Haklısın, aslında bu tarz üyeleri ciddiye almamak lazım. Ama bir yandan da bunlar forumda hiç bitmeyecekleri için de bir şeyler yapmak lazım. |
Nasıl araba alacağız? (8. sayfa)
-
-
Yani en buyuk sikintimiz bu mu ya ? Nasil araba alacagiz ? Saglik vs o bu ve daha onca guzel sey varken. Kendini gelistirmek icin cabalamak varken hala araba ? Arkadaslar yapmayin ne olur !! Ailenizle vakit gecirin sahliginizin kiymetini bilin. Evet ihtiyac dogrultusunda arabanizin olmasi guzel. Yani oyle konular aciliyorki zannedersiniz dunyanin sonu !! Sadece bu ulke degil dunydaki sistem adeletli degil. Bence kendimi nasil daha cok gelistirebilirim ve daha fazlasini yapabilirim diye dusunun. Cunku sizden cok daha azina sahip insanlar neler basariyor. Yoksa bu ulkedeki ekonominin hali yasanilanlar ve sesi cikmayan onca insanla ilerleyebilmesi imkansiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkolo88 -- 25 Ocak 2021; 22:16:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2002 de maaşım 525 TL idi.
2002'de 1500 TL'ye nakit bilgisayar almıştım,
Naktim olmadığı için Pamukbank'dan (bankaların hortumlandığı dönemden kalan) 1500 TL kredi çekmiştim, 10 ayda 2.500 olarak ödemiştim.
Yani maaşımın 5 katına pc aldığımız bir dönemdi. Yeni Türkiye'yi eleştirirken, Eski Türkiye'yi de çok özlemeyin gençler.
Not: Aynı meslekte (askeri personel) şu an maaşım 7000 TL
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arama_Botu -- 25 Ocak 2021; 22:16:57 > -
Bunlara kim sebep olduysa allah belalarını versin, yargılanmadan ülkeden kaçmazlar inşallah.
-
Bundan 20 sene önce babamın arabası yoktu bir tane motorsikleti vardı. Buzdolabı olmayan çok ev vardı şu anda bir evin önünde en az 2 araba var kasiyerin elinde iphone var şu anda hiç alamasa herkes motorsiklet alabiliyor. Çoğu ile doğalgaz geldi kişi başı milli gelir 4.000 dolardan 9.000 dolara geldi. Herkeste cep telefonu var cumhuriyet tarihinde yapılandan daha fazla yol köprü otoyol baraj okul yapıldı bunları düşünmek lazım sende karında asgari ücrete çalışsan 20 sene içinde 2 evin 1 araban olur. Çocuklarını da okutursun şu anda ihtiyaçlar çok arttı beğenmemezlik arttı -
Hocam bunu söylüyoruz eskiden hiçbirşey yoktu şu anda herşeye dilediğin anda ulaşıyorsun Fetö+ HDP AKP yi oyuna getirmeseydi şu anda güney kore olmuştuk -
Arabayı boş ver, devir elektrikli araç devri, benzinli mazotlu araç alıp elinde kalır mazallah, sırf onun için fiyatlar artıyor bak, yarın öbürgün bizim elektrikle çalışan arabamız satışa çıkanda onu alırsın, hem güncel bir model almış olursun, hep senin iyiliğin için bunlar, anla artık. Hatta ilk olarak elektrikli scoter alarak birikime başlayabilirsin.
calisan, cabalayan herkese saygım sonsuz.
Araba falan hayal. Vurgun yapamazsan yaşayamazsın, bu artık ülkenin yeni kuralı -
Konu sahibinin haklı olduğu yerler kadar haksız olduğu yerler de var.
Gençlerin ortalama 2,800 TL maaş aldığından söz etmiş. Kimmiş bu maaşı alan? Arkadaşlar, az biraz vasfı olan insana kimse bu kadar düşük maaş vermiyor. Artık kendinizi kandırmayı bırakın derim size. İşveren tarafından bu kadar az bir fiyata layık görülüyor iseniz sorunu biraz da kendinizde aramalısınız diye düşünüyorum. Ne yazık ki hem gençlik hem de forum olarak bu konunun özünü kavrayamıyoruz.
Araç satışları düşük denmiş. Komedi gibi bir yorum. 2019 yılına göre satışlar 2020'de neredeyse iki katını gördü. Yılın neredeyse tamamını evde geçirmemiş olmamıza rağmen peynir ekmek gibi otomobil tüketiliyor ülkede ve geçen sene çoğu firma üretim yapmadığı için parası olup da mal bulamadığı için araba alamayan milyonlarca insan var bu ülkede. Satılmıyor satılmıyor diyorsunuz da annemin 2015 model i30 aracını sarı siteye koymamın hemen ardından telefonum susmak bilmedi. İstanbul'daki arabayı şehir dışından almak isteyenlere kadar birçok mesaj ve telefon çağrısı aldım. Yani piyasa yüksek faize rağmen gayet canlı. Satmak istediğiniz araçta hasar, boya ve değişen yoksa, üstünü tramer sorgulaması da temiz ise 1 haftaya kalmadan araba satılıyor.
Yaşadığınız sorunları çevrenizdeki faktörlere bağlayarak kendi vasıfsız oluşunuzu kapatmayı beceremediğiniz gibi kendinize de bir artı değer katmamış olduğunuzu hatırlatırım.
-
Ekmek ve makarna alabiliyor musun? Yanit evetse sikinti yok -
bırakın arabayı motorsikletler bile inanılmıyacak fiyatlarda.bir sene sonra üniversiteye başlıcam,başka ülkede olsam yazın çalışır ordan gelen parayla orta düzey bir motorsiklet alabilirdim.türkiye şartlarında bisiklet bile alamam.ülkede şu kadar araba var,sokaklarda mercedesler geziyor vs vs diyen kişiler bana söylermisiniz nasıl kendi kazandığım parayla motorsiklet alabilirim.en ucuz motor olan 125cc'lik motorlar bile 20bin tlden başlıyor.bu konu sadece motor için olsa neyse fakat şuan yurtdışından herhangi bir elektronik parça aldığımda minimum 30 tl vergi ödemek zorundayım.3d printer dediğimiz iki parça demirden oluşan en basit cihaz bile 2500₺.hadi şimdi bana söyleyin sizin verdiğiniz kararların sonucuna niye biz katlanıyoruz,niye akp kendimi geliştirmek istediğim her alanda benden vergi alıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi th9 -- 25 Ocak 2021; 23:4:16 > -
2014-2015 de 14-15 bin olan motor şuan 50 bin. Hiç bir ekonomi politikası uygulamasan kendi kendine bıraksan anca bu kadar olurdu.
ben en çok gençlere üzülüyorum, r25 bile alamayacaklar kendi çocuğum gibi görüyorum ve alamayacak olmaları üzücüquote:
Orijinalden alıntı: th9
bırakın arabayı motorsikletler bile inanılmıyacak fiyatlarda.bir sene sonra üniversiteye başlıcam,başka ülkede olsam yazın çalışır ordan gelen parayla orta düzey bir motorsiklet alabilirdim.türkiye şartlarında bisiklet bile alamam.ülkede şu kadar araba var,sokaklarda mercedesler geziyor vs vs diyen kişiler bana söylermisiniz nasıl kendi kazandığım parayla motorsiklet alabilirim.en ucuz motor olan 125cc'lik motorlar bile 20bin tlden başlıyor.bu konu sadece motor için olsa neyse fakat şuan yurtdışından herhangi bir elektronik parça aldığımda minimum 30 tl vergi ödemek zorundayım.3d printer dediğimiz iki parça demirden oluşan en basit cihaz bile 2500₺.hadi şimdi bana söyleyin sizin verdiğiniz kararların sonucuna niye biz katlanıyoruz,niye akp kendimi geliştirmek istediğim her alanda benden vergi alıyor.
https://www.yamaha-motor.eu/tr/tr/Deneyim/Fiyat-Listesi/
-
Şimdi biraz bakış acisini degistireyim ozellikle 6 aydir şunu ciddi farkediyorum. Insanlar artik cok yavas araba kullaniyor. Niye diye dusundum. 1. kasko dahi yapamadigi arabalar 2019 eylulden baslarsak en az 2x yapti 20 bin liralik arabalar 40 bin tl oldu. Mal kiymetlendi. 2. si akaryakit cok pahalandi az yaksin diye ciddi yavas kullaniyorlar. Bi yavaslik var hissediyorum. Ek olarakta gozume eskiden cok denk gelmiyordu ama bu ara en az10 arabadan 6 si filo araci gibi. Yarin trafige ciktiginizda dikkat edin farkediceksiniz. 1 tane daha eklemek istiyorum. Yorumlarin hepsini okumadim ama. Lutfen rica ediyorum cahil olmayin , beyinsiz olmayin , koyun olmayin , klise sozleri birakin arastirin biraz derine inin yazmak icin yazmayin lutfen artik. Tesekkurler. -
Araba, motor falan deniliyor. Araba yakmasın, biraz da spor olsun diye bisiklet alayım dedim. Eli yüzü düzgün olsun dediğim İkinci el bisikleti 12 taksit yaparak anca alabildim. Söyleyeceklerim bu kadar. -
sen türksün.araba senin neyine?
-
Hükümet değişse de alamayız çünkü giderlerse arkalarında enkaz ve borçlarını ödeyeceğimiz 3 saray bırakıcaklar
99 ve sonrası doğanları türkiyede çok da güzel günler beklemiyor bence
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X