İzmir'de hangi lastik tercih edilmeli
Merhabalar,
4x2 Kia Sportage aracım için lastik önerisine ihtiyacım var.
İzmir'de yaşıyorum. İşe git, gelin dışında nadir de olsa yaz kış Ege- Akdeniz şehirler arası ve spil, bozdağ seyahatlerimiz oluyor.
Yazlık mı yoksa 4 mevsim mi ve 225 mi yoksa 235 mi tercih etmeliyim? Lastiklerim bitik durumda ve yazlık + kışlık 2 set yapacak durumum yok.
Marka model önerisi de sunabilirseniz çok makbule geçer. Bütçem 3500 x 4 civarlarında. Şimdiden teşekkürler.
A3 Sedan 2014 3 kollu direksiyon
Merhabalar arkadaşlar,
2014 model 1.6tdi attraction sedan aracım var.
F1 pedallı 3 kollu direksiyon taktırmak istiyorum. Yeni direksiyon üzerindeki medya tuşlarını vs ve f1 pedalları sorunsuzca kullanabilir miyim?
İzmir’de bu işi yapabilecek önerebileceğiniz bir yer var mı?
DisplayPort girişinden HDMI ile görüntü almak
Merhaba arkadaşlar,
Elimde Aoc’nin 24” monitörü var. Monitörde sadece dp girişi var.
Bilgisayarımda ekran kartı yok. 6700k ve msi z170 m5 anakart ile görüntü almak istiyorum fakat anakartta sadece hdmi var.
hdmi dp dönüştürücü bir adaptör alıp monitörün arkasına taktım ancak görüntü gelmedi. Normal şartlarda gelmeli mi? Adaptör mü bozuk ya da ben nasıl görüntü alabilirim?
teşekkürler
Arabama silah sıktılar ss'li
Merhaba arkadaşlar,
Dün akşam saat 22:00 civarında aracımı oturduğum apartmanın önüne park ettim. Bugün öğleden sonra dışarı çıktığımda ön camda kurşun deliği ile karşılaştım.
Arkadaki dükkana sorduğumda kamera kayıtlarını kontrol ettiler ve sabaha karşı 5:00 civarında plakasız bir araçtan 1 el ateş edildiği görülmekte. Aslında ana hedef aracımın arkasındaki dükkandı. Yaklaşık 2 yıldır bu apartmanda oturuyorum ve 2 yılda bu dükkana sabaha karşı yapılan 5. silahlı saldırı.
Hemen polis çağırdım, yaklaşık 6 saat süren ekip bekleme, karakola gidip ifade verme vs. gibi süreçlerden sonra tutanaklarımı aldım.
Aracım Renault Clio. Değişensiz, boyasız ve tramersiz. Kasko şirketini aradığımda serviste cam değişir ama tramere hasar kaydı olarak işlenir dendi. Hedef olan dükkan sahibi ile konuştuğumda kesinlikle işlenmez ben 2 aracımınkini daha yeni değiştirdim, işlenirse değer kaybını ben karşılarım diyor.
İnternetten araştırdığımda ön cam değişimi hasar kaydı işleniyor diyen de var işlenmiyor diyen de. İşin içinden çıkamadım.
Hangi klima tercih edilmeli / yardım
Merhabalar Arkadaşlar,
Hangi klimayı tercih etmeliyim konusunda çok kararsız kaldım ve yardımlarınıza ihtiyacım var.
65 metrekare salonda sadece soğutma için kullanılacak. Isıtmaya hiç ihtiyacımız olmayacak. Bu yüzden çok pahalı bir model gereksiz olacak sanırım.
Seçeneklerimi 3 klimaya kadar indirdim. Üçünün de fiyatları birbirine yakın. 6250 tl ile 6750 tl arasında değişiyor. Sizce hangisi tercih edilmeli? Şimdiden teşekkürler.
Airfel LTXN71U A++ 24000 Btu Inverter
LG Dual Eco S3-W24K23BA A++ 24000 BTU
LG S3-M24K22FA Dual Plus 24000 Btu Wifi R32 Gaz A++
Xbox guitar hero
Merhabalar,
xbox one için guitar hero seti arıyordum. Uzun uğraşlar sonucu ikinci el olarak buldum ve alacağım. Fakat satıcının elinde oyun yok.
guitar hero’nun hiç bir oyunu xbox storeda da gözükmüyor.
oyun nereden temin edebilirim?
İkinci el/ Sıfır araç tavsiyesi
Arkadaşlar selam,
2015 model ve üzeri 200 bin TL'ye kadar bir araç almak istiyorum. İlk aracım olacak.
Aradığım kriterler ekranlı vs. biraz teknolojik bir araç olmasını istiyorum ve mümkünse otomatik olsun ancak manuele de açığım.
Çok düşük bir peşinat verip yüksek tutarlı bir kredi çekmek istiyorum yani ikinci el olursa kasko değeri yüksek olmalı.
Citroen C4 Cactus gözüme çarpıyor bu aralar. Sizin önerileriniz olur mu? İlk aracın olacak, piyasa bozuk 60-70 bine şunu al vs. gibi önerilere de açığım. Teşekkür ederim.
edit: Bu arada ilk aracım olacak ancak tecrübeliyim. 12 yıllık ehliyetim var ve sürekli aktif araç kullandım.
Dolby Atmos Soundbar Bağlantı
Arkadaşlar Merhabalar,
Aylardır çok araştırdım, çok kişiye sordum ancak bir türlü doğru bağlantı şeklini bulamadım.
LG 65SM8000 televizyon, SK9Y soundbar, Turkcell tv ve Xbox kullanıyorum.
Soundbar optik kablo ile tvye, diğer tüm cihazlar hdmi ile tvye bağlıydı ve bunun çok yanlış olduğunu farkettim.
Şu an soundbarı hdmiarc ile tvye bağladım. Netflixte vs dolby ses alabiliyorum.
Sorum şu; Turkcell tv ve xbox'ı hala direkt tvye hdmi ile bağlı olarak kullanıyorum. Bu doğru bağlantı şekli mi?
Bir diğer sorum, soundbar optik kablo ile bağlıyken lg akıllı kumanda ile çok rahat kontrol edebiliyordum. Ses açıp kapattığımda tv ekranında da yazıyordu fakat hdmi ile bağladıktan sonra ses açıp kapatırken tv ekranında sadece + - yazıyor, ses seviyesi soundbar üzerindeki ekranda yazıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?
Şimdiden teşekkürler.
Bilgisayar Donuyor/ Görüntü gidiyor
Merhabalar,
Seyrek de yaşansa garip bir sorun yaşıyorum ve yardımlarınızı rica ediyorum.
Yaklaşık 2 yıldır garip bir donma problemim var fakat bu 2 yılda toplamda en fazla 10-15 kere yaşanmıştır.
Sistem boşta ya da yükte fark etmiyor. Oyun oynarken de başıma geldi, film izlerken de.
Monitör ekranı aniden kapanıyor ve ekran kartı fanı son devirde dönmeye başlıyor. Sesler de gidiyor yani sistem kapanıyor aslında. Oyundan vs düşüyorum. Fakat kasa ışıkları yanmaya devam ediyor. Sadece kapatma tuşuna uzun süre basılı tutunca kapanıyor.
Sistem özellikleri
MSI z170 Gaming 5
6700K
MSI Gtx 1070 Gaming X
2x8 2400mhz Kingston Ram
600w 80+ xigmatek 7-8 yıllık bir psu
Yardımlarınız için teşekkürler
6700k 800mhz çalışıyor (çözüldü)
Merhabalar,
Yıllar önce forumdan 2. el olarak 6700K işlemci ve MSI z170 Gaming 5 anakart almıştım.
Aldığım günden beri bu sorunu yaşıyorum.
4000mhz çalışması gereken işlemci 800mhz olarak çalışıyor ve anakartın üzerindeki slowmode ışığı sürekli yanıyor. (switchi sağa sola değiştirsem de bir şey değişmiyor, sanırım slowmode bozuk. sanki hep açıkmış gibi)
Bilgisayarı her açtığımda anormal şekilde kasıyor. İnternette Throttlestop isimli programı buldum. Bu programı açıp BD PROCHOT'ı kapattığımda işlemci 4000mhz'a çıkıyor. Bir kaç yıl önce bu sorunu yaşarken bu bilgisayar açma, programı çalıştırma rutinini bir kaç kere tekrarladığımda sonrasında düzelmişti ve programı açmama gerek kalmadan 4000mhz çalışmaya başlamıştı. (arada ekstra bir şey yaptım mı hatırlamıyorum)
Fakat format attıktan sonra tekrar eski haline döndü ve uzun zamandır her bilgisayarı açtığımda 10-20 saniyelik kasma seansını atlatabildikten sonra programı açıyorum ve her şey normale dönüyor. Ama her seferinde bunu yapmak can sıkıcı olmaya başladı.
Yardım istediğim konu;
1- Yazılımsal olarak bu sorun bir sonraki formata kadar çözülebilinir mi? (Her seferinde programı çalıştırmak zorunda kalmadan)
2- Tahminimce anakart arızalı. Artık eski bir anakart olduğu için bu tamir edilebilir mi? Özellikle İzmir'de yol gösterebilir misiniz?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
--ÇÖZÜM
Bios'tan Intel Adaptive Thermal Monitor ve Cstate'i disable yapınca stabil 4000mhz çalışıyor.
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 199
İkinci El Bölümü Mesajları: 16
Konularının görüntülenme sayısı: 15.112 (Bu ay: 169)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 10 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Free to Play - MMO