Şimdi Ara

Nasıl İnternet Sevis Sağlayıcısı olunur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son günlerde birden fazla ISP şirketinin Türkiye de boy göstermesinin ardından bi de kendi altyapısı ibaresi çıktı piyasaya. Başlıktanda anlaşılacağı üzere bunun nasıl olduğu konusunda bilgi rica ediyorum.

Türk Telekomun altyapısını özellikle de ev ve küçük işyerlerine gelen altyapısını telefon hatları yani bakır teller oluşturuyor. Metro Ethernet ve GS. HDSL hariç tabiki. Bunda sorun yok. TTnet harici birçok ISP'de (Biri, Smile, Superonline) TTnetten port satın alıp TTnet'e hat ücreti ödüyorlar yani yine bildiğimiz TTnet.

Ancak Tellcom'um fiber hizmeti ki yanılmıosam bu da superonline olarak geçio, kendi fiber altyapısıyla hizmet veriyo. Peki kendi altyapısını oluştururken nelere ihtiyaç duyuyorlar. Para demeyin orası zaten açık ve net. Sistemin işleyişi beni ilgilendiren kısmı :)

Ve şöyle bir sorum daha var. TTnet Telekom hattı üzerinden hizmeti verio iyi hoş güzel fakat yurtdışı sunucularla bağlantıyı nasıl oluşturuyor. Aynı soru, bağımsız altyapısı olduğunu söyleyen şirketler içinde geçerli. Yurtdışı POP noktaları deniyor ki pek bi fikrim yok bu konu da, ne işe yarıyor. Dünya üzerindeki tüm sunuculara nasıl ulaşılabiliyor. Bunu sağlayan uluslararası merkezi bir omurga varmıdır. Bunları merak ediyorum. Sorular biraz karmaşık gelmiş olabilir fakat siz anlattıkça ben sorularımı daha da netleştirebilirm. Şimdiden teşekkürler.

• BTK ya başvuruyorlar gerekli alt yapı çalışması yapma lisanslarını alıyorlar. Öyleddir herhalde. Ama böyle olunca da asfaltlar delik deşik oldu. Mesela bizim orada Türk telekom tellcom kablotv su doğalgaz elektrik ne varsa kazdılar asfalt resmen ağladı yani
  • işte benim merak ettiğim noktada altyapıyla ilgili. lisans geretiğini biliyorum fakat altyapını son durağı neresidir. Yurtdışına ve diğer uluslararası alanlara nasıl bağlanılır. Sadece yurtiçi altyapı bunun için yeterli mi hala anlayamadım yakında be de ağlamaya başlıcam :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.