Ancak bazı eksiklikler var ki çok ilginç. Örneğin Ankarada 1998 yılında yapılan Hipodrom yerinde maalesef koca bir boşluk görünüyor. Ayrıca "bul" komutu ile yenimahalledeki ilk öğretim okullarının yada başka bir hazır yer'in listesini alabiliyor musunuz? Belkide ben birşeyleri atlıyorum.
evet alabiliyoruz, bul>önemli yerler>"yenimahalle" yaz>eğitim(okullar için)>hepsi(yada tercihine göre lise,anaokulu vb..>işte liste önünde...
yukarıdaki örnek ankara yenimahalle eğitim kurumlarını listelemek içindir...
Sn. Nöbetçi Navia ve sevgili arkadaşlar,
Aşağıdaki mesajı 15 gün kadar önce göndermiştim ama kimseden bir cevap alamadım. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Herkese kolay gelsin.
Orjinalden alıntı: basco
Sn. nöbetçi_navia ve sevgili arkadaşlar,
Önemli yerleri ararken şöyle ciddi bir sıkıntıyla karşılaşıyorum; Örnek vermek gerekirse, Kadıköy / İst. seçiyorum, ondan sonra yemek / içmek, ve hepsi seçeneğini tıklıyorum. Açılan ekrandanda aramak istediğim yerin ismini giriyorum. Fakat bazı yerler bu arama bölümünde bulunmamasına rağmen (büyük harf / küçük harfte denedim), diğer spesifik başlıklara girdiğimde (cafe / et kebap / restoran / balık v.b) hepsi seçeneği altında arayıpta bulamadığım yerlerin buralarda kayıtlı olduğunu görüyorum. Mesela Divan Pub. "Hepsi" bölümünü seçip, Divan Pub (div, Div, DIV, vb. kombinasyonlar denedim) yazınca kesinlikle bulmuyor ama Cafe bölümünün altında Divan Pub mevcut. Aynı şey Jumbo Kafeterya içinde geçerli. Hepsi seçeneğinden aratınca çıkmıyor ama restoranların altında kayıtlı. Bu şans eseri kullanım sırasında bulduklarım eminim örnekler çoğalabilir. Merak ettiğim bu durum sadece bende mi var yoksa diğer kullanıcılarda da aynı problem mevcut mu ? Ayrıca spesifik başlıklar (cafe / restoran / akaryakıt ist. vb) altındaki listelemeler harf sırasına dizili olsa biz kullanıcılara çok faydalı olur..mesela kadıköy için restoran listesi 82 sayfa, A harfi ile başlayan bazı restoranlar son sayfalarda sonda olması gerekenler en başta oldukça karmaşık..
Umarım bir update ile en kısa sürede bu problem düzelir. Herkese kolay gelsin.
Arkadaşlar merhaba, Navia 1020 cihazıma igo 2006 plus yükledim ve ilk gün çok güzeldi. Ancak ikinci gün (bugün) navigasyona tıkladığımda lisans sözleşmesi çıktı. Kabul seçeneğini seçerek programa girdim. Tarih ve saati doğru olarak gördüğü halde gps sinyali yok uyarısı veriyor. Programa her girişimde lisans sözleşmesi çıkıyor ve her seferinde kabul etmeme kerşın gps sinyali alamıyorum.Ana menüde GPS seçeneğini seçtiğimde 6-7 uydudan sinyal aldığını görüyorum. Çözümünü bilen var mı acaba?
merhaba basco,
jumbo kafetaryayı şu şekilde bulabilirsin : bul_onemlı yerler_tum harıtada ara_hepsı_"jumbo"
ıkı arama arasındakı temel fark tum harıtada aramak ıle yerleşim yeri bazında arama yapmak..
bu tip bir uygulama yapmamız sebebi yüklü olan poi veritabanın sorgulama kriterlerini artırıp arama performansını düşürmemek.
özetle teknik bir detay. ancak gelecek versiyonlarda bu tip çift taraflı sorgulama yapabileceksin..
başka bir bilgi :
örnek olarak bahçeşehirde bulunan opet'i bulmak istiyorsun :
tum harıtada ara_hepsı_"opet / bahçeşehir"
yani tek satıra benzin istasyonu ismini ve bulunduğu bölgeyi girebilirsin...
bu özellik bir çok kullanıcı tarafında çok beğenilirken, bir çok kullanıcı ise pratik bulmuyor.
kişilerin doğal refleksi senin de yaptığın gibi ilçe altında aramak.
bizim işimiz ise hepsinin orta yolunu bulmak...
yorumların için çok teşekkürler.
iyi geceler
Merhabalar,
Bugün NG nin kampanyasına katıldım ve yakında bende bir Navia 1020 sahibi olacağım. Birkaç sorum olacak
1- Cihaz ile beraber haritada geliyor mu yoksa onu satın mı alacağım. 2- Forumda bahsedilen ve birçok kişinin yaşadığı açma ve kapamada yaşanan sıkıntı benim cihazımda da olabilir mi? 3- Bursada oturmaktayım, Bursa ve çevresinde Navia kullananlardan cihazın adres ve POI bulmadaki başarısını merak etmekteyim.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: JoeTheKid
Merhabalar,
Bugün NG nin kampanyasına katıldım ve yakında bende bir Navia 1020 sahibi olacağım. Birkaç sorum olacak
1- Cihaz ile beraber haritada geliyor mu yoksa onu satın mı alacağım. 2- Forumda bahsedilen ve birçok kişinin yaşadığı açma ve kapamada yaşanan sıkıntı benim cihazımda da olabilir mi? 3- Bursada oturmaktayım, Bursa ve çevresinde Navia kullananlardan cihazın adres ve POI bulmadaki başarısını merak etmekteyim.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
JoeTheKid merhaba,
1- Ns-1020 ürünümüz Navigasyon sistemi olarak kullanıma sunuluyor. Bu bağlam da cihaz ile birlikte harita sahibide olacaksınız. Cihaz içerisinde 25.04.2008 tarihindewww.navia.com.tr de yayınlamış olduğumuz güncel harita versiyonumuz da yer almaktadır.
2- Cihazınız elinize ulaştıktan sonra sizden bir takım testler yapmanızı rica edeceğim. Sorun var ise eğer, önümüzdeki hafta içinde yayınlayacağımız güncelleme ile birlikte NG MAYIS kampanyasından NS-1020 navigasyon sistemi alan kullanıcılarımızın sorunlarını çözmeyi planlıyoruz. Bu güncelleme ile ilgili; forumdan, sitemizden ve sitemize üye olan kullanıcılarımıza duyuru yapacağız.
3- Bursa ile ilgili olarak, o bölgede kullanan arkadaşlardan yorum yapmalarını rica ediyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: Nöbetçi_Navia
2- Cihazınız elinize ulaştıktan sonra sizden bir takım testler yapmanızı rica edeceğim. Sorun var ise eğer, önümüzdeki hafta içinde yayınlayacağımız güncelleme ile birlikte NG MAYIS kampanyasından NS-1020 navigasyon sistemi alan kullanıcılarımızın sorunlarını çözmeyi planlıyoruz. Bu güncelleme ile ilgili; forumdan, sitemizden ve sitemize üye olan kullanıcılarımıza duyuru yapacağız.
Cihaz elime ulaşır ulaşmaz size bilgi vereceğim. Ayrıca hızlı ve yakın ilginize teşekkür etmek istiyorum.
İyi günler,
Sn. nöbetçi navia,
Cevabınız için teşekkür ederim. Umarım dediğiniz gibi gelecek versiyonlarda farklı tarama seçenekleri sunarsınız. Kolay gelsin.
bende mayıs ayında national geographic kampanyasından navia1020 sipariş ettim. bu ay içerisinde yapılan siparişler haziran ayının ilk haftası gelicek. bakalım en son güncelleme ile ankara haritası nasıl
alan arkadaşlara hayırlı olsun ben ikiay önce ng kampanyasından aldım parasına göre güzel bir alet ufaktefek eksiklikleri var ama olsun okadar önemli değil memnun kalacaksınız
quote:
Orjinalden alıntı: ozer57
alan arkadaşlara hayırlı olsun ben ikiay önce ng kampanyasından aldım parasına göre güzel bir alet ufaktefek eksiklikleri var ama olsun okadar önemli değil memnun kalacaksınız
Tamamı ile katılıyorum. Ama eksiklik demiyeceğim. Çünkü İstanbul da dahi bu işin tam oturmadığını düşünür isek cihaz şu an ki imkanlara göre iyi diyebiliriz. ama ben cihazın daha iyi hale geleceğini düşünenler arasındayım.
Merhaba,
Donanımhaber kullanıcılarını yeni kampanyalarımızdan haberdar etmek istiyoruz ;
Araç kiralama sektörünün lider kuruluşları AVIS ve BUDGET araç kiralamalarında tüketilere isteğe bağlı olarak NAVIA ürünlerini sunmaya başladı...
Uygulama sayesinde araç kiralayan tüketiciler ek olarak günlük 15 YTL vererek bilmedikleri yerlerde kaybolma sorunu yaşamayacaklar...
Mayıs başı itibariyle Türkiye genelinde başlayan uygulama tüketicilerden yoğun ilgi gördü..
İyi akşamlar...
bu arada bu 2 gb sd kartı destekliyordu di mi ?
quote:
Orjinalden alıntı: imjuli
bu arada bu 2 gb sd kartı destekliyordu di mi ?
ben 2 gb kullanıyorum..sorun yok
ya bende ne tuhafım yaa daha navia gelmedi. igo yu falan full download ettim bide 2 gb sd kart aldım.
Ben de bugün NG kampanyasından Navia siparişi verdim... Kafama takılan bir soru var
Sanırım Nisan ayında 1 güncelleme yayınlanmış...Bir dahaki güncelleme bundan 6 ay sonramı olacak yoksa firma ara güncellemelerde yapıyormu? Eğer ara güncellemeler oluyorsa ücretli mi oluyor? Sanırım 1 kere güncelleme hakkı var ücretsiz.Bu konu da bilgi rica ediyorum.
Hürriyet Emlak , Navia ve Asus'un birlikte geliştirdikleri uygulama ile artık emlakçıklar portföylerinin konum bilgilerini ve fotoğraflarını tek bir cihazda toplayabiliyorlar ve Navia tarafından geliştirilen özel yazılım ile hurriyetemlak.com sitesindeki kendilerine ait alanda müşterilere sunabiliyorlar.
Bu sistem ile emlakçılar çok özel fiyatlara Navia NS-1020 ve Navia Yol Rehberinin yüklü olduğu ASUS PDA'e sahip olabiliyorlar. Cihazlara sahip olan emlakçılar portföy koordinat yazılımına ücretsiz sahip oluyorlar...
Sektörde ilk defa uygulanan bu kampanya ilk 2 haftasını başarılı satış rakamları ile kapattı...
Yakında başlayacak kampanyalarımızı buradan sizler ile paylaşmaya devam edeceğiz...
İyi akşamlar
herkese selamlar, yaklaşık 3 haftadır navigasyon sistemleri hakkında, bakmadığım forum, gezmediğim site, kurcalamadığım yer kalmadı. bu sitelerde ortak görüş navturk bazlı yazılım ve haritaların başarılı olmadığı ve teknik destek konusunda sınıfta kaldıkları yönünde oldu. hatta 2 hafta öncesine kadar navitech p135k'yı sipariş etmeyi planlıyordum. ama şu ana kadar okuduklarımla bunun kötü bir fikir olduğuna inanıyorum :)
navigasyon sistemi alma fikri zaten NG'nin kampanyasından sonra oluştu bende. birkaç gün sonra İstanbul'dan Antalya'ya gideceğim. Daha önce hiç araçla gitmemiştim. Bana faydası olacağını düşündüğüm için bugün yarın almayı planlıyorum.
Şimdiye kadar okuduklarım doğrultusunda navia 1020 en makul ürün gibi gözüküyor. Ancak bana 5 gün sonra lazım olacağı için maalesef NG kampanyasından almayacağım. Yaptığım fiyat araştırmasında en uygun fiyatın darty'de olduğunu gördüm.
Merak ettiğim konu ise şu: Mağazadan alınan üründeki harita güncellenmiş midir? Sonuçta ürün ellerinde 1 yıldır bulunuyor da olabilir.
NOT: bu başlık altındaki mesajların çoğunu okudum ve i-go 2006 yazılımını birçok kişi tavsiye etmiş. ben bu uzun yolculuk öncesi bu yazılımı yüklemeyi düşünmüyorum gerçi ama merak edenler varsa firmanın türkiye distribütörünü aradım, ürünün fiyatı (Türkiye ve birçok Avrupa haritası dahil) 199 avro imiş.
quote:
Orjinalden alıntı: gurbish
herkese selamlar, yaklaşık 3 haftadır navigasyon sistemleri hakkında, bakmadığım forum, gezmediğim site, kurcalamadığım yer kalmadı. bu sitelerde ortak görüş navturk bazlı yazılım ve haritaların başarılı olmadığı ve teknik destek konusunda sınıfta kaldıkları yönünde oldu. hatta 2 hafta öncesine kadar navitech p135k'yı sipariş etmeyi planlıyordum. ama şu ana kadar okuduklarımla bunun kötü bir fikir olduğuna inanıyorum :)
navigasyon sistemi alma fikri zaten NG'nin kampanyasından sonra oluştu bende. birkaç gün sonra İstanbul'dan Antalya'ya gideceğim. Daha önce hiç araçla gitmemiştim. Bana faydası olacağını düşündüğüm için bugün yarın almayı planlıyorum.
Şimdiye kadar okuduklarım doğrultusunda navia 1020 en makul ürün gibi gözüküyor. Ancak bana 5 gün sonra lazım olacağı için maalesef NG kampanyasından almayacağım. Yaptığım fiyat araştırmasında en uygun fiyatın darty'de olduğunu gördüm.
Merak ettiğim konu ise şu: Mağazadan alınan üründeki harita güncellenmiş midir? Sonuçta ürün ellerinde 1 yıldır bulunuyor da olabilir.
NOT: bu başlık altındaki mesajların çoğunu okudum ve i-go 2006 yazılımını birçok kişi tavsiye etmiş. ben bu uzun yolculuk öncesi bu yazılımı yüklemeyi düşünmüyorum gerçi ama merak edenler varsa firmanın türkiye distribütörünü aradım, ürünün fiyatı (Türkiye ve birçok Avrupa haritası dahil) 199 avro imiş.
Kardeş Weblebi.com da daha ucuz 2 milyon kadar:) Yine sen bilirsin ama weblebi güvenilir bir site ben Darty i hiç duymamıştım yazayım dedim.Hayırlı olsun.