Şimdi Ara

Navia Navigasyon Sistemleri Nedir Ne Değildir??? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
883
Cevap
3
Favori
99.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aslında normal şartlar altında windows mobile ce ile çalışan bir sistem
    ve default olarak navia çalıştıran patch devre dışı klaırsa :))))
    o zaman tam bir PDA givbi çalışabilir
  • dogru dedın, o zaman uzerıne datalogger programı yuklenebilir.

pekı saat olayını nasıl cozecegız, cıhaz uzerınede saat yok

acaba uydudan saat alınıyor mu ?

alınca bıle gmt saat alınır, cıhaz buranın turkıye oldugunu nasıl anlayacak yanı gmt + 2 oldugunu.

bu baglamda datalogger programında saat ülke ayarı gibi bir opsiyon olması lazım..

ozetle wın ce uzerınde calısan saat ayarlı yapılan datalogger programı arıyoruz !!!!!!

düşünürken aynı anda yazım :)

pb
  • Selamlar,
    NG den cihazım c.tesi geldi.Ama 2 gündür yol rehberine giriş yapamadım.SD karta cd ile gelen backup dosyalarını defalarca farklı şekillerde atmayı denedim,
    olmuyor olmuyor.delirmek üzereyim.lütfen biri bana yardım etsin...
  • dostum, neden firma ile kontak kurmayı denemiyorsun..www.navia.com.tr'de temas bilgileri var, stres olmana degmez hemen cevap verıyorlar zaten.

benzer bır sorun yasamıstım, ılk acılısta ayarlar kısmında sd kart yerıne dahılı bellegı ısaretlersen navıgasyona gıremezsın, cunku yazılım sd kartta :)

pb
  • haftasonu firma cevap vermiyor.heyecan yaptım sanırım biraz.sd kartı seçtim.yapmadığım şey kalmadı.artık yarın arayıp firmayla konuşurum.teşekkür ederim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: fufucum

haftasonu firma cevap vermiyor.heyecan yaptım sanırım biraz.sd kartı seçtim.yapmadığım şey kalmadı.artık yarın arayıp firmayla konuşurum.teşekkür ederim...

önce sakin ol arkadaşım, ben de senin gibiyim, yeni ibşi alınca hemen kurcalamak istiyorum ama bence üreticiyle temasa geç, hafta içi mutlaka cevap vereceklerdir ben ne zaman mail attıysam bazen 5 dk bazen de 1 saat içinde en geç dönüş yapıyolar. ama çnce sakin ol :)
  • fufucum,
    cd deki dataları sd karta atmayacaksın. cd deki program naviayı pc ye tanıtmak ve senkron programını yüklemek için.

Yapacağın tek şey, sd kartı takmak ve cihazı açmak.
    çıkan ekranda yol rehberini tıklamak.

eğer bu yaptıkların sırasında sd kartta bulunan bilgileri sildiysen, işte o zaman başın dertte.

selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbes -- 3 Mart 2008; 12:30:24 >
  • merhaba banada bugün ng kampanyasından navia geldi şu anda kurcalıyorum ilk denememde bayrampaşa carrefour'u ve ikea yı bulmadı oraları boş gösteriyor umarım diğeryerlerde böyle sorunlar çıkmaz bu araba carrefour neredeyse 4 senelik haritaya işlenmesi gerekirdi
  • Bugün firmayla konuştum.Sd kartın içinde navia yol rehberinin dataları olması gerekiyormuş.ancak kart bana boş geldi.(farklı birkaç şekilde kontrol ettim)
    cd deki harita dosyalarınıda sd karta yüklenecek dosyalar sanmıştım.sanırım programı bana mail atacaklarmış.acaba başka yerden de bulmam mümkün olur mu bu gereken programı?nöbetçi navia'nın ftp linkini verdiği sadece fix dosyası sanırım, değil mi?
    teşekkürler
  • sn. nöbetci navia,ayrıntılı cevaplarınız için çok teşekkür ederim...

saygılar
  • herkese selamlar,
    NG den aboneliğindeki paketi aldım ben de. ik igündür kadıköy de dahil olmak üzere epey ara sokaklara işim düştü. hem yaya olarak hem de araba ile kullandım.

deneme amaçlı olarak ümraniye organize sanayii bölgesinden kadıköy merkeze giderken varış yerini girdim. ziverbeyde beni çok güzel bir manevrayla ara (hiç kullanmadığım) bir caddeye aldı ve yoğun trafikten kurtararak daha iyi bir zamanlamayla varış noktasına ulaştırdı.

yaya olarak uğramam gerekn 2 noktaya da ara merdivenli sokakları -ki bunları da bilmiyordum- çok çabuk ve şaşırmadan ulaştırdı. bu arada binaların arasında ağaçlık bir kaç alanda bile uydu bağlantısını kaybetmedi.

ancak,
    bu cihazı ne zman nerde kullanmanız gerektiğini bilmek lazım. kendinizi tamamen cihaza endekslemeyin. örnek olarak kadıköy boğa heykelinin yerini biliyorum ama orda gitmem gereken bir kaç ara sokağı bilmiyordum. boğaya cihaz desteği olmadan girip sonra cihaza bağlı hareket ettim. bu konuda oldukça başarılı.kullanım kolaylığı açısından tavsiye: bu sitede okuduğum yorumda istediğim yere beni otobanı kullanmadan götürmek istedi diyordu. bu gibi durumlarda mesela kartal da bir yere giderken otobana çıkın kartala yaklaşın yaklaştıktan sonra adresi girerek cihazı takip edin. bu durumda söylenecek söz "bildiğiniz yere kadar siz cihazı götürün sonra cihaz sizi götürsün." daha hızlı gidersiniz tahmin ediyorum.

birde otoyollarada ve çevre yollarında kullanırken cihaza alışkın olmanız gerekir. günlük hayatta birine tarif ederken çevre yollarında ayrımlara "burda sağa dön" yada "sağdan çık" diyebilirsiniz ancak cihaz haklı olarak burda sizi otoyoldan ayrılan şeritte gitmeniz için "sağdan devam ediniz" diyor. zaman zaman yanıltabilir.

sonuç.
    cihaz kurulu sistemle geldi. açması kullanması klavuzu okuduktan sonra çok kolay. montaj için paketten çıkan vakumlu kol oldukça kullanışlı ve yeterli. deneme amaçlı ve güncelleme bilgileri için destek hattını aradım. bağlandığım kişi oldukça iyi niyetli ve hızlı bilgi aktararak yardımcı oldu. cihazı kullanması hareket halinde bile çok kolay ( aman dikkat gözünüzü yoldan fazla ayırmayın bu durumlarda) .

istanbul içinde ara sokakların içinden postacıların bile zor çıktığı yerlerde oldukça başarılı, kullanıcı dostu, firma desteği yeterli. diğer cihazları bilmiyorum ama bu fiyata alırken ( NG ile nerdeyse piyasanın yarı fiyatına) içiniz rahat ederek alabilirsiniz. ben çok memnun kaldım. bu yaz da şehirler arası uzun bir seyahata çıkacağım bakalım nasıl olacak.

reklam amacıyla yazmadığımı belirtmek isterim. direk kullanıcı görüşlerini deneyimlerime dayanarak yazmak istedim. forum mantığıda bu olsa gerek herkese güvenli sürüşler dilerim.

• hayırlı olsun aramıza hoşgeldin.
  • bugün ilk kez naviayı uzun yolda kullandım küçükçekmeceden bayrampaşaya hiç sorun çıkarmadan götürüp getirdi bilmediğim ara yollardan gidip geldim navia bence görevini iyi yapıyor

video dosyası yükledim arabada beklerken sıkılmıyorum
  • navıgasyonda ( bıraz gec oldu anlamam ) mtkoca dostumuzun dedıgı gıbı amaca gore kullanım..

bu sekılde kullanıldıgı zaman gercekten cok faydalı.

aksı takdırde baska bır dostumuzun dedıgı gıbı arac ıle cukura dusebılırsınız :)

pb
  • mtkoca, çok mantıklı ve sanırım gerekli bir paylaşım yapmışsın,

ben de aynı fikirdeyim, bildiğiniz yere kadar gitmek ve sonrasını cihazdan beklemek en mantıklısı ama navigasyon cihazı satın alan bazı insanlar "evimin yolunu bulamadı", "her zaman gittiğim yoldan götürmüyor" gibi yorumlar yapıyorlar, bu yorumlar bana garip geliyor, madem evine gideceksin neden navigasyon açıyorsun, eğer evinin yolunu bilmiyorsan o başka :)

Mesela ben de evime her zaman, daha az trafik olduğu için arka yoldan gitmeyi tercih ederim, cihazdan bunları beklemek bence hata, eğer böyle bişey olsaydı, cihazda " sağda dur, marketten 2 ekmek 1 kısa samsun al" gibi uyarılar da olurdu :)

Söylemek istediğim, beklentiler çok olduğu zaman, üründen sağlanan fayda düşer, ve tatmin duygusu da buna bağlı olarak azalır, sonra şikayet başlar..ama bu şikayet yersiz olur..

Herkese iyi günler dilerim.

Kusura bakmayın bu konuda biraz sıkıntım vardı yazdım rahatladım :)
    Herkese teşekkürler

• Merhabalar

Bende Naviaya IGO kurmak istiyorum.Ancak bazı sorunlarla karşılaşmaktayım.

IGO 8 indirdim Igo.exe adını NaviaCE420olarak , ana IGO dosyasınıda navia olarak değiştirdim ve karta yükledim naviaya taktım reset attım.Igo yazısı ekranda göründü.Ancak harita bulunamadı yazısı almaktayım.Çünki ıgo 8 türkiye haritalarını, building, ve dam ları bulamadım.

Siz hangi versiyonunu attınız naviaya banada gönderebilirmisin haritaları ve programı.

Şimdiden sağolun
  • Selam,
    Navia firmasındaki arkadaşların yoğun yardımları sayesinde sonunda yol rehberim çalışıyor.
    Ama bazı eksikleri olduğunu gördüm.koordinat bulmak gibi bir seçenek yok mesela.Sim kartlı cihazlarda adres gönderebiliniyor.arkadaşımıza cepten koordinat atsak oda direk koordinatları gezgine girse, ya da herhangi bir yerden aldığımız koordinatları girsek ve bulsak güzel olmaz mıydı?
  • walla dogru dıyorsun. ben bu konu ıle ılgılı maıl attım fırmaya, gelecek versıyonlarda planlandığını söylediler...

su anda destek yazılımı sayesınde cıhaz ıcıne koordınat atıyorum.

ancak dısardayken koordinat girmek daha bir keyifli olabilir..

pb
  • gunaydın
    harita guncelleme konusunda bir gelişme varmı acaba?
  • tekrar gunaydın navia sayfasında guncellemeler mevcut kullanıcı bolumunde 1020 nin harita guncellemesi sanırım son sıradaki ..fakat bekleyecegiz galiba
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.