Şimdi Ara

Navteq Türkiye haritalı Garmin Navigasyon cihazları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
2.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konuda sizlerle kendi navigasyon cihazı deneyimi mi kısaca özetlemek istiyorum

Aslında uzun süredir kullandığım başarsoft haritasından oldukça memnundum fakat bu haritayı kullanan cihazlar daha çok 2. sınıf cihazlar ve özellikle ekran hassaslığı ve arayüz açısından biraz gerideler. Bu nedenle Garmin yada Tomtom gibi dünyada kendini ispatlamış bir cihaz araştırdım.

Yaptığım incelemelerde özellikle TOMTOM cihazlarının kullandığı haritanın (Teleatlas) Türkiye için oldukça yetersiz olduğunu gördüm. Yetersizlikten kastım özellikle büyük şehirler dışında kalan illerde, bir çok hata ve yetersiz yol haritasıdır. Öyleki nüfusu yaklaşık 150.000 olan bir ilde sadece 10-15 tane poi (market, benzinlik, devlet kurumu, vs gibi belli adresler) yada tomtom dilinde içn olması. Bu sayı başarsoft haritasında en az 100 dür, buda oldukça yetersiz bir kapsama demektir. Yol haritalarında ise bir çok hatalar bulunuyor. Eğer Türkiyede Tomtom navigasyon cihazı kullanacaksanız ana arterler dışında size çok fazla destek sağlamayacağını söylemek isterim.

Sonra Garmin cihazlarını araştırdım. Garmin Türkiyede pazarladığı modellerde Navcity ve Navteq haritaları kullanıyor.
    Navcity haritası başarsoft un haritasını kullandığı için Türkiye için oldukça kapsamlı harita ve POİ ler içeriyor. Bu haritanın eksik yönü şerit navigasyonu, trafik levhaları ve karışık kavşaklardaki görsel kavşak yönlendirmesi içermiyor olması. Sonuç olarak başarılı bir harita ancak bahsettiğim yeni nesil yönlendirmeleri içermediği için yine eksik kalıyor. Navcityharitası olan cihazlar Garmin Nuvi 40 ve 50.
    Garmin in Navteq Türkiye haritası ise tam olarak Başarsoft kadar değil ancak oldukça yakın bir kapsamaya sahip. Yolların neredeyse tamamı kapsama alanında fakat POİ lerde başarsoft a göre yine geride kalıyor. Navcity haritasında olmayan şerit ve kavşak yönlendirmeleri bu haritada fazlasıyla var ve oldukçada başarılı olarak uygulanmış.

Harita ve cihaz olarak en iyi sıralaması yaparsak, Garmin-Navteq cihaz ilk sırada geliyor. Onu Garmin-Navcity ve en son da Tomtom Teleatlas benim değerlendirmem.

Eğer -benim için cihazın çok önemi yok ben haritaya ve gördüğü işe bakarım derseniz Başarsoft haritasına sahip bir cihaz hepsinden daha kapsamlıdır. Özellikle bu grupta kullandığım için tavsiye edeceğim ürün Next in yeni nesil cihazlarıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkbasar -- 20 Mart 2014; 22:26:53 >

• İgo yazılımını telefonda kullanıyorum, içinde başarsoft haritası var ve şerit takip asistanı ve levha uyarıları ve hatta canlı trafik bilgileri de mevcut. Belki model olarak destek verilmiyordur ama yazılım, yukarıda saydığım özelliklere sahip.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet igo Telefon yazılımıda başarsoft haritasını kullanıyor. Hakılısınız tüm bu özelliklere sahip. Benim anlatmaya çalıştığım bağımsız navigasyon cihazları, tomtom ve garmin cihazlarının harita yazılımları.
  • Şu anda kendimde kullandığım Garmin Nuvi 2407 navigasyon cihazını kısaca payaşmak istiyorum.

Artıları
    Haritası Navteq Türkiye nin oldukça kapsamlı ve güncel olması
    Ömür boyu ücretsiz güncelleme yapabilme
    Ömür boyu live Traffic (anlık yol bilgisi) hizmeti
    Dahili trafik alıcısı sayesinde, Live traffic için ayrı bir aparat gerekmemesi.
    Kavşak ve tabela görüntüleri ile karışık yollarda daha kolay navigasyon
    Ekranın dik yada yatay kullanılabilmesini sağlayan çift yönlü ekran özelliği
    Menü arayüzünün oldukça basit ve kullanışlı olması.

Eksileri
    POİ ler yetersiz
    Bluetooth yok.
    Google hizmeti yok
    Haritada 3D yüzey ve 3D binalar yok
    Navigasyon sesleri biraz daha iyileştirilmeli.

Navteq Türkiye haritalı Garmin Navigasyon cihazları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkbasar -- 20 Mart 2014; 22:44:06 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    igo navigasyon
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.