Şimdi Ara

Nanobilim-Nanoteknoloji

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Beni bu forumla tanıştıran aynı okulda okuduğum bir arkadaşım ldu ve bu tercih döneminde deneyimlerimi yazmamı istedi.Ben Bilkentte fizik-kimya okuyorum.4. sınıfın ilk yarısını bitirdim ve diğer yarıda umarım okulum bitecek.Aklımda hiç nanoteknoloji çalışmak yokken Ekmel hoca(bilkentte ee ve fizik derslerine giren bir hoca) ile tanıştım ve beni bu alana yönlendirdi.Ortalamam ahım şahım yüksek değilken(kimya ile yandal yapmaya çalıştığım için :( ) şu günlerde amerikanın sayılı üniversitelerinden kabul bekliyorum.Size ilk tanıtacağım şey nanoteknoloji ve nerede okunması gerekliği.

Nanoteknoloji kesinlike 60-70 yıl sonra günün teknolojisi olacak(ilgilenen arkadaşlar için michio kaku nun physics of the future adlı eserini okumalarını tavsiye ederim).Gerçekten nanoteknolojini kullanıldığı alanlar saymakla bitmiyor askeriden tıbba mühendislikten savunma sanayiine.Ve Türkiyede okunacak 2 üniversite var Bunlar Bilkent ve Sabancı.Bilkent zaten öncelerden yatırım yaparak 2 tane lab kurmuş fakat sabancıda yatırımını arttırmaya başladı.Nanoteknolojiyle ilgilenenler(buradaki araştırmacılar) genelde 4-5 bölümden gelebiliiyor.Fizik kimya moleküler bioyolji ve genetik ve elektrik elektornik mühedisliği.Bu bölümlerden buraya geçiş gayet uygun.

2.anlatacağım olay ise Bilkentin imkanları.Ekmel Özbay adında müthiş bir hocamız var.Kendisi Türkiyede ve Dünyada kabul gören bir bilim insanı ve gayette genç biri.İlk başvuru zamanım (aslında yarım dönemim var ama yinede başvuru yapmam gerekti) geldiğinde Ekmel hoca bana bir şartla sana tavsiye mektubu veririm demişti(Tavsiye mektubu yurtdışına çıkın en önemli aşamasıdır) 4 yıl sonra geri dönme şartı.Yani bir nevi bu insan beyin göçünü engelmmeye çalışıyor ve gerçekten duyduğumda bunu çok saygı duymuştum.Demek istediğim bu bölümün geleceği gerçekten çok parlak Sorularınız olursa arkadaşlar biraz daha buralardayım.Umarım hepiniz istediğiniz yerlere gidersiniz.Başarılar

Not:arkadaşlar itüde bu alanda iyi teorik eğitim veriyor.Özellikle Levent hoca vardı hala oradamı bilmiyorum ama labları pek gelimiş değil fakat yinede itüde bu alanda iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serencik -- 25 Haziran 2014; 19:51:49 >

• evet arkadaşlar çok uzun bir süre burada duramayacağım sorularınızı artık gördükçe yanıtlamaya çalışırım
  • arkadaşlar özel mesaj kutusu dolmuş taşmış elimden geldiğince cevap verdim fakat soruları burada sorarsanız herkesin bilgisi olur.

İyi günler
  • özel mesaja yine çok soru gelmiş artık terci dönemindesiniz buralarda olacağım biraz . İyi tercihler arkadaşlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Moleküler biyoloji ve genetik ?
    14 yıl önce açıldı
    Moleküler Biyoloji ve Genetik
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.