Şimdi Ara

Navigasyon Öneri lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: inexyz

quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

quote:

quote:

Navigasyonda Garmin'den öte yol yok.

Doğrudur nede olsa doğum tarihiniz 1925 86 yaşında garmin'in doğumunu bile görmüşsünüzdür

Graham Bell'i bile görmüş olabilir arkadaş :)

Ne alaka şimdi.
    Garmin kullanıyorum. Tomtom kullandım başka cihazları da gördüm. Hiçbiri Garmin kadar mükemmel değil. Navigasyon cihazında aradığım tek şey doğru yol göstersin, haritaları ayrıntılı olsun yeter.
    Cihazlardaki donanım beni hiç ilgilendirmiyor. Satış sonrası destekte önemli değil.

1- Forumdaki profilinizi doğru şekilde düzeltin,yaşınız 86 ise düzeltmeyin
    2- Başarsoft haritalı her cihaz Türkiye'de doğru yolu gösterir zaten
    3- iGO'nun haritaları belki 20 kat daha fazla ayrıntı/özellik barındırır
    4- Satış sonrası destek önemli değil ise bence kimseye cihaz önermeyin

Daha yazarım ama gereksiz gördüm bundan sonrasını

1. Siz kimliğinizle ilgili hiç birşey yazmamışsınız. Benim profilimdeki doğum tarihi hiç değilse birine ait.
    2. IGO kullanmadım. Her cihazı kullanıpta buraya yorum yazacağım diye bir şart yok sanırım. Kullandığım ve son derece memnun olduğum cihazı tavsiye ettim. Kimse de Garmin kötü diyemez çünkü çok iyi. IGO, Garmin'e göre 20 kat daha fazla ayrıntı / özellik barındırıyorsa IGO iyidir. En kısa zamanda inceleyeceğim. Bizim oralarda küçük bir köy yeri var oranın ismini bulursam tamam derim.
    3. Cihazı aldığımdan beridir güncellemelerini kendim yaptım. Satış sonrası başka ne tür bir yardıma ihtiyaç duyuluyor bilmiyorum.

Garmin'i hep bir mücize olarak görüyorum. Benim gibi yol iz bulması zor bir insana Allah tarafından gönderilmiş kutsal birşey gibi. Gitmek istediğim yerin adresini alıp kapısının önüne kadar gidebiliyorsam bundan daha fazlasını isteyemem.

+ birçok yerin kapı numaraları bile Garmin'de mevcuttur. IGO'da var mı?

1- Neden lazım size bilgiler GBT sorgusu falanmı yaptıracaksınız ?
    2- Kullanmadan sadece 1 yazılım için bu en iyisi diye yazmanız abes
    3- Forumu biraz okuyun anlarsınız

Garmin mucize falan değil,basit arayüzlü belki 15 senedir değişmeyen yetersiz bir yazılım o kadar,ayrıca yerinizde olsam bu kutsal ayda benzetmelerinize dikkat ederim ! Kapı numaralarının büyük bir kısmı tıpkı şerit bilgileri gibi garmin'de hatalı çalışır.Önce bir iGO'lu cihaz alın kullanın sonra yazın.

Bunları yapmadanda dün üye olup bugün benimle yazı yarışına girmeyin,tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: The Scorpion

Arabamda kullanmak için bir navigasyon cihazı istiyorum. Ancak pek bilgiili olmadıgımdan yanlış seçim yapmak da isemitoyurm.
    cihazda şu özellikler olsun istiyorum ama sizin de ekliceğiniz şu da olsun dostum kullandıkca anlaşılıyor diyebiliceğiniz bişey varsa ekleyin lütfen.

-Hızlı konumlama ve yön tespiti.
    -Sokak adı yanında harita üzerinden ben şu noktaya gidicem diye işaretliyebileyim.
    -Harita güncelleme konusunda rahat olsun biyerden sonra artık güncelleyemezsiniz demesin.
    -Her türlü ses kapatma (rahatsız edici hız limitini geçtiniz gibi uyarılar) ve ayrıntılı seçenekler.
    -Arabalara göre uyum olayı var mı bilmiyorum. (Getz kullanıyorum 2009 model)
    -bluetooth olayı ne işe yarar?.
    -hafızası yüksek olsa ne olmasa ne ? :D
    -yazılımlar vs.
    bu konularda hertürlü yorumunuza açığım.

quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur
    Navigasyon Yazılımı olarak, bir kere NNG ürünlerinden vaz geçmeyin, igo8 ve Primo dan, diğer hem cihaz hemde donanım olarak aynı isimlerde olan Tomtom ve garmin yazılımlar çok iyi değil. Ayrıca bu ürünler linux işletime sahip olduklarından bu ürünlerde kullanabileceğiniz başka programlar sınırlı hatta yok gibi birşey, ama igo8 ve Primo kullanan cihazların çoğusu Windows tabanlı cihazlar, ve bunlar için bir sürü navigasyon ve navigasyon harici programlar bulabilirsiniz.

Bu navigasyon yazılımı kısmında İgo8-Primo ve Garmin ayrı Tomtom çok çok ayrı Navking de dahil, igo8-primo ve garmin kullanan cihazlar Başarsoft haritası kullanıyorlar türkiyede, ve Bu Başarsoft verileri Türkiye için en ideali diğerleri pek işe yaramaz, bir kaç büyük şehir dışında. Ama garminde başarsoft kullanmasına rağmen harita verilerinde farklılıklar oluşuyor, igo8-primonun kullandığı daha iyi ve kapsamlı gibime geldi. en azından kapı numarası olarak. Tomtom ve navkingler Teleatlas haritası kullanıyorlar herhalde ve Türkiyede çok iyi değiller

Sn.The Scorpion,

Sorularınıza tek tek cevap vermeden önce yukarıda eskiden yazmış olduğum bir yazıyı okumanızı tavsiye ederim.Sorularınız genel çünkü,tüm cihazların yapabileceği şeyler, ama önemli olan navigasyon yazılımı ve kullanılan harita. Hafızası yüksek derken RAM imimi yoksa depolama birimindenmi bahsediyorsunuz anlayamadım ama RAM bir kere artık en az 128 olsun,depolama birimi olarak ta çokta sorun değil zaten SDCARDlarlada çalışıyor bu cihazlar ve en az 1 gb zaten şu anda dahili hafızalar. Bluetooth olayı , handsfree modu gibi düşünün, araç kullanırken sesi cihaz sayesinde alıp göndermek gibi birşey ama tabii kullanmış olduğunuz telefonla Eşleşebilirse kullanabiliyorsunuz bu fonksiyonuda.

Şimdiden tercihiniz hayırlı olsun güle güle kullanın.

• hepinize ilginizden dolayı çok teşekkür ediyorum. peki şu sorumla ilgili bir cevap bulamadım.
    Ben iphone4 kullanıyorum; araç için olan bu navigasyon cihazlarından herhangi biri iphone'umda yaptigim gibi ben şuraya gidicem diyip haritada gezinirken koydugum o noktaya olan en kısa ve doğru yolu bulma olasılığı var mı?
    Sokak adı flan girmek istemiyorum sonuçta sürekli sokak adı vs belirli olan yerlere gitmeyebilirm
  • quote:

hepinize ilginizden dolayı çok teşekkür ediyorum. peki şu sorumla ilgili bir cevap bulamadım.
    Ben iphone4 kullanıyorum; araç için olan bu navigasyon cihazlarından herhangi biri iphone'umda yaptigim gibi ben şuraya gidicem diyip haritada gezinirken koydugum o noktaya olan en kısa ve doğru yolu bulma olasılığı var mı?
    Sokak adı flan girmek istemiyorum sonuçta sürekli sokak adı vs belirli olan yerlere gitmeyebilirm

Evet var.Igo yazılımlarda harita üzerinden işaretlidiğiniz noktaya navigasyon yapabilirsiniz.
  • quote:

hepinize ilginizden dolayı çok teşekkür ediyorum. peki şu sorumla ilgili bir cevap bulamadım.

Tüm yazılımlar neredeyse bu dediğinizi yapıyor, tomtom, garmin, igo8,amigo, primo,sygic,vb vb çok büyük bir özellik değil yani. Noktaya Navigasyon neredeyse tüm yazılımlarda var.

Bu arada İPHONE da hangi navigasyon yazılımını kullanıyorsunuz ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 10 Ağustos 2011; 12:53:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

quote:

Tüm yazılımlar neredeyse bu dediğinizi yapıyor, tomtom, garmin, igo8,amigo, primo,sygic,vb vb çok büyük bir özellik değil yani. Noktaya Navigasyon neredeyse tüm yazılımlarda var.

Bu arada İPHONE da hangi navigasyon yazılımını kullanıyorsunuz ki?

iPhone da kendi haritası gayet hızlı ve güzel pilotlama yapıyor ancak onun da saga don sola don gibi uyarıları eksik kalıyor yani teknoloji iyi ama tam da bir navigasyon cihazı olamıyor kendisi :D

• quote:

iPhone da kendi haritası gayet hızlı ve güzel pilotlama yapıyor ancak onun da saga don sola don gibi uyarıları eksik kalıyor yani teknoloji iyi ama tam da bir navigasyon cihazı olamıyor kendisi :D

Sn. The Scorpion,

İphone telefonunuzun GPS alıcısından konum bulmasından memnun iseniz, vede batarya sorunu olmaz ,araca bindiğimde şarja takabilirim diyorsanız neden başka bir navigasyon cihazına ihytiyacınız varki? İphone lara bu yukarıda söylenen çoğu yazılım yüklenebiliyor.

İgoMyWay for İphone

• ama işte iphone da illaki haritayı flan yüklicek internetten bir de bu navigasyon cihazlarına nazaran ekranı biraz daha küçük kalıyor çözünürlüğü mukemmel olmasına ragmen
  • forumda bir sürü navi tavsiye mesajı var, özetle igo primolu cihazlardan next 525,next 545 veya kendi yazılımını kullanan garmin tercih ederseniz pişman olmazsınız.kalite ve satış sonrası destek önemli değilse piranha vb. Cihazları da düsünebilirsiniz.
  • quote:

ama işte iphone da illaki haritayı flan yüklicek internetten bir de bu navigasyon cihazlarına nazaran ekranı biraz daha küçük kalıyor çözünürlüğü mukemmel olmasına ragmen

Doğru yanıt...cep telefonundaki navigasyon bu şekilde kullanım için değildir zaten.Birde şu anda AppStore'da olan yazılımı almayın zaten hem sorun var hemde yakında güncellemesi olacak.Bu konuda ayrı bir muamma da harita güncellemesi,iphone mutlaka iTunes'tan güncellenmeli ama o da henüz yok seçeneklerde.

Uzun lafın kısası kafanıza göre markaya bakın ama mutlaka başarsoft haritası ve igo yazılımı olsun.iGO nun eski igo8 versiyonlarından uzak durun bu sene sonunda artık desteği olmayacak.Yani kritik bir hata olursa artık güncellemesi gelmeyecek.Bir süre sonrada haritaları olmamaya başlar.

Alacağınız cihazların neyi vaad ettiklerinide oradan buradan satış sitelerinden değil firmaların resmi sitelerinden bakın.Sitelerinde yapılan beyanlar esastır,diğer türlü biz yazmadık,onu başkası yapmış muhabbeti ile muhatap olursunuz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Navigasyonda Garmin'den öte yol yok.

Doğrudur nede olsa doğum tarihiniz 1925 86 yaşında garmin'in doğumunu bile görmüşsünüzdür

Graham Bell'i bile görmüş olabilir arkadaş :)

Ne alaka şimdi.
    Garmin kullanıyorum. Tomtom kullandım başka cihazları da gördüm. Hiçbiri Garmin kadar mükemmel değil. Navigasyon cihazında aradığım tek şey doğru yol göstersin, haritaları ayrıntılı olsun yeter.
    Cihazlardaki donanım beni hiç ilgilendirmiyor. Satış sonrası destekte önemli değil.

1- Forumdaki profilinizi doğru şekilde düzeltin,yaşınız 86 ise düzeltmeyin
    2- Başarsoft haritalı her cihaz Türkiye'de doğru yolu gösterir zaten
    3- iGO'nun haritaları belki 20 kat daha fazla ayrıntı/özellik barındırır
    4- Satış sonrası destek önemli değil ise bence kimseye cihaz önermeyin

Daha yazarım ama gereksiz gördüm bundan sonrasını

1. Siz kimliğinizle ilgili hiç birşey yazmamışsınız. Benim profilimdeki doğum tarihi hiç değilse birine ait.
    2. IGO kullanmadım. Her cihazı kullanıpta buraya yorum yazacağım diye bir şart yok sanırım. Kullandığım ve son derece memnun olduğum cihazı tavsiye ettim. Kimse de Garmin kötü diyemez çünkü çok iyi. IGO, Garmin'e göre 20 kat daha fazla ayrıntı / özellik barındırıyorsa IGO iyidir. En kısa zamanda inceleyeceğim. Bizim oralarda küçük bir köy yeri var oranın ismini bulursam tamam derim.
    3. Cihazı aldığımdan beridir güncellemelerini kendim yaptım. Satış sonrası başka ne tür bir yardıma ihtiyaç duyuluyor bilmiyorum.

Garmin'i hep bir mücize olarak görüyorum. Benim gibi yol iz bulması zor bir insana Allah tarafından gönderilmiş kutsal birşey gibi. Gitmek istediğim yerin adresini alıp kapısının önüne kadar gidebiliyorsam bundan daha fazlasını isteyemem.

+ birçok yerin kapı numaraları bile Garmin'de mevcuttur. IGO'da var mı?

1- Neden lazım size bilgiler GBT sorgusu falanmı yaptıracaksınız ?
    2- Kullanmadan sadece 1 yazılım için bu en iyisi diye yazmanız abes
    3- Forumu biraz okuyun anlarsınız

Garmin mucize falan değil,basit arayüzlü belki 15 senedir değişmeyen yetersiz bir yazılım o kadar,ayrıca yerinizde olsam bu kutsal ayda benzetmelerinize dikkat ederim ! Kapı numaralarının büyük bir kısmı tıpkı şerit bilgileri gibi garmin'de hatalı çalışır.Önce bir iGO'lu cihaz alın kullanın sonra yazın.

Bunları yapmadanda dün üye olup bugün benimle yazı yarışına girmeyin,tavsiye ederim

Kendi Ad ve soyadımın olduğu hesabım ceza aldı. O yüzden yeni hesap açtım. İsim soyisim sorun olduğundan bunu kullanıyorum.

• TELEFUNKEN TLF 250 Aldım 350 ye göre görünüşü daha hoş geldi. inşallah pişman olmam şimdilik hoşuma gitti.
  • haritaya göre cihaz seçmek lazım igo primo yu döndürebilecek en iyi işlemci next 525 de var 633 mhz diğerleri yavaş kalır , igo primo güncellendikce harita ağırlaşabilir güçlü işlemci gerektirir, ve çabuk uydu bulmak için Atlas V gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

TELEFUNKEN TLF 250 Aldım 350 ye göre görünüşü daha hoş geldi. inşallah pişman olmam şimdilik hoşuma gitti.

hayırlı olsun ıyı gunlerde kullanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanoto

haritaya göre cihaz seçmek lazım igo primo yu döndürebilecek en iyi işlemci next 525 de var 633 mhz diğerleri yavaş kalır , igo primo güncellendikce harita ağırlaşabilir güçlü işlemci gerektirir, ve çabuk uydu bulmak için Atlas V gerekir.

herkesın fıkrıne saygı duymakla bırlıkte bu yazdıklarınızın hıcbırıne kesınlıkle katılmıyorum.. bu konuda cok sey yazılabılır ama neyse..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bartucan -- 10 Ağustos 2011; 23:01:38 >
  • quote:

haritaya göre cihaz seçmek lazım igo primo yu döndürebilecek en iyi işlemci next 525 de var 633 mhz diğerleri yavaş kalır , igo primo güncellendikce harita ağırlaşabilir güçlü işlemci gerektirir, ve çabuk uydu bulmak için Atlas V gerekir.

http://www.dailymotion.com/semihnural#videoId=xjhwct
    TLF 350 kapalı alanda uydu bulma videosuna bir göz atın işlemci önemli ama yazılımda donanımda önemli işlemciyi destekleyen
    işlemci ile birlikte motherkart ram gpu navigasyonda anten vs vs hepsinin iyi olması halinda bile uyum içeerisinde çalışmalar falan

• quote:

Orijinalden alıntı: semih37

quote:

TLF 350 kapalı alanda uydu bulma videosuna bir göz atın işlemci önemli ama yazılımda donanımda önemli işlemciyi destekleyen
    işlemci ile birlikte motherkart ram gpu navigasyonda anten vs vs hepsinin iyi olması halinda bile uyum içeerisinde çalışmalar falan

Herhangi bir cihazın kapalı alanda uyudu bulması onun iyi bir alıcı katına vs. sahip olduğunu göstermez Bunu bilmeyenler sürekli yazıyor bari siz yazmayın.Bu yazdığınız hiç bir testte kriter olarak alınmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 11 Ağustos 2011; 9:30:55 >

• Telefunken dediğiniz cihaz şu sinbo'nun yaptığı cihaz değil mi? Kettle'nı bile aldığıma pişman oldum...

Bir arkadaş da Sunny güzel falan demiş (bulamadım şimdi topiği) ya bırakın arkadaşlar, bilmeyenler ciddi sanacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DD252Admin -- 11 Ağustos 2011; 9:28:55 >
  • quote:

Telefunken dediğiniz cihaz şu sinbo'nun yaptığı cihaz değil mi? Kettle'nı bile aldığıma pişman oldum...

Bir arkadaş da Sunny güzel falan demiş (bulamadım şimdi topiği) ya bırakın arkadaşlar, bilmeyenler ciddi sanacak.

http://forum.donanimhaber.com/m_47836863/mpage_1/key_/tm.htm
    bu kadar arkadaşın kullandığı ve beğendiği cihaz hakkında dün öyle deyip bu gün böyle diyen birinin yazdığı yazıyı önemsemiyorum
    kullandığınız cihazlar hakkında fikir bile beyan etmiyorum
    evet telefunkenin arkasında sinbo var sinbo kaç yıldır tüketici altın ödülü alan bir firma adama bu tip ödülleri oturduğu yerden ahkam kesmekle vermiyorlar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: semih37

quote:

Herhangi bir cihazın kapalı alanda uyudu bulması onun iyi bir alıcı katına vs. sahip olduğunu göstermez Bunu bilmeyenler sürekli yazıyor bari siz yazmayın.Bu yazdığınız hiç bir testte kriter olarak alınmaz.

açık alanda uydu bulma görüntüsü de eklemiştim sayın gps-navigasyon hatırlarsınız parlama polemiğine neden olmuştu

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.