Sonunda geldi.. Yurtiçi Kargo elemanlarının sabrına saygım sonsuz.. Aynı gün içinde iş yerime balık yemi, evime navia ve dergiyi getirmişler
Bütün gece ev taşıdığımdan cihazı şarj ettim daha şimdi bakıcam çaktırmadan.
Navia'nın Güncelleme kısmından Harita v2.0 indiriyorum şu anda hata mı ediyorum?
harita versiyonu nerden bakılıyor bilmiyorum... istersen bir mail at navia'ya...yanlış birşey yapma. Benim cihaz daha gelmedi valla...en son bana gelecek belli oldu:)
quote:
Orjinalden alıntı: hakiki.chewbacca
Sonunda geldi.. Yurtiçi Kargo elemanlarının sabrına saygım sonsuz.. Aynı gün içinde iş yerime balık yemi, evime navia ve dergiyi getirmişler
Navia'nın Güncelleme kısmından Harita v2.0 indiriyorum şu anda hata mı ediyorum?
Merhaba,
Mayıs ayı sonunda NG kampanyasından NS-1020 alan kullanıcıların haritaları güncel olup, herhangi bir güncelleme yapmalarına gerek yoktur.
Navia Destek Ekibi / Nesimi Çiçek
quote:
Orjinalden alıntı: hakiki.chewbacca
güncelleme yapmanın neresi hata :) bence çok doğru yapıyorsun, bravo tebrik ederim.. keşke herkes senin gibi olsa.. :)
quote:
Orjinalden alıntı: chemucell
iyi sabahlar .. Nesimi bey daha once belirttigim uzere cihazın ilk acıldıgında rotadan sapma oluyordu.harita yuklemesini tekrar yaparak orunu giderdim.yaptıgım yanlıs sd karta direkt kopyala yapıstırdı.daha sonra senkronizasyon programını kullanarak yaptıgımda sorun cozulmus oldu. iyi calısmalar.
sevgili chemucell,
aynı problem bendede mevcut. cihazı ilk açtığımda 3-4 dak. kadar gayet iyi uydu bağlantısı olmasına rağmen ciddi derecede rotadan sapma oluyor. sonra kendiliğinden düzeliyor. harita yüklemesi için ilk yaptığının yanlış olduğunu düşünmüyorum çünkü navia'nın kendi sitesindede haritanın nasıl kurulması gerektiği ile ilgili bölümde aynen senin yaptığın şekilde kopyala yapıştır şekli anlatılmış. bu akşam, senin denediğin gibi senkronizasyon üstünden tekrar güncelleme yapıcam. bakalım sorunu çözebilecekmiyim?
bu konuda sn. nöbetçi_navia'da fikrini bildirirse sevinirim. herkese kolay gelsin.
yaw ben bişey soracam bu navia da eglence kısmında mp3 video ebook nasıl atıcaz kullanım klavuzunda hçbişey yazmıyor bide bu videoları çevirmrk için falan cd de bir program yok bu arada benim program ile navia baglanmadı bi türlü.
yav ben bişey daha soracam bu cadde ararken 7. cad diye arama yaptıgımda niye bulmuyor yada 11. sokak dediğimde bulmuyor sanki sizde böyle bişey farkettinizmi nasıl arayacaz böyle
quote:
Orjinalden alıntı: imjuli
yav ben bişey daha soracam bu cadde ararken 7. cad diye arama yaptıgımda niye bulmuyor yada 11. sokak dediğimde bulmuyor sanki sizde böyle bişey farkettinizmi nasıl arayacaz böyle
ben aratınca çıkıyor, 7. cad yazınca listeliyor..ama örneğin 117. cadde varsa onu da gösteriyor mesela...
bende cihaza kavuştum. Harita ekranında solda çıkan kutu gibi bir işaret ve sağda çıkan kilit gibi işaretin anlamları,fonksiyonları nedir?
quote:
Orjinalden alıntı: djdigy5
bende cihaza kavuştum. Harita ekranında solda çıkan kutu gibi bir işaret ve sağda çıkan kilit gibi işaretin anlamları,fonksiyonları nedir?
Sevgili djdigy5, Hayırlı olsun, sıcak fırsatlarda haberi duyuran olarak cihazın en son sana gelmesi de manidar olmuş. Darısı başımıza, gel temmuz 1 gel
Merhaba herkese,
Dün benimde cihazım elime ulaştı. Ürün hakkında birkaç yorum yapacağım. Bundan önceki GPS tecrübem pocket pc üzerinde olmuştu ve belli bir süre I-GO kullanmıştım. Bluetooth kullanarak Holux M1000 GPS cihazı kullanmıştım. Evimin içinde bile rahatlıkla 3-4 uydu bulabiliyordu. Navia bu konuda sınıfta kaldı, uydu bulma kapasitesi ve süresi tatmin edici olmaktan çok uzak. Arabirimleri bence yeterli, menüler sade ve açık gözüküyor. Daha adres falan aramadım ama bugün fırsatım olacak bunun için. Bakalım Navia beni istediğim yere istediğimde şekilde götürecek mi?
Sabah işe gelirken cihazı kullandım. Cihaz bana bir rota çizdi. Cihazın opsiyon yaratma kabiliyetini görmek için işe giderken kullandığım diğer yolu kullandım. Cihaz iş yerine varana kadar bana kullandığım ikinci yolu önermedi. Sürekli ilk hesapladığı rotayı izlemem için uyardı. Normalde en yakın mesafeyi hesaplayıp bana önermesi gerekmez mi? Ayarlarda bir değişiklik mi yapmam gerekiyor? Yada Navia nın çalışma şekli buysa açıkcası o zaman bu cihazı geri iade etmek zorunda kalacağım.
Baştada dediğim geçmişte bir I-GO kullanıcısı olarak Navia ne yazık ki beklentilerimi karşılamadı. Sanıyorum Pocket PC ve I-GO ya geri dönüş yapacağım. Araç GPS inden çok umutluydum, zira bir ay önce fransada araç GPS kullanmış ve çok memnun kalmıştım ama Navia ve haritası bu seviyede değil. Mesela para çekmek için ATM ler yok, bu çok büyük eksiklik. Yada ben bulamadım. Neyse bir kaç gün daha kullanıp daha sentetik bir yorum yapmaya çalışacağım ama ilk izlenimler böyle.
İyi günler,
quote:
Orjinalden alıntı: djdigy5
dostum o aletin auto-zoom özelliği sanırım. yani aracın hızına göre haritaya zoom yapıyor ya da uzaklaştırıyor. soldaki kilit de o özelliği açıp kapama diye biliyorum. bu arada hayırlı olsun :))
quote:
Orjinalden alıntı: JoeTheKid
Merhaba herkese,
Dün benimde cihazım elime ulaştı. Ürün hakkında birkaç yorum yapacağım. Bundan önceki GPS tecrübem pocket pc üzerinde olmuştu ve belli bir süre I-GO kullanmıştım. Bluetooth kullanarak Holux M1000 GPS cihazı kullanmıştım. Evimin içinde bile rahatlıkla 3-4 uydu bulabiliyordu. Navia bu konuda sınıfta kaldı, uydu bulma kapasitesi ve süresi tatmin edici olmaktan çok uzak. Arabirimleri bence yeterli, menüler sade ve açık gözüküyor. Daha adres falan aramadım ama bugün fırsatım olacak bunun için. Bakalım Navia beni istediğim yere istediğimde şekilde götürecek mi?
Sabah işe gelirken cihazı kullandım. Cihaz bana bir rota çizdi. Cihazın opsiyon yaratma kabiliyetini görmek için işe giderken kullandığım diğer yolu kullandım. Cihaz iş yerine varana kadar bana kullandığım ikinci yolu önermedi. Sürekli ilk hesapladığı rotayı izlemem için uyardı. Normalde en yakın mesafeyi hesaplayıp bana önermesi gerekmez mi? Ayarlarda bir değişiklik mi yapmam gerekiyor? Yada Navia nın çalışma şekli buysa açıkcası o zaman bu cihazı geri iade etmek zorunda kalacağım.
Baştada dediğim geçmişte bir I-GO kullanıcısı olarak Navia ne yazık ki beklentilerimi karşılamadı. Sanıyorum Pocket PC ve I-GO ya geri dönüş yapacağım. Araç GPS inden çok umutluydum, zira bir ay önce fransada araç GPS kullanmış ve çok memnun kalmıştım ama Navia ve haritası bu seviyede değil. Mesela para çekmek için ATM ler yok, bu çok büyük eksiklik. Yada ben bulamadım. Neyse bir kaç gün daha kullanıp daha sentetik bir yorum yapmaya çalışacağım ama ilk izlenimler böyle.
İyi günler,
- evde ben de denedim, pencere kenarında veya balkonda yakaladım uyduları. ama salonun ortasında yok tabii ki. zaten salonun ortasında insan niye navigasyon yapar ki...
- rota çizme konusunda ben de sıkıntı yaşadım. daha önce de belirttiğim gibi çeşitli rota seçenekleri var: otoyol kullan/kullanma ve kısa/hızlı. ama bu konuda şöyle bir şey söylemek istiyorum. zaten bildiğim yolları niye cihaza sorayım ki. zaten biliyorum o yolu. önemli olan bilmediğin yerlere nasıl götürüyor. o yüzden rota konusunu çok takmıyorum kafama. sonuçta kaybolacağıma aleti dinlersem beni oraya ulaştırıyor. belki uzun yoldan götürüyor ama götürüyor. o yüzden aletle kendi yol bilginizi sınamayın.
- POI'ler konusunda ise banka ATM'leri var. sadece yapmanız gereken arama kısmında önemli yerler'i seçip bulunduğunuz semt teki bankaları listelemek. ama önceki eleştirimde de belirttiğim gibi çıkan sonuçlar aynı ikonla gösteriliyor. yani sonuçlardan hangisi ATM hangisi şube anlayamıyorsunuz.
- evde ben de denedim, pencere kenarında veya balkonda yakaladım uyduları. ama salonun ortasında yok tabii ki. zaten salonun ortasında insan niye navigasyon yapar ki...
- Burda bahsetmek istediğim ürünün uydu yakalam kapasitesi ve hızının yetersiz olduğu. Bir cihaz pencereye yakın olamsanız bile uydu buluyor ve bunu kısa bir sürede gerçekleştiriyor ama bir başka cihaz bunun için sizi dışarı çıkmaya zorluyor ve uzun süre bekletiyor ise bir yerlerde bir kalitesizlik var demek olmuyor mu sizce? Şimdi kullanıcılara sormak isterim, Navia ile bir tünele girdiniz ve çıkış sonrasında Navianın sormuş olduğunuz rotayı yeniden hesaplayıp size cevap verme süresi ne kadar? Zira Fransada kullandığım TomTom için bu süre en fazla 5-6 saniye kadardı. Ben daha bu anlamda Navianın performansını test etmiş değilim ama evde yaptığım denemelerden böle bir izlenime kapıldım.
quote:
- Burda bahsetmek istediğim ürünün uydu yakalam kapasitesi ve hızının yetersiz olduğu. Bir cihaz pencereye yakın olamsanız bile uydu buluyor ve bunu kısa bir sürede gerçekleştiriyor ama bir başka cihaz bunun için sizi dışarı çıkmaya zorluyor ve uzun süre bekletiyor ise bir yerlerde bir kalitesizlik var demek olmuyor mu sizce? Şimdi kullanıcılara sormak isterim, Navia ile bir tünele girdiniz ve çıkış sonrasında Navianın sormuş olduğunuz rotayı yeniden hesaplayıp size cevap verme süresi ne kadar? Zira Fransada kullandığım TomTom için bu süre en fazla 5-6 saniye kadardı. Ben daha bu anlamda Navianın performansını test etmiş değilim ama evde yaptığım denemelerden böle bir izlenime kapıldım.
benim de bahsetmek istediğim cihazı kullanmayacağınız bir mekanda niye test ediyorsunuz. uydu bulma konusunda ben de eleştirdim cihazı ama forum'dan takip ettiğim kadarıyla benim cihazın uydu bulma süresi gayet makul, şimdiye kadar araca bindiğim andan itibaren uydu bulma süresi 2 dakikayı geçmedi. eğer sizin cihazda bu süre artıyorsa bence bir teknik destek alın.
cihazla antalya'ya sakarya bilecik üstünden gittim ve herkes bilir ki otobanda izmit geçilirken 3 tane tünel vardır. tünele girince bağlantı kopuyor tünelden çıkınca bağlanma süresi sadece 2 saniye. rotayı tekrar çizme süresi de o kadar, yani 4 saniye.
quote:
Merhaba herkese,
İyi günler,
- gurbish'in dediği gibi benim cihazda balkonda veya cam kenarında 6-7 uydu bağlantısı sağlıyor ama odalarda çekmiyor normal olarak..zaten ev içinde navigasyon yapmanın ne anlamı var ki? - yağmurlu veya çok bulutlu havalarda dışarıdayken de zaman zaman uydu bağlantı problemi oluyor.. - yeni güncellenmiş haritayı yüklediğimden beri ilk açılışta sinyal iyi olmasına rağmen rotadan sapma yapıyordu kısa süreli. chemucell arkadaşın tavsiyesi üzerine haritayı tekrardan senkronizasyon programı ile yükledim.(önceden sd karta direk kes/kopyala yapmıştım). bu sabahki denememde ilk açılışta herhangi bir rota sapması problemi yaşamadım. - rota çizimi ile ilgili "rota seçenekleri" kısmından yaptığınız ayarlara göre farklı güzergahlar seçiyor. buna alışmanız biraz zaman alabilir. kısa/hızlı , otoban kullan/kullanma, ve hız limitleri seçeneklerine göre farklı rotalar hesaplanıyor. kısa yolları seçip / hız limitinizi düşük tutarsanız (30/50km) genelde şehir içindeki ara sokaklardan rota hesaplıyor. mesela hız limiti 80lere çıkarsa ist.da E5 üzerinden dahada yükseltirseniz genelde gideceğiniz yere göre TEM üzerinden rota çiziyor. (otoban seçeneği açık olmak şartı ile) - kendinizin bildiği yollarda (hergün gidip geldiğiniz iş,ev v.s gibi) navigasyonu kullanmanın gereği yok. önemli olan bilmediğiniz yerlere giderken kaybolmamak. - "önemli yerler" bölümünün altında banka şubelerini bulabilirsin. fakat hangisi atm hangisi şube onun ayrımı yok. bu eksiklik sanırım bir sonraki güncellemede düzeltilir.
kolay gelsin..
- arkadan on/off düğmesinden kapatıp açınca uyduya bağlanma süresi 2-3 dakyı geçmiyor. sağ üst köşedeki uyku modu düğmesinden açıp kaparsan süre daha azalıyor, fakat uyku modundayken pil çabuk bitiyor.
- bu forumda daha önce dile getirilmişti (isim hatırlayamadım şu anda), eski harita yüklüyken uyduya bağlanma daha hızlı oluyordu, yeni güncel haritadan sonra süreler birazda olsa uzadı gibi denmişti..aynı şeyi bende farkettim..ama uyduya bağlanma süresi ile yeni güncel harita yükleme arasındaki bağlantıyı çözebilmiş değilim açıkçası [simage][/simage]
- ist/ank arası seyahatlerimde tünel çıkışından 3-4 san. sonra sinyal alıp hemen rota hesaplaması yaptı. yeterli diye düşünüyorum.
- cihazın eksikleri yok mu tabiikide var..bu forumda birçoğu dile getirildi..Çoğunun yazılım ve harita güncellemesi ile giderilebilecek şeyler olduğunu düşünüyorum. Ayrıca müşteri hizmetleri çok ilgili ve bu bana eksiklerin kısa sürede hallolacağı ile ilgili ümit veriyor.
arkadaşlar cihazın otoyol kullan/kullanma ve kısa/hızlı seçenekleri rotanızı ciddi şekilde belirliyor. mesela kısa seçtiğinizde trafiğin yogun oldugu yerlerden götürdü hızlı seçtim daha boş yerlerden gittim ben akşamları kısa gündüz hızlı seçiyorum iş yerim için. bu sizde nasıl bilmem
ben daha önce pek çok gps kullandım. uydu baglanma süresi konusunda görüşlere katılmıyorum cihazı çalıştırıyorum daha ilk sokağı dönmeden uydu baglantım saglanmış oluyor ve navigasyon başlıyor. 30 saniye bile değil. (bulutsuz açık hava bu ) ben esas cihazı begendim. haritanın ufak tefek eksiklikleri var o kadar.
- kendinizin bildiği yollarda (hergün gidip geldiğiniz iş,ev v.s gibi) navigasyonu kullanmanın gereği yok. önemli olan bilmediğiniz yerlere giderken kaybolmamak.
Bakınız bu konuda anlatmaya çalıştığım hergün gittiğim yolda cihazı kullanmak değil. Tekrar anlatmaya çalışayım. Bir A noktasından B noktasına giderken bir navigasyon cihazından ne beklersiniz, sizi oraya en kısa mesafede ve zamanda götürmesini. Bu bahsedilen fitrelemeler de(hız, otoban, normal yol vb. gibi) kapalı olsun ve siz bir A noktasından B noktasına gitmeye çalışan biri olun. Cihaz en kısa mesafeyi hesaplamalı ve size o yönde rotayı oluşturmalı. Sabahki evden işe gitmek isterken Navianın bana ilk hesapladığı rota bu bahsettiğim en kısa yol olsun. Ben bir başka rota ile işime yaklaşırken Navia tekrardan hesaplamalar yapıyor ama sürekli bana normalde daha kısa mesafede gitmemi sağlayacak yolu değil, ilk hesapladığı yolu öneriyor. Bu bana saçma geldi, onu anlatmaya çalıştım.
Belkide ayarlarla ilgili bir durum. Biraz daha inceleyip daha detaylı bilgi vermeye çalışacağım.