Şimdi Ara

Navitech Ömür Boyu Harita Güncelleme(yenler) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
3
Favori
89.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar ömür boyu güncelleme demelerine bakmayin, ömür boyu dedikleri cihazin ömrü ve onu da 3 yil olarak baz aliyorlar. 3. yildan sonra ücretsiz güncelleme yapamayacaksiniz. En azindan benim karsilastigim sorun bu oldu ve bu servisten aldigim cevaptir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excaser -- 15 Ağustos 2014; 17:20:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: excaser
    Arkadaslar ömür boyu güncelleme demelerine bakmayin, ömür boyu dedikleri cihazin ömrü ve onu da 3 yil olarak baz aliyorlar. 3. yildan sonra ücretsiz güncelleme yapamayacaksiniz. En azindan benim karsilastigim sorun bu oldu ve bu servisten aldigim cevaptir.

hangi cihaz için bunu söyleyebilirsin. sende ne vardı acaba. bende Navitech VR-716T PRİMO aldım da ondan sordum.
    yazılımı hoşuma gitmedi. gideceğin yerin adresini bilmek lazım. yoksa rota giremedim.
    diyelim kütahyaya asker törenine gidecen. kütahyadan bir yeri seçtirmiyor. sokak,mahalle,cadde,gibi sinsile yolu ile adres bilgisi istiyor.
    yazılımı güncelleyecem bakalım yeni yazılımda ne çıkacak görecem.
    harita üzerinden kendim noktalasamda yeter bana.

• bende Navitech VR-716T PRİMO var içindeki yazılımın dışında bir yazılım atamam mı acaba bilen yada bunu deneyen oldumu?
  • maslan41 M kullanıcısına yanıt
    Bende Navitech QXB 433 Primo var. 3. yıldan sonra harita güncelleme için para istemeye başladı. arayıp sorduğumda da üzerinde ki ömür boyu yazısının cihazın ömrü anlamına geldiğini ve bunun da 3 yıl olduğunu belirttiler. Satış taktiği yani üzerinde yazan. Ama cihazdan oldukça memnunum o ayrı.
  • Bir kaç ay öncesine kadar ömür boyu kavramının 5 yıl olduğunu belirtiyorlardı ve ücretsiz güncelleme yapılabiliyordu. Ömür boyu kavramı ticari bir aldatmaca anlaşılan. Cihaz satılırken ömür boyu gibi sonradan değiştirilen süre yerine 3 yıl, 5 yıl vs. gibi kesin süreler verilmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: excaser

Bende Navitech QXB 433 Primo var. 3. yıldan sonra harita güncelleme için para istemeye başladı. arayıp sorduğumda da üzerinde ki ömür boyu yazısının cihazın ömrü anlamına geldiğini ve bunun da 3 yıl olduğunu belirttiler. Satış taktiği yani üzerinde yazan. Ama cihazdan oldukça memnunum o ayrı.

benim cihaz PX-120 ve hala ücretsiz güncelleme alıyorum ,üstelik Alim bey artık 5 yıl olacağını söylüyordu (3 yıl nereden çıkmış)

aslında onun söylediği de kanunlara birebir uymuyor ,çünkü o cihaz ömrünün 5 yıl olarak belirlendiğini ve en fazla o kadar ücretsiz güncelleme olabileceğini söylüyor

oysa ki donanım ile yazılımın bir ilgisi yoktur / olamaz da

ayrıca cihaz ömrü dedikleri durum aslında cihazın öleceği tarih değil , sadece o tarihe kadar yedek parça ve servis destek verilebileceğinin verileceği tarih oluyor

tabi bu konuda bizim muhatabımız Başarsoft değil ,cihazı ömür boyu ücretsiz harita diye satan firmadır

ama Başarsoft ömür boyu diye satılanlara sessiz kaldığı için bu konuda vebali olduğu bir gerçektir

• Yapılan bu üçkağıt lisanssız ve ücretsiz kullananları haklı çıkarır niteliktedir. Ömür boyu teriminin anlamı bellidir. Hatta ben bunu kendi ömrüm boyunca olarak anlarım mahkemeye vererek tazminat davası da açarım ben ölmeden ücretsiz güncelleme kesilirse. Bu olay lisanslı navigasyon yazılımı kullanımını ciddi olarak sekteye uğratacaktır. Kendi ayaklarına sıkıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

Yapılan bu üçkağıt lisanssız ve ücretsiz kullananları haklı çıkarır niteliktedir. Ömür boyu teriminin anlamı bellidir. Hatta ben bunu kendi ömrüm boyunca olarak anlarım mahkemeye vererek tazminat davası da açarım ben ölmeden ücretsiz güncelleme kesilirse. Bu olay lisanslı navigasyon yazılımı kullanımını ciddi olarak sekteye uğratacaktır. Kendi ayaklarına sıkıyorlar.

Zaten navigasyon cihazı kullanımı gün geçtikçe düşmekte.Şimdi akıllı telefonlar bu cihazların yerini aldı.İnsanlar akıllı işletim sistemine sahip telefonları varken bir de ayrıca navigasyon cihazı almıyor.
  • ve işin ilginci hala ömür boyu güncelleme denilerek satılıyor bu cihazlar

bu ömür boyunun 3 yada 5 yıl olduğunu da söylemiyorlar ,direk ömür boyu denilerek satılıyor

ayrıca bu güne kadar hiçbir firma bu konuda açıklama yapmadığı halde sadece Alim bey arada gelip tarihler söylüyor (önce ömür boyu doğru dedi ,sonra olmaz dedi ,en sonunda 5 yıl olduğunu söyleyip gitti )

bu iş tam yılan hikayesi oldu :)
  • Sevgili Arkadaşlar Merhaba ;

Yukarıdaki yazılarınızı , yorumlarınızı okudum ve görüyorum ki ciddi anlamda kafa karışıklığı oluşmuş. Bazı yorumlarda 3 sene sonrasında güncelleme yapılamadığı , bazılarında 2 sene sonunda güncelleme için para istendiğini yazmışsınız , bazı arkadaşlar 6-7 yıl önceki modellerde halen güncelleme yapıldığından bahsetmiş , bazı arkadaşlarımız servisi aramış cihaz ömrü 3 yıl ve bu süre kadar güncelleme olduğundan bahsetmiş , üçkağıttan , ticari kaygıdan , kandırılmadan bahsedilmiş :)

Şunu belirtmek isterim , bu forumda her kim olursa olsun , eğer taraflı yada diğer markaların editörleri değil ise , güncelleme yapamadığı , güncelleme alamadığı , satın al bilgisinin çıktığı ve sonucunda güncelleme problemi yaşadıkları cihazlarını navitech merkez servisine , üzerine "güncelleme yapamıyoruz , güncellenmesini istiyoruz" şeklinde bir yazı ile göndersinler , emin olun cihaz toolbox üzerinden güncellenerek tarafınıza gönderilecektir.

Deneyin ve sonuçları buradan paylaşın lütfen... Aynen olumsuz yorumlarınızı paylaştığınız gibi...

• Navitech PX115 cihazım (2010 yılında alındı) gayet güzel güncellemelerini yapıyor. Bilgi olsun diye paylaşıyorum.

Yazılımlarınızı kurcalamayın; cihazınız orijinal yazılımı çalıştırıyorsa güncelleme alabilmesi gerekir.
  • DD252Admin kullanıcısına yanıt
    Hocam güncelleme için hangi programı kullanıyorsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

ve işin ilginci hala ömür boyu güncelleme denilerek satılıyor bu cihazlar

bu ömür boyunun 3 yada 5 yıl olduğunu da söylemiyorlar ,direk ömür boyu denilerek satılıyor

ayrıca bu güne kadar hiçbir firma bu konuda açıklama yapmadığı halde sadece Alim bey arada gelip tarihler söylüyor (önce ömür boyu doğru dedi ,sonra olmaz dedi ,en sonunda 5 yıl olduğunu söyleyip gitti )

Yeni cihazlarda 5 yıl ücretsiz.
  • hardday kullanıcısına yanıt
    Selamlar
    Naviextras Toolbox. Aynı, bir değişiklik yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

ve işin ilginci hala ömür boyu güncelleme denilerek satılıyor bu cihazlar

Yeni cihazlarda 5 yıl ücretsiz.

ama firmalar bunu belirtmeden ömür boyu diyerek satmaya devam ediyor ,birde eski cihazların ömrü ne olacak bu konuda bilginiz var mı ?

• Eski cihazlar cihazın ömrü kadar :) bu çok yazıldı çizildi.
  • İmkansız kullanıcısına yanıt
    çok yazıldı çizildi ama ben yetkili birisinden makul ve anlaşılabilir bir dille cevap verildiğini hiç görmedim :)

aslında çok gördük ama aradan biraz süre geçince iş sulandırıldı ve muallak cevaplar verildi

önce ömür boyu olacak biz söz veriyoruz denildi ,sonra sanki bu söz hiç yokmuş gibi artık 5 yıl olacak denildi

ve ben en son bu aşamada kaldığını biliyorum ,o nedenle acaba kaçırdığım bir bilgi mi var diye sormuştum :)
  • kemal1414 kullanıcısına yanıt
    18.05.2009 tarihli başarsoft haritalı germin cihazıma 2-3 gün önce güncelleme yaptım:)

• DD252Admin kullanıcısına yanıt
    Çok sağol hocam mayıs 2010 da almıştım bende navitech. Su an guncellemeleri yaptı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ompekacar O kullanıcısına yanıt
    benim cihazda da sorun yok ama ilerisi ne olur bilemiyoruz ,Alim bey bir gün çıkıp artık bitirdik derse hiç şaşmayalım :)
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.