukarıdaki Crystal2 örneğinde olduğu gibi f/p ürünlerini çok seviyorum. O yüzden Polk RTi-A3 ü de tavsiye edeceğim. Paranın hesabını yapmıyorsak zaten onbinlerce eurolara speakerlar var. Burada ne yazmaya ne düşünmeye gerek kalır. Alır alır deneriz :) Ancak beni mutlu eden verdiğim paranın kat be kat üzerinde bir performans sunan ve iyiki bunu almışım dedirten ürünler oluyor genelde. O yüzden de bu konuda her zaman benim için bir numara olan Polk lar olmuştur. Rti A3 ü bir dinlerseniz ne demek istediğimi zaten anlarsınız.

Gelelim yukarıdaki seçeneklere; RB-51 ve MT-30 sizi tatmin etmeyecektir. Her ikiside size fazla parlak gelecek gibi. Atalay beyin dediği gibi B&W daha uygun olabilir. Ama dinlemeden de almanız taraftarı değilim. . Atalay bey yukarıda Marantz Focal Chrous eşleşmesinden bahsetmiş ki sanırım bestby da dinlemiş, ben de orada bu ikiliyi dinlemiş ve alacağım en son ürünler bunlar olmalı demiştim. Onun için mutlaka dinlemeye çalışın.

• @Mecanica Polk lar konusunda açıkcası sizden biraz farklı düşünüyorum sebebim ise tamamen kulakdan dolma Daha önce bende sinema sistemi anlamında polklarla alakalı bir iki esnaf arkadaşla dosthane sohbet etme şansım oldu malesef şu an model model aklımda olmasada sohbetten aklımda kalanlar polkların sadece kule tiplerini tavsiye ediyordu ama 2 seri olduğundan bunlardanda sadece 1 serisi hakkında iyi referans veriyordu
    Geçen haftada iki dostum polk larla alakalı dinletiye gittiler onlarda sürücülerin senkronize olmadıgı bir farklılık oldugu gibi yorumları gelince ve sterio konusunda fazlada tecrübeli olmayınca açıkcası uzak durdum
    Şimdi sizin yorumlarınızdan sonra anladıgım kadarı ile kendi kulaklarımlada dinleme arzusu hissetim

İlaveten Atalay beyin önerilerinide kesinlikle dikkate almayı duşunuyorum Bu manada baya bir arge ve dinleti beni bekliyor :)

Bu arada benim özellikle kafama takılan CM1 ler hakkındaki fikir ve yorumlarınızı duymak menuniyet verir

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.