ne arabasi. ben turkiye de 5 sene calistim 1 tane lahamcuncu scooteri tabir edilen honda today/activa alamadim. avrupaya ogrenci olarak tasinir tasinmaz araba aldim yaninda xioami e-scooter aldim. bahsettiklerim 2015 donemine dayanir. 2021 turkiyesinde birak arabayi, evin basit gida giderini alamazdim |
Nasıl araba alacağız? (10. sayfa)
-
-
3 sene önce golf 6 aracımı 47 bine aldım. Bugün 140bin ediyor. 3 yıl önce ile bugün gelirim aynı. Bu arabayı almasaydım zamanında şimdi alamazdım... -
2016 yılında kendime mercedes c180 bakıyordum.
Şu an egea ya bile bakamıyorum.
Bu sadece araba fiyatlarının yükselmesinden değil, ayrıca; artan giderler karşısında gelirimizin erimesinden de kaynaklı...
-
Bence zaten Araba almak, eğer iş için değilse lap-top almak(tabi ki en iyisinden herkes telefon alabilmeli) gibi ihtiyaçlar 8bin liralın altında maaş alan biri için doğru değil, üstünde de alacaksa parası varsa almalı, kredi çekerek yapılmamalı bu işler. Adamın ağzında dişi yok, hastalıklı gibi duruyor, yediğinden içtiğinden tat alamıyor, cebindeki parasını sağlığına harcamak yerine kredi çekip araba alıyor, en pahalısından lap-top alıyor. Sonra millet bize bakmıyor, ee biriyle ilk tanışınca kimse senin arabanı görmez, sırasıyla güzel dişlerin, güzel gözlerin, güzel tırnakların, güzel bir tenin güzel saçların, güzel sakalın, güzel bıyığın varsa onu görür ilk önce. Eee sen birinci sıradan kaybediyorsun zaten. Hadi bunlar yok, eğitim desen her yer saçma sapan üniversite dolmuş, bir diploma var ama eğitim lise seviyesinin alında, ee kusura bakma da bir Hacettepe mezunu değilsen doktor bile olsan sana kimse gidip de 20k maaş vermez, en fazla alacağın 4k. Zaten kaba kuvvet almış başını gitmiş, güvenlik düşmüş. Kaç kişi trafikte son model arabası olan biriyle korkusuzca tanışır, ancak güvendiğin biri tanıştıracak ki güvenip tanışasın. Olan paranla da kredi çekmişsin, ömür boyu borç ödeyeceksin, adam/kadın tanıştığına pişman olur.
-
-
Aslında cevap çok basit. Kendinizi Türkiyenin dengi olduğunu düşündüğünüz medeni, refah seviyesi yüksek Avrupa ülkeleri vatandaşları ile kıyaslamayı sonlandırınız. Bizim alım gücü ve gelişmişlik olarak mensubu olduğumuz grup Tunus, Cezayir, Mısır gibi ülkeler. Biz Avrupa klasmanına hiç giremedik zaten ama bir zamanlar yaklaşmaktaydık. Şu an her anlamda Avrupadan fersah fersah uzak bahsettiğim gelişmemiş ülkelere yakınız. -
Fiyatlar eskisi gibi olsa ne güzel ilk arabamı almış olurdum. En basit temel ihtiyaçlarımızı bile elimizden alıyorlar.
-
Linçlenmeyi göze alarak bir şeyler söylemek istiyorum.
Ben özel sektörde yönetici pozisyonunda çalışıyorum, eşim de devlet üniversitesinde akademisyen. Yeni evli sayılırız, iki kişiyiz. Aylık gelirimiz toplam 19bin civarı. Henüz hiç birikimimiz yok çünkü sadece son 1 yıldır bu maaşları alıyoruz. Evlilik adımı atmamız şans getirdi diyebilirim.
Evlilik sürecinde ailelerin imkanı yoktu, hiç yardım almayarak a’dan z’ye her şeyi kendimiz borç harç halletik ve hala bu borçları ödüyoruz.
30’larının başında iki insanız ve bu hayata bir kere geleceğiz. Kaliteli giyinmek, kaliteli gezmek, haftada bir gün kaliteli bir et yemek, kaliteli bir balık yemek, yanına özgürce bir rakı açabilmek istiyoruz.
Birkaç hafta önce araba almaya niyetlendik. Fiyatları, hayatımızı ve günümüz şartlarını düşününce vazgeçtik.
Adam gibi alınıp binilebilecek araba 200bin liranın altında yok. Kredi ile alırsanız 200bin 300bine çıkıyor. 300bin krediyi ödememiz demek hayat şartlarımızdan, tüm lükslerimizden vazgeçmemiz demek. Herkesin eve tıkıldığı ve psikolojilerin yerle bir olduğu bu dönemde özellikle öyle bir borca girmeyi gözümüz kesmiyor. Şu an işler iyi ama ne kadar iyi gideceğinin garantisi yok. Birkaç ay sonra işler bozulursa o borç nasıl ödenir? Avrupalı meslektaşlarımın hayat standartlarından ödün vermeden sahip olduğu, ömrünün %95’inde kapımın önünde duracak bir nesne için hayat standartlarımdan tavizler verip borç stresine yıllarımı bağlayamam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: star scream
Akplilere göre symbol bile lüks.Meyve suyunda %10 ÖTV var. Yaşamak lüks.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yol gösteren referans olmayınca birşeyleri tecrübe ederek yanlışı anlamak geç oluyor.Zaman geri gelmiyor.quote:
Orijinalden alıntı: yharfUstte eleman ulke disina cikmak için okuyorum yazmış. Üniversitede herkesin hedefi oydu, herkes onun için okuyodu ama ne hikmetse hepimiz yine burda kaldık
herkes bir umutla yaşıyor işte, aklını kullanan erkenden ticarete atılıyor; girişime atılıyor kısacası, yolunu buluyor. İnsan büyüyünce anlıyor bunları.
Fakat yine söylüyorum çalışan, çabalayan herkese; kısacası emeğe saygım sonsuz...
Herkes şanslı değil o noktada da.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
pisiklete bni
-
Alamıyorsan kendin yap kardeşim.
-
mesele devletin milleti soymasi meselesi baska bir sey degil. Aracin kendi fiyatindan fazla vergisi var. Manzara normal. Insanlarda buna tepki göstermiyor.
-
ülke battı araba mı kaldı
-
Onlara göre ccep telefonu bile lüks kanka -
Nefes almak lüks, gss var. Kalkmış araba diyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Atalarımızın cihanı sallayıp Viyana önlerine dayandıklarında altlarında araba mı vardı?
Sıkın dişinii ne kaldı şunun surasında 2071'e?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sıkın dışınızı 2071'de dronlu uçan otomofilleri rte salacak dünyaya.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X