Şimdi Ara

Navia Navigasyon Sistemleri Nedir Ne Değildir??? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
883
Cevap
3
Favori
99.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba. Yaklasık 1 aydır NS-1020 modeli navia kullanmaktayım.
    1-Öncelikle ürün bazen bulundugum noktayı 1-2 sokak aşşagısı olarak gösterebiliyor.
    2-Sesli yonlendirmeler istanbul içinde dar sokaklarda geç kalıyor.
    3-Rotaları bazen dogru çizmiyor. alakasız yollara yönelebiliyor.(sanırım harita güncellemesiyle düzelebilir)
    4-surekli olarak kullandıgım yollara nedense farklı rotalar cizebiliyor.(herzaman en hızlı yol seciliyken)
    5-Daha önceden kayıt ettigim yerleri nasıl silebilirim bulamadım.
    Acaba bu yaşamış oldugum sorunlar harici anten kullansam devam edermi?

Bu arada bende program surumu olarak Ndrive Ver. 2.2.21 (357) DI yazıyo bu guncel bir versyonmudur?
    Son olarak cihazı fabrika ayarlarına nasıl dönderebilirim?

Yardımlarınız için teşekkur ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vampire181 -- 7 Şubat 2008; 11:01:13 >
  • 1-uydu geçişleri sırasında gps sinyallerinde sapmalar meydana gelebilir. fakat bu geçici bir durumdur. ya da çevresel koşullarla ilgili bir konu olabilir. yüksek frekanslı alıcı-verici istasyonlar çevresinde iken (örnek , askeri , polis tesisleri, radyo istasyonları, baz istasyonu, büyük hastaneler vb...). ufak bir olasılık fakat yine ısı korumalı araç içi camlarda gps sinyallerinde dağıtım yaşanabiliyor.
    2-dar sokaklarda gps sinyali alınmasında bazen problem olabilir. geçici sapmalardır.
    3-dediğiniz gibi bazı yerlerde belki haritamız eksik olabilir, bununla beraber yeni data yayınlayacağız 1-2 hafta içinde , sorun giderilebilir sözettiğiniz yerlerde. bunun yanısıra "gezgin-rota seçenekleri" menüsünde rota kalibrasyon seçenekleri ile kendinize en uygun yönlendirme ayarlarını seçebilirsiniz. mesela kısa yollardan otoyola sapmadan sadece 30 km hız yapabileceğim yolları ver diye seçenek atadığınızda sadece sokak aralarından seyehat edersiniz.
    4-büyük yollarda mesela (tem , d-100 üzerinde iken , veya köprü girişleri gibi geniş yol yüzeylerinde) seyehat ederken data üretimi esnasında ilgili yol eğer sadece ortasından çizilmişse , siz de yolun en sağ ya da en solunda giderken en yakın olduğu yoldan rota hesaplayabilir. fakat bu söylediğim çok nadir olur....dikkatinize . kafanız karışmasın.
    5- bul- kayıtlı yerlerim menüsü altına girip ilgili noktaları seçtiğiniz zaman sil diye menü var. buradan noktaları silebilirsiniz. eğer kendinize özel bir kategori dahi yarattı iseniz içindeki bütün noktlaarı sildiğinizde bu kategori de silinir.

sürümünüz eski , isterseniz yenisini gönderebilirim navia 2.3.18 (365) DI. eski ile güncel yamalı sürüm arasında pek fazla bir fark yok.

quote:

Orjinalden alıntı: vampire181

Navia ile ilgili sorunlarım.

1-Öncelikle ürün bazen bulundugum noktayı 1-2 sokak aşşagısı olarak gösterebiliyor.
    3-Rotaları bazen dogru çizmiyor. alakasız yollara yönelebiliyor.(sanırım harita güncellemesiyle düzelebilir)
    4-surekli olarak kullandıgım yollara nedense farklı rotalar cizebiliyor.(herzaman en hızlı yol seciliyken)

Bu arada bende program surumu olarak Ndrive Ver. 2.2.21 (357) DI yazıyo bu guncel bir versyonmudur?

• merhaba bendeki surumde arkadasdaki gibi 2.2.21(357)DI yazıyor yeni sürümü yuklemek isterim.Ayrıca nasıl yuklenmesi hakkında bir bilgide yazarsanız cok sevinirim.
    quote:

Orjinalden alıntı: Nöbetçi_Navia

1-uydu geçişleri sırasında gps sinyallerinde sapmalar meydana gelebilir. fakat bu geçici bir durumdur. ya da çevresel koşullarla ilgili bir konu olabilir. yüksek frekanslı alıcı-verici istasyonlar çevresinde iken (örnek , askeri , polis tesisleri, radyo istasyonları, baz istasyonu, büyük hastaneler vb...). ufak bir olasılık fakat yine ısı korumalı araç içi camlarda gps sinyallerinde dağıtım yaşanabiliyor.
    2-dar sokaklarda gps sinyali alınmasında bazen problem olabilir. geçici sapmalardır.
    3-dediğiniz gibi bazı yerlerde belki haritamız eksik olabilir, bununla beraber yeni data yayınlayacağız 1-2 hafta içinde , sorun giderilebilir sözettiğiniz yerlerde. bunun yanısıra "gezgin-rota seçenekleri" menüsünde rota kalibrasyon seçenekleri ile kendinize en uygun yönlendirme ayarlarını seçebilirsiniz. mesela kısa yollardan otoyola sapmadan sadece 30 km hız yapabileceğim yolları ver diye seçenek atadığınızda sadece sokak aralarından seyehat edersiniz.
    4-büyük yollarda mesela (tem , d-100 üzerinde iken , veya köprü girişleri gibi geniş yol yüzeylerinde) seyehat ederken data üretimi esnasında ilgili yol eğer sadece ortasından çizilmişse , siz de yolun en sağ ya da en solunda giderken en yakın olduğu yoldan rota hesaplayabilir. fakat bu söylediğim çok nadir olur....dikkatinize . kafanız karışmasın.
    5- bul- kayıtlı yerlerim menüsü altına girip ilgili noktaları seçtiğiniz zaman sil diye menü var. buradan noktaları silebilirsiniz. eğer kendinize özel bir kategori dahi yarattı iseniz içindeki bütün noktlaarı sildiğinizde bu kategori de silinir.

sürümünüz eski , isterseniz yenisini gönderebilirim navia 2.3.18 (365) DI. eski ile güncel yamalı sürüm arasında pek fazla bir fark yok.

quote:

Orjinalden alıntı: vampire181

Navia ile ilgili sorunlarım.

• sayın chemucell ftp adres hazırlıyorum, programın yüklenebilmesi ve indirilmesi için , adresi ve kullanıcı isimlerini hazırladığım zaman buraya yazacağım
  • tesekkur ederim bekliyorum kolay gelsin buarada...
  • Navia 1020 cihazımı bugün aldım.. Arkadaşlar bu cihaz da explorer ekranına girebilmek için gerekli tuş kombinasyonunu bilen-çözebilen kimse var mı?
  • Cihaza IGO yükledim mükemmel oldu. (Cihazın markasını bilmemekle birlikte iyi bir cihaz, bilhassa ekran kalitesi iyi, uydu bulma hızı ve süresi tatminkar) Navia'nın navigasyon özellikleri maalesef Igo'nun yanında (şu an için) çok başarısız. (Ankara için söylüyorum). Ankara-Çayyolun da ki sokakların çoğu yok. Son 1 senedir açılan yolların önemli bir kısmı yok.

Velhasıl, ben IGO kullanmaya devam edeceğim en azından Navia kendini geliştirene kadar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: silverfoxtr

Cihaza IGO yükledim mükemmel oldu. (Cihazın markasını bilmemekle birlikte iyi bir cihaz, bilhassa ekran kalitesi iyi, uydu bulma hızı ve süresi tatminkar) Navia'nın navigasyon özellikleri maalesef Igo'nun yanında (şu an için) çok başarısız. (Ankara için söylüyorum). Ankara-Çayyolun da ki sokakların çoğu yok. Son 1 senedir açılan yolların önemli bir kısmı yok.

Velhasıl, ben IGO kullanmaya devam edeceğim en azından Navia kendini geliştirene kadar..

dostum nasıl yükledin neler yaptın? bide IGO nun hangi versiyonunu nerden yükledin biraz anlatırmısın? bende aynı şeyi yapmayı düşünüyorumda çok makbula geçer valla yaaa
  • Aslında gayet basit.. Forumda bulabileceğin bir IGO 2006 programını ve basarsoft'un 2007.10 türkiye haritasını indir.Dosyalar büyük ihtimalle .rar dosyası olacaktır, bunları ayıkla.. (Yalnız dikkat et, tüm dosyalar IGO dosyasının içinde olsun.. Sonra, haritayı IGO dosyasının içindeki maps klasörüne kopyala..IGO dosyasının adını Navia olarak değiştir....igo.exe nin adını NaviaCE420 olarak değiştir..Tümünü sd karta kopyala. cihaza soft reset yap..tamamdır
  • quote:

Navia 1020 cihazımı bugün aldım.. Arkadaşlar bu cihaz da explorer ekranına girebilmek için gerekli tuş kombinasyonunu bilen-çözebilen kimse var mı?

silverfoxtr kardesim,

asil onemli konuyu, (yukarida kendi sordugun)

nasil hallettigini yazmamissin..

Bir de Hard ve Soft resetleri nasil yaptigini soyler misin?

Elinde alinmis PNA si olup da icindeki

harita ve yazilimi begenmeyip degistirmek isteyen onlarca kisi var.

Onlara faydan dokunsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sas_sas -- 10 Şubat 2008; 8:37:05 >
  • sas_sas,

ce ekranına düşürmeyi başaramadım. Sadece ana dosyanın adını, (Igo yu Navia olarak )ve Igo.exe nin adını NaviaCE420 olarakdeğiştirdim. Ayrıntısı 2 mesaj yukarıda..

Haa, hard reset-soft reset nasıl mı yapılır? Forum da sen dahil 500 kere anlatmıştınız. Merak eden araştırsın biraz. Bulamazsa önce bu konunun üstadlarına sonra benim gibi bu konuda daha yenilere sorsunlar. Zevkle cevap veririm. Ama armut piş ağzıma düş yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverfoxtr -- 10 Şubat 2008; 14:52:32 >
  • igo8 çalışmıyor mu?
  • aşağıdaki linki kullanarak navia nın 2.3.18 (365) DI sürümüne ulaşabilirsiniz.

http://globtekftp.com/FILEROOM_1/naviadonanimhaber/Navia_PND.zip

kullanıcı adı: naviadonanimhaber
    password: navia11022008

Navia yüklü sd kartınızda "Navia" dosyasının altındaki data klasörü dışındaki bütün klasörleri silip "Navia_PND" -> "Navia" klasörünün içindeki dosyaları sd kartın içindeki "Navia" klasörünün altına kopyalayın.

ve çalıştırın yazılım güncellenmiş olacaktır.

quote:

Orjinalden alıntı: chemucell

tesekkur ederim bekliyorum kolay gelsin buarada...

• bununla gps ı acık alanda kapatabılıyorum, bu super oldu...

buna ıhtıyacım var...

eyvallah nobetcı navıa...

pb
  • teşekkurler nobetcı navıa.. card reader yanımda degil eve gidince aksam ilk isim guncellestirmek olacak
  • yükledim gayet iyi çalıştı ...teşekkürler Nöbetçi Navia
  • quote:

sas_sas,

ce ekranına düşürmeyi başaramadım. Sadece ana dosyanın adını, (Igo yu Navia olarak )ve Igo.exe nin adını NaviaCE420 olarakdeğiştirdim. Ayrıntısı 2 mesaj yukarıda..

Haa, hard reset-soft reset nasıl mı yapılır? Forum da sen dahil 500 kere anlatmıştınız. Merak eden araştırsın biraz. Bulamazsa önce bu konunun üstadlarına sonra benim gibi bu konuda daha yenilere sorsunlar. Zevkle cevap veririm. Ama armut piş ağzıma düş yok..

Dostum,
    1 aydır kullandığım Navia dan memnunum,
    ancak yenilik peşinde koşanların bileceği üzere,
    IGO nunda bu cihazda çalışmasını sağlayan sizin yazınızı görünce deneyeyim dedim.
    başka bir başlıkta verilan IGO-2006 dosyasını indirdim ,
    ama bu klasörde Igo.exe yok, yani navia.exe olarak değişecek bir durum yok,
    2577 isimli klasörde bulunan *.exe ile sanırım bu program PDA larda otomatik çalışıyor.

Anlaşılan biraz daha açıklama yapman gerekecek.

Bu forumda IGO harita ve program dosyasını nereden aldığını yazsan seviniriz.

selamlar

• güncelleme başarılı ve hızlı teşekkurler nöbetçi navia
  • navıgasyon esnasında ekrnaı fıxleme olayıda cok ıyı olmus, ozellıkle dusuk zoom gerektıren yerlerde cok ıse yarar.

yenı yazılım guncellemesı olursa, haber eyle bıze..

pb
  • quote:

Orjinalden alıntı: onbes

quote:

sas_sas,

Dostum,
    1 aydır kullandığım Navia dan memnunum,
    ancak yenilik peşinde koşanların bileceği üzere,
    IGO nunda bu cihazda çalışmasını sağlayan sizin yazınızı görünce deneyeyim dedim.
    başka bir başlıkta verilan IGO-2006 dosyasını indirdim ,
    ama bu klasörde Igo.exe yok, yani navia.exe olarak değişecek bir durum yok,
    2577 isimli klasörde bulunan *.exe ile sanırım bu program PDA larda otomatik çalışıyor.

Anlaşılan biraz daha açıklama yapman gerekecek.

Bu forumda IGO harita ve program dosyasını nereden aldığını yazsan seviniriz.

selamlar

Onbeş evet haklısın..

Igo'nun PNA (PND) versiyonunu yüklemen gerekecek. Yarın rapide e yükleyip linkini veririm..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.