Şimdi Ara

Navia Navigasyon Sistemleri Nedir Ne Değildir??? (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
883
Cevap
3
Favori
99.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: umutqx

Merhaba arkadaşlar,ben Navia NS 1020 modelinden almayı düşünüyorum,fakat kafamda bazı soru işaretleri var

1-Aracımın ön camında kullanmak istemiyorum,araç ön konsolunda uygun bir yer var,burada kullanmam sağlıklı olur mu yada harici GPS anteni ihtiyacım olur mu?

2-Harita güncellermeleri nasıl bir düzen içerisinde yapılıyor.

3-Cihaza başka yazılım yükleme şansımız var mı?

chemucell arkadaşımızın dediği gibi ön camda kullanman daha iyi. Yolda seyir halinde konsola doğru bakman dikkat dağıtabilir. Harici bir GPS antenine hiç gerek yok. Benim cihazda bağlantılara baktım 8 uyduyla fln bağlantı kuruyor. Cihazın kullanımı çok kolay, haritası da gayet iyi. zaten yasal olmayacak bir şekilde başka yazılımları yüklemeni de tavsiye etmem. Korsancılığa hayırrr :) Bence çok gecikme almak için, bu teknolojiyi kullanmak çok keyifli ve yararlı.

• Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar,harici anten kutu içinden çıkıyor mu yoksa ayrı olarak mı satılıyor?Harita sizce İstanbul için yeterli miİ?
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,ben Navia NS 1020 modelinden almayı düşünüyorum,fakat kafamda bazı soru işaretleri var

1-Aracımın ön camında kullanmak istemiyorum,araç ön konsolunda uygun bir yer var,burada kullanmam sağlıklı olur mu yada harici GPS anteni ihtiyacım olur mu?

2-Harita güncellermeleri nasıl bir düzen içerisinde yapılıyor.

3-Cihaza başka yazılım yükleme şansımız var mı?

ön konsola cihazı tutturman zor camdan başka yüzeye yapışmıyor, yapışsa da bir süre sonra düşüyor :(
    harita güncellemeleri 6 ayda bir olarak biliyorum ben, şimdiye kadar 1 tane güncelleme oldu, son haliyle harita gayet yeterli bence
    cihaza başka yazılım yüklemek mümkün..hatta forumda biraz araştırma yapsan cihazlar neler neler yapabileceğini öğrenirsin :)

• quote:

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar,harici anten kutu içinden çıkıyor mu yoksa ayrı olarak mı satılıyor?Harita sizce İstanbul için yeterli miİ?

harici anten kutudan çıkmıyor, kutu içeriklerine navia.com.tr adresinden bakabilirsin, harita bence istanbul için çok yeterli ama diğer iller için birşey söylemek zor daha şehir dışında çok kullanma şansım olmadı, istanbul dışındaki arkadaşlardan gelecek yorumlar daha sağlıklı olacaktır.
  • Naviayı açarken navia bana her defasında söylüyor. Bak güvenli kullan bunu dikkatli ol şeklinde ! :) Eğer ben ön konsola koyarım yine de Schumaer gibi sürerim diyorsan bence bir sakınca yok. Zaten ekrana bakman pek gerekmiyor, sesle yönlendiriyor. Ki ben araç tutucusunu genelde unutuyorum. Mecbur kadranın olduğu yerde kullanıyorum. Bu konumdayken gps e bağlanmasında bi anormallik görmedim. Zaten bi kadranın yanına koyuyoruz diye gps bağlantısı kopsaydı nanay da nanay. öyle problemler olmuyor yani kafana takma. Bi de harici anten almanı ben önermiyorum. Çünkü
    birincisi bence kullanışlı değil. kullanmaya da gerek duymadım. ama navia nın kendisi satıyor o ürünü
    ikincisi de zaten gps e bağlanıyor ö konsolun ordan. o yüzden gerek duymayacaksın.
  • Çok teşekkürederim arkadaşlar sağolun,muhtemelen ben tutucu kullanmayacağım ama Schumaer'de olmayacağımaslında bende harici anten almayı düşünmüyorum sadece ön konsola koyduğumda GPS'de problem yaşamamak adına sordum.Birde İstanbul dışı için yorumlarınız nelerdir?
  • Selamlar ben de ön camda kullanıyorum extra antene gerek yok bence de..

bu arada nöbetçi navia özel mesajla soracaktım ama birisi okur bilgi edinir diye burda sorayım;

navia kutusunda gelen araç şarj cihazı çalışmıyordu, sonra ben kurcalayıp iyice mahvettim
    bunun yenisini ne yolla ve ne kadara satın alabilirim?
  • Keşke kurcalamasaymışsın şarj cihazını. Belki direkt değiştirirlerdi şarj cihazını.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Simonsorcerer

Selamlar ben de ön camda kullanıyorum extra antene gerek yok bence de..

bu arada nöbetçi navia özel mesajla soracaktım ama birisi okur bilgi edinir diye burda sorayım;

navia kutusunda gelen araç şarj cihazı çalışmıyordu, sonra ben kurcalayıp iyice mahvettim
    bunun yenisini ne yolla ve ne kadara satın alabilirim?

Simonsorcerer selam,

Ürün temini için info@navia.com.tr ye mail atabilir ya da (212) 332 03 39 nolu telefondan Navia Destek Ekibini arayarak yardım alabilirsin...

• Simonsorcerer..

Sordun mu araç şarj cihazını ? Ne kadarmış acaba ? Bizle paylaşabilir misin cevabı ?
  • Evet PM ile gönderdim sana buraya direk yazmak istemedim, isterlerse yazar Nöbetçi_Navia buraya kopya vereyim "cep telefonu araç şarjı fiyatı kadar en fazla" :)
  • Ben de az önce gittigidiyor'dan aldım NS-1020'yi. Satan arkadaş 2-3 kez kullandığını yazmış, bakalım problemsiz gelir inşallah. 232.5YTL'ye almış oldum.

http://www.gittigidiyor.com/main/urun.php?id=12136405

Kontrol için bakmam gereken kısım ne acaba? Sinyal almasının dışında, "Şurası çok önemli, özellikle şu noktalara dikkat et" diyeceğiniz bişeyler var mı?

Sayın Nöbetçi_Navia görüşlerinizi bekliyorum
  • bende daha yeni sattım 275 e kargo da karşı tarafa aitti..ama benim cihazda ekstralar vardı.... dikkat etmeniz gereken şey gps düzgün çalışıyormu...cihaza hemen onay vermeyin...3. günün sonunda onay verin bu 3 gün boyunca iyice deneyin....elektronik cihazlar hemen anlaşılmaz... Ayrıca garanti süresini araştırın....böylelikle cihazın kaç aylık olduğunu da anlarsınız.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: djdigy5

bende daha yeni sattım 275 e kargo da karşı tarafa aitti..ama benim cihazda ekstralar vardı.... dikkat etmeniz gereken şey gps düzgün çalışıyormu...cihaza hemen onay vermeyin...3. günün sonunda onay verin bu 3 gün boyunca iyice deneyin....elektronik cihazlar hemen anlaşılmaz... Ayrıca garanti süresini araştırın....böylelikle cihazın kaç aylık olduğunu da anlarsınız.....

garantisi devam ediyor, yeni cihazmış, nisan ayındaki güncelleme de varmış üstünde, çok fazla detay bilmediğim için onu sormuştum satan arkadaşa,
  • zaten yeni cihazlar güncellenmiş gelir... yani emin olmanız açısından firmayla temasa geçin ne zaman alındığını öğrenin....Bir sorunu da varsa garantisi var zaten...navia bu konularda çok ilgili bir firma...
  • quote:

zaten yeni cihazlar güncellenmiş gelir... yani emin olmanız açısından firmayla temasa geçin ne zaman alındığını öğrenin....Bir sorunu da varsa garantisi var zaten...navia bu konularda çok ilgili bir firma...

evet, zaten faturasında, garantisinde bellidir tarihi şusu busu. Cihaz normal çalışıyorsa sıkıntı yok. Ama firmayı aramakta yarar var tabi, burdan duyduğum ve gördüğüm kadarıyla da firma ilgili gerçekten.

HB'deydi sanırım elemanın biri sırf kıllığına deneme amaçlı gecenin bi yarısı mail atmış, 10 dakika sonra cevap vermişler bilmiyorum ne kadar doğru

• çok doğru zira bende gece yarısı mail attım(kıllığına değil ihtiyaçtan:) ) ve cevap geldi..Gördüğüm en ilgili firma....
  • quote:

çok doğru zira bende gece yarısı mail attım(kıllığına değil ihtiyaçtan:) ) ve cevap geldi..Gördüğüm en ilgili firma....

tabi kıllığına yapmamak lazım, gerçek ihtiyaçlıların erişimini engellememek lazım

Bakalım cihaz Trabzon'un yollarında ne kadar başarılı olacak?

Bir de en çok güzergah seçimini merak ediyorum. Seçimi en doğruyu mu buluyor gerçekten? Şunun için soruyorum, Trabzon-İskenderun veya Diyarbakıra gitme durumum var. Mercedes-benz'in sitesindeki rota planlama yardımcısından faydalanarak 3-4 çeşit güzergah belirledim. Bir tanesi yolu 100km kadar kısaltıyor. Trabzon'dan giresuna kadar sahilden gidiyorum,oralar çok güzel zaten, Sonra giresundan içeri dönüyo ama ordaki yol nasıl acaba? Hani şu hız limiti olayı varya, bu durumda mı benim işime yarıcak. Amacım en rahat yolculuğu yapmak çünkü 1000km civarında bir yol. Bu tarz cihazları kullanmadığım için şu an pek güvenemiyorum, sanki yanlış bi yerlere sokacakmış gibi geliyo. Ne biliyim yol gerçekten kısadır ama hep tırmanıştır veya aşırı virajlıdır. Bu durumu hız limiti ile ayarlayaiblir miyim mesela 80km/h yapsam???

• bildiğim kadarıyla hız limitini yüksek tutmalısınız ki daha yüksek hızların izin verildiği yollardan rota çizsin...ben navianın kendi programını kullanmadığım için çok aşina değilim....benim tavsiyem google earth yada benzeri bir programdan önce gideceğiniz yolu kafanızda şekillendirin....
  • Merhaba,

Trabzon-İskenderun arası Giresun geçiş noktalı şöyle bir rota çizildi. cihaz GM

O10-21 , O10-20 , O10-19 , 865-01 , 865-02 , E80 , 865-04 , E88 , 850-05 , Kayseri-Sivas yolu , 260-13 , 851-02 , 300-19 , 815-01 , 815-03 , 817-01 , 400-20 , 817-02 , SON 920 km ve 13s20dk (haritadaki hız verilerine göre en kısa süreli yol bu ancak paralı yol size kalmış)

İyi yolculuklar
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.