Şimdi Ara

Navigasyon yerine dahili GPS'li Tablet PC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
33.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Navigasyon ihtiyacım vardı bugün Piranha Fuga almıştım ama düşük ses sorunu yaşayınca açıkcası soğudum. Aldığım fiyata alıcısı çıkınca da elden çıkarttım. Biraz araştırayım bakayım dedim, tablet pc'lere takıldım. Bazılarında GPS dahili olarak sunuluyor. Gerçi fiyat olarak çok uçuk rakamlar da olsa aynı zamanda Wifi'li oldğundan internet kullanımı, HD multimedya özellikler, Oyunlar vs düşünülünce daha mantıklı geldi. Size sormak istiyorum bu konuda çok çok amatörüm. GPS dahili bir tablette istediğim navigasyon yazılımını sarın alıp yükleyerek sorunsuz çalıştırabilir miyim? Yani Başarsoft'un haritalarını satın alsam sorunsuz çalıştırabilir miyim?

• bende karar aşamasındayım ancak (garmin-Asus a10) yada (sony experia) gibiler daha kullanışlı olur. şehir yarım saatlik yol için tablet pc falan taşımak????
  • Çok teşekkür ederim arkadaşlarlar ben biraz daha düşünmeye devam edeyim.
  • Piyasası çok pahalı biraz zaman geçsin fiyat bir otursun alternatif markalar üretime geçsin o zaman almanın faydalı olacağını düşünüyorum
  • Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus var bende(Dahili GPS var) ancak ücretli navigasyon programları satın almazsanız veya 3G/Wi-Fi gibi çevrimiçi bağlantı sağlamazsanız navigasyon işe yaramıyor. Araştırdım Google ile bir anlaşamama söz konusuymuş bu nedenle hizmet sağlanamıyormuş.

Mesela yol tarifini evdeki Wi-Fi bağlantısı sayesinde alıyorum, araca binince konumum görünüyor ama araçta net olmadığından dolayı yeni bir rota belirtemiyor ve yol tarifi alamıyorum. Almak için mutlaka internet bağlantısı gerekiyor, en azından şimdilik. Size önerim 100-150tl verip bi navigasyon cihazı almanız olur.
  • Dahili gps olan cihazlarda igo gibi ücretsiz programlarla internet olmadan bağlanıyor olmamız lazım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gps li tv li wifili tablet pc en iyisi hangisi aliexpress de
  • Av in girişli gps li ne tablet önerirsiniz ?
  • Dahili GPS i olmayan tabletlere, harici GPS baglayipta (usp den) navigasyon programlarini çaliştirabiliyormuyuz? Eger oluyorsa bu harici GPS leri nereden bulabilirim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç parasında bile değilim;
    Aradığım özellikler şunlar;
    1-Ipad 4 gibi kaliteli Tablet PC olacak..rahat oyun oynanacak
    2-Araçta cep telefonu ile eller serbest eşleşecek(Hatta telefon rehberi ipad'e kopyalanacak gelen çağrıyı gösterecek)
    3-Aynı anda 2 cep telefonu bile eşleşebilecek
    4-Dahili GPS olacak ve bunun için simkart internet şartı istemeyecek(minicik navigasyon cihazları gibi)
    5-Wi-Fi olacak
    6-Ücretsiz ömür boyu güncellemeli kaliteli navigasyon programı üzerinde olacak
    Yani bu istediğim özellikler ipad4 için ulaşılamaz istekler mi???
    Yılda 4 defa navigasyona ihtiyacım oluyor ama gerçek bir ihtiyaç...Antalya İzmir'de otel bulmak gibi bir sorun...
  • Samsung tab2 p3110....
    dahili GPS
    bluetooth
    Wi-Fi mevcut....
    tek handikap şu;
    Samsung s3 ile bluetooth ile eşleştirdiğimizde handsfree konuşma ve rehber aktarma bir programla gerçekleştirilebilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fikretkurt

Samsung tab2 p3110....
    dahili GPS
    bluetooth
    Wi-Fi mevcut....
    tek handikap şu;
    Samsung s3 ile bluetooth ile eşleştirdiğimizde handsfree konuşma ve rehber aktarma bir programla gerçekleştirilebilir mi?

Rehber aktarma için Android cihazlarda çok güzel bir aktarma arayüzü var. Gerçi ben bunu telefondan telefona yapmıştım ama tablette de aynısı olur sanırım. Masaüstlerinden birinde "KİŞİLER" olacak. Kişilere girince üstteki menülerden bir yerden aktarma yapılabiliyor. Önce BT ile diğer cihazla yen cihazı eşleştiriyorsunuz. Aktarımdan önce rehberin alınacağı cihazın marka-modeli size seçtiriliyor. Eğer listede cihazınız yoksa otomatik tespit etme gibi bir şey vardı, o aktarım yapılacak cihazın rehberindeki bilgi hanelerini sorgulyor ve aktarım başlıyor. Genelde aktarımla başarılı. İkinci telefn numaraları, e-posta adresleri falan otomatik tespit yöntemiyle bile aktarılabiliyor. Tabi bu ddiklerimi Android 4 bir cihazda yapmıştım.
    Tablet şu an yanımda olsa sizin için telefondan Android tablete deneme yapardım.

• Tabletinizde GPS yazılımı kullanmaya başladınız mı acaba ? Uydu bulma süreleri rota hesaplama hızı vb deneyimlerinizi paylaşabilirmisiniz ? Tşklr,
  • cihaza satıcıda gözattım..
    handsfree özelliği olmaz dediler..
    ama ben bunun samsung s3-samsung tablet arasında bir programla yapılabileceğine inanıyorum.
    Kies air gibi mesela???
  • Acıkcası kies air kullanmadım tam bilmiyorum onun yerine blutooth bir kulaklılada halletmek mantıklı olabilir mutlaka ses'i arac içinde duymak gerekmiyorsa.
  • quote:

Hiç parasında bile değilim;
    Aradığım özellikler şunlar;
    1-Ipad 4 gibi kaliteli Tablet PC olacak..rahat oyun oynanacak
    2-Araçta cep telefonu ile eller serbest eşleşecek(Hatta telefon rehberi ipad'e kopyalanacak gelen çağrıyı gösterecek)
    3-Aynı anda 2 cep telefonu bile eşleşebilecek
    4-Dahili GPS olacak ve bunun için simkart internet şartı istemeyecek(minicik navigasyon cihazları gibi)
    5-Wi-Fi olacak
    6-Ücretsiz ömür boyu güncellemeli kaliteli navigasyon programı üzerinde olacak
    Yani bu istediğim özellikler ipad4 için ulaşılamaz istekler mi???
    Yılda 4 defa navigasyona ihtiyacım oluyor ama gerçek bir ihtiyaç...Antalya İzmir'de otel bulmak gibi bir sorun...

selamlar,
    1. ipad4 e en yakın tablet ipad2 dir ama GPS modülü olması için sim kart takılan modeli gerekli 800-900 TL aralığında bulunabiliyor. (cihaza sim kart takmak zorunda değilsiniz)
    2. tabletleri telefon ile eşleştirip handsfree cihazı olarak kullanmak pek efektif bir çözüm olarak görünmese de isteğinize saygı duyarım, bu tarz çalışan cihaz-program görmedim malesef.
    Rehberin aktarılmasında sorun yok android telefon kullanıyorsanız telefonunuz da kullandığınız gmail adresini tablete girip rehber senkronizasyonu çok basit yapabilirsiniz.
    3.------
    4.dahili GPS ipad lerde sim kart takılan modellerin hepsinde var sadece wi-fi olan ipad lerde GPS yok. android tabletlerde nispeten kaliteli cihaz istiyorsanız samsung tabletlere bakabilirsiniz. hatta sim kartlı modellerin bir kısmını telefon olarak kullanabilme imkanınız var.
    5.Wi-fi hepsinde var zaten
    6. ücretsiz ömür boyu güncelleme benim bildiğim tabletlerde sadece ipadler için var(türkiye haritası appstore da şu an 45 TL.), diğer android cihazlara IGO Türkiye'de malesef lisanslı olarak şimdilik alınamıyor.

handsfree isteğinizi karşılayabilen bir cihaz bulursanız haberimiz olsun lütfen.
    senede 4-5 defa navigasyon kullanacaksanız amacınız bu arada tabletim de olsun şeklindeyse ipad alın (gsm modüllü) hem tablet kullanmış olun hemde navigasyon yapabilin.
    sadece navigasyon istiyorum derseniz, uygun rakamlı çözüm olarak ben üzerinde SYGIC navigasyonu lisanslı olarak bulunduran DARK T7000 android bir cihaz kullanıyorum GPS ve dokunmatik özellikleri gayet yeterli ama güncel harita desteği derseniz o tarafını ileride test edeceğiz.
    bunun yanında S3 telefonunuzda da navigasyon programı çalıştırabilirsiniz (eğer üzerinde lisanslı IGO yoksa illegal olarak helletmek ne kadar mantıklı ona siz karar verirsiniz.)

• Sayın outdoor;
    detaylı cevaplarınız için çok ama çok teşekkür ederim..
    Yazımı yazdıktan sonra çok daha fazla karşılaştırmalar yaptım...
    Hatta Araçlara takılan komple navigasyon-multimedya sistemlerini bile araştırdım.Aman allahım bu ne facia,bu ne önyargı...
    Herkes sattığı cihazı bir numara diyor...Ama cihazla ilgili teknik bir soru sorduğunuz an ebuleb-lebuleb cevabı veriyorlar.
    Sizin ve benim bildiklerimin yarısını bile bilmeden Teknosa'da Bimeks'de görev yapıyorlar...
    Bari okuyun arkadaşlar,forumları okuyun...
    Neyse Tom Tom XL,Garmin Nuvi 1200,Navking s320 Mini cihazları ile Samsung s3'te iGO My Way,ve Sygic karşılaştırdım...
    Arkadaşlar hiçbir navigasyon cihazı Samsung S3 kadar kullanışlı değil...Samsung S3 GPS bulup rotayı bitirmek üzereyken navigasyonlar ancak buluyor.
    Ve bunlarda en detaylı,en güzel navigasyon(Muğla ili ve köy yollarında denedim) programı Sygic...
    Mezraa'lar bile kayıtlı...
    Büyük şehirde yaşamadığım için oralarda deneyemedim.
    Ama en son kararım elimdeki arabayı 1 yıl sonra sattığımda yeni alacağım modelin
    Navigasyon sistemli olanını satın alacağım.Renault,Fiat gibi...
    Haaa hansfree özelliğini araç Aux girişi ile çözelim deyip aracıma gözattım,
    2009 model Toyota Corolla'da AUX girişi yok...

• quote:

Sayın outdoor;
    detaylı cevaplarınız için çok ama çok teşekkür ederim..
    Yazımı yazdıktan sonra çok daha fazla karşılaştırmalar yaptım...
    Hatta Araçlara takılan komple navigasyon-multimedya sistemlerini bile araştırdım.Aman allahım bu ne facia,bu ne önyargı...
    Herkes sattığı cihazı bir numara diyor...Ama cihazla ilgili teknik bir soru sorduğunuz an ebuleb-lebuleb cevabı veriyorlar.
    Sizin ve benim bildiklerimin yarısını bile bilmeden Teknosa'da Bimeks'de görev yapıyorlar...
    Bari okuyun arkadaşlar,forumları okuyun...
    Neyse Tom Tom XL,Garmin Nuvi 1200,Navking s320 Mini cihazları ile Samsung s3'te iGO My Way,ve Sygic karşılaştırdım...
    Arkadaşlar hiçbir navigasyon cihazı Samsung S3 kadar kullanışlı değil...Samsung S3 GPS bulup rotayı bitirmek üzereyken navigasyonlar ancak buluyor.
    Ve bunlarda en detaylı,en güzel navigasyon(Muğla ili ve köy yollarında denedim) programı Sygic...
    Mezraa'lar bile kayıtlı...
    Büyük şehirde yaşamadığım için oralarda deneyemedim.
    Ama en son kararım elimdeki arabayı 1 yıl sonra sattığımda yeni alacağım modelin
    Navigasyon sistemli olanını satın alacağım.Renault,Fiat gibi...
    Haaa hansfree özelliğini araç Aux girişi ile çözelim deyip aracıma gözattım,
    2009 model Toyota Corolla'da AUX girişi yok...

Fikret bey selamlar,
    doğru yolu bulmuşsunuz. önce de söylediğim gibi tablet ihtiyacınız varsa, beğendiğiniz, almak istediğiniz ürüne göre çözüm arayışı daha sağlıklı sonuçlar verecektir. navigasyonu sürekli kullanmayacaksanız en mantıklısı, varsa akıllı telefonları kullanmak, en ucuz ve en akıllıca çözüm.
    dediğiniz gibi teknoloji mağazalarında çalışanların büyük çoğunluğu sattıkları ürünler hakkında çok bilgili değiller yada merak ve bilgisi olsa dahi kurum politikalarını gözetmek durumundalar.
    araca sonradan takılan komple multimedya-navigasyon cihazları içerisinde gayet güzel ürünler var ama büyük çoğunluğunda harita ve program desteğinde eksik kalıyorlar gibi,.yeni araçlara orjinal montajla gelen ürünlerde ise günümüzün teknolojisine göre zayıf ürünler için oldukça fazla opsiyon fiyatları istiyorlar, açıkçası daha yetenekli harici cihazların yarısını yapamayan cihazlara sadece kompakt görünüm kisvesini öne sürerek beş katı ödeme yapmak mantıklı değil ama bu tamamen zevk meselesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: outdoor
    ...
    sadece navigasyon istiyorum derseniz, uygun rakamlı çözüm olarak ben üzerinde SYGIC navigasyonu lisanslı olarak bulunduran DARK T7000 android bir cihaz kullanıyorum GPS ve dokunmatik özellikleri gayet yeterli ama güncel harita desteği derseniz o tarafını ileride test edeceğiz.
    .....

Hocam merhaba. DARK T7000 model cihazda uydu bağlantı süresini, yani cihazın navigasyona hazır olabilmesi için geçen süreyi ölçebildiniz mi?

Bendeki Vodafone (zte) Smart Tab10 adlı 1,2ghz-1gb ram cihazda masaüstündeyken navigasyon ikonuna tıkladığınız andan itibaren cihazın uyduya bağlanıp hazır hale gelmesi 31-32 saniye sürüyor.
    Yazılımın açılması ise yanlış anımsamıyorsam 18-19 saniye kadar. Uykuya alırken de uçak moduna alıp uyutursanız çok uzun süreler bekleyebiliyor. Uykuya alınca bir günde bile şarjı bitmiyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.