Şimdi Ara

NAVİGASYON VE LUMIA - ACİL!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Navigasyon cihazına ihtiyacım var ama bu arada telefonu da yenileyip Lumia almak istiyorum.

Araştırdığım kadarıyla Nokianın navigasyonu ücretsiz, internet gerektirmiyor ve sesli yönlendirmeye de sahipmiş. Ama performansı nasıl? Navigasyon cihazını arar mıyım?

Sizce hangi model işimi görür? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Teşekkürler.

• Hepsi de gayet mükemmel iş görür. Performans olarak rakibi çok az. 520 hariç harita uygulamalarında sorun yaşamazsın. 520de pusula yok çünkü. Sadece normal harita kullanımında yon bulamazsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonlar arasında en iyi navi hizmeti veren tartışmasız nokia. Ama o eski ovi mapsteki performansı ben göremedim ne yazıkki. Şöyleki haritalar güncel değil cadde olmuş sokaklar güncellenmemiş yeni yapılan avmler yada mekanlar haritada gözükmüyor. Geçen gün baya dolaştırdı beni ve alternatif yol seçeneği fazla yok . Kısaca marketlerde satılan arabaların içinde kullanılan naviler kadar performans bekleme
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nuvo'

telefonlar arasında en iyi navi hizmeti veren tartışmasız nokia. Ama o eski ovi mapsteki performansı ben göremedim ne yazıkki. Şöyleki haritalar güncel değil cadde olmuş sokaklar güncellenmemiş yeni yapılan avmler yada mekanlar haritada gözükmüyor. Geçen gün baya dolaştırdı beni ve alternatif yol seçeneği fazla yok . Kısaca marketlerde satılan arabaların içinde kullanılan naviler kadar performans bekleme

Aynen küçük şehirlerde sıkıntı var.

ıspartada az sıkıntılıydı ama yol , kavşak hatası yapmıyor köyde dahil. Köşeye gelmeden 10sn önce sağa sola dön diyor çok gızel

Antalya ve istanbulda çok başarılı . Şimdi 2saate izmire ineceğim orda da başarılıdır diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Kasık biti

quote:

Orijinalden alıntı: Nuvo'

telefonlar arasında en iyi navi hizmeti veren tartışmasız nokia. Ama o eski ovi mapsteki performansı ben göremedim ne yazıkki. Şöyleki haritalar güncel değil cadde olmuş sokaklar güncellenmemiş yeni yapılan avmler yada mekanlar haritada gözükmüyor. Geçen gün baya dolaştırdı beni ve alternatif yol seçeneği fazla yok . Kısaca marketlerde satılan arabaların içinde kullanılan naviler kadar performans bekleme

Aynen küçük şehirlerde sıkıntı var.

ıspartada az sıkıntılıydı ama yol , kavşak hatası yapmıyor köyde dahil. Köşeye gelmeden 10sn önce sağa sola dön diyor çok gızel

Antalya ve istanbulda çok başarılı . Şimdi 2saate izmire ineceğim orda da başarılıdır diye düşünüyorum

iyide ben bu sorunları istanbulda yaşıyorum : ) aslında istanbul gibi biryerde güncel kalmak zordur hak vermek lazım adamlara dün gördüğümüz bugün farklı yerde çıkıyor karşımıza : )

• Programda mı sorun var 520 de mi sorun var bilmiyorum ama navigasyonla özellikle yürüyüş modunda yol diye binalara sokuyor insanı dönüş olmayan yerden dön diyor garip garip benzeri şeyler.İstanbulda sadece otobüste giderken ineceğim yeri belirlemek için bakıyorum.Pusuladan kaynaklı bir sorun da olabilir.
  • GÜNCEL
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Navigasyon cihazının yerini kesinlikle tutmaz. Bir defa alternatif rotalar üretmiyor, bulunduğun noktaya göre bir tane üretiyor ve ordan götürüyor. Yolu az çok biliyorsan onun önerdiği yerden dönmeyiveriyorsun ve yeni bir rota çiziyor.

Arabanın burnunun baktığı yöne göre bile alakasız rotalar çiziyor. Örneğin bir rota çizdiniz 15 km tuttu. Halbuki arabanın arka tarafı yönünden gitseniz 7 km tutacaktı. (Bunun ayarlardaki en kısa mesafe, en hızlı ya da dengeli ayarlarıyla alakası yok çünkü arabanın burnunu diğer tarafa döndürüp yine çizdirdiğimizde bu sefer kısa olanı çiziyor.

Bunun dışında Here Drive programında bug var. Birçok yere yazdım ama bir cevap bile yazmadılar. Gitmek istediğiniz rota üzerinde feribot mevcutsa cihaz sizi feribotla gitmeye zorluyor. Örneğin Sile - Erdek, İstanbul - Bursa gibi rotalarda seçeneklerden Feribot kullan srçeneğini kaldırırsanız "Çok fazla seçenek devre dışı" diye uyarı veriyor ve çizmiyor rota. Yani feribotla gitmeye mecbur tutuyor, körfezden dolaştırarak götürmüyor.

Yer bilgisi çok zayıf. Örneğin bir okul ya da otele gideceksiniz. Adresi biliyorsanız sorun yok. Sokak adını yazın götürsün. Ama bilmem ne okulu, bilmem ne oteli gibi yazarsanız navigasyon cihazlarına göre çok çok zayıf kalıyor.

Bundan önceki telefonum E6'daki navigasyon çok daha başarılıydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 22 Ağustos 2013; 14:04:00 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.