Şimdi Ara

nasıl şarj ederim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar elimde 6 edet kucuk aku var özelliklerini aşağıya yazdım bu 6 küçük aküyü nasıl şarj ederim :)

4v 0.9 ah

voltage regulation
    cycleuse: 4.80-5.00v
    standbyuse: 450v-4.60v

üzerinde bunlar yazıyo bu 6 aküyü kaç volt luk adöptörle şarj ederim ?

• Telefon sarj cihazi ile yapabilirsin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Git bir elektronik marketten veya nalburdan 6 - 12 V şarj cihazı var timsah ağızlı. İşini görür. Gerilimi 6 yapıp şarj et. 10 Tl bişey. Ama ilk önce bu fikrin doğruluğundan emin ol. Bir yanlış varsa düzeltir arkadaşlar. Bizim yüzüzmüzden akülerdn olma. Hayırlı günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Exvoice kullanıcısına yanıt
    elimde 12v 500ah adaptör var olurmu ?
  • Hayır olmaz, doğru düzgün bir şarj cihazı gerekir.
    Fakat işi kısa yoldan çözeyim diyorsanız en azından 12 volt adaptörünüzün çıkışını 5 voltluk bir gerilim entegresinden geçirip öyle verin.
    Elinizdeki akülere 5 volttan fazla vermeyin.
  • kukubara kullanıcısına yanıt
    3 aküyü seeri bağlasa,, 12v adaptörüm var diyor. güç kaynağı ile akü arasına mutlaka seri diyot bağlasa aküdeki voltajlar 4.5v olduğunda şarjı kesse yada toplam seri voltajı 14v olduğunda şarjı kapatsa,,, tek akü 3.5v a düştüğünde tekrar şarja takmalı
    7805 ilede olur tek akü 4.8v görene kadar şarj etmeli, takip etmeli,, fakat 7v düşüreceğim diye 7805 ısınıyor, ben telefon şarjı için bağladım ısındı,, 1dk içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 1 Aralık 2014; 15:00:54 >
  • En basit ve ucuzundan şu devre düşünülebilir.
    http://www.simple-electronics.com/2011/09/simple-universal-battery-charger-low.html

Biraz daha çetrefilli olsun derseniz bu fena değil.
    http://www.simple-electronics.com/2011/10/simple-ni-cd-charger-automatic.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu nasıl pil ?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.