Şimdi Ara

NBCS-Nuri Baras Cinema Sistemi (295. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.154
Cevap
41
Favori
353.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 293294295296297
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Burada Nuri'nin topiğini kirletmemeyim.
    ANTHEM topiğine bildiklerimi ve okuduklarımı yazarım.

Ama özetle;

Surround sistemler ile stereo sistemler arasında salt komponent kalitesi ne yazık ki kazandıran olmuyor. DAC ve DSP'ler bunların algoritmaları ve en önemlisi de Oda cevabını ölçüp en doğru ayarları yapabilenler kazanıyor.
    Adamlar bu konuda üstat nedeni ise pahalı Processor'lar yapmaları ve bu processorları yüzlerce özel üretilmiş Home Cinema odasında uzman kişiler yardımıyla kurmaları oradan gelen talep ve isteklerle geliştirmeleri rol oynuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

805'i AVR 'ye bağlamak taammüden adam öldürmek gibi bir şey zaten....

Ben olsam CM 'serisini CM6 önler, CM Center S2 , CM1 arkalar ve çok başarılı bir sub ile tamamlardım.Mesela REL S3 gibi AVR Seçeneği olarak

1-ANTHEM MRX 710
    2-DENON AVR7200
    3-ONKYO NR5030 (yeni çıkacak atmoslu)

Bunun dışındaki tüm araştırmalar bence hayal kırıklıkları ile sonuçlanır.

Hiçbir art niyet ve ima olmadan soruyorum?
    Usta bu anthem mrx 710 mahareti nedir heryerde tartışılıp konuşuluyor flagship ler ile karşılaştırılıyor.

Tenkin olarak ne üstünlüğü var F/P ürünümüdür ?

Var mı forumdan Anthem sahibi olan yazsaydı birşeyler:-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Burada Nuri'nin topiğini kirletmemeyim.
    ANTHEM topiğine bildiklerimi ve okuduklarımı yazarım.

Ama özetle;

Surround sistemler ile stereo sistemler arasında salt komponent kalitesi ne yazık ki kazandıran olmuyor. DAC ve DSP'ler bunların algoritmaları ve en önemlisi de Oda cevabını ölçüp en doğru ayarları yapabilenler kazanıyor.
    Adamlar bu konuda üstat nedeni ise pahalı Processor'lar yapmaları ve bu processorları yüzlerce özel üretilmiş Home Cinema odasında uzman kişiler yardımıyla kurmaları oradan gelen talep ve isteklerle geliştirmeleri rol oynuyor.

Peki teşekkür ederim.
    Nuri kusura bakma bu arada ama seninde işine yarayabilecek bilgiler paylaşılmış oldu..

Bu arada anthemin 5 kanal poweri güzele benziyor.

• onkal kullanıcısına yanıt
    Hocam şunu söyliyim cm serisinden bahsediyorsak Rotel avr ile müthiş bir ses alındığına kulaklarımla şahit oldum yine diğer amfilerle deneme yapmak lazım ama dediğim gibi Rotel ile cm serisi dinlemeden başka amfi almayın derim
  • Di Renovatio kullanıcısına yanıt
    Bende aynı nedenden araştırmaya devam ediyorum. :)
    Rotel, classe ve b&w kardeş firmalar olmasından dolayı sinerjilerinin tutmaları, uyumlu olmaları doğal. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

quote:

Orijinalden alıntı: by@li

Bir örnek vermem gerekirse Mcintosh MA8000'i kafaya taktım bu aralar. :)

Mcintosh high end değil. Kötü cihazda demek değil. Ancak sorduğun gurup içinde kıyaslanmazlar. Her ne kadar 5-10 dergideki setuplara bakarak, japonların %90 nın Mcintosh kullandığını bilsekte.

High end giriş veya orta seviye aklıma gelenler(high end en üst segmentte benim aklıma gelen entegre yok, ki aşağıdaki amfiler 20k-60k usd fiyat aralığında);

Constellation Argo (henüz onboard dac ve phono modülleri çıkmadı ama eli kulağında)

Gryphon Diablo (onboard phono öodülleri var dac sanıyorum yok)

D'Agostino Momentum (hiçbir şey eklemek mümkün değil)

Dartzeel entegre (phono modüller var, dac bildiğim yok)

Vitus rp100(dac ve phono modül var)

Hepsini dinledim, büyük kısmını kendi sistemimde. Constellation ve Vitus tam senin soruna uygun cihazlar. Benim dinlediklerimde malesef phono board ve dac yoktu. Alacak olsam dac ta phono modül de taktırmam. Bunu amfinin performansını etkilemesinden ziyade, daha iyi cihazlarla eşleştirmek istediğim için yaparım.

Şu Hi-End kavramını bir açar mısınız? Biz de ögrenmiş olalım. Yazdığınız diğer cihazlar neye göre Hi-End. Mcintosh mesela neye göre Hi-End değildir.

• Diğer bir konu da orta seviye bir AVR kullanıpta ev ortamında power amp kullanmaya gerek var mı?
    Amaç güç ise orta seviye bir AVR bu gücü sağlar.
  • enerji78 kullanıcısına yanıt
    B&W için yeterli olmadığı görüşü hakim, benim çıkış yerim burası.

• teknika kullanıcısına yanıt
    Gerek yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    BW 800 serileri dahil pek çok modelini kullanmış biri olarak, 8xx serilerine geçmediğiniz sürece, görece korkutucu elektronik masrafı yapmazsınız. Bugün cm serisinden sinema takımı yapacak kişi temiz 8-10k usd harcayacak. 3-4k usd de avr ye zaten harcamalısınız, bu fiyatada oldukça iyi, bu hoparlörleri iyi sürecek avr alırsınız. Cm serisi için pro/power kanımca çok elzem değil. Rotel&bw tabiki daha iyi ses verecek, eskiden 8xx lere kadar rotel le, 8xx den sonra classe ile kalibre ederlerdi. Rotel güzel kararlıda elektroniktir. Tr de fiyatlar çok saçma sıkıntılı konu bu. 8xx serisine kadar çok güç istiyor diye bu kadar dertlenmeye gerek yok. Herşeyde olduğu gibi, tabiki daha iyi ürünlerle eşleştirirseniz daha iyi sonuç alırsınız.

• quote:

Gerek yok.

Gerek var.

Hi-End kriterleri nelerdir?
    Mcintosh da bunların hangisi eksiktir?
    Ya da sizin Hi-End olarak tabir ettiğiniz cihazlarda bu kriterlerin hangisi vardır da Mcintosh da yoktur?

O zaman Mcintosh neden tüm Hi-End fuarlarında mutlaka devasa standlarla vardır?

Neden Hi-End dergilerinde ve litaratöründe yer alır?

Yoksa bu bir aldatmaca mıdır?

• altanpsx A kullanıcısına yanıt
    Peki yukarıda bahsettiğim oda için 805 veya cm9 fazla mı gelir? Hi-def-man cm6 yeterli gelir görüşünde. Metrekare olarak büyük olmasa da dinleme mesafesi olarak 6 metrelik mesafeden ve alt frekans konusundan dolayı bookself konusunda soru işaretlerim var.

• altanpsx A kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle yorumun her kelimesine katılıyorum 800 lü serilere kadar B&W Rotel ile 800 serilerinde ise Classe ile sistem nirvana yapıyor ha bu demek değil ki başka amfilerle kötü çalar ama en nihayetinde büyük ihtimalle b&w hoparlörler bu iki markada çaldığı gibi başka hiçbir amfide bu kadar iyi çalmaz sonuçta aynı gurubun markaları zaten bildiğim kadarıyla rotel kullanan kişi sayısı da çok fazla değil altanpsx in dediği gibi bunun en büyük nedeni de yüksek fiyatları forumda classe kullanan bir nuri arkadaşımızı vakti zamanında görmüştüm rotel kullanan 1-2 arkadaşta görmüştüm
  • abi ne kirletmesi power amfi muabbetine açığız:)
  • quote:

quote:

Ben olsam
    D150 Digital Pre amfi 3.500 USD seviyesinde
    ile MC302'ye Power amfi 5.500 USD

Toplam 9.000 USD

MA8000 ise 10.000 USD

sence hangisi daha uygun?

Maalesef MA 8000 10.000 dolar değil liste fiyatı 14320 euro

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by@li -- 6 Mart 2015; 16:52:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KMLSNY

quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

quote:

805'i AVR 'ye bağlamak taammüden adam öldürmek gibi bir şey zaten....

Ben olsam CM 'serisini CM6 önler, CM Center S2 , CM1 arkalar ve çok başarılı bir sub ile tamamlardım.Mesela REL S3 gibi AVR Seçeneği olarak

1-ANTHEM MRX 710
    2-DENON AVR7200
    3-ONKYO NR5030 (yeni çıkacak atmoslu)

Bunun dışındaki tüm araştırmalar bence hayal kırıklıkları ile sonuçlanır.

Hiçbir art niyet ve ima olmadan soruyorum?
    Usta bu anthem mrx 710 mahareti nedir heryerde tartışılıp konuşuluyor flagship ler ile karşılaştırılıyor.

Tenkin olarak ne üstünlüğü var F/P ürünümüdür ?

Var mı forumdan Anthem sahibi olan yazsaydı birşeyler:-)

Bir sürü tartışma yaşandı, alanlar yorumlarını yazdı okumuyor musunuz? Tabii sadece nurinin konusuna yorum yazınca böyle oluyor Kemal bey. :)

Seste şiddetten yana standmount ve floorstander dan ziyade subwoofer ı sorumlu tutmakta fayda var, ancak 30 m2 ler üzerinde floorstander dan faydalanmak, odayı doldurmak konusunda daha başarılı. Yeterli hoparlör konusu matematik bir konu olmakla bşrlikte, göz doldurması, hissiyat gibi bir sürü kişisel şey var. Bir şey demek zor. Forumda bir arkadaş koyunca gözüne hoparlörler büyük geldiği için satşa çıkartmıştı yakın zamanda, waf faktörü var var oğlu var.

• Di Renovatio kullanıcısına yanıt
    Bw, rotel, classe hepsini kullandım. Net konu birbirleri ile iyi eşleştikleri. Ancak en iyi eşleşme olduklarını söylemek mümkün değil. Daha iyi eşleşme bulmak için ararsanız, bulursunuz, ama ezber iyi alışveriş, denenmiş başarılı kombinlerle çok daha rahat.

• quote:

quote:

Mcintosh high end değil. Kötü cihazda demek değil. Ancak sorduğun gurup içinde kıyaslanmazlar. Her ne kadar 5-10 dergideki setuplara bakarak, japonların %90 nın Mcintosh kullandığını bilsekte.

High end giriş veya orta seviye aklıma gelenler(high end en üst segmentte benim aklıma gelen entegre yok, ki aşağıdaki amfiler 20k-60k usd fiyat aralığında);

Constellation Argo (henüz onboard dac ve phono modülleri çıkmadı ama eli kulağında)

Gryphon Diablo (onboard phono öodülleri var dac sanıyorum yok)

D'Agostino Momentum (hiçbir şey eklemek mümkün değil)

Dartzeel entegre (phono modüller var, dac bildiğim yok)

Vitus rp100(dac ve phono modül var)

Hepsini dinledim, büyük kısmını kendi sistemimde. Constellation ve Vitus tam senin soruna uygun cihazlar. Benim dinlediklerimde malesef phono board ve dac yoktu. Alacak olsam dac ta phono modül de taktırmam. Bunu amfinin performansını etkilemesinden ziyade, daha iyi cihazlarla eşleştirmek istediğim için yaparım.

Peki Altan 30-35k TL civarinda ne onerirsin?
    Bahsettigin cihazlar hakkinda fransizim.
    Fiyatlarinida bilmiyorum ama 20k dolar yada euroda veremem acikcasi.

Sordugum mcintosh bir kac yil beni ekstra masraftan kurtarirdi. Sonrasinda alternatiflerine yonelebilirim.

Ayri ayri alirsam iyi bir phono ve dac icin harcayacagim rakam daha yuksek olacak ki buna suanda butcem musait degil.

Nuriyi rahatsiz etmemek adina yeni actigim mcintosh konusunda tartisabiliriz.

• 13 dolara, entegre+dac+phono mu istiyorsun ?
  • 
Sayfa: önceki 293294295296297
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.