Şimdi Ara

Nakil Rezilliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Muğlaya taşınalı 20 gün kadar oldu. Dsmartta ki internet hattımı nakil etmek için taşındığım gün DSmart'ta talebimini ilettim. 4-5 gün sonra telekomdan ekipler gelip bina girişini falan inceleyip gitmişler. Sağolsunlar giderken beni aradılar...

"Hattınızı bağlayamadık çünkü binanızda bağlantı yapabileceğimiz bir telefon kutusu yok dediler" Ben de olur mu öyle şey var deyip onları geri çağırdım. Beraber baktık ama bağlantı yapacak bir kutu bulamadık (Binanın ilk oturanı benim. Bende önce kimse oturmamış burada)
    Herneyse peki dedim bu kutuyu kim yaptıracak?? Biz bilmiyoruz bizim sorumluluğumuz değil deyip çekip gittiler. Ben de etraftan araştırdım bir çok mülk sahibi kendi hattını ana dağıtıcıdan yolları kazarak kendi getirmiş. Yan komşuyla tanıştım benim hat var istersen onu kullanabilirsin dedi. Ama o da derme çatma çekilmiş herhangi bir kutu falan yok.

Dedim uğraşmaya değmez al bir kablo kendi işini kendin hallet. Kablo almak için çarşıya gittim. Kablo sorarken orda bir telekom emeklisiyle karşılaştım. Ya dedi niye kendin çekiyorsun. Bu telekomun işi git falanca yere dilekçe ver onlar çekerler. Telefon kutusunu da döşerler... Senin sorumluluğun binanın içi, binaya kadar getirmek onların sorumluluğu...

Gittim dilekçe verdim ayın Dilekçe vereli bir hafta- on gün oldu ne gelen var ne giden. Sonra aradım dedim dilekçe işleme konmadımı diye. Hat senin adına değil o yüzden sorun çıkabilir dedi (Bu arada hat dsmarta ait yalın adsl). DSmartı aradım yapmak zorundalan diyor.
    Arada derede kaldım. Bu ülkede yaşamak ne kadar zor. Topununnn.......

Herneyse arkadaşlar ağzımı bozmadan sonuç olarak bir soru sormak istiyorum.

Dışarıdaki komşunun getirdiği kablodan eve kadar (yaklaşık 15 metre) kablo çekmek istiyorum.
    Bu kablo için elimdeki atıl durumda olan ANTEN kablosunu kullanabilir miyim. Amaç işe yarasın. İnternet bağlantı kalitesini etkiler mi??

Teşekkürler

• Anten kablosunu kullanamazsın.
    Emekli telekomcunun söylediği çok doğru.
    Bina girişine kadar olan kısım telekoma sonrası size aittir. Elektrikçi çağırıp bina girişine bağlantı için uygun bir kutu taktırın.
    Sonrasında telekoma başvuru yaparak tesisatınızın hazır olduğunu bildirin. Kalanını onların gelip halletmesi gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.