Michael Jordan ve 50'lerle 90'ların NBA yıldızlarının oyunda bulunmasının dışında, temelde NBA 2000, serinin bir önceki oyunu NBA 99 ile aynı özellikleri taşıyor. Arcade ve simülasyon modunda gösteri maçları, tek sezonluk ve 25 sezon oynamanıza izin veren büyük lig gibi oyunlarda istediğiniz oyun kurallarını siz belirliyorsunuz. İsterseniz NBA'in tüm kurallarını aktif hale getirip gerçeğe yakın maçlar çıkartabilirsiniz, isterseniz tüm kuralları iptal edip kıran kırana geçen sokak basketbolu da oynayabilirsiniz. Grafikler bir önceki oyun kadar iyi gözüküyor. Mimiklere kadar detaylandırılmış oyuncu modellemeleri TV karşısında maç seyrediyor havasını tamamıyla veriyor. Tribünlerde sadece seyircilerin kafalarının kaplandığı arka plan stadyum görüntülerinin yerine basketleri alkışlayan, gaza gelen, bağıran, çağıran hareketli seyirci görüntüleri de oyundaki tüm detayları eksiksiz kılıyor.
Micheal Jordan'la bire bir maç yapmak oldukça zevkli gelecektir, Mirsat Türkcan da kadrolardaki yerini almış, tabii ki 3 boyut modellenmiş olarak.
Oyunun müzikleri de tek kelimeyle mükemmel olmuş, hiç tarzım değil ama alıştırıldığımız şov dünyası içinde Amerikan basketbolu oynarken de klasik oyun müzikleri dinleyemezdik öyle değil mi? Ünlü spikerlerin maç sunumlarının da ayrı bir zevk kattığı NBA Live 2000 oynarken, isminden de anlaşıldığı gibi kesinlikle TV'de canlı bir maç seyrediyor hissine kapılıyorsunuz.
Bütün bunlar oyunu almanız için yeterli özellikler. Ancak EA Sports'un 2000 yılında çıkardığı oyunlara bakarsak, devrim yaratacak değişiklikler yerine genelde bir önceki oyunlarla benzerlik içerisindeki süslenmiş 2000 yılı oyunları olduğunu görüyoruz. EA, oyunların zaten çok satması ve isimlerinin artık yerleşmiş olduğundan kendilerini rakipsiz görüyorlar herhalde, pek de haksız sayılmazlar. Tüm EA Sports serileri içerisinde 2000 yılının oyunu diyebileceğim en zevkli oyun sanırım NHL 2000'di. Serinin ilk çıkan oyunu olduğu için gerçekten üzerinde oldukça çalışılmış olduğunu düşünüyordum ama bu izlenimlerim FIFA 2000'in beklediğim gibi çıkmamasıyla değişti. NBA 2000 kesinlikle şu andaki en iyi basketbol oyunu, ancak oyunsevenler gelişen teknolojiden ve 2000 yılından daha fazlasını istiyorlar. Ya da sadece ben daha fazlasını istiyorum galiba.
NBA Live 2000 PC bilgisayarlarda kesinlikle rakipsiz ama Microsoft NBA Inside Drive 2000 bir alternatif, eğer Sega Dreamcast sahibi iseniz NBA 2K oyunu sizin için mükemmel bir seçim olacaktır.
Bize 2000 i neden tanıtıyorsun ?
quote:
Orjinalden alıntı: Michael Kenji
Bize 2000 i neden tanıtıyorsun ?
harbiden biz 2007 yılındayız
2008 gelicek felan deyin
Yeni mi gördü acaba oyun heycanlandı
dostum 2008 çıktı ne 2000 i..biz 7 sne önce oynadk ztn 2000 ini anlatmanın mantığını çözemedm...
üf be arkasdaşlar :D biraz nostalji yaspiim geriye dönelm dedm abartmayın:D
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme