Şimdi Ara

NBCS-Nuri Baras Cinema Sistemi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.154
Cevap
41
Favori
353.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nuri yüzüne de söyledim burdan da yazıyorum
    Deftechlerdeki çok özür dileyerek yazıyorum HAYVANİ sesi Mk lardan ve thx Klipshclerden bekleme. Hangisini alırsan al alıştığın o sesten sonra kısa bir süre dumur olacaksın. Kulağın alistikca özellikle duyman gerekenden fazlasını duymadığının farkına varacaksın. Bu seni kesecek mı kulaginla kalbin bir çizgide gidecek mı bilmem. MK lari dinlemiş biri olarak bu degisimin şimdilik MK tarafında duruyorum . Belki Klipsch lerin THX serilerini dinleseydim bir fikrim olabilirdi. Kağıt üzerinde Sn HI-DEF-MAN in sundukları doğrudur fakat burada kulak ve ortam faktörünü de unutmamak lazım. Değiştirmek istiyorsan Susanoda olduğu gibi bir zar daha atacaksın. Sence?

Ne sende ne bende THX Ultra ve Ultra 2 deki farkı duyacak kulak olduğunu sanmıyorum. Bence MX 350 haddinden fazla başarılı.profesyonel bir sub. XLR çıkışı olması bile sana bir fikir vermeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rgokdemir -- 26 Aralık 2010; 22:08:50 >
  • ayrıca MK lar 4 ohm ve 400 vat gibi değerlerde toplamda beş uyduyu 4 ohm da yüksek seviyelerde beslemek zor olabilir .
  • Klipsh Sub'ların tek farkı amfilerinin dışarıda olması ...

quote:

Orijinalden alıntı: nuribaras

Benım odam toplam 110 m2 ama arayı pimapenle böldüm şu an sistemin kurulu oldugu alan 65m2 .

Benim sorum sizce hangisi doğru klipsch ın kı gibi pasif sub yapıp yanında amfı vermekmı yoksa mk 350thx gibi bir submı

Birde klipsch thx ultra 2, Mk thx ultra bu klipsch dekı ultra 2 nın mk ya göre nasıl bir artısı var?
  • rgokdemır Susano satılması kolay bır cıhazdı ama ne mk nede klipsch bence satılması neredeyse ımkansız ürünler ikinci el alıcısı bulmak cok zor o yüzden zar atmadan önce iyice düşünmek gerekiyor

@hidefman Birde klipsch thx ultra 2, Mk thx ultra bu klipsch dekı ultra 2 nın mk ya göre nasıl bir artısı var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 26 Aralık 2010; 22:25:37 >
  • Katılıyorum ortam ve kulak önemli

Ben 1997 veya 98 Senesinde bu JBL takımı dinlediğimde amanın bu nasıl ses demiştim.JBL HT1D-HT1F THX Setup

Bende o zamanlarda hatırladığım kadarıyla Altec Lansing 508 front , JBL LX 44 Center ( Tek lx44'ü yan kullanıyordum) , JBL LX 22 Rear ve Altec Lansing PSW10 aktif subwoofer vardı.

Oldukça iyi bir takım olmasına rağmen hiç alakası bile olmayan bir sesti diyebilirim.

Keşke uygun fiyatlı temiz bir set bulunsa da büyük yatırım öncesi evdeki Def tech sublarla falan bir test etsen ... THX setup'ı

Bu hoparlörler bir süre önce öldüm fiyatına satılmaya çalışılıyorlardı hatırladığım kadarıyla....

quote:

Orijinalden alıntı: rgokdemir

Nuri yüzüne de söyledim burdan da yazıyorum
    Deftechlerdeki çok özür dileyerek yazıyorum HAYVANİ sesi Mk lardan ve thx Klipshclerden bekleme. Hangisini alırsan al alıştığın o sesten sonra kısa bir süre dumur olacaksın. Kulağın alistikca özellikle duyman gerekenden fazlasını duymadığının farkına varacaksın. Bu seni kesecek mı kulaginla kalbin bir çizgide gidecek mı bilmem. MK lari dinlemiş biri olarak bu degisimin şimdilik MK tarafında duruyorum . Belki Klipsch lerin THX serilerini dinleseydim bir fikrim olabilirdi. Kağıt üzerinde Sn HI-DEF-MAN in sundukları doğrudur fakat burada kulak ve ortam faktörünü de unutmamak lazım. Değiştirmek istiyorsan Susanoda olduğu gibi bir zar daha atacaksın. Sence?

Ne sende ne bende THX Ultra ve Ultra 2 deki farkı duyacak kulak olduğunu sanmıyorum. Bence MX 350 haddinden fazla başarılı.profesyonel bir sub. XLR çıkışı olması bile sana bir fikir vermeli.

NBCS-Nuri Baras Cinema Sistemi

• quote:

Orijinalden alıntı: süper cüp

ayrıca MK lar 4 ohm ve 400 vat gibi değerlerde toplamda beş uyduyu 4 ohm da yüksek seviyelerde beslemek zor olabilir .

Benim sistemde Jamo THX ultra2 7.2 sistem var (gerci iki tane de bose ekleyip 9.2 oldu)

5 hop. 200/400w 4ohm
    2 dipole 100/250w 4ohm
    2 sub 400/700w

sistemin ic alani yaklasik 40m2

Bu sistemi yamaha z11 hakkiyla suruyor, bence denon icin sorun teskil etmez..
  • Profesyonel sistemler.
    Sinema işletmeciliğinden önceki son adım sanırım.
    Karar aşaması oldukça zor olmalı. Çünkü büyük ihtimalle son sahipleri olunur böyle sistemlerin. Oldukça niş ürünler. Ama böyle ürünler neden elden çıkarılsın canım.
    Bu sistem artık daha profesyonel bir projeksiyon ve perde ister. Yerlerin tamamı halı da kaplanmalı. Duvarlar çıplak kalmamalı v.s.
    Ama oturup film izlemek fevkaledenin fevkinde olmalı yav.
    Allah gönlünüze göre versin. Merakla takip ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by@li

Erdinç sendeki bu MK azmine ve aşkına hayyranım.

senin paradigim hayranlığın kadar olmasa da ben de biraz mk cıyım bu arada bak mk kullanan bir paradigim cı sormak lazım mk yı öneriyormu

• onları oraya yerleştirmek kolay, istersen benim eve photoshopla istediğin sistemi koyim

Forumdaki çoğu kişi sevmesede I LOVE PARADIGM
  • Orda çok fena korku filmi izlenir
  • quote:

Orijinalden alıntı: by@li

onları oraya yerleştirmek kolay, istersen benim eve photoshopla istediğin sistemi koyim

Forumdaki çoğu kişi sevmesede I LOVE PARADIGM

yuh abi ne phots ya link e bak da gör.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=744887&page=91

• quote:

Orijinalden alıntı: nuribaras

Birde klipsch thx ultra 2, Mk thx ultra bu klipsch dekı ultra 2 nın mk ya göre nasıl bir artısı var?

Belki bu arada okumussunuzdur ama yine de yazayim..

THX ultra'da subwoofer 35Hz, -3dB.

THX ultra2'de subwoofer 20Hz, -6dB.
  • tesekkurler asukrumercan sizde thx set kullanan biri olarak mk mı yoksa klipsch mı düşünürdünüz?

Birde kolonları klipsch alıp 2 adet mk subwoofer alsak ne gibi problemler olabilir?
  • Benim sizin kadar tecrubem yok, ancak kendi sistemimde kullandigim Jamo'lar Klipsch firmasinin urunu, daha dogrusu Jamo'nun ana firmasi Klipsch.

Bende Jamo'lardan asiri derecede memnunum.

Bahsettiginiz iki sistemi de dinlemedim ama gorsel olarak Klipsch daha fazla goz dolduruyor, bir de THX ultra2. Sizin yerinizde olsam tum sistemi Klipsch yaparim. Zaten MK sub THX ultra oldugu icin bass performansi Klipsch'e gore daha dusuk.
  • Bu iki sistem arasındaki ULTRA2 farkı sadece sertifikasyondan kaynaklanıyor. MK Sublar da çok rahat 18hz seviyesine iner. MK Sound ULTRA2 sertifikası çıkmadan önce ULTRA sertifikası aldığından gerek duymamıştır bunlar hoparlör firmalarının maliyetlerini arttıran kalemler.

Aslında Ultra -Ultra2 Ultra2 plus gibi sertifikasyonlar daha fazla Flagship Reciever sattırabilmek için uygulanan marketing oyunları. Yeni jenerasyon recieverların bizim kullandıklarımızdan farklı olması adına THX Ultra Prima sertifikasyonu bile çıkarır bunlar.

Jamo - Klipsch- MK SOUND - Teufel gibi firmaların bu ve benzeri THX takımları uzun süre daha THX Ultra ve versiyonları!!! sertifikasyonlarının gereksinimlerini karşılamaya devam edeceklerdir.
  • Paradigm firmasının ürettiği kolonlar THX uyumlu kolonlar. Lucas amcaya para kaptırmamak için logo konulmuyor.
  • Allahtan Lucas amcanın Paradigm 'ın Para-sına ihtiyacı yok. Baksanıza yaşadığı yere

• Adamın sinema sistemi bile yoktur evde
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.