Şimdi Ara

Navigasyon mu aracın hız göstergesimi doğru ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
1
Favori
14.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracımda navigasyon cihazı kullanıyorum....Özelliklerinden biride anlık olarak hızı göstermesi....Ancak arabamın hız göstergesi 100km/h gösterirken,uydu bağlantılı navigasyon 97 diyor.Sizce hangisi doğru?
    (Bursa'ya inerken hız uyarıcı tabelalar var...Onlardaki veri aracın hız göstergesi ile örtüşüyor)

• gps yanilmaz, zaten hiz icin yapilmis araclarin son hizinin test edildigi videolara bakarsaniz aracin gostergesine itibar edilmez. ayrica bir gps cihazi monte edilerek onun verisine itibar edilir.
    90-100 km/h hizlar icin birkac km lik yanilma payi normaldir. hiz arttikca sapma artar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayi terbiyecisi

gps yanilmaz, zaten hiz icin yapilmis araclarin son hizinin test edildigi videolara bakarsaniz aracin gostergesine itibar edilmez. ayrica bir gps cihazi monte edilerek onun verisine itibar edilir.
    90-100 km/h hizlar icin birkac km lik yanilma payi normaldir. hiz arttikca sapma artar.
    Zaten teknik verileri çok hassas aygıtlarla (sanırım o kastettikleri aygıtta GPS) hesaplanıyor. Aracın maksimum hız verisi 190 diyorsa, bi adam 210 bastım abi diyorsa aslında 190la gidiyordur gösterge onu yanıltmıştır Rampa aşağı olayını falan katmıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***

Zaten teknik verileri çok hassas aygıtlarla (sanırım o kastettikleri aygıtta GPS) hesaplanıyor. Aracın maksimum hız verisi 190 diyorsa, bi adam 210 bastım abi diyorsa aslında 190la gidiyordur gösterge onu yanıltmıştır Rampa aşağı olayını falan katmıyorum..

Alıntıları Göster
    GPS doğru sonuç verir. Kadranda belli bir miktar yanılma payı vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ecar limon

GPS doğru sonuç verir. Kadranda belli bir miktar yanılma payı vardır.

Alıntıları Göster
    Tabii ki GPS doğru söylüyor.
    Ancak önemsenecek bir fark değil; 3km/s
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kalsiyum 17

Tabii ki GPS doğru söylüyor.
    Ancak önemsenecek bir fark değil; 3km/s

Alıntıları Göster
    Dün Ankara yolunda mecburen biraz bastım...Aracın göstergesi 190 derken navigasyonun hız ölçeri 180'i gösteriyordu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djsoo -- 17 Şubat 2008; 16:21:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: djsoo

Dün Ankara yolunda mecburen biraz bastım...Aracın göstergesi 190 derken navigasyonun hız ölçeri 180'i gösteriyordu...

Alıntıları Göster
    Gps kesinlikle doğru veriyi gösterir. Km saatinizde 3 km lik sapma gene az bazı araçlarda bu oran %10'a kadar çıkıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can_vtec

Gps kesinlikle doğru veriyi gösterir. Km saatinizde 3 km lik sapma gene az bazı araçlarda bu oran %10'a kadar çıkıyor.

Alıntıları Göster
    GPS yanıltır..yorum yazan çoğunluğun yanıldığı gibi...
    gps de denizden yükseklikte mevcut ama genelde tam sonucu sıfır hatayla veremiyor, gps hızı da sıfır hatayla veremez...

gps alıcısının kalitesi önemli..

bakınız, bir sürü makale...

gps velocity error

http://www.google.com/search?hl=en&rls=com.microsoft%3Atr&q=%22gps+velocity+error%22&btnG=Search

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 16 Şubat 2008; 14:33:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gorele2000

gps de denizden yükseklikte mevcut ama genelde tam sonucu sıfır hatayla veremiyor, gps hızı da sıfır hatayla veremez...

gps velocity error

http://www.google.com/search?hl=en&rls=com.microsoft%3Atr&q=%22gps+velocity+error%22&btnG=Search

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

gps velocity error

acaba kim yanılıyorhttp://forum.donanimhaber.com/m_21145865/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: Xpantheroo

quote:

gps velocity error

acaba kim yanılıyorhttp://forum.donanimhaber.com/m_21145865/tm.htm

Alıntıları Göster
    Ben sana 230 ayrı makale veriyorum, sen gelmişsin, forum donanım linki veriyorsun..
    insan önce tıklar verdiğim linki, bir okuyuverir..

işte o makalelerden biri ve yazarları...

A GPS Velocity Sensor: How Accurate Can It
    Be? – A First Look
    Luis Serrano, Donghyun Kim and Richard B. Langley
    Department of Geodesy and Geomatics Engineering
    University of New Brunswick, Canada
    Kenji Itani
    Furuno Electric Co., Ltd., Nishinomiya, Japan
    Mami Ueno
    CNRS I3S Laboratory, Sophia Antipolis, France

• quote:

Orjinalden alıntı: djsoo

Aracımda navigasyon cihazı kullanıyorum....Özelliklerinden biride anlık olarak hızı göstermesi....Ancak arabamın hız göstergesi 100km/h gösterirken,uydu bağlantılı navigasyon 97 diyor.Sizce hangisi doğru?
    (Bursa'ya inerken hız uyarıcı tabelalar var...Onlardaki veri aracın hız göstergesi ile örtüşüyor)

bence hız uyarı tabelaları doğru olanı gösterir.onlarda radar lardaki sistem var diye biliyorum.

gps cihazıda sapma yapabilir.gorele arkadaşın anlattığı gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kürsad

quote:

Orjinalden alıntı: djsoo

Aracımda navigasyon cihazı kullanıyorum....Özelliklerinden biride anlık olarak hızı göstermesi....Ancak arabamın hız göstergesi 100km/h gösterirken,uydu bağlantılı navigasyon 97 diyor.Sizce hangisi doğru?

bence hız uyarı tabelaları doğru olanı gösterir.onlarda radar lardaki sistem var diye biliyorum.

gps cihazıda sapma yapabilir.gorele arkadaşın anlattığı gibi
    Gps te yanılır otomobilde. Evet otomobiller gps le test edilir.Fakat bu gps bizim kullandığımız gpslerden çok daha hassastır.

• kardan da yüksek hızlarda sapma olur
    navigasyonda olmaz
    araçların gerçke hızlarını fln bulurkende ondan faydalanıyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: indifferent_00

kardan da yüksek hızlarda sapma olur
    navigasyonda olmaz
    araçların gerçke hızlarını fln bulurkende ondan faydalanıyolar
    gps dede yanılma olur sonuçta bazi gps alatleri doğru yeri 7 metre sapma ile hesaplıyor. hava bulutlu ve yağmurlusa büyük bir ihtimalle saçmalar. gps in üstünde kullanılan alıcı çok fazla önem kazanmadadır bence her gps gps değildir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whoppix

gps dede yanılma olur sonuçta bazi gps alatleri doğru yeri 7 metre sapma ile hesaplıyor. hava bulutlu ve yağmurlusa büyük bir ihtimalle saçmalar. gps in üstünde kullanılan alıcı çok fazla önem kazanmadadır bence her gps gps değildir

Alıntıları Göster
    valla bence en dogrusu radar
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorele2000

gps velocity error

Alıntıları Göster
    quote:

gps velocity error

Kesinlikle haklısınız. GPS hatasız diye ona güvenmek olmaz. Alıcı ve verisinin kalitesi önemlidir burada. Ayrıca teoride 10^(-5) mertebesinde -kaliteli olsada cihaz- yanılma payı var. Bu hata bizi ne kadar etkiler o ayrı.

• quote:

Orijinalden alıntı: .C.O.

quote:

gps velocity error

Kesinlikle haklısınız. GPS hatasız diye ona güvenmek olmaz. Alıcı ve verisinin kalitesi önemlidir burada. Ayrıca teoride 10^(-5) mertebesinde -kaliteli olsada cihaz- yanılma payı var. Bu hata bizi ne kadar etkiler o ayrı.

Alıntıları Göster
    Benim kullandığım navtürk gayet hata yapıyor. Kadrana güvenme gps e güvenme.. Tam hızımızı Allah biliyor desenize ..

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuf

Benim kullandığım navtürk gayet hata yapıyor. Kadrana güvenme gps e güvenme.. Tam hızımızı Allah biliyor desenize ..

Alıntıları Göster
    GPS yokuş çıkarken yada inerken hata yapıyor. Siz 20 derecelik bir yokuş çıkarken 100km/s le gidiyorsanız GPS onu 100*cos2 = 93 olarak görebiliyor sizin sadece dünya yüzeyindeki yer değiştirme hızınıza bakıyor.
    Dik duvarda 100km ile gitseniz hızınız sıfır der belkide .

• quote:

Orijinalden alıntı: Ogogo

GPS yokuş çıkarken yada inerken hata yapıyor. Siz 20 derecelik bir yokuş çıkarken 100km/s le gidiyorsanız GPS onu 100*cos2 = 93 olarak görebiliyor sizin sadece dünya yüzeyindeki yer değiştirme hızınıza bakıyor.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Ogogo

yok okadarda değil yükseklik hesabına göre vektörel işlem yapıyor, ama denizden yüksekliği nekadar doğru hesaplar oda başka bir konu

• quote:

Orijinalden alıntı: Whoppix

quote:

Orjinalden alıntı: Ogogo

yok okadarda değil yükseklik hesabına göre vektörel işlem yapıyor, ama denizden yüksekliği nekadar doğru hesaplar oda başka bir konu

Alıntıları Göster
    GPS'in o an kaç uyduya bağlanabildiğide önemli, zaten ana menüde accuracy (doğruluk) oranı gösterilir. Tabiki gpsde hata sapmaları olur, ancak kadranın da %100 doğru hızınızı verdiğini söylemek çok doğru olmaz.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.