|
Nasıl araba alacağız? (11. sayfa)
-
-
benim gözümde 19 bin lira orta seviye bir yaşamı sürdürecek bir gelir değil, buradaki 3 bin lira maaş alan,
onun üzerinde maaş alıp yetmiyor diyen herkese saldıran tayfayı ciddiye almayın.
Adamların kafası karşılaştırmayla çalışıyor, proflar 8 bin liralar alıyormuş sana o paralar nasıl yetmiyormuş,
herkesin kendileri gibi survivorı yaşaması gerekiyor.
19 bin lira ancak 4 kişilik bir ailenin birikim yapamadan düşük-orta seviye bir yaşam sürmesini sağlar. Araban olmaz,
iyi bir evin olmaz. Benim sadece aylık araba masrafım ve ev aidatım 5 bin lira, kullandığım arabayı krediyle alsam
19 bin lira aylık ödemeye bile yetmez.
-
Kesinlikle hak veriyorum. Yaşamayı başını soktuğu çatının altında bir şekilde karnını doyurduktan sonra çay demleyip televizyon izlemekten ibaret olarak gören insanlar var. Saygım sonsuz. Gerçekten bu şekilde yaşayıp araba, mal, mülk alan, geleceğe yatırım yapan, çalışıp kazandığı bütün parayla borç ödeyen ve bunu başaran insanlara saygım sonsuz. Kim nasıl mutlu oluyorsa öyle yaşasın.
Ama dediğim gibi kendi adıma bu kadar fazla taviz vermek yanlış geliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
devletin derdi mezar taşı okuyabilen bir nesil yaratmak.
-
Anasını sevdiler ülkenin hükümet çatır çatır ezsin paraları, halk sefil yaşasın gerçi beyni kit olan halka her şey müstahak!
3500 maaşı oluan biri bırak tatili laptop bile alamaz giriş seviyesi gaming laptop 9k.
-
Allah daha çok versin.
Hakkıyla çalışanın iyi kazanması özendirilmesi gereken bir durum. Böylece insanlar iyi kazanmak için iyi çalışmaya özendirilmiş olur. Ülkenin menfaati için orta sınıfın tekrar oluşması gerekiyor. sizin gibi ailelerin sayısının çok artması lazım. Ülkemizin buna yetecek gücü var. Ülkenin gücü adil olmayan bir şekilde paylaşılıyor.
bu yıllarda bile kişi başı düşen gelir yaklaşık 8 bin dolar. 4 kişilik bir ailede ortalama kazanç üç aşağı beş yukarı sizin kazancınıza denk geliyor. Aslında kazancınız ülke ortalamasında.
Vasıflı bir iş yapıp sizden az kazanan varsa hakkını başkası yiyordur. Önce bu konuya uyanmak ve ayıkmak gerek.
Ayrıca bu paralara neden araç alayım konusunda da son derece haklısınız.
Artık hayalini bile kurmuyorum, vazgeçiyorum sanırım.
Aşağıya ünlü bir şiirden yaptığım şu alıntıyı bırakayım.
Geçti istemem gelmeni,
Yokluğunda buldum seni;
Bırak vehmimde gölgeni
Gelme, artık neye yarar?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 26 Ocak 2021; 15:51:5 > -
yiğenim cereyanlı yerli arabamız hamdolsun ki yapılıyor, alamanyanın oyunu yüzünden arabalar pahalandı , yerli arabamız gelince sıfır passatlar 50 bine düşecek yine kimse almayacak
-
Araba mı ne arabası? Tek hayalim doğru düzgün bir iş şu an. Sağlık mezunuyum, mezun olalı 2.5 sene olacak hala daha çalışacağım diye bekliyorum :)
-
bızım memleketın insanları
gerçekten çok vizyonsuz fakirliğe alışmış biat etmekten
kuru soğan yufka olsun yeter diyen ınsanlardan ne arabası beklersin anca at arabası beklersin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ata binin eşeğe binin araba neymiş şeytan icadı bunlar
quote:
Orijinalden alıntı: Alkyrie
Linçlenmeyi göze alarak bir şeyler söylemek istiyorum.
Ben özel sektörde yönetici pozisyonunda çalışıyorum, eşim de devlet üniversitesinde akademisyen. Yeni evli sayılırız, iki kişiyiz. Aylık gelirimiz toplam 19bin civarı. Henüz hiç birikimimiz yok çünkü sadece son 1 yıldır bu maaşları alıyoruz. Evlilik adımı atmamız şans getirdi diyebilirim.
Evlilik sürecinde ailelerin imkanı yoktu, hiç yardım almayarak a’dan z’ye her şeyi kendimiz borç harç halletik ve hala bu borçları ödüyoruz.
30’larının başında iki insanız ve bu hayata bir kere geleceğiz. Kaliteli giyinmek, kaliteli gezmek, haftada bir gün kaliteli bir et yemek, kaliteli bir balık yemek, yanına özgürce bir rakı açabilmek istiyoruz.
Birkaç hafta önce araba almaya niyetlendik. Fiyatları, hayatımızı ve günümüz şartlarını düşününce vazgeçtik.
Adam gibi alınıp binilebilecek araba 200bin liranın altında yok. Kredi ile alırsanız 200bin 300bine çıkıyor. 300bin krediyi ödememiz demek hayat şartlarımızdan, tüm lükslerimizden vazgeçmemiz demek. Herkesin eve tıkıldığı ve psikolojilerin yerle bir olduğu bu dönemde özellikle öyle bir borca girmeyi gözümüz kesmiyor. Şu an işler iyi ama ne kadar iyi gideceğinin garantisi yok. Birkaç ay sonra işler bozulursa o borç nasıl ödenir? Avrupalı meslektaşlarımın hayat standartlarından ödün vermeden sahip olduğu, ömrünün %95’inde kapımın önünde duracak bir nesne için hayat standartlarımdan tavizler verip borç stresine yıllarımı bağlayamam.Arabanin aylik maliyeti (yenileyip, sifirlayarak model yukseltme dahil olmak uzere), aylik 2-3 bin liradir
Yakinda araba alirsiniz kismen gereksiz edebiyat yapmissiniz. Arabaniz yokken, neyin hayat standardindan bahsediyoruz. Muhtemelen sirket arabaniz var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Araba kullanmayın yürüyün daha sağlıklı! -
yani arkadaşlar artık bu coğrafyada araba almak falan enayiliktir, paran olsa bile alınmaz. çünkü değmez değeri 50 bini geçmeyecek arabalar olmuş 250 bin 300 bin, yabancı biri gelse diyeceği ilk şey siz enayimisiniz olur, hadi çok lazımdı aldın arabayı yakıtı bu sefer ayrı bir enayilik, görünen köy klavuz istemez bizim artık çinliler gibi bisiklet veya mini elektirikli motorlarla falan seyahat kültürüne geçmemiz gerek ama bu gösteriş meraklısı milletle bu yapılabilirmi orası ayrı konu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaserHawk -- 26 Ocak 2021; 19:23:44 > -
Şartlar zorlaşıyor, hayatta zorlaşıyor, insan sadece tek amacı artık borç olmadan hayat devam ettirmek.
Size tavsiyem, bende nasıl ev alacağım diyordum, maaş aynı.. araba karanlık, ev ise dahada karanlık bir maddi durum.
Ben ev için EminEvim e baş vurdum, 150 bin için 10 bin peşinat (faiz) diyelim, sadece bu, tabi bunu bankaya Göre söylüyorum, bankada 100 bin faize göre, 10 bin...
Ayda 1500 veriyorum, biriktiremezken (, çok gezerim) , orda 4.5 bin oldu,,, işte böyle böyle ev olacak,,, 3 yıl sonra verecekler, ödemeye devam.
Araba için şartlar daha uygun olur, ,,, araştırınız
Katarlar Türkiye kıyaslanir mi yahu
Daha Almanyayi sindiremedik
Hahahahahaha haklısın valla 😂😂😂
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X