Şimdi Ara

Navia Navigasyon Sistemleri Nedir Ne Değildir??? (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
883
Cevap
3
Favori
99.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kardeşim öncelikle hayırlı olsun..Seninle aynı cihazı kullanıyorum benim ekstra harici antenim var öncelikle belirteyim...çok da ucuz birşey... bağlanmam 30 saniye ile 1.5 dakika arası değişiyor...Senin söylediğin süreler baya fazla geldi bana....Cihazda sorun olup olmadığını anlamak için bence açık bir yere git dene....çünkü ben 50 metrelik tünele girince bile sinyal kaybetmiyorum...Antenin baya faydası oluyor sanırım. Ama bazen uyduların konumundanmıdır bilmem,bağlanması biraz uzun sürebiliyor...yani sana denk gelmiş de olabilir...sorunun cihazda olduğundan iyice emin ol.www.navia.com.tr de ki mail adresine problemini mail at cevap vereceklerdir.Gereğini de yaparlar.... Ben igo 2006 + 2007.10 haritası kullanıyorum ve aşırı derecede memnunum iyiki almışım diyorum...hatta amcaoğlum gördü o da alacak... Şu arayüzü igo ya benzetseler ne hoş olacak...ha birde poileri düzenlemek için program lazım,import/export yapabileceğimiz .... igo poi explorer tarzı....

• djdigy5

cevap için teşekkürler, ilk fırsatta sahile çıkıp orada deneyeceğim ordan da daha açık bir yer olamaz heralde o antenlerden ben de dealextreme sitesinden sipariş verdim hakkaten çok ucuz umarım işe yarar ama gelmesi iki haftayı geçecek heralde buralarda bulunabiliyor mu o antenler? umarım cihazda sorun yoktur yine de yarın onlara da bir mail atarım konu hakkında...
  • Norepinefrin cihazın hayırlı olsun. Senin neler çektiğini anlayabiliyorum, ne yazık ki Navia piyasada ki rakiplerinin gerisinde. Ha sizin işinizi yapmıyor mu diyeceksiniz, evet yapıyor ama yazılım ve haritada eksiklikler mevcut.

Navia da gördüğüm eksiklikler :

1. A noktasından B noktasına giderken hızlı seçeneği yerine kısa yı seçtiniz. Cihazda sizin isteğiniz üzerine en kısa yoldan gidecek şekilde hesaplamasını yaptı. Buraya kadar her şey güzel Navia bunu başarıyla yapıyor. Fakat yolun yarısında fikir değiştirdiniz ve yolun geri kalanını hızlı gitmek istediniz. Menüye girip hızlı şıkkını değiştiriyorsunuz. Seçiyorsunuz fakat cihaz mevcut hesaplanmış rotayı güncellemiyor. Yada benim cihaz arızalı, evet bunu deneyen var mı?

2. Bugün yapmış olduğum kullanım sırasında A noktasından B noktasına giderken uyduda kopma olmamasına rağmen ve siz cihazın çizmiş olduğu rotayı takip etmenize rağmen ekranda ki yol çizgisi kayboluyor. Bir iki dakikalık beklemeden sonra yeniden bir hesaplama yaparak cihaz işi kurtarıyor. Bunu evimden şehrin merkezine giderken tam iki kere yaşadım ve yeniden hesaplama süresi, abartmıyorum ortalama 1 dakikayı buldu. Aradığım yer Cumhuriyet cad. denilen bir cadde üzerindeydi. Ben o caddeye girmiş olmama rağmen ve cihaz bana dümdüz bir hat çizmesi gerekirken, cihaz beni ara sokaklara girmem için uyardı. Şunu farkettim Bursa merkezde cihaz sapıtıyor gibi geldi bana. Bursada Navia kullanan başka biri varsa lütfen yorum yazsın.

3. Cihaz ekranında mevcut yol bilgisi yazmıyor, yani bir sokağa girdiniz hangi sokağa girdiniz ayrıca ekranda belirmiyor. Cihazın böyle bir opsiyonu varda benmi bilmiyorum.

4. Bugün birde pil sorunu yaşadım. Şimdi sorulacak bana, baştan söyliyeyim cihazı tam şarj edip kullandım. Yani kullanma kılavuzunda söylendiği gibi. Yaşadığım sorun ekranda pil görüntüsü yarı yarıya dolu göstermesine rağmen cihaz birden pil uyarısı yaptı. Bende umursamadım çünkü ekranda pilin yarısı hala doluydu. Kafamda tam bunu düşünürken hoppa birde ne göreyim. Cihaz kendini hop kapattı. Haydi burdan yak. Nöbetçi-Navia ya sormak istiyorum, satış sonrasında böyle bir geri dönüş oldu mu acaba? Bu sorun tekrar etmemesi için yapmam gereken bir şey mi var? Sorunu tekrar yaşarsam nereye başvurmalıyım?

5. Programın görseli bence fena değil ama kesinlikle geliştirilmeli. Bunu yaparkende I-Go kesinlikle iyi incelenmeli. Çünkü arada ki fark kullanıcıyı Navia dan soğutacak kadar büyük.

6. A dan B ye giderken Navia yı B den A ya giderkende I-GO 8 i kullandım. A dan B ye giderken Navia iki defa rotayı hesaplayamazken, I-Go da bunu yaşamadım. I-Go hata yapmadımı yaptı, Bursa merkezdeki afallamayı I-Go da yaşadım. Ama haritanın demo olması buna sebep diye düşünüyorum zira I-Go için verilen haritanın demo olduğunu netten okuyoruz. I-Go nun bir + sıda yeniden hesaplama kabiliyeti. Beni kendisine hayran bıraktı. Dönüş yolunda I-Go nun çizdiği rotayı takip etmedim, ara sokaklara daldım. Rotadan çıkar çıkmaz hesaplama başlıyor ve tam 1-2 saniyede yeni rotayı çiziyor. Hassasiyetide daha yüksek, zira Naviada bazen rotada gitmenize rağmen ekranda yoldan çıktığınızı görüyorsunuz. I-Go da buna bir kez şahit oldum oda şehir merkezinde oldu.

Cihazda I-Go kullanabilemem rağmen, Navia da kullanmaya devam edip gördüğüm uygunsuzlukları buraya yazmaya devam edeceğim. Navia nın kendini geliştirmesi adına buna ihtiyacı olacağını düşünüyorum. Zira satış sonrasına önem veren bir firmanın burda yazılanlara dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum.

İyi akşamlar,

• quote:

Orjinalden alıntı: norepinefrin

djdigy5

cevap için teşekkürler, ilk fırsatta sahile çıkıp orada deneyeceğim ordan da daha açık bir yer olamaz heralde o antenlerden ben de dealextreme sitesinden sipariş verdim hakkaten çok ucuz umarım işe yarar ama gelmesi iki haftayı geçecek heralde buralarda bulunabiliyor mu o antenler? umarım cihazda sorun yoktur yine de yarın onlara da bir mail atarım konu hakkında...

evet kardeş bende dealextreme.com dan aldım çok iyi gerçekten.2 haftaya gelir rahat edersin kanımca..çekim gücü baya artıyor.

@JoeTheKid

Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum... Navia yazdıklarımızı dikkate alana kadar igo 6 dan sanırım vazgeçmem...çünkü kusursuz işliyor herşey... Şu an üstünde durulması gereken en önemli nokta yazılım...bence sokak,poi güncellemelerinden daha önemli bir konu bu....Çünkü aradığımı bulamadıktan sonra isterse evimin koridorlarına kadar göstersin işe yaramaz... igo örnek alınmalı,poi yönetimi için pc ile senkronize çalışan bir program da olmalı...

• Herkese Merhaba,

Yapıcı ve olumlu eleştirileriniz için öncelikle teşekkür etmek istiyoruz. Sahada bulunan ürünlerin gerçek kullanıcıları ile birebir iletişim halinde olabilmek işin devamlılığı ve başarısı için bizler için büyük önem taşıyor. Çağrı merkezimize hergün gelen 100'ün üzerinde telefon ve email'in %40'ının öneriler ilgili olması, sahada bulunan ürünlerin %85'inin navia.com.tr sitesine üye olarak kayıt olmuş olması bu etkili iletişimin en önemli örnekleri.

Tüm sorulara teker teker cevap vermeden önce ürünle ilgili her türlü sorunuz için info@navia.com.tr adresine mail atmanızı tekrar hatırlatmak istiyorum. Basit bir örnek ile gps uzatma anteni gibi ek donanımları firmamızdan temin edebilirsiniz, belki bu yurtdışına ödeyeceğinizden kargo parasından çok daha ucuza gelecek sizler için. Veya kullandığınız yazılım ve harita versiyonlarını kontrol ettirebilirsiniz. Doğru yüklenmiş kombinasyon bahsedilen ve sahada yaşanan bir çok sorunun engellenmesini sağlayacak.

Bu tip ürünler donanım, harita ve yazılım kombinasyonunda oluştuğu ve güncelleme yüklemesi gerektirdiği için yükleme esnasında oluşabilecek herhangi yanlış işlem, sizlere sorun olarak yansıyabilir. Tabi bizler kullanıcılarımıza bu yüklemeler esnasında en az hatayı yaptıracak sistemleri üzerinde çalışmaya devam ediyoruz.

Şimdi gelelim yorumlara :

Yazılım / Fuzulibaba

Bildiğiniz gibi her ürün gurubunda piyasada bir çok marka bulunuyor. Her markanın kendisine ait farklı özellikleri oluyor ve tükerici satın alma kritelerine göre her markanın kendisine ait pazar payı oluşuyor. Bu bağlamda şayet tüm müşteriler için en iyi olan tek olursa, her ürün gurubunda pazarda tek bir marka kalır. Tek bir araba markası, tek bir buzdolabı markası, tek bir bilgisayar markası gibi. Navia'nın hedefi hiç bir zaman başka bir yazılıma benzemek olmayacaktır. IGO örneğini ele alırsak uzun süredir beraber çalıştığı MIO firması yaptığı yeni bir anlaşmas gereği artık IGO ile değil başka bir firma ile çalışma kararı almıştır. Bu bağlamda Navia'nın gelecekte ne olacağına benzeyeceği yazılımlar değil kullanıcı gruplarının yoğunluğunun ne talep ettiği karar verecektir. Basit bir örnek ile Navia'nın adres arama fonksiyonu ürüne alışmış bir çok kullanıcı tarafından çok pratik bulunurken, bazı kullanıcılar tarafından zor bulunmaktadır. Aynı şekilde POI arama fonksiyonu adres arama fonksiyonu kadar olmasada pratik bulunmasına rağmen bunun oranı nispeten daha düşüktür. Bu bağlamda Navia arge ekibi bu konuda belirli bir süredir çalışmalarını sürdürmektedir. Grafik arayüzünün beğenilme oranı %65'ler civarında olmasına rağmen bu oran bizleri tatmin etmemektedir. Özetle Navia hiç bir yazılıma benzemeyi hedeflememekte ancak kullanıcıların sesini dinlemeyi amaç edinmiştir. Şayet şu anda IGO beğenenler navigasyon kullanıcıları bundan 6 ay sonra başka bir navigasyon yazılımını beğenirlerse bizde IGO'yu önceden hedef seçmiş isek hatalı bir iş yapmış oluruz diye düşünüyoruz. Özetle hedef mevcutların hepsinden daha çok daha iyi bir yazılım...

Arama / Djdigy5

Ankamall'u harita görmek için için aşağıdaki önergeyi izleyebilirsin :
    bul > önemli yerler > tüm haritada ara> hepsi > "ankamall"
    Ankamall'a gitmek için aşağıdaki önergeyi izleyebilirsin :
    gezgin > önemli yerler > tüm haritada ara> hepsi > "ankamall"

Ancak önceden bahsettiğim gibi aramayı çok daha hızlı yapma konusunda çalışıyoruz...

Rota Hesaplama / JoeTheKid

Sanırım versiyon güncellemesi yapılmamış veya ilgili harita ile uyumsuz. Sürekli rota hesaplama diye bir sorun veya > 5 sn tekrar rota hesaplama süreci olması kesinlikle mümkün değil. Yazılım versiyonunu mail atarsan hızlıca kontrol edebiliriz...

Harita / Fuzulibaba

Yorumlarına tamamen katılıyorum ancak karşınızda hiç bir yorumu kabul etmeyen bir firma yok aksine kullanıcısının sesine herkesten daha fazla kulak veren ve tüm yorumları rasyonel bir şekilde değerlendiren bir ekip var. Sahada ise binlerce ürün ve yine binlerce kullanıcı mevcut. Pozitif yorumlar iş hevesini arttırken, uyarıcı yorumlar ekibin rehavete kapılmasını engelliyor. Bu nedenle bizler için çok önemli. Sıfır sorun = sıfır teknik destek gibi bir mantık
    navigasyon özelinde malesef yok, bunun başlıca nedeni bu ürünlerin kolay olmayı ve kullanıcıların kullanım klavuzu ve sss'leri okumalaları. Navia sitesinde sss'leri incelemenizi rica ediyoruz. Belki bu sektöre dünya ölçeğinde hazırlanmış ve devamlı güncellenen en kapsamlı uygulama. Ancak bu sayfanın ziyaret oranı çok düşük. Kişiler 1. seviye destek hizmetini tercih ediyorlar. Bu nedenle kullanıcılar için bunlar önemli.
    Tüm haritalar yazılıma bir şekilde entegre olabilir, ancak bundan önce bahsettiğim gibi bizim bu seçimde 2 refleksimiz var, haritaların bugün ve 2 yıl sonra güncel olması. Özetle Teleatlas bu iş modelinde bir sigorta biz Teleatlas'tan haritaları alıyoruz, Teleatlas kendi normalarına uyan herhangi bir firmadan ilerde harita tedarik edebilir. Ancak bugün itibariyle lokal partnerlerinden Türkiye genelindeki standartları tutturmaları açısından memnunlar. Burada büyük şehirler dışında Türkiye geneli bir değerlendirme kriteri.

Stand by / Gurbish

Şayet standy by senin versiyonda sorun yaratıyorsa lütfen temas kur, bu bir OS update ile iyileştirilmişti.

45 Dakika / Norepinefrin

Açık alanda 45 dk gibi bir bekleme süresi olamaz. Forumdaki arkadaşların yorumlarından okuduğumuz gibi 2-3 dk maksimum soğuk reset için bağlantı süresi, tünel çıkışlarında 4-5 maksimum tekrar bağlanma süresi üst noktalardır. Cihazı 2-3 gün sürekli kullandıktan sonra temas kurarsanız net bir teşhis koyabiliriz.

Poi Editor / Djdigy5

Navia destek cd'si içerisinde çıkan Navia poi editor ile ilgili işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz.

Giderken Rota Güncelleme / JoeTheKid

Hesaplanan rota başı ve sonu olan bir işlemdir. Navigasyon yaparken bu işlemi yapmanız durumunda bir değişiklik olmaz, navigasyonu durudurup tekrar yeni ayarlar ile rota hesaplamanız gerekiyor...

1 dk tekrar rota hesaplama / JoeTheKid

1 dklık tekrar rota hesaplama teknik olarak mümkün değil. Ağrı - İzmir arası >1500 km olmasında ragmen max 15 sn surer. Bu baglamda yazılım güncellemesi yapılmadığını var sayıyorum. Yazılım versiyonunu info@navia.com.tr adresine mail atarsanız konu ile ilgili yardımcı olaraklardır.

Pil / JoeTheKid

2-3 kere tam şarj , tam deşarj yapın. Sorun çözülmez ise info@navia.com.tr...

Poi Editor / JoeTheKid

Navia destek cd'si içerisinde çıkan Navia poi editor ile ilgili işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz.

Navia yazdıklarımızı dikkate alana kadar / JoeTheKid

Bir çok kullanıcının yorumları harmanlanarak ortak müşterekler oluşturuluyor ve nahai kararlar veriliyor. Ancak bu kararların hepsi kullanıcılarımızın emek verip yazdıkları yorumları hayata gerçirmek için..

Çok yoruldum :)

İyi geceler....

• arkadaslar
    bende ilk aldıgım zamanlar zorluk cekiyordum.forumdan bazı arkadaslar sayesinde ve ozellikle navia destek ekibi sayesinde bir cok sorunu cozdum.dediginiz gibi pil sorununu arka taraftan kapatarak sarfiyatı azalttım.ayrıca navigasyon cihazını ilk gunlerdeki gibi acık degilde ihtiyacım oldugu ve bilmedigim adreslerde denedim hic bir sorun yasamadım.mesela gecen hafta acık ogretim sınavlarında cok yararlı oldu.kısaca bildigim yollarda degilde hic gormediğim yollarda kullandım.bazen dediginiz gibi ok yol uzerinde durmuyor buda sanırım uydu baglantı adedinden ileri geliyor.diger bahsettiginiz yazılımlarıda cihazda kullanmadım.mutlaka her yazılımın kendine has iyi kotu yanları bulunmaktadır.genel itibariyle naviadan memnunum.ayrıca cekinmeyin navia ya bol mesaj atın anında cevap geliyor.belirttiğim butun harita hatalarını bir sonraki guncellemede giderdiler.buda musteriyi nekadar ciddiye aldıklarını gosteriyorlar.buarada guncellemeleri takip edip yuklemek yararınızadır. Rota hesaplaması bazen hic tahmin etmeyeceginiz rota cızımleriyle cok enteresan yollar veriyor ve yararını goruyorum.tabiki istanbulda yolların durumunu bilirsiniz.heran her sokak kapalı veya girilmez olabilir.bendeki cihazda belirttiginiz rota yeni hesaplaması sorunu yoktur.3-5 sn icinde yeni bir rota cizerek yolu kacırmama neden olmuyorbelki dediğim gibi yazılım guncellemesi sorununa bir bakın derim.eger uzun sure cihazı arkadan kapattıysam acılırken acık havada yaklasık 3 dakikada uyduları buluyor.tunel gecişlerinde tunelden gecerken baglantı kesiliyor ama cıkısta hemen baglanıyor.benim simdilik deneyimlerim bukadar .hepinize iyi navigayonlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chemucell -- 10 Haziran 2008; 11:26:41 >

• bu sizin sipariş ettiğiniz PG-174 Digital GPS Antenna mı
    bide navia da kaç lira o anten ve arabanın neresine mantaj yaptınız dışına falan mı
  • o antenler mıknatıslı ve baya ufak bildiğim kadarıyla camın kenarına falan sıkıştırılarak sabit bir şekilde kullanılabilir kablosu da yeteri kadar uzun olmalı...
  • Sayın Nöbetçi_Navia öncelikler cevabınız için sana teşekkür ediyorum. Aslında sıkıntı birilerini örnek almak-almamak noktasında değil. Şöyle ki Navia' nın haritası gelişmeye açık bir harita. tedarikçisi Teleatlas gibi bir firma. 2 yıl sonrada bu firma ayakta ve desteği olacak. Fakat Navcity haritaları Teleatlasın bugünkü durumundan kat ve kat ileride. Yani bu seviye farkı varken ben ileride destek alırım ve kullanıcılarıma bu desteği sunarım deyip te bu farkı kapatma yoluna gidene kadar Navcity haritasıda boş durmayacak. Sonuçta belki de bu fark kapanmayacak.
    Duyarlılığınızdan dolayı sizi kutluyorum. Mümkünatı varsa ilerleyen zamanlarda Navcity haritalarını navia da görmek istiyorum.(Haddim olmayarak diğer kullanıcılar adına da)/istiyoruz. Nedeni Bu cihazda igo2006 ve igo8 kullancısı bayağı fazla.
    Herşeyden önce dediğiniz gibi bu sıkıntıları, kendinize düzeltilmesi gereken hedefler olarak (Sıfır hata=Sıfır teknik Destek) aldığınızdan dolayı sizi ve ekibinizi kutlarım. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

• quote:

Orjinalden alıntı: imjuli

bu sizin sipariş ettiğiniz PG-174 Digital GPS Antenna mı
    bide navia da kaç lira o anten ve arabanın neresine mantaj yaptınız dışına falan mı

Evet benim aldığım anten bu model

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8859

Arkası mıknatıslı metal kısımlara yapışıyor. ön camın oraya koyuyorum.Çekişi baya arttırıyor. Kablosuda 2-3 metre vardır baya uzun.Bu fiyata kargo da dahil zaten. 8.31 dolar iyi fiyat.
  • Arkadaşlar National Geographic kampanyasına katılsam bugün yarın en erken ne zaman elimde olur navia.
  • temmuzun ilk haftası alırsınız.
  • Merhaba,

National Geographic kampanyası ile ilgili ilk ağızdan bilgi vermek istiyorum.

Kampanya bu ay itibariyle sona eriyor. 20 Haziran 2008'e kadar yapılan aboneliklerde ürün Temmuz'un ilk haftasında, 20 Haziran - 1 Temmuz 2008 arası yapılacak aboneliklerde ürün Ağustos'un ilk haftasında National Geographic aboneliğinin ilk sayısı ile birlikte evinize teslim edilecek.

Navigasyon hediyeli abonelik kampanyası aynı grubun farklı bir dergisi ile devam edecek.

Yeni kampanyanın detaylarını 20 Haziran sonrası sizler ile paylaşacağız.

İyi akşamlar...
  • Tekrar Merhaba,

Bizleri uzun süredir çok heyecanlandıran bir gelişmeyi paylaşmak istiyoruz.

Dünyanın ve Türkiye'nin en önde gelen reklam ajanslarıdan olan TBWA ile NAVIA'nın imza attığı ortak çalışma dünyanın en önde gelen reklam yarışması CANNES LIONS 2008'e (http://www.canneslions.com) katılmaya layık görüldü.

Türkiye'den sınırlı sayıda firmanın girdiği bu yarışma 15-21 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

NAVIA'nın bir dünya markası olma yolundaki adımlarından bir tanesi olan bu çalışmanın görsellerini aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz...

http://adsoftheworld.com/media/print/navia_satellite_navigation_systems_venice?size=_original

İyi akşamlar...

• Tebrikler sloganda süpermiş 'Lose yourself in Venice' :)))) Aşağıda oy verilebilen bir yer mevcut.... benden 10 puan:)

http://adsoftheworld.com/taxonomy/brand/navia

burada navia'ya ait diğer çizimler var....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djdigy5 -- 11 Haziran 2008; 10:29:54 >
  • hakikaten çizimler süper olmuş benden de 10 puan
  • harici anten almayı dusunen arkadaslar.Nöbetçi_Navia dan temin edebilirsiniz.İlgili siteyle kargoyla degmez ugrasmaya.Ayrıca denemelerimde antensiz halde on cam bolumunde 5 uyduya baglanırken bu antenli 8 e cıkıyor.birde bazen evde kurcalarken cama yanasmaya gerek yok.2 metre uzatmalı ve mıknatıslı.oldukca pratik.
  • sitede kargo parası ödenmiyor ama tabiki en az on gün beklemek gerekiyor, ben oradan almak istediğim başka şeyler de olduğu için araya anteni de sıkıştırdım ama ta oralardan getirteceğinize buradan hemen almak daha mantıklı tabi
  • Merhaba, Navia 1020 pusula olarak kullanılabiliyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: harunbilal

Merhaba, Navia 1020 pusula olarak kullanılabiliyor mu?

evet kullanılabiliyor
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.