Şimdi Ara

Nakit döviz çeken komisyon ödeyecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Millet dövizini, altınını bankaya koysun ekonomik çarka girsin diye çabalanırken bu tip kararlar çarka çomak sokmaktan başka bir şeye yaramaz. Milleti panikletip paralarını, altınlarını bankadan çekip yastık altı yapmalarına neden olur. Vatandaş bankadan parayı çekerken 1 kere öpülür dahada öpülmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 14 Ağustos 2020; 9:5:58 >
  • Sermaye kontrolleri geliyor demiştik, vatana millete hayırlı olsun. Yolun sonu görünüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ettu

Yurt içindeki bankalarda vatandaşın döviz hesabı tutarı Haziran ayı itibariyle rekor artışla 202 milyar dolara çıkmış. Merkez bankası bu hamlesiyle bindiği dalı kesmek istiyor. Vatandaş ürkerse parasını hopp diye swiftle yurt dışındaki bankaları transfer edebilir. İşte o zaman kıyamet kopabilir.

Yurtdışı bankada hesap açmak için yurtdışna gitmeö lazım diye biliyorum uzaktan hesap açma yok.

açtık diyelim daha önce okımuştum, amerikada 10.000 dolar üstü para gelirse şüpheli işlem diye hesabı dondurabiliyorlar. Yatırım hesabı hiç açılamıyor orada ikamet etmek lazım

• ogameci kullanıcısına yanıt

Man adasına gönderilir, orada sorun yok...

• Bankama (İş bankası) gittim. Henüz bir talimat gelmedi denince dövizimi hemen çektim. Benden önceki birileride konuyu duymuş olacak ki yüklü döviz hesabının tamamını çekti, hesabını da kapattı. Durumlar gittikçe kötüye gidiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ettu

Bankama (İş bankası) gittim. Henüz bir talimat gelmedi denince dövizimi hemen çektim. Benden önceki birileride konuyu duymuş olacak ki yüklü döviz hesabının tamamını çekti, hesabını da kapattı. Durumlar gittikçe kötüye gidiyor.

Yıllardan beri görmediğimiz şeyleri görüyoruz artık

• Konuda bilgisi olmadan fikri olan çok insan var.

Doğrusu şöyle, bir insanın 100 doları olduğunu var sayalım. Bu 100 doları herhangi bir bankaya yatırsın, yatırdığı banka 100 doların direk 22 dolarını merkez bankasına göndermek zorundadır.

Merkez bankası vatandaşın dövizini satarak doları frenlemeye ve düşürmeye çalışmıştır.

Bunun sonucunda rezervleri eritmiştir.

Vatandaş bankadan parasını çekmesin, çekerken iki kere düşünsün diye komisyon alma olayı getirilmiştir.

Bir nevi merkez bankasının kendisini güvenceye alma yöntemide diyebiliriz buna.

Olurda vatandaşlar döviz mevduatlarını bankalardan çekmeye başlarsa ortalık karışabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BigCLawRex -- 15 Ağustos 2020; 13:39:21 >
  • arkadaşlar 100 dolar çeksek enparadan yine vergi veriyor muyuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Cem

Bankalardaki döviz mevduatlarının çıkışının engellenerek kaydi döviz mevduatlarının erimesini engellemek. Çünkü bankadan çekilen her kağıt para kaydi para sisteminden çıkıyor, haliyle bu para özelliklede kamu bankaları tarafından kullanılamadığından kurları baskılamakta zorlanıyorlar. Bunun ileriki aşaması millete zorla dolarları bozdurtmak olacağı izlenimi yaratılırsa herkes 3-5 e bakmaz paraları çekip yastık altına koyar.

Bazı kesimde ''bankadaki dolarını çek iktidar doları baskılamak için paranı kullanmasın'' anlayışı var birde millet ev satıp dolar -altın alıyor .Devlet ucuz kredi veriyor konutta vatandaş ve müteahhit yüksek fiyata ev satıp bunu altına-dövize yatırıyor... hükümet bankadaki dövize el koyar mı sorusu ortada dolaşıyor. Pekçok kişi bundan etkileniyor haliyle... işte böyle ortamın sonucu bu. Beklediğim bir şeydi bu, oran zamanla artar mı o da olabilir. Eğer insanlar döviz çekimine devam ederse oran artacaktır

Kısaca vatandaş ve devlet arasında bu güvensizlik FED'e yarıyor .1 cent maliyetle bastığı kağıt parçasını 100 dolara satmış oluyor Amerikalılar isviçreliler sefa sürmeye devam ediyor bizim vatandaşın devlete soyulmamak için verdiği mücadele nedeniyle maliyeti olmayan 100 dolar parayla 10 kg fındık 10 kg fıstık 10 kg çay 10 kg incir 10 parça giysi bedelsiz olarak batıya gitmiş oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 16 Ağustos 2020; 10:25:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BigCLawRex

Konuda bilgisi olmadan fikri olan çok insan var.

Doğrusu şöyle, bir insanın 100 doları olduğunu var sayalım. Bu 100 doları herhangi bir bankaya yatırsın, yatırdığı banka 100 doların direk 22 dolarını merkez bankasına göndermek zorundadır.

Merkez bankası vatandaşın dövizini satarak doları frenlemeye ve düşürmeye çalışmıştır.

Bunun sonucunda rezervleri eritmiştir.

Vatandaş bankadan parasını çekmesin, çekerken iki kere düşünsün diye komisyon alma olayı getirilmiştir.

Bir nevi merkez bankasının kendisini güvenceye alma yöntemide diyebiliriz buna.

Olurda vatandaşlar döviz mevduatlarını bankalardan çekmeye başlarsa ortalık karışabilir.

Sorun şu ki Türkiye'deki insanların 100 doları yok 730 lira verip 100 dolar alıyor ve vatandaş benim 100 dolarım var diyor .Evet TL corvertible oldu ama TL eğer güçlü değilse takas zorlaşır ve parayı basan bu takası engellemek ister TL verip dolar almak olsun veya önceden TL ile aldığın doları çekmek istediğinde olsun (Bunlara vergi-komisyon getirebilir) .Türkiye'deki herkes parasıyla dolar alsa ne olur ve TL mevduatların hepsi dolar olsa ne olur Türkiyede bu kadar dolar yok ki... Ortada vatandaşın dövizi yok vatandaşın döviz bürosundan yada bankadan TL vererek aldığı döviz var bu bakımdan Merkez bankası vatandaşın döviziyle doları frenliyor sözü doğru değil fakat şu var sen bankaya 730 lira verip 100 dolar alıp bankaya yatırdın banka da 22 doları MB'ye yatırıyor .Banka döviz bulmak zorunda kaldığı için dövize verdiği faiz oranı çok düştü şimdi yani MB'ye vereceği 22 doların masrafını senden alıyor diyebiliriz. Oysa gurbetçilerden %4 faizle döviz topluyor devlet bankaları Türkiye'de ise %0.5. Türkiye'de piyasada dolaşan döviz (vatandaşın 730 lira vererek aldığı 100 dolar dahil) devletin %4-5-6-7-8 faizle borçlanarak aldığı döviz yada bankaların borçlanarak getirdiği paralardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 16 Ağustos 2020; 10:23:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

Yıllardan beri görmediğimiz şeyleri görüyoruz artık

Alıntıları Göster

Kurla milleti kandırırsan Kur şeytan çarpmışa döndürür işte böyle. Bu ilk değil zaten 1980 ,1994, 2001, 2018 ( yarım kaldı)

baskılanmış kur aslında bir şeytandır gösteriş için namaz kılanlar, türban takanlar yapıp-ettikleri kurtarmaz çarpar geçer

AKP döneminde pek görülmemesinin nedeni satacak çok şeyin olması ( DSP iktidarındaki 2001 kriziyle devletteki devletçilik zayıflamıştı) nedeniyle uzun süre görmedin bunları

• Bankadan kendi paranı çekmek için tabiki komisyon ödeyeceksin. Öyle elini kolunu sallayarak paranı çekeceğini mi sandın?

• Tabii sanıyorum. Çünkü kendi dövizimi kendi hesabımın olduğu bankadan çekiyorum. Çünkü bu döviz bana yurt dışından geliyor. Yurt dışında iken oradaki bankamdan döviz çekerken benden hiçbir şekilde komisyon almıyorlar. Sizin kafada olup da bizi yönetenler olduğu sürece döviz de yükselir, kriz de kaosta olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 16 Ağustos 2020; 16:47:9 >
  • adamlar resmen tl ye çevirme vergisi koymuşlar

• Güncel bilgi. Komisyonsuz 3000'e kadar çekebilirsiniz (3000 dahil). 3000'in üstü oldu mu 1/1000 komisyon alıyorlar. Ben bugün 3000 çektim. Kalanını yarın çekeceğim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hükümete asla güven olmaz. Geçmişteki örneklerini gördük. Bugün 1/1000, yarın 1/100 olursa ne olacak korkusuyla halk dövizini bankada tutar mı?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.