Şimdi Ara

Navigasyon Öneri lütfen (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: semih37

quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aslanoto

haritaya göre cihaz seçmek lazım igo primo yu döndürebilecek en iyi işlemci next 525 de var 633 mhz diğerleri yavaş kalır , igo primo güncellendikce harita ağırlaşabilir güçlü işlemci gerektirir, ve çabuk uydu bulmak için Atlas V gerekir.

http://www.dailymotion.com/semihnural#videoId=xjhwct
    TLF 350 kapalı alanda uydu bulma videosuna bir göz atın işlemci önemli ama yazılımda donanımda önemli işlemciyi destekleyen
    işlemci ile birlikte motherkart ram gpu navigasyonda anten vs vs hepsinin iyi olması halinda bile uyum içeerisinde çalışmalar falan

Herhangi bir cihazın kapalı alanda uyudu bulması onun iyi bir alıcı katına vs. sahip olduğunu göstermez Bunu bilmeyenler sürekli yazıyor bari siz yazmayın.Bu yazdığınız hiç bir testte kriter olarak alınmaz.

açık alanda uydu bulma görüntüsü de eklemiştim sayın gps-navigasyon hatırlarsınız parlama polemiğine neden olmuştu

Hatırlamammı ama o konudada Anti-Glare yazısının hatalı olduğunu kabul etmiştiniz.Yani bir şeyin hatalı yapıldığını anladık ve düzelttirme yoluna gittik gerçi firmanın işine geliyorki heryerde bu ürünler hala böyle lanse ediliyor Tartışmaya mahal olmayalım gene,sadece yazdığınız şeyin hatalı olduğunu yazdım o kadar.Bir cihazın alıcı testi kapalı alanda yapılmaz,ve isterse 10 uydu alsın bu kriter değildir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aslanoto

haritaya göre cihaz seçmek lazım igo primo yu döndürebilecek en iyi işlemci next 525 de var 633 mhz diğerleri yavaş kalır , igo primo güncellendikce harita ağırlaşabilir güçlü işlemci gerektirir, ve çabuk uydu bulmak için Atlas V gerekir.

http://www.dailymotion.com/semihnural#videoId=xjhwct
    TLF 350 kapalı alanda uydu bulma videosuna bir göz atın işlemci önemli ama yazılımda donanımda önemli işlemciyi destekleyen
    işlemci ile birlikte motherkart ram gpu navigasyonda anten vs vs hepsinin iyi olması halinda bile uyum içeerisinde çalışmalar falan

Herhangi bir cihazın kapalı alanda uyudu bulması onun iyi bir alıcı katına vs. sahip olduğunu göstermez Bunu bilmeyenler sürekli yazıyor bari siz yazmayın.Bu yazdığınız hiç bir testte kriter olarak alınmaz.

açık alanda uydu bulma görüntüsü de eklemiştim sayın gps-navigasyon hatırlarsınız parlama polemiğine neden olmuştu

Hatırlamammı ama o konudada Anti-Glare yazısının hatalı olduğunu kabul etmiştiniz.Yani bir şeyin hatalı yapıldığını anladık ve düzelttirme yoluna gittik gerçi firmanın işine geliyorki heryerde bu ürünler hala böyle lanse ediliyor Tartışmaya mahal olmayalım gene,sadece yazdığınız şeyin hatalı olduğunu yazdım o kadar.Bir cihazın alıcı testi kapalı alanda yapılmaz,ve isterse 10 uydu alsın bu kriter değildir.

bu yapılan kullanıcı testi profesyonel bir test değil tabiki ama başka cihazlarıda aynı konumda test etme imkanı olsa karşılaştırma yapılabilirdi aslında bunada test değil karşılaştırma derdik
    yine hatırlıyorum bu görüntüyü bir firmanın sitesinden alıntı yapan sayın imkansızın eklediği jpek te görmüş ve merak edip kendisinden bu ekrana nasıl ulaşılacağını öğrenip resim ve video eklemiştim
    ve diğer arkadaşlarada sizlerde ekleyin mümkünse ricasında bulunmuştum ama haklı olarak buraya kimse bu şekilde paylaşımlar eklemiyor onun sebebininde paylaşımlar sonucunda yapılan olumsuz ve üzücü yorumlar dan
    kaynaklandığını düşünüyorum aslında olumlu ve teşvik edici yorumlar yapılsa paylaşım artacaktır kanaatindeyim saygılarımla

• Bence eklenir bu kadar karamsar olmayın, ben size ekleneceği zamanıda yazayım ne zaman ki kişiler 2'li oynamayı bırakırlar o zaman belki bunlar olur Yoksa bir tarafta laf sokmalar,diğer tarafta süzgün süzgün yazmalarla bir yere varılmıyor.Daha öncede yazmıştım bunları çekinmeden yazarım.Yani öyle msn/başka site kardeşliği ile buralara gelip yazmak pek iyi bir sonucu olan şeyler değil

Karşılaştırmada olsa ben oturma odasında denedim bak X cihaz 5 uydu yok ofisimde denedim 7 uydu bak diğeri almıyor bile muhabbeti teknik anlamda benim için koca bir sıfırdır.Onu anlatmaya çalıştım o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 11 Ağustos 2011; 12:42:37 >
  • quote:

bu yapılan kullanıcı testi profesyonel bir test değil tabiki ama başka cihazlarıda aynı konumda test etme imkanı olsa karşılaştırma yapılabilirdi aslında bunada test değil karşılaştırma derdik
    yine hatırlıyorum bu görüntüyü bir firmanın sitesinden alıntı yapan sayın imkansızın eklediği jpek te görmüş ve merak edip kendisinden bu ekrana nasıl ulaşılacağını öğrenip resim ve video eklemiştim
    ve diğer arkadaşlarada sizlerde ekleyin mümkünse ricasında bulunmuştum ama haklı olarak buraya kimse bu şekilde paylaşımlar eklemiyor onun sebebininde paylaşımlar sonucunda yapılan olumsuz ve üzücü yorumlar dan
    kaynaklandığını düşünüyorum aslında olumlu ve teşvik edici yorumlar yapılsa paylaşım artacaktır kanaatindeyim saygılarımla

Sn.semih37,

Test yada karşılaştırma yapacaksanız bi zahmet benim içinde bir noktaya dikkat edermisiniz? 3-4 adet uydu bulan bir cihaz ile 11-12 uydu bulan bir aletin O navigasyon yazılımında araç konumu budur dediği noktaya bakabilirmisiniz fark varmı diye? Hareket halinde karşılaştırma yaparkende cihazlarda yazan HIZ larıda karşılaştırırmısınız? hani uydu sayısı fazlalığı ile ölçülen hız doğruluğu arasında fark varmı?

Teşekkürler şimdiden

• Bu testleri başka bir konu altında veya muhabbet ettiğiniz sitelerde yapsanızda konu tamamen amacından sapmasa ? Yukarıda zaten soran kişi cihazı almış konu bitmiş,ama hala kısır şeylerle yazmaya devam ediyoruz sonrada alemden fırça yiyoruz uyarı alıyoruz
  • sayın x-calıbur gercı bu sorunuzun muhatabı ben degılım ama merak edıp denemıstım hız konusuna dıkkat etmedım ama arac konumu olayında arac ıcınde cıhazı acıp navıye gırdıgımde uydular baglanmıs oluyor genelde arac konumu sabıt ve ortalama 7-8 uydu buluyor bu sehır ıcınde tam acık alan degıl .. cok kapalı yerde acıp denedım ılk basta sınyal arıyor yazınca dısarıya cıktım baglantı kurulana kadar arac sımgesı saga sola donuyor bu sırada ıkı uydu vardı tahmınen 10 sn kadar sonra arac sımgesı sabıtlendı bu anda ekranda 4 uydu gosterıyodu sonra 8 e cıktı sahıle gıttım her taraf acık 12 uydu gosterdı hıc kırmızı yok hepsı yesıl durumda yıne aynı kısaca 5 uydu da 12 uydu da aracın konumu ve yonu aynı ama bunu kayıt etmedım yanı burada ıspat edemem ınanmayan dener zaten sadece yukseklık bılgısı 2 -3 uydu da hatalı gosterıyor - 30 m gıbı 5 uyduyu gecınce 1-2 m gostermeye baslıyor bu yukseklık sahılde bu kadar yanılma da normaldır herhalde...

• quote:

Orijinalden alıntı: bartucan

sayın x-calıbur gercı bu sorunuzun muhatabı ben degılım ama merak edıp denemıstım hız konusuna dıkkat etmedım ama arac konumu olayında arac ıcınde cıhazı acıp navıye gırdıgımde uydular baglanmıs oluyor genelde arac konumu sabıt ve ortalama 7-8 uydu buluyor bu sehır ıcınde tam acık alan degıl .. cok kapalı yerde acıp denedım ılk basta sınyal arıyor yazınca dısarıya cıktım baglantı kurulana kadar arac sımgesı saga sola donuyor bu sırada ıkı uydu vardı tahmınen 10 sn kadar sonra arac sımgesı sabıtlendı bu anda ekranda 4 uydu gosterıyodu sonra 8 e cıktı sahıle gıttım her taraf acık 12 uydu gosterdı hıc kırmızı yok hepsı yesıl durumda yıne aynı kısaca 5 uydu da 12 uydu da aracın konumu ve yonu aynı ama bunu kayıt etmedım yanı burada ıspat edemem ınanmayan dener zaten sadece yukseklık bılgısı 2 -3 uydu da hatalı gosterıyor - 30 m gıbı 5 uyduyu gecınce 1-2 m gostermeye baslıyor bu yukseklık sahılde bu kadar yanılma da normaldır herhalde...

Teşekkürler Sn.bartucan,

Bu olayı sadece kendi cihazınızdamı denediniz yoksa farklı cihazlar ile karşılaştırdınız mı? Benim emektar cihazımda da aynı durum var, 4 uydu varkende aynı yeri gösteriyor 10 uydu bağlantısı varkende Bildiğim kadarı ile konum için 3 uydu, yükseklik içinde 4 uydu lazım minimum. İleri düzey teknik bilgiler bunlar muhtemelen, bilenler biliyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

quote:

sayın x-calıbur gercı bu sorunuzun muhatabı ben degılım ama merak edıp denemıstım hız konusuna dıkkat etmedım ama arac konumu olayında arac ıcınde cıhazı acıp navıye gırdıgımde uydular baglanmıs oluyor genelde arac konumu sabıt ve ortalama 7-8 uydu buluyor bu sehır ıcınde tam acık alan degıl .. cok kapalı yerde acıp denedım ılk basta sınyal arıyor yazınca dısarıya cıktım baglantı kurulana kadar arac sımgesı saga sola donuyor bu sırada ıkı uydu vardı tahmınen 10 sn kadar sonra arac sımgesı sabıtlendı bu anda ekranda 4 uydu gosterıyodu sonra 8 e cıktı sahıle gıttım her taraf acık 12 uydu gosterdı hıc kırmızı yok hepsı yesıl durumda yıne aynı kısaca 5 uydu da 12 uydu da aracın konumu ve yonu aynı ama bunu kayıt etmedım yanı burada ıspat edemem ınanmayan dener zaten sadece yukseklık bılgısı 2 -3 uydu da hatalı gosterıyor - 30 m gıbı 5 uyduyu gecınce 1-2 m gostermeye baslıyor bu yukseklık sahılde bu kadar yanılma da normaldır herhalde...

Teşekkürler Sn.bartucan,

Bu olayı sadece kendi cihazınızdamı denediniz yoksa farklı cihazlar ile karşılaştırdınız mı? Benim emektar cihazımda da aynı durum var, 4 uydu varkende aynı yeri gösteriyor 10 uydu bağlantısı varkende Bildiğim kadarı ile konum için 3 uydu, yükseklik içinde 4 uydu lazım minimum. İleri düzey teknik bilgiler bunlar muhtemelen, bilenler biliyordur.

ben tesekkur ederımyok sadece kendı cıhazımda denedım daha onceden bu uydu sayısı ıle ılgılı bı konu olmustu farklı cıhazları karsılastırma ımkanım yok su anda benım bıldıgım dogru konum ıcın en az 4 uydu gerektıgı hatta boyle bı yazıda bulmustum ıstanbul unıversıtesı kaynaklıydı yanılmıyosam bı bakayım bulursam lınkını koyarım .. saygılar

• quote:

ben tesekkur ederımyok sadece kendı cıhazımda denedım daha onceden bu uydu sayısı ıle ılgılı bı konu olmustu farklı cıhazları karsılastırma ımkanım yok su anda benım bıldıgım dogru konum ıcın en az 4 uydu gerektıgı hatta boyle bı yazıda bulmustum ıstanbul unıversıtesı kaynaklıydı yanılmıyosam bı bakayım bulursam lınkını koyarım .. saygılar

Reca ederim Sabaha kadar teşekkür edecez gibime geldi O konuyu bulabilirseniz bu karşılaştırma olayı o konudan da devam edebilir. Burada her cihaz tavsiyesi isteyen yeni konu açıyor herhalde :) O kadar çok varki bu tip tavsiye konusu :)

Saygı ve Sevgilerimle ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 11 Ağustos 2011; 14:36:27 >

• Sayın @The Scorpion arkadaşımız cihaz önerisi istemiş kullanan arkadaşlar tavsiyelerde bulunmuşlar ve seçimini Telefunkenden yana kullanmış.Cihazı hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullansın.Lakin yine konu dönmüş dolaşmış karşılıklı tartışmaya dönüşmüş,hafiyeliğe kadar uzanmış.Konunun akibeti özünden sapmış.Kimsenin mesajını silmek,kimseye uyarı vermek istemiyoruz.Bu yüzden konuyu kapatıyorum cihaz alan @The Scorpion arkadaşımız cihazı ile alakalı paylaşımlarını ya telefunken konularından yapar yada yeni başlık açarak izlenimlerini bizlerle paylaşır.Herkese anlayışından dolayı teşekkür ediyorum.İyi forumlar
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.