Şimdi Ara

NASIL YARIŞCI OLABİLİRİM!!!! ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
13.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar bu pilot ko pilot rally ci f1 ci off road cular nasıl buralara geliyorlar bilen varmı nasıl başlayabilirim bu işlere nedir yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 11 Ekim 2008; 0:00:05 >

• P
    a
    r
    Para
  • go kart
  • şimdilik sütünü iç ve uyu.

demem lazımdı ama demicem.
  • ARABA YARIŞÇISI NASIL OLUNUR?
    Araba yarışçısı olmak isteyen bireylere Taylor Fletcher’dan faydalı ipuçları

Burada yarışçı olmak isteyenlere faydalı olacağına inandığım bazı bilgileri aktarmak istiyorum. Her yıl yarış sezonu boyunca, nasıl yarışçı olunacağına dair bilgi isteyen sayısız bireyden istek alırım. Her şeyden önce bilinmesi gereken, bu sürecin son derece uzun ve titiz bir çalışma gerektirdiği ve ancak gerçekten bu azmi gösterebilen kişilerin profesyonel yarışçı durumuna ulaşabilecekleridir.

Asla vazgeçmeyin, zira bu noktaya ulaşmanın tek yolu azimdir. Yarış arabası sürücüsü olma yolunda aşılacak birçok basamak vardır. Bunların bir çoğuna fazla masraf yapmadan ulaşabilirsiniz. Ancak bu yolda ilerledikçe, daha fazla yatırım yapmanız gereken aşamalar gelecektir.

1. Öncelikle yapmanız gereken ilk iş, yarış konusunda eğitim almaktır. Okuyun, okuyun, okuyun. Yarışçı olmakla ilgili bulabileceğiniz her şeyi okuyun. Eğer çok fazla zaman ayıramıyorsanız, Carroll Smith’in kitapları ile başlayın. Bu konudaki kitapları size çok yardımcı olacaktır. Bu kitaplar sizi başka kitaplara yönlendirecektir. Başlangıç için size şu kitapları önerebilirim.
    Drive to Win (Kazanmak İçin Sürmek)- Carroll Smith Going Faster (Daha Hızlı)- Winning (Kazanmak)- Anderson
    Think to Win (Kazanmayı Düşünün)- Alexander

2. Yarış pistlerine gidin. Yarışçılarla konuşun. Takımlarla konuşun. Teknik ekip elemanlarıyla konuşun. Yarışla ilgili kim varsa konuşun. Bu yolla ne kadar çok şey öğreneceğinize hayret edeceksiniz; zira göreceksiniz yarışçı kişiler kendilerine soru sorulmasından ve bu konuda bildiklerini anlatmaktan çok hoşlanırlar. Ayrıca fark edeceğiniz gibi bu yolla birçok arkadaş da kazanacaksınız.

3. Yarış ile ilgili hangi iş olursa olsun gönüllü olun. Ayak işleri yapacak, yada kapıda bilet satacak olsanız bile önemli değil. Bunu takiben bir yarış ekibinde görev yapmaya çalışın. Motor parçalarını yıkamak, yarış arabalarını parlatmak için, yada küçük hizmetler için gönüllü olun. Ne yapabiliyorsanız yapın. Bu atmosferin içinde ne kadar uzun zaman geçirirseniz, o kadar çok şey öğreneceksiniz ve sizin zamanınızın gelmesi de o kadar kolaylaşacak.

4. Şimdi bol bol okuyor, yarışla ilgili herkesle konuşuyor ve yarışlarda her işi yapıyorsanız; artık para biriktirerek bir yarış okuluna gitmenizin zamanı da geliyor demektir. Bu okullarda alacağınız en ideal eğitim 3 günlük bir yarış kursu olacaktır. Bu size yarışın, yarışmanın ve araç kontrolünün temellerini verecektir. Bu eğitim size aynı zamanda başka yarışçılar, eğitmenler ve organizatörler tanımanız için de olanak sağlar. Eğer gerekli çalışmayı, azmi, sabır ve maddi imkanı bu konuya ayırabiliyor iseniz, bu adımdan sonra yolunuz açılacaktır.

5. Bundan sonra otomobil kulüplerindeki antrenman günlerine katılmaya başlarsınız. Bu kulüplerde bazen kendi aracınızla bile bu çalışmaları yaparak, daha ekonomik şekilde antrenman yapabilirsiniz.

6. Artık yarışmaya hazırsanız, bu iş için küçük bir bütçe ayırabiliyor yada limitli bir sponsor bulabiliyor iseniz; yarış okullarının yarış serilerine katılmakla işe başlayabilirsiniz. Bu okul serileri yarışlarında ön sıralar oldukça çekişmeli geçer ve size büyük deneyim kazandırır.

7. Koltuğa oturma zamanı- Artık tam bir yarışçı olma yoluna giriyorsanız, koltukta geçireceğiniz zamanların ‘her şey’ olduğunu unutmayın. Her fırsatta bir yarış otomobilinin koltuğuna oturmaya çalışın. İster go-kart, ister pistte yarışan binek bir araç, yada gerçek bir yarış arabası olsun; bir yarış aracının koltuğunda ne kadar çok zaman geçirirseniz; bu deneyim yarışlarda bir o kadar sizin lehinize işler.

İşte hepsi bu. Zengin bir amcanız, yada bol bol paranız olmadıkça, bu işlerin süreci genelde böyle işler. Bu ipuçlarının size yardımcı olacağını ümit ederim.

İyi Şanslar,
    Taylor Fletcher

• quote:

Orjinalden alıntı: You and Me

P
    a
    r
    Para

ya bu işlere girenlerin hepsi zenginlermi arkadaş zaten bizden uluslarası arenada pek böyle yarışçı filan çıkmıyor

başka çaresi yokmu illa paramızın olmasımı gerek türkiyede bu işler nedir ne değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 11 Ekim 2008; 0:04:10 >
  • arkadaşım bir kere yaşın 10dan büyükse parasız olarak yarışmayı unut...
    formula 1 i falan zaten unut
    şimdi elimizde kalanlar: bol para ile herhangi bir pist yarışına girmek(lisans çıkartıp) burada bahsedilen olaylar 40bin-100bin ytl arası (genelde 8 kere farklı pistlerde yarışacağın bir şey olur) bir para tutar. honda cup evo cup falan gibi sana aracı verirler pit alanı ve benzin verirler ustayı aletleri falan sen kendin ayarlarsın... bu şekilde 1-2 sezon yarışarak bir başarı elde edersen BELKİ bir takım seni ister ve türkiye pist şampiyonasında yarışabilirsin...(bunu ben değil bizzat konuştuğum yarış camiasının içinde olan insanlar söylüyor...) bir de ralli var ki bunun hakkında bir fikrim yok bunuda araştır biryerlerden ama sakın netten araştırmaya kalkma hiç bir şey kazanamazsın... ha bu arada sen go kart bile kullanamıyorsan o iş zor çünkü paranın yanında birazda kabiliyet gerekiyor bende bir ara düşündüm ama yaşım tutmuyordu o zaman ve sadece go kart eğitimi almakla kaldım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nasıl Kötü Biri Olabilirim?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: alicho

arkadaşım bir kere yaşın 10dan büyükse parasız olarak yarışmayı unut...
    formula 1 i falan zaten unut
    şimdi elimizde kalanlar: bol para ile herhangi bir pist yarışına girmek(lisans çıkartıp) burada bahsedilen olaylar 40bin-100bin ytl arası (genelde 8 kere farklı pistlerde yarışacağın bir şey olur) bir para tutar. honda cup evo cup falan gibi sana aracı verirler pit alanı ve benzin verirler ustayı aletleri falan sen kendin ayarlarsın... bu şekilde 1-2 sezon yarışarak bir başarı elde edersen BELKİ bir takım seni ister ve türkiye pist şampiyonasında yarışabilirsin...(bunu ben değil bizzat konuştuğum yarış camiasının içinde olan insanlar söylüyor...) bir de ralli var ki bunun hakkında bir fikrim yok bunuda araştır biryerlerden ama sakın netten araştırmaya kalkma hiç bir şey kazanamazsın... ha bu arada sen go kart bile kullanamıyorsan o iş zor çünkü paranın yanında birazda kabiliyet gerekiyor bende bir ara düşündüm ama yaşım tutmuyordu o zaman ve sadece go kart eğitimi almakla kaldım

eyvallah dostum sağol vay be paraya bak

sokak yarışlarına devam o zaman

mesela yani

• öss ye girmen lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.