Şimdi Ara

Nazik insan görünce şaşırıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla bizim oturdumuz yerde herkes birbirne çok saygılı ve nazik.

Nerede oturduğunuza göre değişir insanların refah seviyesi.
  • Nazik insanlar ılıktır açık ve net

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Little Savage L kullanıcısına yanıt

Aynı ben hocam vallahi.

• Kefelon kullanıcısına yanıt
    Kardeş bu benim başıma geldiği zaman kızma, ikaz etme, uyarma gereği bile duymuyorum ki sonuçta bilerek yapmadığını düşünüyorum. Unutmuş olabilir, aklı başka yerde olabilir vesaire vesaire sonuçta robot değil duyguları var. Nazik olmak zaten insan olmanın bir gereği değil mi hem şaşırılacak birşey yok insan nazik doğar. Çevresi ve nefsi onu bir canavara dönüştürür maalesef.
  • Üzülerek katılıyorum bu konuda size.
  • Yalnız değilmişim

İşin kötü tarafı birileri bana ya da başkasına böyle davrandığı zaman, sanki o hanzoların yerindeymiş gibi utanıyorum. Ülkemizdeki maaşların azlığı ve esnek iş saatleri buna neden oluyor kiminde, onlara pek kızamıyorum aslında.

Tezgahtarlık da yaptım zamanında, o yüzden böyle insanlarla empati kurabiliyorum az çok. Müşterinin de hanzosu var satıcının da.

Yine de gün geldi 2-3 gün iş yoğunluğundan uyku bile uyuyamadığım zaman oldu, hiçbir müşteriyi terslemedim. Biraz da kişiye bağlı herhalde. Dedem o gün cenazen de olsa müşteriye karşı gül derdi hep. Müşteriye neden derdini yansıtıyorsun, nereden bilsin senin hayatını?

Tabii başlıkta bahsedilen konu daha genel ama bu mesele satıcı-müşteri arasında daha fazla yaşanıyor.

Bir kere bir konfeksiyon mağazasında bayan bir elemana danışırken laf arasında "oldu lan işte" demişti . Hiç beklemiyordum ama bozuntuya vermedim, devreler yanabiliyor bazen.

Markette kasiyere iyi günler, kolay gelsin dediğimde cevap aldığım zaman, mağazalarda danıştığım kişilerin ne sattığından haberi olduğunu anladığım zaman mutlu oluyorum. Aslında normalinin bu olması lazım, ölümü gösterip sıtmaya razı etmek bu olsa gerek.

Bir de özellikle Ramazan'da satıcılardan uzak kalmaya çalışıyorum, günün ilerleyen saatlerinde hepsi zombiye dönüşüyor, iftardan sonra normal hale geliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 21 Temmuz 2017; 20:58:43 >

• Camlıkahve / Parseller/
    Sayısal loto bayii..
    Kral adamdır...
    Yolunuz düşerse iki kolon çakın..
  • Bende bu insanlara dahilim.Ancak Nazik'liği eziklik olarak görenleri hemen tavırlarından yüzünden anlıyorum.Onlara anladığı dilden konuşuyorumHem nazik bir insan olmuş oluyorum hemde gereksiz hanzolara nazik davranarak kendimi üzmüş olmuyorum.Nabza göre şerbet
  • Eğer eğitimli biriyle konuşuyorsanız ekseriyetle kibar olmak size avantaj sağlar. Düzgün aksansız bir Türkçe kullanmak bile daha ciddiye alınmanızı sağlar fakat onun dışında sokakta orman kuralları geçerlidir. Sen kendinden zeka, eğitim, maddiyat vs. vs. konularında eksik olanlara kibar olursan, o kompleksleriyle size üstünlük kurmaya çalışırlar. Türkiyede bu dengeyi doğru tutmak gerekir
  • Kefelon kullanıcısına yanıt
    Birader o kadar haklı bir isyan ki daha haklı olamazdı.

Mesela bugün aklıma geldi. İzmir menemen serbest bölgeden saatlik otobüsü kaçırmam sonucu 20 dk boyunca (ilk defa bu kadar sürdü, normalde maks. 5 dk içerisinde dururlardı) otostop çekmem sonucu 87 doğumlu benden büyük bir kardeşimiz beni aracına aldı. Herhangi bir izban istasyonunda bırakmasını rica ettim. İzban duraklarını tek tek geçtik, bende karşıyakaya doğru gidiyorum orada bırakırım dedi. Eyvallah sağolsun var olsun da 40 tane izban geçtik, karşıyaka da 30 dk işini gördü öyle izban istasyonu otobüs aktarmasına bıraktı. 15:20 gibi bindiğim araçtan durağa 16:20 gibi indim. İnerken dedi ki buradan direkt otobüs geçer, eyvallah dedim tabi ki içimde bir sıkılmışlık oluştu fakat otostop sonuçta daha iyisini beklemek nankörlük olur değil mi ? Bu arada bornovaya gidiyorum, özkanlar migros tarafına. Ayrıca İzmir'e hayatımda ilk defa 2 hafta önce staja geldim. Yani çevreyi iyi bildiğim kesinlikle söylenemez.

Neyse bekliyorum babacım, yani Antalya'da otobüslerde gidiş güzergahı tamamen yazar keza istanbul'da türevi şehirlerde de bunu gördüm. Bornova yazmasını bekliyorum, bekle bekle yok anam gelmiyor. Dedim en sonunda metro aktarmaya bineyim metro ile giderim. 800 numarayı bekliyorum, 30 dk bekledim. 20 dk bornova bekledim, 10 dk'da 800 numarayı. Aynı anda 3 otobüs geldi. 800 numara durağa bayağı uzak kaldı en arkada. Yolcuları indirdi. Bende bekliyorum ki durağa yanaşacak çünkü durak diyemeyeceğim bir noktada. Adam durakta durmadı trans geçti. Oldu mu saat 16:50 ?

Söve söve üst geçitten geçtim, izban beklemeye geçtim. 5 dk yürüdüm, 5 dk sonrasını gösteren izbanda 15 dk kadar sonra geldi mi ? Saat oldu mu 17:10 ?

Dedim ki metroya aktarma yapacağım tamam fakat migrosa gidip yemeklik malzeme alcağım birde eve yürüyeceğim. Dedim ki en iyisi ben karşıyakada ineyim. 63 numaraya binerim. Migrosun önünde iner yorulmadan eve geçerim.

Demez olaydım.

15 dk'da izban+durağa yürüyüş desek, saat oldu mu 17:25 ? 63 numarayı beklemeden önce telefondan moovit'e girdim saat kaçta diye baktım gözüken ulaşım saati 15 dk sonrasıydı. Başladım beklemeye güneş tam karşıda sırılsıklam ter olmuşum. Stajda da çıkışa kadar ayaktaydım, italyan mühendisle ustalar arası çeviri yapıyordum. Yeni siz diyin mecalim kalmadı. Ben diyim takatim kalmadı. 25 dk sonra 63 numara geldi. Ama nasıl geldi, çift lavaş full ekstra soğanlı dürüm istersiniz ya. Heh işte o. Saat oldu mu 17:50 ?

Yaklaşık 25 dk otobüs sürdü. Migrosa girip saatime baktığımda 18:20 yi gösteriyordu. Eve geldiğimde kapıya yapıştırılmış kargo notunu gördüm. Evde akşama kadar ev arkadaşım olmasına rağmen. Eve çıktım. Saatime göz attım, 18:40 civarındaydı. 3 saat 20 dk'dır eve gelmeye çalışıyorum. Sinir katsayım tavan.

Aras şubeyi aradım. Açan yok. Neden ? Saat 18:40. Tam bu sırada ev arkadaşım gelip diyor ki "Kardeşim elektronik sigaranı düşürdüm kazara. Kırıldı.".

Ne dersiniz ? Ne yaparsınız ?

Ben dayak yemiş eşek gibi aptal aptal baktım. "Canın sağolsun kardeşim benim" dedim. "Alırız bi atomizer, sıkıntı yok." dedim.

Garip bir şey dememişim değil mi ? Fakat normalde bir insan orada bir nebze olsun yükselmeli, demeli ki "Ne işin vardı benim e-cig. ile ?". Diyemedim, diyemem de sanırım. Olay söyleyemeyecek olmam değil de, söylemeyi fazla gereksiz bulmam.

Ne biliyim arkadaş, bu sadece bugün olan. Yıllardır 40 farklı şekilde enayi yerine konuldum. Tabi ki iyimserliğimizden, maddi olarak değil.

Şimdi bu yazıyı bir dh'li neden okusun. Ne biliyim ben. Okursanız bir şey kazanmazsınız. Okumazsanız da bir şey kaybetmezsiniz. Bir nevi günlük oldu.

• Morgoth Draqe kullanıcısına yanıt
    Özkanlar Migros'un hemen arkasında bende staj yaptım, bundan sonra otobüs işini ASLA düşünmeyin. Binebildiğiniz her yerde İzban'a binin Hilal'den aktarma yapıp Bölge'de iner biraz yürürsünüz. Daha hızlısı ancak taksiyle olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHF_Viper -- 22 Temmuz 2017; 0:33:8 >
  • Eskiden İstanbul beyefendisi diye bir kavram vardı nazik, kibar, görgülü bu insanlar artık bitti.

Bu olayın en büyük sorumlusu toplum, toplumun yobaz ve eğitimsiz olması bir nevi diğer o kibar insanlar üzerinde etki yaratıyor çünkü insan bıkıyor herkes aynı olup sen kendini küçük düşmüş gibi hissediyorsun.

• xxxkingdom kullanıcısına yanıt
    yani burdan ne sonuç çıkaralım

• quote:

Orijinalden alıntı: NKFPK

Camlıkahve / Parseller/
    Sayısal loto bayii..
    Kral adamdır...
    Yolunuz düşerse iki kolon çakın..

+4865485647964594
  • Morgoth Draqe kullanıcısına yanıt
    Hepsini okudum,valla çok haklısın kardeşim,iyi insan olursan her türlü ızdırap.
    Eskiden ben de senin gibiydim,askerde değiştim,şöyleki ;
    ben askerliği kısadönem yaptım,bir gün ilk kez nöbetçi çavuşum,aldığımız üniversite eğitiminin etkisiyle 120 kişilik bölüğe hep "arladaşlar şunu yapar msınız,böle yapar msınız" filan diyerek hep ricavari konuşuyorum :) benim böle konuştuğumu gören Binbaşı bana dedi ki "bak güzel insan,eğer bu bölüğe bu şekilde hitap etmeye devam edersen,bu 120 kişinin hepsi sana eşek diye biner :) Yap lan,gel lan...diye emir edeceksin" adamı dinledim,artık herşeyde kabaca hitap eder oldum,baktım bölük mum gibi,dediğimi yaptılar hiç beni yormadılar,öylece sıkıntısız şekilde bitirdik 5 aylık KD askerliği :)
    Diyeceğim o ki;
    Nerde ne diyeceğini
    Kime nasıl davranacağını
    bilirsen pek zorluk yaşamazsın.
    Bak konuyla alakalı bir fıkra;
    Kibar kadının biri dolmuştan inecek,şoföre "müsait yerde inebilir miyim" diye soruyor,şoför de bu kibarlığı takar mı? Durakta duracakken,böle yavaşça giderek kapıyı açıp kadını indirecek.Kadın sinirleniyor tabi "dursana lan p....k paraşütle mi ineceğiz" diye bağırınca,şoför de şok halinde duruyor tabi :))
    Herkese anladığı dilden

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sınırlı sayıda kalan nazik ve iyi insanların kıymetini bilmek gerek, bu birazda oturulan şehir/semte bağlı bir semtte dışarı çıktığında gülümseyen selam veren insanlar diğerinde barzo konuşmayı bilmeyen ayılar.

• Türk halkının büyük bir çoğunluğu hanzo bunu kabul ediyorum. Çok kaba bir milletiz. Ne nezaketimiz var ne hoşgörümüz ne de kültürümüz

• quote:

Orijinalden alıntı: Kefelon

Bende bu nazik insanlardanım ve bence olabilecek en kötü insan türü. Sipariş ettiğim tavuk döneri 1 saat sonra anca getiren ve getirdiğinde de kolayı unutan adama bile kızamıyorum. Yani başkası olsa bağırır çağırır işini yaptırır, bir daha da öyle bir şey yapmazlar. Biz insanlara hoşgörü gösterdikçe onlar bizi iyice ezik sanıyor ve takmıyorlar. Bu olay her yerde böyle. Bağırıp çağıran adama ülkede saygı duyuluyor ama kibar davranırsanız ezik damgası yiyorsunuz.

Başka ülke olsa neyse ama bu ülkede nazik, kibar adam = enayi. (ben dahil)

Senin yaptığın naziklik değil artık naziklik başka birşey, hakkını bile arayamayacak kadar ezik olmuşsun hocam.

Ben de nazik biriyim ama böyle durumlarda hakkımı ararım, ilerde çok pişman olursun böyle gidersen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• aynen öyle pegasus'tan bilet alırken bu cam neden bu kadar geniş tutulmuş ve konuşmak için eğilmemiz gerekiyor dediğimde herkes sizin gibi nazik olmuyor dedi görevli. İş görüşmelerinde bile böyle davranıyorum ama sonunda hüsran üstüne hüsran. Ayrıca böyle görünenlere pasif insan olarak bakıyorlar. Bu ülke için anasını .... olman lazım.
  • kafalar yine pırıl pırıl.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.