Şimdi Ara

Navia Navigasyon Sistemleri Nedir Ne Değildir??? (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
883
Cevap
3
Favori
99.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben yeni sürümü söylediğiniz şiekilde yükledim. Açılış sorunsuz, ancak öncekine göre daha yavaş. Uyduları nedendir anlamadım çok geç gördü, açık havada olmama rağmen 4-5 dakika sürdü (İstanbul Kadıköydeyim). Navigasyon halindeyken bekleme moduna aldıktan sonra yeniden açtığımda kaldığı haritayı getirdi ancak hiçbir tuş çalışmadı. ekrandaki menü, +, - ve uydu bölgelerini tıklattığımda siyah noktalar çıktı ve hiçbir şey yapmadı. Bir kaç kere aynı şeyi denedim, her seferinde farklı tepkilerde bulundu, hatta birinde CE'nin sağ popup menüsü çıktı!!! Eski sürümde benzer hiçbir sorunla karşılaşmadığım için eski sürüme geri döndüm. Bilmiyorum bu tür hatalarla karşılaşan oldu mu?
  • sayın nöbetci navia
    size bir sorum olacak.ng kampanyasından edindiğim cihazı bekliyorum.sanırım mart bası elime gececek.
    kapsama listelerinde kocaeli ve kocaeli merkez olarak iki ayrı yer belirtilmiş.ben gölcük ve değirmendere de yaşıyorum.
    buraların detay durumu nedir?sokak,apartman vs bilgilere uklasabilecekmiyiz yoksa sadece devlet karayolları (e100 karayolu gibi)
    ile mi yetinmek zorunda kalacağız?

saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: turgayk

sayın nöbetci navia
    size bir sorum olacak.ng kampanyasından edindiğim cihazı bekliyorum.sanırım mart bası elime gececek.
    kapsama listelerinde kocaeli ve kocaeli merkez olarak iki ayrı yer belirtilmiş.ben gölcük ve değirmendere de yaşıyorum.
    buraların detay durumu nedir?sokak,apartman vs bilgilere uklasabilecekmiyiz yoksa sadece devlet karayolları (e100 karayolu gibi)
    ile mi yetinmek zorunda kalacağız?

saygılar

ben kendi naviamdan baktım biraz önce gölcükle ilgili pek bi ayrıntı yok malesef
  • tesekkur ederim johnny3254 ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nöbetçi_Navia

Galiba buradaki kafa karışıklığının sebebini anladım datada il zonguldak il merkezinde ilçeler arası yol ama Zonguldak ilinin Ereğli ilçesinde sokak detayında veritabanı bulunmaktadır. sokak , önemli nokta ve mahalle veritabanı bilgileri bulunmaktadır. Zonguldak il merkezinde değil Ereğli ilçesinde veri bulunmaktadır. neden Ereğli daha endüstriyel çekim noktası olduğu için ve yüksek nüfus akımı sağladığı için. zonguldak il merkezinde ise devlet karayolları ve ilçeler arası yol seviyesi görülmektedir.

eleştiri tabiki ürünü daha iyiye götürmeye yöneliktir. buna zaten itirazımız yok. ama aslında gecikme de olmadı. düzenli bir şekilde hizmet sağlanmaya çalışılıyor. harita eski değil. elimizdeki güncellemeleri en kısa zamanda sağlamaya çalışıyoruz. ve yeni fikirlerle Navia yı geliştirmeye de çalışıyoruz.

eleştirileri bekleriz.

johnny3254 arkadasımızın yardımcı olan açıklamasına ve yukarıdaki ereğli ile ilgili açıklamalarınıza istinaden şunu sormak istiyorum:
    Eregli den endüstriyel çekim merkezi ve nüfus yoğunluğunu örnek göstererek sokak detayının bulundugunu belirtiyorsunuz.fakat benim oturdugum gölcük nüfus olarak eregli den yogun.(gölcük:110.000 kişi,ereğli:97.000 kişi) sanayi ve ekonomik ortam derseniz,gölcük çok daha yogun.üstelik deniz kuvvetlerinin çok önemli bir bölümü de bu ilçede.arzu ederseniz pm den örneklerimi çoğaltıp yollayabilirim.(diğer arkadasların ana konuya olan ilgisini dağıtmamak için)
    yanlış anlamayın.ereğli de detay olması değil mevzu.aynı nitelikteki hatta daha gelişmiş olan yerlerde detayın olmaması bence hata.
    bunun yanında bir ilçenin detaylarının,bağlı olduğu ilden kapsamlı olması bana biraz biçimsiz geliyor
    burada fazla uzatıp konuyu dağıtmamak için ayrıntıya girmiyorum.
    bu il-ilce sokak detay çalışmasına yapılması için uzun vadeli bir master planınız varmı? örneğin 2008 yılı sonunda şu il-ilçeler,2009 da bu kadar gibi?

ilginize teşekkür ederim...

• evet yeni surumde bende yukledigimde gec acılma var onu dısında bir sorun yasamadım.2-3 dk icinde acılıyor oncekinde belirttigin gibi cabuk acılıyordu.
    quote:

Orjinalden alıntı: munnu

Merhaba,
    Ben yeni sürümü söylediğiniz şiekilde yükledim. Açılış sorunsuz, ancak öncekine göre daha yavaş. Uyduları nedendir anlamadım çok geç gördü, açık havada olmama rağmen 4-5 dakika sürdü (İstanbul Kadıköydeyim). Navigasyon halindeyken bekleme moduna aldıktan sonra yeniden açtığımda kaldığı haritayı getirdi ancak hiçbir tuş çalışmadı. ekrandaki menü, +, - ve uydu bölgelerini tıklattığımda siyah noktalar çıktı ve hiçbir şey yapmadı. Bir kaç kere aynı şeyi denedim, her seferinde farklı tepkilerde bulundu, hatta birinde CE'nin sağ popup menüsü çıktı!!! Eski sürümde benzer hiçbir sorunla karşılaşmadığım için eski sürüme geri döndüm. Bilmiyorum bu tür hatalarla karşılaşan oldu mu?

• yok mudur i-go nasıl kurulur, ayar falan nasıldır bilen, anlatacak olan?
  • selamlar ben de ng den navia almayı düşünüyorum güncelleştirmeler paralı galiba fiyat(güncelleştirme) ne kadar bir de sd karta müzik yüklenip çalıştırabiliyo muyuz?
  • ilk guncelleme ucretsiz sonrakiler 40 ytl civarı ayrıca mp3 yukleyebilirsin.uygun formatlı film seyredebilirsin(sitesine bakınız)kampanyadan bende aldım memnunum tavsiye ederim.
  • ya bide bu güncellemede ne gibi değişiklikler oldu,aslında onları ögrenebilirmiyiz,sadece arayüzdemi değişiklikler oldu? haritayı tam incelemedim ama ondada güncellemeler oldumu? olduysa ne gibi güncellemeler yapıldı?
  • buradan cihazın yeni surumune ulasabilirsin gorunurde pek bir farklılık goremedim.sadece uydu fixleme oalyı degişik.birde gec acılıyor eski surume gore harita henuz cıkmadı...bekliyoruz.
    quote:

aşağıdaki linki kullanarak navia nın 2.3.18 (365) DI sürümüne ulaşabilirsiniz.

http://globtekftp.com/FILEROOM_1/naviadonanimhaber/Navia_PND.zip

kullanıcı adı: naviadonanimhaber
    password: navia11022008

Navia yüklü sd kartınızda "Navia" dosyasının altındaki data klasörü dışındaki bütün klasörleri silip "Navia_PND" -> "Navia" klasörünün içindeki dosyaları sd kartın içindeki "Navia" klasörünün altına kopyalayın.

ve çalıştırın yazılım güncellenmiş olacaktır.

quote:

Orjinalden alıntı: chemucell

tesekkur ederim bekliyorum kolay gelsin buarada...

• quote:

buradan cihazın yeni surumune ulasabilirsin gorunurde pek bir farklılık goremedim.sadece uydu fixleme oalyı degişik.birde gec acılıyor eski surume gore harita henuz cıkmadı...bekliyoruz.
    quote:

aşağıdaki linki kullanarak navia nın 2.3.18 (365) DI sürümüne ulaşabilirsiniz.

http://globtekftp.com/FILEROOM_1/naviadonanimhaber/Navia_PND.zip

kullanıcı adı: naviadonanimhaber
    password: navia11022008

Navia yüklü sd kartınızda "Navia" dosyasının altındaki data klasörü dışındaki bütün klasörleri silip "Navia_PND" -> "Navia" klasörünün içindeki dosyaları sd kartın içindeki "Navia" klasörünün altına kopyalayın.

ve çalıştırın yazılım güncellenmiş olacaktır.

quote:

tesekkur ederim bekliyorum kolay gelsin buarada...

teşekkür ederim bun yükledim aslında,ama sadece senin dediğin gibi fixleme,gps i kapatma gibi şeyler gördüm,haritayı tam anlamı ile incelemedim o yüzden haritada güncelleme oldumu farkeden varmı die sordum,yoksa hala "5-6 sene önce batıp kapanan firmaların bilet satıs acenaları duruyomu" acaba?

• yaklasık 2 haftadır kullanıyorum yalnız iş-ev arası detaylı inceleme fırsatım olmadı onemli yerler hakkında sanırım diger arkadaslar fikir verir.
  • destek konusunda süperler
    şu anki harita çok yetersiz.yeniden rota hesaplama cok hizli.
    igo yüklenebiliyor extra bir sd kartınız varsa biraz uğraşarak. igo ile beraber kullanımda gps sinyallerini süper alıyo 10 numara alet oluyor
    onun dışında güncelleme gelene kadar şu anki harita beni ist içinde tatmin etmedi.
    navia1020 + igo süper birleşim şu anlık.
  • drzeus arkadasım ya igo yu nerden ve nasıl yukleyebilirim ns1020 ye? Saol.
    quote:

Orjinalden alıntı: drzeus

destek konusunda süperler
    şu anki harita çok yetersiz.yeniden rota hesaplama cok hizli.
    igo yüklenebiliyor extra bir sd kartınız varsa biraz uğraşarak. igo ile beraber kullanımda gps sinyallerini süper alıyo 10 numara alet oluyor
    onun dışında güncelleme gelene kadar şu anki harita beni ist içinde tatmin etmedi.
    navia1020 + igo süper birleşim şu anlık.
  • harita hakkında bir gelişme varmı
  • değerli arkadaşlar , ben de sizler gibi bilgimi artırmak amacı ile bayağı bir süredir forumda açılan başlıkları ve gelişmeleri okuyordum. anca kendi köşeme yazmaya zaman bulabildim.

aradaki gelişmelere bakınca IGO NS-1020 üzerinde yürüyor gene hoş bir tesadüf "NaviaCE420.exe" adı ile. aslında tesadüf değil tabiki biz ürünümüzü yaptırırken navigatörün çalıştırması gereken exe nin adını Navia olarak koyduk. ona göre de cihazlarımızda OS yüklü. yeni gelen donanımlarımızda bu rootu değiştirmeyi düşünüyoruz ama daha kesin değil bu durum, sadece buradaki gelişmelere bakıyorum şu anda. bilmiyorum IGO ya mı faydası var yoksa Navia ya mı yoksa sadece buradaki tecchy arkadaşlarımıza mı. zamanla göreceğiz. aslında bu konuyu ilgili arkadaşlarımın forumda ayrı bir başlık altına taşıması daha iyi olur. çünkü böylece Navia ya odaklamak istediğim sayfalarımda konu dağılıyor. ricam "NS-1020 & IGO" ayrı bir başlık altına açın lütfen...

bunun dışında burada ufak bir ara patch olan 2.3.18 versiyonunu gördünüz kullanıyorsunuz. burada haritaya ait bir güncelleme yok ama GPS ayarlarına ve rota hesaplama metodolojisine ait önemli geliştirmeler var. GPS te sağlanan özellikler benim yararlı olduğuna inandığım şekilde GPS açma ve kapam gibi bir özellik var. baudrate oranı atayabiliyorsunuz. bunlar detaylar ama yayınlanacak bir sonraki versiyonda daha önemli yereler oturacak.

aynı zamanda NS-1000 ve NS-2000 müşterileri için 2.3.18(winmobile) versiyonunda desteklenen cihazların yelpazesi artırılmıştır.

harita güncellememiz ise geliyor ve verisetinde olması gereken bazı değişiklikler ve geliştirmeler yaptık.maalesef havadan inmiş gibi bir anda mükemmel bir ürün çıkarılmıyor. piyasada pişmesi lazım ürününün ve piyasadan müşterilerden gelen eleştirilere bağlı olarak yapmamız gereken geliştirmeleri yapmalıyız. siz Navia kullanıcıların da farkedeceği üzere Navia da şu anda piyasada ve gelen iyi kötü eleştirileri bünyesinde topluyor. şu anda. aslında bu konuda bize daha detaylı olarakwww.navia.com.tr adresimizde kullanıcı girişi(sitemize kayıt olmak demek) yaptıktan sonra, kullanıcı özel sayfalarımızda "harita hata" diye bir başlığımız var. oraya lütfen gördüğünüz hataları iletiniz. bizlerde bir sonraki sürümde daha iyi bir ürün tüketicilere sağlayabilelim.

• bilgilendirmen icin tesekkur ederim.Navia yı severek kullanıyorum.yeni surumu yukledim biras gec acılıyor ama dediğiiz gibi gps acık kapalı olayı iyi olmus. kullanıcı kayıt bolumune arasıra giriyorum .su an benim rotamda farklı bir durum yok olursa bildiririm.yanlız dun aksam Ali sami yen onunden otoyoldan gecerken beni arasıra alt yola sokmaya calıstı.otoyol secili iken ama hız tabiki 10-20 km yani dur kalk ...Ayrıca aksam ilkdefa bilmediğim bir adrese beni cok kısa ve guvenli yonlendirdi.ve gittigim evdeki arkadas hemen ng yi arayıp abone oldu...iyi calısmalar.
  • chemucell , değerli yorumun ve yeni müşterimiz için çok teşekkür ederiz. Navia nın kullanımında herhangi bir soru veya sorunda gerek buraya gerek pm ye mesaj atın. her zaman cevaplayacağım.

quote:

bilgilendirmen icin tesekkur ederim.Navia yı severek kullanıyorum.yeni surumu yukledim biras gec acılıyor ama dediğiiz gibi gps acık kapalı olayı iyi olmus. kullanıcı kayıt bolumune arasıra giriyorum .su an benim rotamda farklı bir durum yok olursa bildiririm.yanlız dun aksam Ali sami yen onunden otoyoldan gecerken beni arasıra alt yola sokmaya calıstı.otoyol secili iken ama hız tabiki 10-20 km yani dur kalk ...Ayrıca aksam ilkdefa bilmediğim bir adrese beni cok kısa ve guvenli yonlendirdi.ve gittigim evdeki arkadas hemen ng yi arayıp abone oldu...iyi calısmalar.

hazır yeri gelmişken Navia da rota seçenekleri hakkında bilgilendirme de yapmak isterim. lütfen aşağıdaki resme rota seçenekleri farklı ayarlandığında nasıl farklı rotalar çizildiğini görünüz :

• ayrıca rota seçeneklerinde yaya seçeneği de var , ve bu seçnekle mevcut tüm trafik kısıtları ortadana kalkıyor ve yaya heryerden gidebilir mentığı ile en kısa yolu çiziyor.

şimdi liste halinde bakarsak :

1- hızlı rota seçeneği ile araçla ortaklar caddesinden beşiktaşa 5km de
    2- kısa rota seçeneği ile araçla ortaklar caddesinden beşiktaşa 4km de
    3- yaya rota seçeneği ile yayan olarak ortaklar caddesinden beşiktaşa 3km de

ulaşabilirsiniz...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.