Şimdi Ara

NAVIA BLACK EDITION (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
10.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bencede optimimum, kısa veya hızlı derseniz diyin sanki aynı yolu tarif ediyor. belki istanbul için yapılmıstır o secenekler ama ankarada fazla bir değişikkliğini görmedim.
  • Bende navia cihaz aldım.Denemelerdeyim.Sanki bir hayal kırıklığı oldu bende.
    Gerçi pek navigasyon bilgisine sahip değilim ama.
    Umarım kullananlar çok memnun kalmıştır.Bende hayal kırıklığı yaşamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pocai

hepsiburada.com'dan NB-1020R aldım. 1090 ile farkı mp3 ve avi dosyalarını çalması.
    Ürün hakkında bilgi bulabilirmiyim diye googling yaptım ve herşeyde olduğu gibi. donanimhaber foruma geldik.Yani nette fazla bilgi yok ürün hakkında.
    ürün bugün elime geçti ilk izlenimlerim:
    1- görünüşü çok basit, malzeme kalitesi kötü
    2- yazılımına alışmak biraz zor. Daha önce Garmin kullanmıştım navia ya göre daha kullanışlı.
    3-GPS bağlantısı güçlü . sorun yaşamıyorsunuz.
    4- video izlemek için görüntü kalitesi düşük. özellikle uzun yolda film izlemek için kullanacaklara tavsiye etmiyorum.
    5- üzerinde 256 MB SD kartla geliyor. max. 2 GB kapasiteli kartları destekliyor.
    6-içerisinden orjinal CD çıkmıyor. xx markalı CD'ye sonradan kopyalanmış bir CD var.
    7- Kullanım klavuzu yeterli değil. Kurcalayarak öğreniyorsunuz.

kullandıkca yeni izlenimlerimi ekleyeceğim.

aynen katılıyorum bende hb den aldım oyuncak gıbı duruyor parlak kırmızı yapmışlar ekranın çözünürlüğü gerçekten düşük küçük yazı karakterlerınde bu daha çok belli oluyor.e-reyonda da var ürünler oradaki ürünlerde 2gb hafıza kartı olduğu yazıyor bende kı 2 gb çıktı 256mb çıkanlar için diyorum hb kutu içeriklerini mi değiştiriyor acaba :)
    işin garibi orjinal cd çıkmadı cdyı zor okuyor pc ve trojan buluyor :( naviayı aradım verbatim cdlerde bizim baskımız üzerine siyah navia yazılı baskıyı da biz yaptırıyoruz dediler yetişmediğinden baskısız kutulanmış olabilir dedi müşteri temsilcisi ama bu bana hiç tatmin edici gelmedi.kılavuz eski cihaza ait gerçektende yetersiz.müşteri temsilcisi hb için biz ürünlerle ilgili versiyonun değişikliğiyle modelinin yükseltildiği bilgisini aktardık fakat siteye koymadılar dedi müş.temsilcisi ürünün üzerinde açılışında ns-1020 yazması gayet offside bir durum malesef.

quote:

Orijinalden alıntı: antonito

NAVIA BLACK EDITION NB-1020R NAVİGASYON SİSTEMİni ben de HB dan aldım ama cihazda olsun kutuda olsun yazılımda olsun heryerinde NS-1020 yazıyor... NS-1020 eski modeli olması lazım, ama sitedeki fotoğraflara bakınca da Nb-1020R gibi duruyor şaşırdım...

aynen benimkide böyle ns 1020 yazıyor :) kargocu bırakıp gitmemiş olsaydı ürünü geri yolluyordum.hb ye yorum bıraktım ama dokundu sanıyorum ki yorumu onaylamamışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkaahmet -- 1 Aralık 2009; 19:05:49 >

• Cihazı geçen hafta 140' lı rakamlara aldım. Yani öncelikle fiyat/performans oranının çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Renk ve plastik malzeme kalitesi gerçekten kötü ama benim için bu durum sorun değil...Mp3 çalma özelliğini hiç kullanmadım, araba sürerken video izlemek gibi bir isteğim hiç olmadı + navigasyonun kendisi bile dikkat dağıtabilecekken bu tip özelliklerin yolda dikkat dağıtacabileceğini düşünüyorum...

Yazılım bana göre oldukça hızlı yüklenmekte ve uyduya bağlanma hızı tatminkar. Aletle gelen kullanma kılavuzu ile ilgili eleştrilere katılmamak mümkün değil ama kullanımı öğrenmek zor olmuyor. Harita konusunda ise infotech haritası kullanmasından ötürü sıkıntıları var. Gebze ve Bolu' da yanlış yönlere sokmaya çalıştı ancak rotadan saptığınız zaman çok çok kısa sürede yeni rotayı hesaplayıp hedefe beni rahatlıkla ulaştırdı. Sonuç olarak bu fiyata karşılık aldığınız verim bence çok ama çok iyi...

• Merhaba,

Uzun araştırmalarım sonucun son anda navia black edition almaya karar verdim. Son anda diyorum çünkü az daha Garmin nuv200w alacaktım ancak bugün cihazı teknosada elime alıp inceleme fırsatım oldu ve sanal klavyesini beğenmedim F klavye yapmışlar. Bu devirde kim F klavye kullanır ki? Akıl var mantık var. Sonra bir kaç forumda garmin yazılımı ile ilgili türkçe uyumsuzluklar ve sorunlar okudum. Arama yaparken İ ile i karakterlerini farkı algılıyormuş ama yazılım güncellenecekmiş bilmemne. Hiç uğraşamam dedim kendi kendime ve navia black edition aldım iyimi ettim kötü mü ettim emin değilim ama bu kararsızlığa bir son vermek adına iyi ettiğimi düşünüyorum.
    Şimdi merak ettiğim şu; Haritalar ne kadar zamanda bir güncelleniyor ve bu ürün TR için yeterlimi? Özellikle tatil beldelerine giderken işime yarar mı? Mesela gece karanlıkta giderken farkında olmadan yanından yöresinden geçtiğim fakat aslında görsem ilgimi çekecek bir şeyi tespit edip bana bildiriyor mu? Haaa şurda da şu varmış bi bakalım diyebilecek miyim? Bu konuda iyi şeyler söyleyebilirmisiniz? Bir de bi yerde bazı harita düzeltmelerinin kullanıcılar arasında paylaşıldığını okudum bunu da açıklarmısınız?

• arkadaslar NS1090 urununu bugun ise gelirken serviste denedim, ancak yol uzerinde kullanabildigi uydu sayisi 3'e
    ulasmadigi icin hicbir yeri bulamadi. biraz once disarida tekrar bir baktim, kullanabildigi uydu sayisi
    navigasyon icin yeterli cikti ve rotayi cizdi, ancak bu seferde hareket halinde olmadigimdan test edemedim.
    tekrar iceri girdigimde hicbir uyduyu bulamiyor. aksam giderken tekrar deneyecegim, fakat pek umitli degilim.
    Kullanan arkadaslardan GPS baglantisi ile ilgili sorun yasayan var mi acaba?
    Kapali ortamlarda (ki arac da sonuc olarak kapali bir ortam) bu kadar ciddi bir GPS baglantisi sikintisi cekmem
    anormal degil mi? Urun arizali olabilir mi?
  • Araçını betonarme bir bina gibi kapalı ortam olarak degerlendiremezsin.hareket halindeyken 10 uydu gören bir navigasyon cihazı biraz uzun bir alt gecite girince hemen uydu bağlantısını kaybedebilir.Balkonda yada cam kenarında deneyin bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: devberserker

Merhaba,

Uzun araştırmalarım sonucun son anda navia black edition almaya karar verdim. Son anda diyorum çünkü az daha Garmin nuv200w alacaktım ancak bugün cihazı teknosada elime alıp inceleme fırsatım oldu ve sanal klavyesini beğenmedim F klavye yapmışlar. Bu devirde kim F klavye kullanır ki? Akıl var mantık var. Sonra bir kaç forumda garmin yazılımı ile ilgili türkçe uyumsuzluklar ve sorunlar okudum. Arama yaparken İ ile i karakterlerini farkı algılıyormuş ama yazılım güncellenecekmiş bilmemne. Hiç uğraşamam dedim kendi kendime ve navia black edition aldım iyimi ettim kötü mü ettim emin değilim ama bu kararsızlığa bir son vermek adına iyi ettiğimi düşünüyorum.
    Şimdi merak ettiğim şu; Haritalar ne kadar zamanda bir güncelleniyor ve bu ürün TR için yeterlimi? Özellikle tatil beldelerine giderken işime yarar mı? Mesela gece karanlıkta giderken farkında olmadan yanından yöresinden geçtiğim fakat aslında görsem ilgimi çekecek bir şeyi tespit edip bana bildiriyor mu? Haaa şurda da şu varmış bi bakalım diyebilecek miyim? Bu konuda iyi şeyler söyleyebilirmisiniz? Bir de bi yerde bazı harita düzeltmelerinin kullanıcılar arasında paylaşıldığını okudum bunu da açıklarmısınız?

harita duzenlemeleri ile ilgili olarak navia.com.tr de harita hatalarını bildiriyoruz bir sonraki harita versiyonunda bildirdigimiz noktalardaki hatalar duzeltiliyor.ayrıca poi olarak bulundugunuz bolgedeki istediginiz bir klasmanda mesela turizm tıkladıgınızda cevrenizde bulunan poileri veriyor.bu tur bilgiler zaten yazılımların genel ozellikleridir.

• ürünle ilgili yeni güncelleme ve harita çıkmış kullananlara duyurulur teknık servıse gondermenız gerekıyor onlar guncelleyıp sıze gerı yolluyorlar fakat kargo ucretını sız oduyorsunuz
  • Sitesinde bu yönde hiçbir bilgi yok. Mail attım, cevap bekliyorum.
  • 1-2 haftaya kadar site üzerinden güncellemeleri indirebiliyor olacakmışız.
  • walla navia almakla hata ettik herhalde, aldığımdan beri herhangi bir harita güncellemesi olmadı. en azından official web sitesinde böyle birşey görmedim, mail filan da atmadılar. ilk zamanlardaki hızlı cevap, teknik destek filan da yalan olmuş anlaşılan.
    her neyse, alet elimizde patladı. aslında bu navigasyon cihazları da telefonlar gibi olmalı. nasıl ki telefonlarda hattı değiştirip kullanabiliyoruz, bu cihazlarda da sd kartı değiştirip kullanabilmek lazım diye düşünüyorum. şimdi yeni bir cihaz almaya kalksam elimdekini ne yapacağım. di mi nöbetçi navia? hala varsan...
  • bence navia kapandı.hiç satış da görmüyorum...
  • Evet firma bu işi bırakmış. Ürünleri vs satılmıyor artık. Yalnız sitelerindeki tel nodan arayın. Elinizdeki cihazı kargo ile gönderirseniz gerekli güncellemeleri yapıp geri gönderiyorlar. Ancak ben bu yeni halini pek beğenmedim. Bir sürü işaret çıkıyor ve ne demek istediği anlaşılmıyor. Örneğin H harfi görüyorsunuz. Ben hastane mi diye düşündüm ama şehir içinde o kadar çok çıkıyorki, daha sonra dikkat edince bunun banka şubeleri oldıuğunu anladım (H ve banka ne alaka?). Bunun gibi bir sürü şey. Bir de güncel dedikleri harita son 3-4 aydaki değişiklikleri içermiyor. Geçenlerde Bağdat Caddesinde yönü bu yıl değişen bir sokağa eski giriş yönünden yönlerdirdi. Anlayacağınız bu son haliylede bu cihazı max 1 yıl kullanırım, sonra yeni cihazlara bakarız artık. Ama bu sefer yıllarca bu sektörde olan veya tek işi bu olan firmalara yöneliceğim.
  • valla servise kargoyla gönder, güncelleyip geri göndersinler.. bu çagda böyle güncelleme mi kaldı:D sanırım bu ürün çoktan elimizde patladı arkadaşlar.. acemilik işte, ben de bundan sonra ucuza kaçmam, prestijli bir marka olmayan benzer bir ürünü asla almam. bu kazık hepimize ders olsun:))
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.