|
Bildirim
"Bu bileşenlerin uygun koşullarda birleşerek karmaşık organik molekülleri oluşturabileceği vurgulandı."
Uygun koşullar da rahat 1 milyar yıl vardır... |
|
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
asteroitten toplanan örnekler, dünya atmosferine girdikten sonra havada nem kapmıştır. bilmeyenler vardır belki forumda da. bir proteinin oluşabilmesi için yine bir veya daha başka proteinlere de ihtiyaç var. hal böyleyken şimdi biriniz diyecek ki e o zaman ilk protein nasıl oluşmuştur? işte bilim dünyası da bu kopnuda bilgi sahibi değil ama bazı teoriler ve hipotezler öne sürmüştür. ben sadece birini yazacağım: 1. Çorba Teorisi (Primordial Soup Hypothesis) Bu teoriye göre, erken Dünya'nın okyanuslarında bulunan organik bileşikler, enerji kaynakları (örneğin, şimşekler veya volkanik aktiviteler) tarafından tetiklenerek daha karmaşık moleküllere dönüşmüştür. Bu moleküller zamanla amino asitler ve basit proteinler oluşturmuştur. kaynak: copilot |
Aynen öyle. Bir kinaye yapmıyorsanız - ki yaptığınızı ve bu gerçekle dalga geçtiğinizi düşünmüyorum hatta tam tersi kinaye söz konusu muhtemelen - karmaşık organik moleküllerin ve takiben canlımsı moleküllerin evrimi kaçınılmazdı ve büyük ihtimalle gezegenimiz içindeki canlılık altyapıları ve sonrasında canlı örnekleriyle tamamen yok olmadığı sürece geri alınamazdı. Evrim fizik ve kimya çerçevesinde termodinamik, tersinemez, zamansal, kimyasal bir süreç. Canlılık termodinamik ve kimyasal zenginliğin zaruri bir zamansal ürünü. Bu gerçek ne kadar çok vurgulansa yine de az kalır. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yaşamın uzaydan geldiği hipotezine bir türlü ısınamadım. Yaşamı oluşturan temel yapı taşları olan amino asitler ve nükleotitler görece basit bileşikler ve ve esasen pek çoğu azot, karbon, hidrojen ve oksijen olmak üzere 4 bol bulunan elementin yüzlerce olası kombinasyonundan ibaret küçük moleküler yapılar. Bunlar neden dünyada oluşamıyor da uzaydan gelmek zorunda, hipotezin açıklaması gereken bir soru. Dahası hayatın başlangıvı sorunsalını çözmek yerine öteliyor. Bana kalırsa bu 4 elementin bol bulunduğu ve şartların uygun olduğu her yerde böyle organik moleküller oluşabilir ki buna dünya da dahil. Yeryüzündeki yaşam böyle uzaydan gelen organik moleküllerle başlayabileceği gibi, bu moleküller dünyada da oluşabilir ya da daha ilginci, hem dünyada oluşmuş hem de uzaydan gelmiş bir molekül çorbasından da doğmuş olabilir yaşam. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikaye -- 2 Şubat 2025; 18:11:24 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |