Veya şöyle başka bi soru sorayım. Beceriye, kabiliyete göre rütbe attırma gibi bir durum oluyor mu askeriyede yada naparsan yap 3. ay sonunda şu rütbeye 6. ayda şu rütbeye geliyorsun gibi bişey mi var?
lise mezunları genelde çavuş oluyor ufak bırlıklerde,karakollarda kısa donemler varsa normal askeri sadece onbası yapıyorlar beceriye göre rütbe arttırılmıyor sorumluluk verirler oda başa bela zaten sat sas konusuda subay ve astsubaylardan oluyor diye biliyorum normal askerden olmuyor
Anladım saol. Şu sebepten sordum dağcılık, dalış, kayak vs. bilimum doğa sporuyla uğraşıyorum (4 yıllık ümiversite mezunuyum) bunları askere giderken söylemelimiyim söylemesem daha mı iyi olur onu kestiremiyorum. Her türlü zorlu eğitimi almak istiyorum da şuan için çatışma bölgesinde askerlik yapmak istemiyorum. Dağcıları doğrudan komando okuluna yolluyorlar diye biliyorum o sebepten onu askere giderken belirtip belirtmeme konusunda kararsız kaldım.
hem zorluk görmek isteyip hemde mahrumiyet böl. gitmek istemiyorsun ilginç zaten 1-2 sene sonrada kom. almıcaklar artık