Şimdi Ara

Navking Nav 300 Kullanıxıları Burada Buluşalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Navking Nav 300 ROUTE66 Navigasyon cihazını kullananlar burada toplanalım. cihazın artılarını(+) ve eksilerini(-) paylaşalım

• Navking 300'ü geçen ay aldım. Şehir içinde (İstanbul) şimdilik bir sorun yaşamadım ama geçen hafta TEM üzerinden Adapazarı'na giderken tuhaf bir şekilde beni daha Sapanca'ya bile varmadan e-5'e yönlendirmeye çalıştı. TEM'de direk Adapazarı çıkışı olmasına rağmen çok önceden beni gereksiz yere e-5'e sokup o yolda çok vakit kaybetmeme sebep olacaktı. Adapazarı çıkışına kadar devam edince ilk önce çizmesi gereken rotayı nihayet çizdi. İlk hayal kırıklığım bu oldu. Gerçi bu, cihazın kullandığı haritadan ve rota hesaplamasından kaynaklanan bir durum sanırım.

Bir de geçen haftasonu Şile ve Ağva'ya gittim. Şile'ye kadar sorun olmadı ama Ağva yol ayırımında "en kısa güzergah"ı seçmiş olmama rağmen beni sahil yolundan yaklaşık 15-20km daha uzun olan güneydeki orman yolundan yönlendirmeye kalktı. Sahil yolundan girmeme rağmen (ki bu sahil yolu haritada gözüküyordu) ısrarla beni aradaki köy yollarını kullanarak veya geri dönmemi isteyerek orman yoluna çıkarmaya çalıştı. Bu da diğer hayal kırıklığı oldu şimdilik.

Cihazın teknik özelliklerindeki eksilere-artılara gelirsek:
    - Cihazı ilk açtığınızda konumunuzu belirlemesi bazen çok uzun sürebiliyor (açık alanda olmama rağmen), bazen de hemen buluyor. Bir keresinde gecikme 5dk.yı bulmuştu.
    - Cihazı her açışta tarih ve saatin 01.01.2008 - 12:00 olarak başlaması pek hoş olmuyor. Ama sanırım tüm cihazlarda durum böyle. GPS'e bağlandığı zaman tarih-saat kendiliğinden düzeliyor ama bu sefer de 2 saat geriden geliyor GMT+2 olarak ayarlamış olmama rağmen.
    - GPS açıkken aynı anda mp3 dinleyemiyorsunuz. Bağımsız bir mp3 çalar gibi kullanmak gerekiyor. Zaten hoparlörü yeterli olmadığı için rock tarzı mp3 çalarken sesler çatlak çıkıyor. Ancak soft müzik dinlenebilir.
    - Video oynatma özelliğini hiç kullanma ihtiyacı duymadım henüz. Uzun yola çıkılırsa mola verildiğinde belki SD karta yükleyeceğiniz film vs izlemek için kullanılabilir.
    - "Elektronik Kitap" özelliğini de kullanmadım, kullanacağımı da pek sanmıyorum. .txt formatını destekleyen bir programla yazı görüntüleme şansınız var ama Türkçe karakter desteklenmiyor.
    - Route 66 yazılımı Vista'da sorun çıkartıyor. Ücretsiz olarak indirilebilen "Güvenlik Kameraları" paketini ancak XP'li bir bilgisayardan cihaza yükleyebildim.

Olumlu olrak da fiyatı gösterebilirim. Piyasadaki en ucuz GPSlerden. Geçen ay Media Markt'tan 6 taksitle 199TL'ye almıştım.
    Kısacası şimdilik işime yarıyor. Zaten amaç bilmediğiniz yollara girdiğinizde size yardımcı olması. Bildiğiniz yollarda kullanırsanız her an hata bulmanız mümkün ve o zaman da cihazdan soğuyabilirsiniz. Tavsiyem bildiğiniz yollarda cihazı kapalı tutun ;)

• quote:

Orjinalden alıntı: illegal_mck

raute 66 yazılımı yerine cihaza igo8 yükledim.İki yazıım arasında dağlar kadar fark far.Raute 66 yazılımı yanında çok detaysız kalıyor

igo8'i nereden nasıl yükledin belirtebilir misin? SD Karttaki Route66'yı tamamen sildin mi?
  • başka bir sd karda yükledim.Banada başka bi arkadaşım yardım etti.Forumda konuşulması galiba yasakmış.Ondan çok fazla açıklama yapamıyorum ama cihaz igo8 i yükleyince çok kullanışlı oluyo
  • dün antalyadan geldim konya üzerinden cihaz toroslarda hata veriyo tam dagın ortasında seni tekrar antalya istikametine çeviriyo.hani cihaz lazımda , yinede yolları az biraz bilmek lazım...route 66 yazılımı yetersiz bence..
  • konu yeterince eski ama evet bende keske bu aleti almasaydım
  • Bende aldığıma binbir pişman oldum, şimdi firma sahipleri neden diye sorcaklardır;
    Makina fiyatına göre oldukça kaliteli ve güzel ama 8 aydır ne servisinizden memnun kaldım nede haritanızdan, bilgilendirilmek için yarım saat telefonda beklediğimi bilirim sayenizde korsan denilen illetin neden çıktığını anladım
    Teşekkürler navking
  • En sonuncu mesajı da ben yazayım.
    NAVKİNG denen firma. NAV 300 kullanıcılarını potansiyel salak zannedip artık haritalarını ve yeni versiyon yazılımları parayla satacak. yeni cihaz alırsanız ücretsiz alırsınız diyecek kadar da terbiyesizler. 2 yıl olmadan cihazı çöpe attırdılar. Zaten ne güncelleme doğru düzgün oldu ne de adam gibi bir yol tarifi aldık cihazdan.
    Şimdi komple elimizde kaldı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.