Şimdi Ara

NASA, Mars'ta yaşamın varolduğuna dair yeni kanıtlar buldu: Gizemli altıgenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yemleme sadece yemleme... böcek bile değil mikro organizma yaşamdan sayılmaz ki...

• darkaura kullanıcısına yanıt

Amfibolit kayaclarinda dunyanin en ilkel canlilari bulunmustu.

Evet,sl sulfur bakterileri cok ekstrem sartlarda, zehirli gazlarin icerisinde ureyebilen bir bakteri türü.

Marsta yaşam oldugu aslinda dogrudan olmasa da dolayli yoldan ispatlandi. Mars atmosferinde (ince de olsa) metan gazı yer alıyor. Hem de Marsin manyetosferinin yok olup, cekirdeginin sogumasindan milyarlarca yil sonra halen mevcut. Su an bildigimiz uzere metan gazi sismik faaliyetlerle var olabilir cansiz ortamda cekirdek zaten inaktiv konumda, oyleyse metan gazini ureten bir takim canlilarin oldugu dolayli yoldan zaten artik kabul goruyor. Dunyada termitler gibi metan gazini üreten kitlesel bazda cok degisik canlilar var. Marsta da olmamasi icin bir sebep yok. Buzullarin altinda yaşam olmasi, hatta topraginda yaşam olasi ihtimallerin bile üzerinde. Dunya unutmayalim ki bugun ki halini siyanobakterilere borclu. O2 ye bogulmasa, cok hücreli canlilarin evrimi asla bu boyutta olamazdi. Bir bakteri bir yildiztozunun meyveleriyiz bir noktada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 17 Ağustos 2023; 2:25:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Adamlar uzaylıların varlığını kabul etti bunlar marsta yaşam varmı diye soruyor hade len ordan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • devon adasından çek çek mars diye yayınla ilahi nasa

• Su varsa hayat vardır ondan yana bir şüphe yok ama hocam bunlar fake. O izler oraya gönderilen araçların teker izleri ?????+?

• Dostum zaten orda daha önceden hayat olduğunu hepimiz biliyoruz git şu taşı oraya biraz sula bakalım oksijen oluşuyorsa tamamdır artı ben keşif aracını gördüm yer çekimi harika hala ne tartışıyor sunuz lan

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.