Şimdi Ara

namespace ile class arasındaki fark nedir??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arakdaşlar bunu bulabileceğim bir dökman falan var mı.

bide float, duble,deimal nedir arasındaki farklar.

ders görsel programlama

bende araştırıyorumda bilenler varsa söylerler yardımcı olurlarsa benim için iyi olur

• güzel soru okadar C++ çalışıyorum bende daha tam bilmiyorum, yarım bildiğim için araştırma geregi duymadım Ama yanlış bilmiyorsam class ları tutan alan olmalı, DLL yani. mesela nasıl property değişkenlerin class a ait oluyorsa, o classlarda ilgili namespace e ait oluyor. Diye biliyorum ben yanlış biliyorsam bende dogrusunu bilmek isterim
  • namespace yani mesela Web.Mail namespace'i içinde mail ile ilgili class'lar barındır...
    belirli bir amaç için hazırlanmış classların bir araya gelmiş şekli gibi düşünülebilir.
    class ise bunun biraz daha küçüğü içinde belirli bir amaç için hazırlanmış metod'ları bulunduran yapı gibi bişey olsa gerek :)

flooat decimal double hakkında tam bi fikrim yok :)
    uzunluklıarında farklılıklar vardır... msdn'de biraz araştır kesinlikle bulursun.
  • float 32 bit
    double 64bit
    decimal (16 veya 8dir herhalde)

yani tutabildikleri sayı aralığı genişliyor. peki neden en büyüğünü kullanmıyoruz dersen değişken tanımlanırken hafızada yer tutar. Bu çok fazla değişkeni olan bir programda sorun olabileceği için mümkün olan en optimize veritipi olarak tanımlamakta fayda var.

Şimdi baktım float max 3.4028235E38 alırken double 1.7976931348623157E308 alıyormuş.

genelde - ve + olarak alırlar değerleri ve eksi artıdan bir fazladır. Çünkü 0 artı sayı olarak alınır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gergozen -- 13 Ekim 2006; 8:42:50 >
  • sağolun arkadaşlar
  • quote:

namespace yani mesela Web.Mail namespace'i içinde mail ile ilgili class'lar barındır...
    belirli bir amaç için hazırlanmış classların bir araya gelmiş şekli gibi düşünülebilir.
    class ise bunun biraz daha küçüğü içinde belirli bir amaç için hazırlanmış metod'ları bulunduran yapı gibi bişey olsa gerek :)

Dizayn asamasinda classlari belirlersin ve buyuk bir projede 100lerce class olacagindan bunlari gruplara ayirirsin. Gruplarin nasil belirlenecegine dair bir kural yok, bu programlamadan cok yazilim muhendisligine giriyor. Ama class kurallarini namespace icin de kullanabilirsin. Mesela otoyol modeli yapiyorsan Otomobil diye bir namespace olur ve onun icinde otomobile ile ilgili classlar bulunur.

Namespace'lerin baska bir ismi de modul. Moduler calismada nasil farkli modulleri alip birlestirirsin, bu da oyle birsey.

Namespace'ler programlama acisindan hicbirsey yapmazlar. Sadece isimlendirme icin kullanilirlar.

namespace Otoyol {

namespace Otomobil {
    class Tekerlek {};
    };

namespace Asfalt { ... };
    };

buradaki Tekerlek sadece Tekerlek degil, Otoyol::Otomobil::Tekerlek oluyor... Tekerlek tekrar Asfalt icinde de kullanilabilir, o da Otoyol::Asfalt::Tekerlek olur, ve Otomobil Tekerleginden farkli olur... Yani ayni isimli iki class farkli namespaceler icinde kullanabiliyorsunuz..

namespace Otoyol {

namespace Otomobil {
    class Tekerlek {};
    };

namespace Asfalt {
    class Tekerlek {...};
    };
    };

• quote:

bide float, duble,deimal nedir arasındaki farklar.

kullandigin derleyiciye gore degisir.

Ama genel olarak float ve double kusuratli rakamlari tutar ve aralarindaki fark uzunluklari. Float 4 byte, double da 8 byte olmasi gerekiyor. IEEE floating point gorursen bunlar kesin 4 byte.

Decimal ise, float ve double rakamlari oluyor yine.. Bunun turkcesi kusuratli rakamlar, matematik terimi aklime gelmedi simdi.. mesela x rakamini 3 decimal'a kadar yaz dedigin zaman, noktadan sonra 3 basamak yazarsin, 1.112 gibi..

Tam sayilar da integer oluyor.. integer sayilar eski derleyicilerde 2 byte yeni derleyicilerde ise genelde 4 byte yer tutuyor... long ise 8 byte.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Python iki kod arasındaki fark
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ALi_7 çok sağol, kafamda bişiler canlandı Hoca araştırın gelin dedi de nette baktım düzgün bi döküman bulamadım en iyisi bilenlerin anlatmısı diye düşünüp sordum buraya

Şimdi namespace class ları içinde barındıran bi gurup gibi bişey , yani dediğin gibi 100 lerce class olur ve bunları guruplandırırız bu gurublandırma işleminide namespace yapar. Ama class 'ın ne iş yaptığını tam oalrak anlayamadım
  • birader, son o zaman nesneye yonelik programlama uzerine oku biraz.

namespace bir islem yapmaz, sadece isimlendirme icin kullanilir. islemler yine nesnelerdedir... nesne'nin ne oldugunu anlamadan namespace anlayamazsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.