Şimdi Ara

Navia Navigasyon Sistemleri Nedir Ne Değildir??? (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
883
Cevap
3
Favori
99.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: xraytr

Merhaba,

Trabzon-İskenderun arası Giresun geçiş noktalı şöyle bir rota çizildi. cihaz GM

O10-21 , O10-20 , O10-19 , 865-01 , 865-02 , E80 , 865-04 , E88 , 850-05 , Kayseri-Sivas yolu , 260-13 , 851-02 , 300-19 , 815-01 , 815-03 , 817-01 , 400-20 , 817-02 , SON 920 km ve 13s20dk (haritadaki hız verilerine göre en kısa süreli yol bu ancak paralı yol size kalmış)

İyi yolculuklar

teşekkür ederim uğraşmışsınız

ben bahsettiğim yerden şöyle bi güzergah belirlemiştim, aklımda kaldığı kadarıyla

Trabzon>Gümüşhane>Kelkit>Erzincan>Sivas>Şarkışla>Feke>Ceyhan>İskenderun

neyse alet bi gelsin bakıyım, kuracalarım iyice...

Peki bu rotanın dışında alternatif önerdi mi size??? mesela Giresun'a kadar sahilden gidip, ordan içeri giren şebinkarahisar'dan geçen, ordan yine sivas'a bağlanan bir alternatifi var mı?

• merhaba,
    tatil ve iş dolayısıyla bir süre forumu inceleyememiştim. kısaca teleatlas ve başarsoft ile ilgili yapılan yorumlara katıldığımı ifade etmeliyim. ama sanırım navia yetkilileri de kabul ediyordur ki başarsoft türkiye için biraz önde. :)
    ama bunun çok da uzun sürmeyeceğini düşünüyorum. teleatlas kısa zamanda adına yakışır bir noktaya gelecektir.

biraz da tatildeki deneyimlerimi aktarmaya çalışayım. tatilde çeşme'ye gittim. navia'da çeşme kapsam dahilinde değildi. dolayısıyla igo'yu kullanmak zorunda kaldım. gerek şehirlerarası yollarda gerekse çeşme içinde mükemmel çalıştığını söyleyebilirim. poi'lerde gideceğim otel mevcuttu ve ilk defa gittiğim çeşme'de oteli elimle koymuşcasına bulabildim. :)) ayrıca çeşme içinde keçiyolu gibi olan, arabayla girmeye tereddüt edebileceğiniz yolları bile gösteriyordu.

sonra çeşme'de rahatsızlandığımda bir poliklinik veya hastane sordum kaldığım otele. sadece bayağı uzaktaki bir hastaneyi söylediler. bi gayret arabaya gidip poi'lerden baktım. çevrede en yakın polikliniği bulmamı sağladı.

kısacası bu navigasyon olayının ne kadar işe yaradığını bizzat yaşadım. umarım bir dahaki sefere heryere navia ile (yani teleatlas haritaları ile) gidebilirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: msaltik

quote:

Merhaba,

Trabzon-İskenderun arası Giresun geçiş noktalı şöyle bir rota çizildi. cihaz GM

O10-21 , O10-20 , O10-19 , 865-01 , 865-02 , E80 , 865-04 , E88 , 850-05 , Kayseri-Sivas yolu , 260-13 , 851-02 , 300-19 , 815-01 , 815-03 , 817-01 , 400-20 , 817-02 , SON 920 km ve 13s20dk (haritadaki hız verilerine göre en kısa süreli yol bu ancak paralı yol size kalmış)

İyi yolculuklar

teşekkür ederim uğraşmışsınız

ben bahsettiğim yerden şöyle bi güzergah belirlemiştim, aklımda kaldığı kadarıyla

Trabzon>Gümüşhane>Kelkit>Erzincan>Sivas>Şarkışla>Feke>Ceyhan>İskenderun

neyse alet bi gelsin bakıyım, kuracalarım iyice...

Peki bu rotanın dışında alternatif önerdi mi size??? mesela Giresun'a kadar sahilden gidip, ordan içeri giren şebinkarahisar'dan geçen, ordan yine sivas'a bağlanan bir alternatifi var mı?

Siz giresun sahil yolu demişsiniz diye güzergah o şekilde oluştu zaten. Başlıca yerleşim yerleri güzergah üzerinde şu şekilde.

Akçaabat,Vakfıkebir,Giresun (girmeden),Şebinkarahisar,Suşehri,Sarköy,Sivas,Şarkışla,Kozan,Ceyhan,İskenderun

şeklinde. yol no larıda var zaten . Ancak Giresun özellikle belirtilmeseydi Trabzondan direkt aşağı E97 yolu üzerinden güzergah veriyordu. O güzergahta 962km ve 13s18dk. Tercih sizin ancak o bölge yollarını hiç bilmediğim halde sanki Giresun üzeri gitmek 920 km lik güzergah daha mantıklı ...

Kolay gelsin

• IGO nedir desem çok mu komik olur
  • quote:

IGO nedir desem çok mu komik olur

igo ne değildir deyin bence:) igo navigasyon programlarının kralıdır...
    http://www.i-go8.com/search/label/V%C4%B0DEOS%20%2F%20V%C4%B0DEOLAR

burdan videolarını izleyin...Ama beğenirseniz lisanslı alacaksınız söz mü? :)
  • http://rapid++share.com/files/141652662/Trabzon-__304_skenderun_basitrota.kml

bu dosyayı linkten indirebilir sonrada g.earth den aç diyerek dosyayı açarsanız basitçe rotayı görmüş olursunuz.
    (üzerine çift tıkla ile göremeyebilirsiniz dosya menüsünden aç komutu ile çalıştırın.++sil )
  • quote:

http://rapid++share.com/files/141652662/Trabzon-__304_skenderun_basitrota.kml

bu dosyayı linkten indirebilir sonrada g.earth den aç diyerek dosyayı açarsanız basitçe rotayı görmüş olursunuz.
    (üzerine çift tıkla ile göremeyebilirsiniz dosya menüsünden aç komutu ile çalıştırın.++sil )

benim yukarıda yazdığım yol da bu işte. Ama işte şebinkarahisar civarı yolların durumunu bilemiyorum. Oralar dağlıktır ve virajlıdır diye tahmin ediyorum. Yolu kısaltıp daha çok zarar etme durumu var. Siz bu yolu hesaplarken hız limiti ne verdiniz?

Gerçi alet de gelir çarşamba-perşembe zahmet etmeyeyim size. ben bakarım

• quote:

Orjinalden alıntı: djdigy5

quote:

IGO nedir desem çok mu komik olur

igo ne değildir deyin bence:) igo navigasyon programlarının kralıdır...
    http://www.i-go8.com/search/label/V%C4%B0DEOS%20%2F%20V%C4%B0DEOLAR

burdan videolarını izleyin...Ama beğenirseniz lisanslı alacaksınız söz mü? :)

başka bir yazılım mı yani, sanki bu cihaza başka yazılım yüklenmiyo diye bişe okumuştum eski sayfalarda, yanlış mı hatırlıyorum

• Normalde yüklenemiyor. Ancak biraz uğraşınca farklı yazılım yüklenebiliyor. Ama gerek yok ekstra farklı bir yazılıma para vermeye. Değmez yani.
  • şu normal halini bi göriyim bakıyım, sonra ihtiyaçlarıma göre bakarım bişeler.
  • Ben korsan yazılım olayına karşıyım. Başka bi ürün kullanıyorum, defalarca içine igo yüklemem söylendi. Ama ben ısrar ettim normal kullanmaya. Sora bigün düşürdüm kırdım. Artık igo yüklesem de kar etmez o ayrı konu :)
  • Zaten igo kullanmaya gerekte yok benim düşünceme göre. Navia yazılımının kullanışı da kolay, haritaları da oldukça başarılı. Hani yetmeseydi kullanırmıydım diye bir düşensem... yok,kullanmazdım. yanlış anlamayın ama ilk başta kendime saygısızlık olarak algılardım herhalde.
  • bu cihaz USB'den şarj oluyor mu acaba?
  • arkadaşlar.kafama takılan bir şeyi soracağım.hani şu kamyonlarda, ticaret filolarında(tırlarda) gps filan oluyor. nerede olduklarını internetten(internetten nereden onu da bilmiyorum ya) takip ediyorsun.çalınmalar için de etkili birşey.acaba bizim naviamızda da böyle bir şey var mı? takip olayını nereden(mesela google earth den mi?) ve nasıl yapıyoruz.olay cihazla mı yoksa yazılımla mı ilişkili? bizim cihazları google ile nasıl ilişkilendiriyoruz?
    saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inch -- 3 Eylül 2008; 16:52:59 >
  • quote:

bu cihaz USB'den şarj oluyor mu acaba?

AC şarj aleti ve araç şarj aleti ile şarj ediliyor. Ayrıca bilgisayarla bağlantı sağlanması için bir adet USB kablosu da mevcut. Bu bağlantıyla beraber de cihazı şarj edebilirsin. Yani EVET oluyor
  • Senin bahsettiğin cihaz takibi. Bunu yapabilmek için gerekli düzenek navigasyon cihazlarında bulunmamakta. Takip sistemleri bambaşka bir boyut.
    Ayrıca takip sistemleri tabiki google earht ü kullanmıyorlar. Kendi harita sistemleri üzerinden gösteriyorlar.

quote:

Orjinalden alıntı: inch

arkadaşlar.kafama takılan bir şeyi soracağım.hani şu kamyonlarda, ticaret filolarında(tırlarda) gps filan oluyor. nerede olduklarını internetten(internetten nereden onu da bilmiyorum ya) takip ediyorsun.çalınmalar için de etkili birşey.acaba bizim naviamızda da böyle bir şey var mı? takip olayını nereden(mesela google earth den mi?) ve nasıl yapıyoruz.olay cihazla mı yoksa yazılımla mı ilişkili? bizim cihazları google ile nasıl ilişkilendiriyoruz?
    saygılar...
  • cihaz içinde hangi harita versiyonunun olduğunu nerden görebilirim. Bendeki cihaz aralık 2007'de alınmış. Aldığım arkadaş güncellemeyi yaptım demişti ama versiyonu göremiyorum. Yazılım ve donanım versiyonunu bulabildim sadece
  • trabzon-iskenderun arasını niye hesaplamıyo bu?

bi de bizim eve öyle bi yoldan götürüyoki, trabzona yeni gelen acemi biri bile yoldan gitmez. Cihazı kullanmaya alışamadım heralde. Şu an için çok tatmin olmadım açıkçası. Bizim köyden eve dönüşü hesaplarken kavşak hesaplaması doğruydu ama bazen yolda bahsetmemesi gereken döner kavşaklardan bahsediyo. Döner kavşağa gir 2. çıkıştan git falan diyo ama normalde döner kavşağa girmiyosun. Bi de 2. çıkış 3. çıkış nedir?

Alışmam lazım yoksa kaza bile yaptırır adama bu melet.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 3D Surveyor

Senin bahsettiğin cihaz takibi. Bunu yapabilmek için gerekli düzenek navigasyon cihazlarında bulunmamakta. Takip sistemleri bambaşka bir boyut.
    Ayrıca takip sistemleri tabiki google earht ü kullanmıyorlar. Kendi harita sistemleri üzerinden gösteriyorlar.

quote:

Orjinalden alıntı: inch

arkadaşlar.kafama takılan bir şeyi soracağım.hani şu kamyonlarda, ticaret filolarında(tırlarda) gps filan oluyor. nerede olduklarını internetten(internetten nereden onu da bilmiyorum ya) takip ediyorsun.çalınmalar için de etkili birşey.acaba bizim naviamızda da böyle bir şey var mı? takip olayını nereden(mesela google earth den mi?) ve nasıl yapıyoruz.olay cihazla mı yoksa yazılımla mı ilişkili? bizim cihazları google ile nasıl ilişkilendiriyoruz?
    saygılar...

Bunun yanında cep telefonuda aynı özelliği vermekte. sportstracker nokia uygulaması live modunda bulunduğunuz konumu 6 sn lk yenileme süresi ile ve gprs üzerinden siteye göndermekte. Verileri google earth harita, uydu, yada karma modda görmeniz mümkün. Gpsgate.com unda bu işi gören yazılımı var.

Henüz yaygın bir kullanımı yok ancak benzer takip sistemlerine göre daha ekonomik ve daha anlık izlemek mümkün.

Şu anki navigasyon cihazlarıda 3G sistemlerin yaygınlaşması ile yada gprs kullanarak navigasyon+izleme imkanı vermeleri daha güzel olacaktır. Mevcut rota bilgilerini gönderebilir bunlarda takip yapan kişi tarafından görülür ve belli süre aralıkları yerine daha akıllı veri gönderimi yapılabilir.

Okul servisleri ve tüm taşıma sistemlerinde bireylere yönelik sistemler dahada yaygınlaşır umarım.

• evet dün akşam evde biraz kurcaladım, bu sabah trabzon-rize arasında serviste gelirken denedim. Ama sonuç çok tatmin etmedi beni. Bilmiyorum bahstmiş miydim, ben harita mühendisiyim, o yüzden GPS ile çok kullanmasamda bilgim var. O yüzden ne beklediğimi de biliyordum. Mesela evin balkonunda 4 uyduyla beni yaklaşık 100m farklı yerde göstermesine şaşırmadım. Sabah servise bindim, hemen rize yazdım ama uyduya bağlanana kadar 10km yol gittik, süratimiz 120-130du. neyse yakaladı sonunda 4 taneye bağlandı ama yolun baya bi sağından gidiyodu imleç, dedim heralde karadeniz sahil yolu gözükmüyo. Baya bi canım sıkıldı. Sonra araklı'da kısa bi durduk orda cihaz kendine gelir gibi oldu. Uydu sayısı 6'ya çıktı bu sefer tam yolun üstünden gitmeye başladı. Verdiği hız değerleri de doğruydu. Yalnız bi ara bağlantı bi gitti (nedense) sonra da gelmedi, ondan sonra da biz tünele girdik zaten, biraz canım sıkılmış bir şekilde kapattım cihazı. Elemanın biri "tünelde bile sinyal kaybolmuyor" falan demişti, o zaman da gülmüştüm buna, o an hatırlayınca yine güldüm.
    Bu arada kitapçığında en az 3 uydu Fix için 4 uydu gerektiği yazılmış, ama bu bilgi biraz yanlış. Konumlama için 4 uydu, Fix çözüm için 5 uydu gerekir. Yani biz ölçümlerimizde böyle uygularız, böyle öğrendik...

Neyse iş yerine geldim, şu Trabzon-iskenderuna bakayım dedim yine. Bi baktım Ordu-Ünye'den bi rota çiziyo, o an "hızlı" ve "100"km limit ayarlıydı. "kısa" ya geçirdim limiti "80km" yaptım, yine aynı rotaaaa yine aynı rota. Bu özelliği hiç hoş değil. Bana alternatif yol hesaplayabilmesi lazım. Yani ben her seferinde yolu bölerek mi işlem yapacam. Trabzon-Sivas git ordan sonra şurdan git. Bir de çizdiği yol gerçekten iyi mi, neye göre belirliyo hiç bilmiyorum. birazdan bi de "60km" yapacam limiti bakalım değişecek mi

Sonra az önce balkona çıktım 6 uyduya bağlandı. Yerimi doğru gösterdi ama borçka'ya git dedim, rotayı hesaplamadı. Lanet olsun Artvin'e git dedim onu da hesaplamadı. Ulen bi naneyi hesaplayamadın bari Trabzon'u çiz dedim, neyse onu becerebildi.

Şu anki izlenimlerim kötü. Burda abartıldığı gibi aman aman bir cihazla karşılaşmadım. Aslında neyle karşılacaşacağımı az çok biliyodum. Çünkü el GPS'leri bile çokça kullanmıştım ama belki bunlarda gelişmiş bikaç özellik olur diye bekliyodum. Örneğin en son kullandığım Garmin el GPS'inde yol bilgisayarı modu vardı. Bunun ekranında öyle bişe göremedim. Sadece kalan yolu, kalan zamanı hesaplıyo, kalan zamanı da bizim limite göre hesaplıyo heralde, yolculuk esnasındaki ortalama hızı hesaplayıp bulduğunu düşünmüyorum. Deneme fırsatım olmadı ona bakacam.

Sonuç biraz hayal kırıklığı...

Şimdi bu içindeki mevcut harita versiyonunu nerden bakabileceğimi söyleyecek olan var mı?

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.