Şimdi Ara

nasıl 0'dan excel öğrenebilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 ay sonra üniversite yaz stajına başlıyıcam excel öğrenmem lazım nasıl hızlı bi şekilde öğrenebilirim, kaynak veya tavsiyeleriniz nedir

• merhaba aşağıda belirttiğim formülde her şey işliyor. fakat bir veriden birini yazmamam gerekse formül veriyi 0 olarak gösteriyor.

=ÇOKETOPLA(Sayfa1!$F:$F;Sayfa1!$A:$A;">="&Sayfa2!$A$8;Sayfa1!$A:$A;"<="&Sayfa2!$B$8;Sayfa1!$B:$B;Sayfa2!$C$8;Sayfa1!$C:$C;Sayfa2!$D$8;Sayfa1!$E:$E;Sayfa2!$E$8;Sayfa1!$N:$N;Sayfa2!$G$8;Sayfa1!$O:$O;Sayfa2!$H$8;Sayfa1!$M:$M;Sayfa2!$F$8)

yani a hücresine 1 yazdım b hücresine tarih yazdım c hücresine kırmızı yazdım diyelim.

a1 b1 tarihe göre ve kırmızı olanları toplar. fakat ben kırmızı yazmayıp genel olarak a 1 deki ve diğer eklediklerimin formülü toplamasını istiyorum.

yani formül girdiğim hücre formülde baz aldığım hücrede metin yazmıyorsa bu işlemi yine yapsın.
    formülde 6 hücreyi baz almışsam sadece 5 hücreyi doldursam yine toplasın. boş diye bahsettiğimin veri girişi metin. rakam değil. say ve toplam için önemli

umarım anlatabilmişimdir. :)
    Daha az göster

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.