Şimdi Ara

Navia Navigasyon Sistemleri Nedir Ne Değildir??? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
883
Cevap
3
Favori
99.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: djdigy5

quote:

Orjinalden alıntı: gurbish

herkese selamlar,
    yaklaşık 3 haftadır navigasyon sistemleri hakkında, bakmadığım forum, gezmediğim site, kurcalamadığım yer kalmadı. bu sitelerde ortak görüş navturk bazlı yazılım ve haritaların başarılı olmadığı ve teknik destek konusunda sınıfta kaldıkları yönünde oldu. hatta 2 hafta öncesine kadar navitech p135k'yı sipariş etmeyi planlıyordum. ama şu ana kadar okuduklarımla bunun kötü bir fikir olduğuna inanıyorum :)

navigasyon sistemi alma fikri zaten NG'nin kampanyasından sonra oluştu bende. birkaç gün sonra İstanbul'dan Antalya'ya gideceğim. Daha önce hiç araçla gitmemiştim. Bana faydası olacağını düşündüğüm için bugün yarın almayı planlıyorum.

Şimdiye kadar okuduklarım doğrultusunda navia 1020 en makul ürün gibi gözüküyor. Ancak bana 5 gün sonra lazım olacağı için maalesef NG kampanyasından almayacağım. Yaptığım fiyat araştırmasında en uygun fiyatın darty'de olduğunu gördüm.

Merak ettiğim konu ise şu: Mağazadan alınan üründeki harita güncellenmiş midir? Sonuçta ürün ellerinde 1 yıldır bulunuyor da olabilir.

NOT: bu başlık altındaki mesajların çoğunu okudum ve i-go 2006 yazılımını birçok kişi tavsiye etmiş. ben bu uzun yolculuk öncesi bu yazılımı yüklemeyi düşünmüyorum gerçi ama merak edenler varsa firmanın türkiye distribütörünü aradım, ürünün fiyatı (Türkiye ve birçok Avrupa haritası dahil) 199 avro imiş.

Kardeş Weblebi.com da daha ucuz 2 milyon kadar:) Yine sen bilirsin ama weblebi güvenilir bir site ben Darty i hiç duymamıştım yazayım dedim.Hayırlı olsun.

Cardfinans %10 İndirimli 12 Taksitli Fiyatı: 396,93 YTL
    Worldcard Özel İndirimli 7+3 Taksitli Fiyatı: 396,93 YTL

darty şimdilik sadece istanbul avrupa yakasında 6 mağazası olan bir teknoloji market. ben mecidiyeköy şubesinden 4 saat kadar önce satın aldım. navia 1020'yi. kdv dahil 379 YTL'ye. (nakit) alet şu anda şarjda. sitesinden ürün kaydı yaptırdım, şu anda da güncellemeleri alıyorum. yarın ilk olarak deneyeceğim. düşüncelerimi yazarım. ama asıl yolculuğum pazar gecesi başlıyor. istanbul-antalya. bakalım neler olacak :)

• Tüh be kardeş weblebiden bu sabah mesaj geldi
    http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=mOwi1T_rg5ygwN8X850osg

Worldcard Özel İndirimli 2+3 Taksitli Fiyatı: 352,82 YTL

Neyse artık hayırlı uğurlu olsun.Ben NG yi beklicem aldık bikere:) Alacak olan arkadaşlarlar faydalansın artık.
  • bence weblebi bütün çalışanlarını NG üyesi yapıp aleti 330 ytl'den stoklamıştır :)) world card ile de ufak bir anlaşma yapıp... asıl NG kampanyası bittikten sonra gittigidiyor'a bakmak lazım... navia 1020'de patlama yaşanacaktır...

bu arada darty'de başıma gelenleri anlatayım. ürünü aldıktan sonra mağazadan çıktım (en büyük hatam bu oldu zaten, ürün teslim alırken kutu içeriklerine bakmadım) eşimle buluştum ve kutuyu açtım. ancak aletin en önemli aparatı olan harita yüklü SD kart ve kalemi çıkmadı. tekrar mağazaya gittim ve durumu anlattım. ürünü hemen iade almak istediler. ben de bu ürünü mutlaka alacağımı, para iadesi yerine hediye çeki vermelerini talep ettim. sonuçta başka bir darty'den alabilirdim. nitekim öyle de oldu hediye çeki ile bakırköy carousel'deki darty'den aldım.

önemli not: darty'deki yetkiliden öğrendiğim kadarıyla, bu tür navigasyon cihazlarının haritaları sürekli güncellendiği için harita sağlayıcısı firmalar belirli aralıklarla güncellenmiş SD kartlar yolluyorlarmış. benim gittiğim mağazada stokta çalışan eleman yeni kartları kutulara koymamış ve kartlar kayıp :) o yüzden cihazı alırken mutlaka mağazada açın ve kutunun üstünde bulunan "kutu içerikleri" başlığı altında olan her parçasını kontrol edin.

• quote:

Orjinalden alıntı: gurbish

bence weblebi bütün çalışanlarını NG üyesi yapıp aleti 330 ytl'den stoklamıştır :)) world card ile de ufak bir anlaşma yapıp... asıl NG kampanyası bittikten sonra gittigidiyor'a bakmak lazım... navia 1020'de patlama yaşanacaktır...

bu arada darty'de başıma gelenleri anlatayım. ürünü aldıktan sonra mağazadan çıktım (en büyük hatam bu oldu zaten, ürün teslim alırken kutu içeriklerine bakmadım) eşimle buluştum ve kutuyu açtım. ancak aletin en önemli aparatı olan harita yüklü SD kart ve kalemi çıkmadı. tekrar mağazaya gittim ve durumu anlattım. ürünü hemen iade almak istediler. ben de bu ürünü mutlaka alacağımı, para iadesi yerine hediye çeki vermelerini talep ettim. sonuçta başka bir darty'den alabilirdim. nitekim öyle de oldu hediye çeki ile bakırköy carousel'deki darty'den aldım.

önemli not: darty'deki yetkiliden öğrendiğim kadarıyla, bu tür navigasyon cihazlarının haritaları sürekli güncellendiği için harita sağlayıcısı firmalar belirli aralıklarla güncellenmiş SD kartlar yolluyorlarmış. benim gittiğim mağazada stokta çalışan eleman yeni kartları kutulara koymamış ve kartlar kayıp :) o yüzden cihazı alırken mutlaka mağazada açın ve kutunun üstünde bulunan "kutu içerikleri" başlığı altında olan her parçasını kontrol edin.

eheh mantıklı valla:) bak içime doğmuş demekki Darty:) Cihazla ilgili görüşlerini duymak isterim biraz kullan hoşuna gidecekmi bakalım.Bende çok merak ediyorum.

• şu anda cihazı çözme aşamasındayım ama birşey sormak istiyorum. ben mesela antalya'da gideceğim otelin sadece adını biliyorum. otel ismi olarak arama yaptırılmıyo galiba ya da ben bulamadım.
  • ürün az önce ilk defa denendi. fakat mesafe kısaydı. mecidiyeköyden kağıthaneye geldim. bir-iki yerde saçma yerlere girdim hepsinde beni doğru yola soktu. bu konudu başarılı buldum. ama dediğim gibi mesafe kısa. az önce sitedeki haritayı yükledim. ve antalya'da gideceğim otel ortaya çıktı :)) önceki haritada yoktu, artık var ve çok mutluyum. bugün ve yarın farklı güzergahları test edicem bakalım neler olacak...
  • süper:) nasıl başlarsan öyle gidermiş:))darısı başıma
  • Merhaba ,

2008 Mayıs ayında NG ile aldığımız Navialarda cihazın stand-by durumuna aldıktan sonra tekrar açıldığında kilitlenme durumu var.
    Bu durumun yazılım hatası olduğu ve sanırım geçtiğimiz hafta için bir düzeltme (fix) yazılımı ile düzeltileceği yetkililer tarafından bildirilmişti. Konu hakkında sayın Nöbetçi_Navia da bir bildirimde bulunmuştu.

Konu ile ilgili olarak; bu düzeltmenin ne zaman yapılabileceği konusunda sayın Nöbetçi_Navia bilgilendirebilirse sevinirim. Benim gibi aynı dönemde cihazı almış arkadaşlar da sanırımı muzdariptirler. Çünkü her açma-kapama aşamasında cihazın tümüyle kapatılması hem vakit kaybı hem de cihazın orjinalinde bulunan bir uygulamanın devre dışı kalmış olması can sıkıcı bir durum.
  • SLM NAV-C21TD (double)Arac ici navigasyon cihazı aldım. bu hususta önerileriniz neler, nasıl baslamalı kullanırken nelere dikkat etmeliyim.acaba cihazdaki harita yayımlanan son harita mı nasıl anlarım.
  • ns-1020 hakkında biraz da eleştiri yapayım. yalnız önceden söyleyeyim yapacağım eleştirilere ilişkin bir çözüm varsa yetkili arkadaşlardan ya da tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum.

1. alet gezgin konumundayken yani beni bir yere götürürken POI'lere tıklayamıyorum. gezgini durdur diyince POI lere bakabiliyorum.
    2. alet gezgin konumundayken hız göstergesi ekranın sağ üstünde duruyor. fakat gezgin'den çıkınca hız göstergesi kayboluyor, görebilmek için menüden GPS'i seçmek gerekiyor. o zaman hızı görebiliyosun ama harita olmuyor tabi ki. gezgin kapalıyken hız ile haritayı aynı ekranda göremiyor muyuz?
    3. aleti cama monte ettim. yola çıktım yaklaşık 3-4 dakika bağlantı sağlayamadı. daha sonra sağa çektim. aleti elime aldım bikaç saniye sonra bağlantı kurdu, umarım tesadüftür :))eğer tesadüf değilse ücretli canlı anten olmayı planlıyorum.

alet henüz eline geçmemiş arkadaşlara birkaç not :

- cihazın arama fonksiyonunu kullanırken sakin olun. daha önce forumda da belirtilen birkaç ayrıntıya dikkat ederseniz arama konusunda sorun yaşamazsınız.
    - cihaz açılıp da bağlantıyı kurduktan sonraki ilk birkaç saniyede sizi yolun dışında bir yerlerde gösteriyor. panik yapmayın. birkaç saniye sonra asıl bulunduğunuz konumu gösterecektir.
    - çevrenizdeki arkadaşlara hava atmadan önce cihazı tamamen çözmüş olun. benim gibi rezil olmayın. örneğin aldığım gün arkadaşa club flipper'ı bulayım mı sana diye artistlik yaptım ama koca bodrum-yalıkavak ta bulamadım. gerçi ertesi gün kendim buldum ama rezil olmuştum artık.
    - son olarak da ilk deneyimlerinizi buraya yazın. biz de gözümüzden kaçan ayrıntıları sayenizde öğrenelim...

• sevgili nöbetcı navia,
    daha önce bahsettiğiniz national geographıc mayıs ayı abonelerındekı cıhazın donma sorunu ıle ılgılı gelısme var mı?bu konuda yenı bır guncelleme yapılacagını belırtmıstınız.
  • Hafta sonu Navia ile ilk uzun yol seyahatimi yaptım.
    Benim de Gurbish'in yazdığı gibi GPS sinyali problemim oldu. Ön cama monte ettiğim cihaz 10-15 dk. bağlantı kuramadı. Elime aldığımda ise bağlantı kuruldu. Yolda (Ankara-Konya) ise defalarca GPS sinyali kesildi.
    Elimle biraz sağa ya da sola çevirdiğimde tekrar bağlantı kuruldu.
    Umarım Nöbetçi Navia bu konuda bizi aydınlatır.
  • Herkese Merhaba,

Sorulara sırayla cevap vermek istiyorum ;

1- Gurbish ;

Sahada kutuları açılmış ürünleri kesinlikle almayınız. Navia ürün kutuları kontrol amaçlı sticker ile sabitlenmiştir. Harita güncellemeleri sadece internet üzerinden yapılmaktadır. Sahada bu tip bir güncelleme yapılmamaktadır. Kutu içeriğiniz navia.com.tr ve kullanım klavuzu üzerinden takip edebilirsiniz.
    Clup Flipper yeni güncellenmiş haritada bulunmaktadır. Bunu bulmanın en kolay yolu ; ana menü>bul>tüm haritada ara>hepsi> "flipper" yazmaktır...
    Navigasyon yaparken poi üzerine tıklayıp detaylı bilgi alamazsınız ancak sağ alt köşede menü tuşuna basarak yakındakilere basarak çevrede bulunan poileri görebilirsiniz.. ( araç kullanırken bu tip ayarlar yapmamanızı öneririz, sürüş güvenliğini negatif etkiler )
    Hız harita ekranında sadece navigasyon esnasında görülmektedir.
    Cihazı standby düğmesini kullanarak bekleme durumuna almanız durumunda tekrar açtığınız zaman uyduya bağlantı hızı uzayabilir. Bu nedenle kullanmadığınız zaman arkadan kapatılmasını öneririz. Bu durumda ilk açılışta çok daha hızlı uyduya bağlanacaktır. Bazen çok nadirde olsa hava şartlarından uyduya bağlanma hızı artabilir...
    Bazı araçlarda camların özelliğinden dolayı uyduya bağlanmada zorluk yaşandığı takdirde harici anten kullanılması faydalı olacaktır...
    Bulunanamayan POI'ler her zaman harita üzerinde olabilir, bunun için lütfen navia.com.tr adresinde bulunan harita hata bildirim formunu kullanın. Buraya gelen tüm talepler çok ciddi şekilde değerlendirilmektedir...

2- Maydin71;

Bazı araçlarda camların özelliğinden dolayı uyduya bağlanmada zorluk yaşandığı takdirde harici anten kullanılması faydalı olacaktır...

3- Wisher ;

Harita ekranında sağ alt köşede bulunan menü butonu üzerinde bulunan işareti tıklayıp, kayıtlı yerlerime butonuna bastığınız zaman belirlediğiniz noktayı kişisel poi listenize ekleyebilirsiniz.

4- Buyakdu ;

Mayıs 2008 başında sahaya sürülen ürünlerin bazılarında standby tuşu ile ilgili sorunu size bahsetmiştik. Bu sorun çözüldü. Ancak yaptığımız testlerde bir güncelleme ile bunu yapmanın riskli olduğunu gördük. Yapılan güncelleme cihazın OS'si ile ilgili. Yapılan herhangi bir hata cihazın tamamen kitlenmesine yol açıyor. Bu nedenle sorun 1 Mayıs 2008 - 15 Mayıs 2008 arasında bizden ürün almış ve standby sorunu yaşayan kullanıcılarımız cihazlarını aşağıdaki adrese gönderdikleri taktirde güncellemeleri yapılıp cihaz elimize ulaştıktan en geç 2 iş günü içerisinde adreslerine ücretsiz olarak geri göndereceğiz.
    Ürün yanına isim, adres bilgilerinizi ve yaşadığınız sorunu yazmanız yeterli...

Teknik servis bilgilerimiz :

Globtek Elektronik
    Nesimi Çiçek
    Tel : 0212 3320329
    Ayazağa Mah. G-23 sok
    No: 39 Maslak/İstanbul

İyi Akşamlar...

Nöbetçi Navia

Navia Navigasyon Sistemleri Nedir Ne Değildir???

• arakadaşlar ben navi1020 kullanıyorum ve bana avrupa haritası lazım yardımcı olabilecek arkadaş varmı?
  • navia 1020 'nin wince kısmının yazılım ile bozulması mümkün mü? Demek istediğim hatalı bir sd-kart taktık diyelim o da gitti cihazın saçma sapan bir interrupt'ını çağırıp wince epromunun 0xEF ninci byte'ını 0 ladı. Bu mümkün mü?

Diğer bir sorum ise hatalı WinCE nin (şu stand-by sorunlu olanlar) olup olmadığını anlamak için hatayı mı beklemek gerekli? Seri numaraları ile cihazımda hata olduğunu tespit edebilir miyim? Çünkü NG kampanyasıyla istedim cihazı ne zaman aldılar ne yaptılar daha cihaz elime bile geçmedi. Hatalı cihaz olduğunu nereden anlamalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakiki.chewbacca -- 22 Mayıs 2008; 9:34:22 >
  • arkadaşlar bu cihazdaki 64Mb flash eprom ve 64Mb SD ram tam olarak ne işe yarıyor, programların hızlı yürütülmesine mi, işletim sistemi WinCE 5.0 bu hafızalardan birine mi yüklü yoksa 256Mb lık harici SD karta mı?
  • Merhaba Amf23,

Windows CE , sd kart üzerinde değil, 64 mb flash EProm üzerinde yüklü. 64 mb Sdram Windows CE nin çalışması için gerekli olan hızı sağlıyor

Bilgisayar mantığı ile düşündüğünüzde, EProm : Harddisk, Sdram : Ram fonksiyonlarına denk geliyor..

Kolay gelsin....

NN
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nöbetçi_Navia

Merhaba Amf23,

Windows CE , sd kart üzerinde değil, 64 mb flash EProm üzerinde yüklü. 64 mb Sdram Windows CE nin çalışması için gerekli olan hızı sağlıyor

Bilgisayar mantığı ile düşündüğünüzde, EProm : Harddisk, Sdram : Ram fonksiyonlarına denk geliyor..

Kolay gelsin....

NN

çok teşekkürler cevap için, dolayısıyla sdram ne kadar büyük olursa cihaz o kadar hızlı oluyor,
    bu arada wince nin update edilmesi gibi bir planınız var mı, bu mümkün mü?
  • ben de bir navigasyon cihazı alacağım.ancak bir kaç sorum var.
    1-haritaya manuel giriş yapabiliyor muyum? mesela haritada yüklü olmayan bir adresi,sokağı v.s. cihaza girip kaydedebiliyor muyum?
    2-bazılarında bluetooth özelliği var.bluetooth olunca nasıl kullanıyoruz? mesela telefonum çaldı.gps cihazı telefonuma dokunmadan cevaplama olanağı sağlıyor mu?böyle bir bağlantı varsa,uydu iletişimi kesiliyor mu?
    3-navia ns 1020 de bluetooth yok sanırım.PIRANHA voyager da ise var.ama piranha navturk ü kullanıyor.forumdan takip ettiğim kadarıyla navtürk yazılımında sorun varmış.mesela ben piranhayı alsam ona başka bir yazılım yükleyebilir miyim?mesela navia nın yazılımını yükleyebilir miyim?
    teşekkerler.
  • igo 8 çalıştırabilen oldu mu?
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.