Normalde Seagate'ten şaşmam ve birincil hard disk olarak Seagate kullanırım. Şimdiye kadar da gerek hız gerek ses gerekse de sıcaklık olarak hep memnun kaldım.
PC'mde birincil olarak Seagate 500GB 32MB 7200RPM ve ikincil olarak da Samsung 750GB 32MB 7200RPM vardı. Seagate'i bir para ihtiyacı yüzünden arkadaşıma sattım. Samsung'un da gürültüsünden ve yavaşlığından artık gına geldi. Hem de 3'e bölünmüş olmasından dolayı depolama ve sistem bir arada olunca çok performanssız olmaya başladı.
Şimdi tekrar bir birincil HDD alıp Samsung'u sadece depolama için kullanmak istiyorum. Artık 64MB cache'ler el yakmayan fiyatlarda olduğundan 64MB olsun diyorum. Ama HDD piyasasından çok uzun süredir uzağım ve 64MB performans olarak getiride bulunuyor mu yoksa lafta mı kalıyor bilmiyorum.
Başlıktaki modeli de uygun fiyatından dolayı gözüme kestirdim. WD deneyelim diyorum bir de. Birincil (sistem diski, yani sadece Windows ve kurulumlar) olarak kullanacağımdan elimde olsa 320GB alacağım ama en düşük 640GB var. Bu hard diskten kullanan var mı, görüşleriniz nelerdir? Alternatif önerileriniz, +/- 10 TL fiyat farkıyla olacak şekilde nelerdir?