Şimdi Ara

Nasıl Responsive WebSitesi Yaparım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merhaba arkadaşlar kendime kişisel bir site yapmak istiyorum yukarıdaki resimdeki gibi basit bir şey. Tabii ki responsive olması gerek.

İnternette bolca kaynak var diyebilirsiniz ve haklısınız ancak günlerdir her kaynak HTML, CSS tasarım için bootstrap, angular, mvc diye dolandırıp duruyor beni ve konulara pek hakim olmadığım için nereden başlayacağımı bir türlü anlayamadım.

C# ve ASP.NET deneyimim var ancak asp.net tasarımlarım toolboxdan butonları çekmekten ibaret ve haliyle bu resimdeki gibi bir şey ortaya çıkarmak mümkün olmuyor. bootstrap hazır tasarım şablonları sunuyor galiba ama asp.net ile ilişkilendirsem bile tasarım kısmını css ile yazmam gerekiyor sanırsam.

Ben tasarım bileşenlerini ASP.NET'teki gibi sürükle bırak yapayım ve kodlarıda .cs içerisinde C# ile yazayım istiyorum.

Bana biraz rehberlik edebilirseniz çok sevinirim. Web'e bir anda girince kafam çok karıştı, sanırsam mesajımı okuyunca farketmişsinizdir zaten. Nereden neyi öğrenmeliyim, neleri kullanacağım?

• Basit bir site yaparak baslamak icin once baslangic seviyesi HTML bilgisi, daha sonrasinda biraz CSS ve Javascript'ten sonra Bootstrap ile responsive gorunum nedir, nasil olur bunlari kavramaya baslarsiniz. Bunlar icin tam anlamiyla bir programlama bilgisine sahip olmaya gerek yok. Static yani sadece sabit bir sayfa tasarimi icin bunlar yeterli. Bu kismi hallettikten sonra istiyorsaniz back-end tarafinda farkli programlama dilleri vasitasiyla sitenizi gelistirebilirsiniz.
  • web sitenin temeli html dir.bunu bilmeden yapamazsın.css ise tasarım kısmıdır.bunu bilmeden tablo şeklinde yapabilirsin ama zamanını 10 kat arttırır bir site.css ile tavsiye edilen responsive araç bootstrap tır.bu hazır css ve javascript kodları kullanarak hızlı responsive yapmanızı sağlar.sitenin responsive kısmı css ile yazılır.sanırsam c# ile ekran boyutunu okuyup , sonra if ile aralıklar belirleyip sonra elemanların css özelliğine değerler vererek te yapabilirsin ama bu çooook yorucu , çok zaman alıcı ve çok kod demektir.bootstrap kullanmadan responsive yapmak istiyorsan mümkündür. @media (max-width:575px) { div{width:400px} } şeklinde max genişlik 575 ise ( telefonlar için ) bütün divlerin genişliği 400 px olsun gibi kullanabilirsin.daha sonra ise @media (min-width:768px) ile tabletler için 992 px ile bilgisayarlar ve 1200 px için ise lg ekranlar ( daha büyük bilgisayarlar ) için yapabilirsin.bazıları 1600 , 1900 falan da yapıyor.bu sana bağğlı.zaten bootstrap ile responsive lik css tarafında değil aslında html tarafında hazır kodlar ile oluyor.container class ' ı her ekran genişliğine göre önceden ayarlanmış.yani 1200 px üstü için max 1140 px genişliğine ulaşabilir.istersen bootstrap kullan istersen de container ı kendin tanımla aynı şey sonuçta.zaman ve kod azlığı kazandırır

• bootstrap

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Netcii nin dediği gibi, css media-query araştırın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Visual studio'daki gibi parçaları sürükle bırak yaparak sayfayı tasarlıyayım, kodları yazayım diyorsun ama Web tasarımında böyle birşey sözkonusu değil. Tasarımın en kolay yolu bootstrap'tır. Grid sistemini öğren, bootstrap'la çok kolay yaparsın.

Adobe dreamweaver belki tasarım konusunda kolaylık sağlayabilir. Ama ben pek tavsiye etmem. Bootstrap'la yapıştır gitsin. Dreamweaver'a hiç bulaşma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.