Arkadaşlar Mayıs2024'de emekli oluyorum. Mevcut aracımı Transporter T6.1 araçla değiştirip çok karavanvari bişey yapmadan haftasonları 2-3 günlük kamp turları yapabileceğim bir planlama içindeyim. Bunun için de aracı elektrik sistemi yaparak delip biçmek istemiyorum. Ayrıca araç değişikliğine gidersem de elektrik sistemimi araç üzerinde satmak zorunda kalmayacağım. Kafamda oluşturduğum sistem şu şekilde
Anker Powerhouse 757 + DOKIO Güneş Panelleri 100W 18V Katlanabilir Monokristal + Solar denetleyici (LCD göstergesi + 2 USB çıkış)
Güneş Panelini kampanyalı bulunca satın aldım. Güç istasyonu olarak da Anker 757'yi düşünüyorum. Prizde 1 Saade %80 doluluğa ulaşabilme özelliği var. Aynı zamanda Güneş Panelinden ve hareket halindeyken araç alternatöründen de (ya da akü üzerinden) şarj olabilme özelliği var. Teknik konulardan çok anlamıyorum, bilen birileri olacaktır diye buraya yazmak istedim.
Soru işaretlerim.
1) Güneş Panelinin 12V olanı da vardı ama ben 18V olanını sipariş verdim. XT60 kablosu mevcut. Paneli direkt controller kullanmaksızın Ankere bağlayabilir miyim?
2) Dolu bir ANKER ile (1228,8 Wh) yola çıksam ve aşağıdaki cihazları çalıştırsam bana bu depolama ünitesi ne kadar yeter? Bir üst modeli 767 kapasite olarak 2048Wh ama boyut olarak ve fiyat olarak oldukça üzüyor beni.
a) 60W bir komprosörlü buzdolabı
b) gece aydınlatması
c) Günde 2-3 kez Kahve Makinası
d) Bazen fön makinası Bunun haricinde birşey olmatacak
ANKER 757 Powerhouse
Nominal Kapasite: 51,2 V 24000 mAh / 1228,8 Wh
AC Giriş Voltajı: 100-120 V~ Maks. 12 A, 50 Hz / 60 Hz
AC Giriş Gücü (Şarj Etme): Maks. 1000 W
AC Giriş Gücü (Atlama Modu): Maks. 1440 W
XT60 Girişi: 11-30 V? 10 A (Maks. 300 W)
USB-C Çıkışı 1: 5 V? 3 A / 9 V? 3 A / 15 V? 3 A / 20 V? 3 A 20 V? 5 A (Maks. 100 W)
USB-C Çıkışı 2: 5 V ? 3 A / 9 V? 3 A / 15 V? 3 A / 20 V? 3 A (Maks. 60 W)
AC Çıkışı (Atlama Modu): 100- 120 V~ Maks.12 A, 50 Hz/60 Hz, Maks. 1440 W
AC Çıkışı (İnverter Modu): 110 V~ 13,64 A, 50 Hz/60 Hz, Maks. 1500 W
USB-A Çıkışı: 5 V? 2,4 A (Bağlantı Noktası Başına Maks. 2,4 A)
Araba Şarj Cihazı Çıkışı: 12 V? 10 A
Deşarj Sıcaklığı: -4°F-104°F /-20°C-40°C
Şarj Etme Sıcaklığı: 32°F-104°F / 0°C-40°C
Dokio Güneş Paneli 100W
- 1 * DOKIO 100W Güneş Paneli
- 1 * DOKIO 10A Kontrolör
- 1 * 9.8FT Kablo (SAE-XT60)
- 1 * Kablo (XT60-Timsah klibi)
- 1 * Kablo (JY60-DC)
- 5 * DC dönüştürme adaptörleri (8mm/6.4*4mm/5.5*2.5mm/5.5*2.1mm/3.5*1.35mm)
Bu da planladığım CamperBox
Aklı olan Turkcell Superonline'a Bulaşmaz.
Sanırım 2015 yılıydı. Turkcell Superonline'dan 2 kişi işyerimize gelip internet kampanyasından bahsedince mevcut Turk Telekom aboneliğimizi sonlandırıp Superonline'a geçiş yaptık. Bu geçiş sırasında Türk Telekom hiç bir sıkıntı yaratmadı ve taahhüt bozumu cayma bedeli gibi bedeller yansıtmadı. Neyse Superonline'dan 6 Yıldır aldığımız hız sadece 8 Megabit hız (Kendi talebimiz doğrultusunda, çünkü sadece 20 mb'lık bir programın internete bağlı yedek alması gerektiği için) Son yıl faturamız 66 TL'ydi. Sonra ihtiyacımız kalmadı internete.
6 Yıldır tüm faturalarımız otomatik ödeme ile yapılmış olup hız düşüklüğü ve kopmaları önemsemedik. 1 gün bile gecikmeden faturalarını ödediğimiz süper(!)online (tahsilat ve kazıklamada süperler Allah için haklarını yemeyelim) karşımıza Cayma Bedeli çıkarttı. Taahhütümüz olmamasına rağmen telefonla bu tahhütün alındığını söylüyorlar. Ben de o zaman ses kaydını inceleyim orada taahhüt söz konusu değil diyorum. Bu arada İPTAL başvurumuz 30 Eylülde ama "Efendim süreç sonlanana kadar hizmetin devam etmesinde fayda var. Bu sizin yararınıza olacaktır" diyerek de hizmeti durdurmuyorlar. Diyorum ki bakın siz 1 ay daha faturalandırma derdindesiniz. Bu arada Cayma Bedeli bi 300 küsür oldu bi 200 küsür oldu sonra yine 300 küsüre çıktı. Rakamları net hatırlamıyorum ama en son 274 denmişti.
Haa bir de bağlantı sırasında KESİNLİKLE kaliteli bir modemimiz var modem talep etmiyoruz dememe rağmen ücretsiz diye bir de modem verdiler (!) neden olduğunu adım kadar bildiğim için kullanmadığım bu modemi de sarıp sarmalayıp yarın istediklerinde bulamazsam 2 katı bedel yansıtırlar diye saklamıştım. Bir de bağlantı yaparken ayağımıza kadar personel gönderen, modem için ekip yollayan superonline bu modemi sanki bulunduğum bölgede bir abone merkezi yokmuş gibi 2 ilçe ötedeki teslimat merkezine götürmemi istedi. Bu kadar ayıp bu kadar gayri ahlaki tutum içine giren VE KÜÇÜLEN turkcell beni ancak güldürüyorsun.
Neyse Ben süreci BTK üzerinden şikayet ettim. Ama gördüm ki BTK eskisi gibi çok da abonelerin yanında pek durmuyor sanırım. Bir de iddia etmiyorum ama bir vatandaş olarak düşünüyorum ki, Turkcell şirketler grubunun varlık fonuna devredilmiş olmasıyla birlikte yapının şuan kimler tarafından idare edildiği söylentileriyle bu şirketin şikayetlerinin çok da önemsenmediğini DÜŞÜNÜYORUM. İddia etmiyorum. Her neyse BTK'dan da sonuç alamayınca işi Tüketici Hakem Heyetine taşımaya karar vermiştim. Ama işyerine alınmış internetin faturaları işyeri sahibi Babam olduğu için onun çabalaması ve koşturması da zor olduğundan bu bedelleri mecburen ödeyeceğim. Fakat bu yapılan işgüzarlık ve tüketiciye yapılan eziyeti herkesin bilmesini istediğim için buradan ilan ediyorum. AKLI OLAN turkcell superonline'NA BULAŞMAZ. Bundan böyle benim veya ailemin ve mümkün olduğunca dostlarımın bu saçma sapan şirketten hizmet almaması için de elimden geleni yapacağımı bildirmek isterim.
Mate 20 Pro Açılma Problemi
Arkadaşlar çok severek kullandığım telefonum kapandı. Bir daha açılmadı. Bir süre sonra şarja taktım ekrandaki uyarıyı verdi. Ama dolmuyor. Şarj almıyor diyeceksiniz belki ama telefonu şarja takınca videodaki gibi bir hareket oluyor. Bunu neden yapan? Anakart arızası olabilir mi?
İşlemci : AMD FX 8320 72°C
Anakart: Asus M5a97 Evo R2.0 65°C
Ekran Kartı: R9 290 Tri-X OC 80°C
İşlemci Sığutucu: Xigmatek Gaia 1283
Psu: Silverstone Decathlon DA750
Arkadaşlar Dota 2'den başka oyun zevkim yok. Çok yoğun grafik isteyen bir oyun olmadığı halde, geçtiğimiz ay Anakart yaktım sanırım. Yeni bir anakart ve yeni bir işlemci ile bu sistemi kullanıyorum. Yukarıdaki değerler 10-15 dk Dota 2 oynarken aldığım değerler. 30 dk oynadığım zaman bilgisayar kapandı. Kasayı açtım elle kontrol edeyim dedim. Anakart ve işlemci aşırı sıcak, Ekran kartı sıcaklığı normaldi. Ayrıca Psu'da çok ısınmıştı. Kasada 2 üstte 1 arkada 1 de önde çalışan fan var. Bu sıcaklık değerleri sanırım biraz yüksek. Sizce sorun ne olabilir?
Ebeveyn Kontrolü Yazılımı
|
DH nasıl kurtulur...
|
CHP Neden 12 Seçimdir Kaybediyor?
|
|
Octavia 1.0tsi Dsg & Octavia 1.6tdci Dsg (100.binTL)
|
|
Meslek: Boss
İlgi Alanları: Teknoloji, Tarih, Siyaset
Ergin DEMİROĞLU / Samsun 1979 |
Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz!!! Kendi ihtiyacımı alır, ihtiyaç fazlamı satarım. O yüzden 2.ci el ürünlerde alım satım yapanlarla (komisyoncularla) irtibat kurmam. |
...::REFERANSLARIM::... Sorunsuz Alışverişlerim: AdbA / Sistem Satın aldım. | PsyChOpaTh / Sistem Sattım (Geri Aldım) | coolbar / sistem aldım-sattım | drahosa / Sistem Aldım | plextor / CPU soğutucu aldım - Telefon Sattım | El_Emin / ADSL Modem Aldım | AKARSU 61 / Modem Sattım | imuratk / CPU Board HDD Aldım _sphinx_34 | Access Point Aldım geshu / Telefon Aldım | ensatech / Fotoğraf Maki. Sattım | gargamel11 sistem aldım.| fatih.ozmen Klavye-Mouse Set aldım. | rburak24 Modem Aldım | aRşİmET Bot Sattım | yumiyum ekran kartı sattım Forumda alışveriş yapacağımda ölücü ve fırsatçılardan uzak dururum. Mal alırken de satarken de. |
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.300
İkinci El Bölümü Mesajları: 395
Konularının görüntülenme sayısı: 25.085 (Bu ay: 356)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 143 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası