Şimdi Ara

NASA, Mars'ta yaşamın varolduğuna dair yeni kanıtlar buldu: Gizemli altıgenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Curiosity keşif aracı hiç durmak bilmeden, tekerlekleri ve kameralarıyla Mars'ı keşfetmeye devam ediyor. Keşif aracı kısa bir süre önce Kızıl Gezegen'in yüzeyinde gizemli altıgenler keşfetti.

Ayrıca Bkz.İnanılmaz: Yerçekiminin bozulduğuna dair 'doğrudan kanıt' iddiası

Uzmanlar bu bulguyu, Mars'ta bir zamanlar yağışlı ve kurak mevsimlerin dönüşümlü olarak yaşandığı "dünyevi" bir iklimin var olduğuna ve dolayısıyla yaşam için uygun koşulların bulunduğuna dair ilk kanıt olarak nitelendiriyor. Bunlar toprakta altıgen bir desen oluşturan tuz birikintileri ve bu kalıpların yaklaşık yaşı yaklaşık dört milyar yıl.

Mars'taki altıgenler nasıl oluştu?

Fransız araştırma merkezi CNRS'den William Rapin, altıgenlerin kökenini şöyle açıkladı: "Göl kuruduğunda toprak çatlıyor ve rezervuar tekrar dolduğunda çatlaklar sıkılaşıyor. Bu süreç birçok kez tekrarlandığında çatlaklar karmaşık şekillere bürünüyor."

Daha önce Perseverance adlı bir başka keşif aracının Mars'ta organik moleküller bulduğunu hatırlatalım. Bu da, Kızıl Gezegen'de hala biyolojik yaşamın bulunabileceğinin kanıtı olarak gösteriliyor.

Kaynak:https://phys.org/news/2023-08-mars-wet-dry-climate-conducive-life.html

• cok buyuk ihtimal basit yasamin marsda bir yerlerde olmasi lazim. elimizdeki tek ornek dunyaya bakinca 3.8milyar yil once dunya sogur sogumaz yasam basliyor. en eski kaya katmanlarinda yasamin biraktigi karbon izleri mevcut. bunun 2 aciklamasi olabilir, ya sartlar uygun oldugunda yasam bir kac yuzmilyon yil icinde basliyabiliyor, yada yasam uzayda gezegenden gezene meteorlar uzerinden atlama yapabiliyor, panspermia teorisi. her durumda marsda yasamin var olmasina yetecek kadar uzun iliman ve sulak bir gezegen olarak var oldu. diger nokta basit yasam cok dirayetlidir. evrilebilecegi kadar sure verildiginde aklin almiyacagi sartlara uyum sagliyabilir. dunyanin kilometrelerce derininde kayalardak mineralleri yiyerek yasayan organizmalar var, volkanik magralarda 100derece sulfurik asitin icinde yasayan organizmalar var. sartlar ne kadar kotu olursa olsun dunyada yasamin var olmadigi bir nokta bulabilmeniz cok cok zor. marsin toprak altinda sartlarda varolmak dunyadaki bazi organizmalar icin cocuk oyuncagi hatta cennetten bir kose. marsin yuzeyinde yuksek radyasyonan oturu yasam bulmak cok olasi olmasada topragin altinda yeralti su kaynaklarinda mutlaka olmasi gerek. benim acimdan olmamasi daha buyuk supriz olur.
  • cok buyuk ihtimal basit yasamin marsda bir yerlerde olmasi lazim. elimizdeki tek ornek dunyaya bakinca 3.8milyar yil once dunya sogur sogumaz yasam basliyor. en eski kaya katmanlarinda yasamin biraktigi karbon izleri mevcut. bunun 2 aciklamasi olabilir, ya sartlar uygun oldugunda yasam bir kac yuzmilyon yil icinde basliyabiliyor, yada yasam uzayda gezegenden gezene meteorlar uzerinden atlama yapabiliyor, panspermia teorisi. her durumda marsda yasamin var olmasina yetecek kadar uzun iliman ve sulak bir gezegen olarak var oldu. diger nokta basit yasam cok dirayetlidir. evrilebilecegi kadar sure verildiginde aklin almiyacagi sartlara uyum sagliyabilir. dunyanin kilometrelerce derininde kayalardak mineralleri yiyerek yasayan organizmalar var, volkanik magralarda 100derece sulfurik asitin icinde yasayan organizmalar var. sartlar ne kadar kotu olursa olsun dunyada yasamin var olmadigi bir nokta bulabilmeniz cok cok zor. marsin toprak altinda sartlarda varolmak dunyadaki bazi organizmalar icin cocuk oyuncagi hatta cennetten bir kose. marsin yuzeyinde yuksek radyasyonan oturu yasam bulmak cok olasi olmasada topragin altinda yeralti su kaynaklarinda mutlaka olmasi gerek. benim acimdan olmamasi daha buyuk supriz olur.

• darkaura kullanıcısına yanıt
    Mars'ı bilemem ama o kadar fazla gezegen var ki, bizimki çoğunun yanında da cüce kalıyor. Bence illa ki yaşayan canlılar vardır. Dünya bir toz zerresi kadar olmasına rağmen uzayda burada her türlü yaşam var. Diğerlerinde yaşam olmaması ,bence mucize olur ve daha denizlerin altını da fethettik sayılmaz.

• niye bunlar sahteymiş gibi şüphe duyuyorum. Fotolar sanki yapma çakma gibi geliyor. Koca gezegende o iklimle uyumlu bir medeniyet neden yok. Dünyaya sahra çölüne bile inseniz yine bulunur biri.

• Sahra çölüyle marsı kıyaslamış. Zeka fışkırıyor.

• Dünya'da ve evrende doğal yollarla oluşan altıgen yapılar var. 
    Bunun nedeni en basit olarak şu şu şekilde oluyor.
    Bilgi almak isteyenler şuraya link koyuyorum.

evrim ağacı
    Doğada Altıgen Geometri Neden Bu Kadar Yaygın? - Evrim Ağacı
    https://evrimagaci.org/dogada-altigen-geometri-neden-bu-kadar-yaygin-11666

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit_22 -- 14 Ağustos 2023; 23:52:36 >

• makine26 M kullanıcısına yanıt
    Bende inanmıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    acaba hayat varda salliyorlar mi uyutmak icin 😁

• Clickbait başlık yine, Dünya'da da bir çok kaya ve başka şey kendi kendine altıgen yapılar oluşturur. İzlanda'daki bazalt sütunlar gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yaşam olması zorunlu mu hocam illa, neyi sahte geldi tam olarak?

• Silo dizisi aklıma geldi.

• lightning70 L kullanıcısına yanıt

bende inanmıyorum, inanmak için test etmek gerek; böyle bir olanağımız olmadığı için bende sahte diyorum...

• Öyle ya da böyle birgün Mars'a gidilecek

• ya satürn ün kutbundaki altıgen yapı (kutup kasırgası 😯)

• Blitz. kullanıcısına yanıt

Sanki aynı bölgenin fotografları sürekli veriliyor gibi. eskilere de baktım geçenlerde. Dağ dizilimi bile aynı. Tek uydu gönderip orada mahsur kaldıysa tamam derim fakat onlarca uydu gönderdiler.Aynı nehir deltasında sürekli.

Hatta bunların irlanda da bir yerle aynı olduğu komplo teorisyeni sitelerce yayınlandı. Aşırı benzerlikler var Bazları yalan olduğu belliydi ama bazıları da mantıklıydı. Saplanıp kalmadıysa farklı yerlerden niye fotoğraf yok diye sorgulanmaz mı?

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt

anlayışın kıtsa ben ne yapayım.

Hocam varlığını kanıtlayacak onlarca şey var, yalanlamak çok daha zor geliyor bana. Dediğiniz benzer fotoğrafları görmedim pek, mümkünse link atar mısınız?

• Marsta en son yeşil ışık bulunmuştu, o mevzu ne oldu? Kryptonite dediydim amma...

• Ya Nuh tufanı Mars'ta koptu ise

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.